Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Millä kielellä aloittaa?

Sivun loppuun

Nitros [17.12.2005 10:00:28]

#

Tämä sitten ei ole yksin omaan minulle vaan kaikille jotka haluaa aloittaa.

Eli millä yleensä voisi aloittaa

Heikki [17.12.2005 10:15:39]

#

Parhaasta aloituskielestä on täälläkin tapeltu jo muutamaan kertaan:

https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/9431-mikä-ohjelmointikieli
https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/904-qb-vai-cpp
https://www.ohjelmointiputka.net/faq.php?sivu=1#10

Haulla löytynee lisää. Lue nyt nuo ensin. Aiheesta on myös opas opasalueella.

TeeVee [17.12.2005 15:08:24]

#

Laita hakuun aloituskieli tjsp. Sieltä niitä löytyy.

tuomas [17.12.2005 15:44:28]

#

Haha, moneskohan kerta kun Nitros aloittaa ketjun, jossa kysyy millä kielellä kannattaisi aloittaa :P

CyantLeap [17.12.2005 20:22:00]

#

Nyt, kaikille; parasta kieltä EI ole! ;)

Matso [18.12.2005 17:23:38]

#

No mielestäni kannattaisi aloittaa vaikka html:llä tekemään sivuja, siinä oppii vähän mitä ohjelmointi on ja sitten sen jälkeen jos internet ohjelmointi vielä kiinnostaa, voi siirtyä esim php:hen tai javascriptiin. Ne on kohtuu helppoja, en siten noighin muihin ole paljoa tutustunut, etten tiedä niistä sitten mikä on helppoa, paitsi esim coolbasic on melko helppo kieli yksinkertaisten juttujen tekoon.

Blaze [18.12.2005 17:37:58]

#

Matso kirjoitti:

No mielestäni kannattaisi aloittaa vaikka html:llä tekemään sivuja, siinä oppii vähän mitä ohjelmointi on

Minusta taas ei. HTML:n kanssa säheltäessä kun ei opi mitään ohjelmointiin liittyvää.
Toki se pitää olla hallussa siinä vaiheessa kun alkaa jotain veppihommia tekemään, muttei siitä ohjelmoinnin opiskeluun mitään apua ole.

Edit: hitaita olette kun dvorakilla voitin teiät :)

hunajavohveli [18.12.2005 17:39:09]

#

Matso kirjoitti:

No mielestäni kannattaisi aloittaa vaikka html:llä tekemään sivuja, siinä oppii vähän mitä ohjelmointi on

Ei siinä kyllä ohjelmointia opi pätkän vertaa, koska HTML on kuvaus- eikä ohjelmointikieli.

Edit: Ja myöhässä. :)

rndprogy [18.12.2005 17:39:33]

#

Ensinnäkään html ei ole ohjelmointia nähnytkään eikä siinä opi ohjelmoinnista mitään. Lisäksi html:ssä ei käytetä ehtolauseita looppeja funktioita etc., jotka käsittäisivät kielen ohjelmoinniksi.

Edit: Ja kaksi ehti ensin.

Nitros [19.12.2005 20:21:19]

#

Joo asia meni ihan päin...

TeeVee [19.12.2005 20:48:34]

#

Python on sopiva kieli aloittelijalle.
Nitros: Pakottava tarve avata turhia aiheita? Avaa edes huonoja kysymyksiä, jotka liittyvät omaan ohjelmointiisi. Ota se VB käyttöön taas ja soodaa :D

matpit [21.12.2005 15:26:20]

#

Yksi vastaus näköjään tuli. Itse aloitin\käytän Visual Basiccia

Muuten: Hieman oftopiccia: Kuinka kauan\paljon kannattaa ohjelmoida Visual basicillä ennen kuin siirtyy C:eehen tai muuhun vaativampaan :o

tkarkkainen [21.12.2005 17:01:41]

#

Jos tarkoitus on oppia C:tä, pitää opetella C:tä eikä VB:tä. Jos haluaa oppia Javaa, pitää opetella Javaa. Jos haluaa... No joo, meni varmaan perille.

Ohjelmoinnin perusasiat oppii kyllä kielellä kuin kielellä, että siinä mielessä on aivan sama. Joillakin on tosin helpompaa tehdä tietyntyyppistä juttua, joten oppimiskynnys on niissä matalampi. Mutta jos tarkoituksenasi on tehdä C:llä ohjelmia, opettele ihmeessä C.

Nitros [21.12.2005 17:34:17]

#

Joo,pyydän poistakaa tämä...

str4nd [21.12.2005 17:44:27]

#

Joo,pyydän jättäkää tämä...

KeKimmo [21.12.2005 17:51:03]

#

Mielestäni tällaiset aiheet voittavat huviarvossaan kevyesti ainakin muutamat TV-sarjat, ja siksi pyydänkin kunnioittavasti moderaattoreita säilyttämään tämän aiheen ja osoittamaan sille asiaankuuluvaa huolenpitoa. Olen itse moneen kertaan naureskellut aiheille, jotka on lähetetty ennen kuin edes tiesin koko sivustosta mitään, eikä tätä iloa saa mielestäni riistää tulevilta lukijoiltakaan.

Ei tämä tietenkään pääse vielä lähellekään eräiden muiden kirjoittajien aiheita, mutta alku on sentään hyvä. Tästä se lähtee.

tejeez [21.12.2005 17:55:28]

#

moi millä pitäis alottaa

Tzaeru [21.12.2005 18:00:12]

#

Suosittelen opettelemaan ohjelmoimaan vaativia juttuja HTM:llä ja sillä HTML-Javalla, ehkäpä myös CS:llä.

No ei ;-D (vitsi vitsi, elä edes harkitse ottavasi vakavasti)

Kyllä ohjelmointiputkan viestit useastikkin mm. Monhty Pyhtonin voittaa..

Itse aloitin ihan suoraan C:llä.. Tai no, tavallaan Visual Basicilla, mutta tein sitä vain n. yhden teksipelin verran ollessani Espanjassa viikon, kun oli vähän tylsää pyysin serkkua opettamaan sitä (olinkohan silloin 10?) käyttäen apuna kivaa Microsoft Wordia :o Onneksi vaarilla oli edes tietsikka.. Oltiin sen luona espanjassa. Siellä on muuten kivaa, varsinkin jos asustaa tavallisella asuinalueella.

Eikös ainakin ohjelmointiputkassa, mureakuhassa ja koodari.netissä (Itse kirjoitin toisen siellä olevista :o leso leso) ole artikkelit parhaasta ohjelmointikielestä ja ohjelmoinnin aloittamisesta? Meneppäs tänne ja sinne katseskelemaan, itsekkin luin niitä senkin jälkeen kun olin aloittanut. Antoivat sitä sun tätä kivaa osviittaa.

Grey [21.12.2005 18:51:25]

#

Vaan millä kielellä sitä sitten pitäisi lopettaa?..

-Grey-

Tzaeru [21.12.2005 18:55:23]

#

Suosittelen Assemblyllä, koska se stressaa niin paljon että voisi ottaa pistoolin ja *BOOM* :-)

kjeh kjeh kjeh...

kaviaari [21.12.2005 19:07:11]

#

ABAP, Ada, AWK, Assembly, Coldfusion, C, C++, C#, COBOL, Common Lisp, Delphi, Eiffel, Fortran, Java, JavaScript, Lisp, Objective-C, Pascal, Perl, PHP, PL/SQL, PowerBuilder, Python, Ruby, SAS, Smalltalk, T-SQL, Tcl, Visual Basic, VB.NET, Visual FoxPro, APL/J, Haskell, Logo, ML, Prolog, Scheme, ALGOL, BASIC, Clipper, Modula-2/Modula-3, MUMPS, PL/I, Simula

Valkkaa siitä tai kato lisää http://en.wikipedia.org/wiki/Alphabetical_list_of_programming_languages

Metabolix [21.12.2005 20:29:49]

#

Lisäosviittaa kielistä saa vaikkapa tutkimalla Hello World -ohjelmia:
http://www.roesler-ac.de/wolfram/hello.htm


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta