Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Linux ja /dev/hd...

Metabolix [17.01.2006 19:12:29]

#

Muutamaan kertaan olen muuttanut kovalevyjen paikkaa koneessani, ja pari kertaa siinä siivellä on Linux mennyt käyttökelvottomaksi. Siksipä nyt kysynkin, mistä kaikista tiedostoista yleensä löytyy noita absoluuttisia polkuja kovalevyihin, kuten /dev/hda1 yms?

Gentoo muistaakseni selvisi, kun muokkasin tiedostoa fstab (mounttaukset) ja asensin grubin uusiksi. Ubuntu sen sijaan näillä toimenpiteillä boottasi kerran, minkä jälkeen asetukset olivat totaalisen pielessä eikä toista boottia tullut samoilla toimenpiteillä. Lopputuloksena Windowsin levy sisään ja MBR uusiksi.

Eli mitä kaikkea voin mahdollisesti joutua missäkin Linuxissa säätämään, jotta levyn siirto onnistuu?

lapm [18.01.2006 20:14:40]

#

fstab pitäisi olla se jonka muokkaus riittää.

Eri asia tietysti on jos olet onnistunut muokkaamaan hieman pieleen.

Netistä suositeltavaa lukemista:
http://www.tldp.org/HOWTO/Hard-Disk-Upgrade/index.html
http://www.tldp.org/HOWTO/Large-Disk-HOWTO.html
http://www.tldp.org/HOWTO/Multi-Disk-HOWTO.html

Metabolix [18.01.2006 21:27:50]

#

Pieleen en muokannut, ja kuten sanottu, Linux boottasi kertaalleen. Seuraavalla bootilla olivat taas kaikki hda:t muuttuneet takaisin hdc:hen, kuten ne alun perin olivat, tai ainakin hdc:tä näkyi ruudulla siinä ilmoituksessa, joka ilmoitti, ettei boottausta ole tulossa. Ja tämä siis juuri ubuntussa. Eli ilmeisesti jokin sen oma osa meni sotkemaan.

Mutta kiitos tiedosta, eli voin syyttää ubuntua kaikesta :)

KimmoKM [19.01.2006 00:11:02]

#

Missä vaiheessa boottaus keskeytyi virheeseen? Mitä valitti?

Metabolix [19.01.2006 07:34:47]

#

No sikäli kun enää muistan (tästä on jo pari viikkoa), niin kaikki keskeytyi jo GRUBiin. Kun en kerran Windowsiakaan saanut käyntiin, niin pakkohan sen on olla siinä kohti... Hassua sikäli, että GRUBin uudelleenasennus (Gentoon CD:n avulla ja kohdalleen säädettynä) uudempaan kertaan ei auttanut asiaa, vaikka sen minun logiikallani pitäisi ratkaista kaikki ongelmat.

Virheilmoituksesta en nyt muista sen tarkempaa.

KimmoKM [19.01.2006 07:41:15]

#

Minulla on "root (hd0,0)" grub.conf:ssa, muistaakseni se määrittää, että missä bootattavat kernelit ovat jne. *häpeää etukäteen siltä varalta, että muistaa ihan väärin*

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta