Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Yhteys toiseen koneeseen

Azure [13.01.2006 20:41:52]

#

Olen tässä miettinyt, että miten vaikka MSN messenger, plus kaikki tyhmät spyware ohjelmat ja IRC clientti ohjelmat voivat ottaa aina yhdeyden toiseen koneeseen, kun IP -osoitehan vaihtuu monissa koneissa koko ajan, niin miten sen yhteyden muodostaminen sitten tapahtuu ja millä keinolla. Eikö koko ajan pitäs olla selvittämistä toisen koneen IP- osoite yhteyden muodostamista varten vai mikä jekku tässä on?

Antti Laaksonen [13.01.2006 20:46:51]

#

"Koko ajan" on hieman liioittelua - IP-osoite vaihtuu korkeintaan silloin, kun avataan uusi yhteys.

Metabolix [13.01.2006 21:00:02]

#

Yleensä se kone, johon otetaan yhteyttä, on itse ilmoittanut oman IP:nsä jollekin palvelimelle, jonka IP ei turhan usein muutu. Esimerkiksi Messengerin palvelimelle palveluun kirjautumisen yhteydessä. Sieltä kaverin Messenger sen tarvitessaan hakee.

Meitsi [14.01.2006 20:11:05]

#

Tai sitten käytetään esim dynaamista domainia. Osoitteena toimii kokoajan esim palle.com, silloin kun serverin ip vaihtuu, muuttuu vain palle.com osoittamaan uuteen IP:hen...

panttu [14.01.2006 20:49:01]

#

IRCissähän kaikki viestit lähetetään palvelimelle, jossa IRC serveri pyörii ja clientit noutaa viestit sieltä. Ilemisesti mese taitaa toimia samalla tapaa ja googlen messinger toimiikin, kun se hakee ne mainokset googlen palvelimetla viestin liitteeksi. Skype ilmeisesti hakee keskustelu kumppanin IP:n ja suoraan sen välityksellä keskustelee, vaikka toisaalta sekin toimii hyvin koneessa jossa on nat joka yleensä IP puhelut estää, jollei erikseen tee natille reititys ohjeita.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta