Tässä harkinnut pitkään että pitäis varmaan ruveta ohjelmoimaan, joten ajattelinpa kysellä jotain hyviä linkkejä mistä päästä alkuun ohjelmoinissa Linux ympäristössä.
Onko se erinlaista kuin windows ympäristössä? Kuten varmaan huomaatte, en ole niin paljoo ohjelmoinissa ollut, mitä nyt nettisivuja väänellyt.
No, esimerkiksi Windows API ei tietenkään ole käytössä. Toiseksi, nyt on hyvä hetki opetella pois system("PAUSE");-tyylisistä purkkaviritelmistä, koska ne eivät toimi.
Grafiikkaan ei ole Directx:sää, opengl ja sdl kyllä löytyvät ja varmaan liuta muitakin jos jaksaa etsiä.
http://www.nic.funet.fi/c opas/ on hyvä opas, jonka avulla minäkin olen aloittanut C++ ohjelmoinnin.
Kivoja harjoitustehtäviä | http://www.infa.abo.fi/~chakie/kurser/c/ovningar-c .php3
Lisää harjoituksia | http://users.evitech.fi/~hannuvl/sy04/
Jotain C++-ohjelmointia, mutta älä lue windows-osuutta | http://cpp.mureakuha.com/
C++ opas, vaikuttaa lupaavalta | http://www.mit.jyu.fi/vesal/kurssit/winohj/html/
Pari peruslinkkiä, joiden avulla pääset perusteissa eteenpäin. WxWidgetsillä voit tehdä nappuloita ja ikkunoita ynm, jos kaipaat GUI-ohjelmointia (Graphical User Interface). Grafiikkaa saat SDL:n (Simple Direct Media -layer) avulla, tai edistyneempää 3d grafiikkaa openGL:n kanssa.
Jees, entäs sitten ku joskus, jos onni on myötä ja epätoivo kannoilla, päätän laittaa jostain ohjelmasta windows version, kuinka vaikeeta tulee olemaan saada koodi toimimaan windowsissa?
1) Niputa käyttöjärjestelmäriippuvainen tavara tiettyyn paikkaan, älä sirottele sitä ympäriinsä. Silloin löydät heti sen, mitä pitää muuttaa. (Tässä definet ovat myös kova sana; samaan tiedostoon voi laittaa vaihtoehdot ifdef-direktiiveillä.)
2) Käytä vain yleisesti toimivia tiedostonluku- yms. funktoita. Vaikka eipä Linuxissa taida muuta ollakaan.
3) Harkitse jonkin valmiin kirjaston käyttämistä grafiikkapuoleen. SDL-koodi toimii sellaisenaan kaikilla, kuten myös wxWidgets, ja merkkipuolella NCurses = PDCurses. Jos peli on kyseessä, niin OpenGL kunniaan. Ikkunan luominen ja viestienkäsittely eivät ole Windowsissakaan ylivoimaisia tehtäviä, joten niistä nyt ei kannata huolta ottaa, mutta piirtäminen on hyvä toteuttaa jollakin yleispätevällä.
Standardikoodi kyllä toimii Windowsissa, eli itse tehdyt algoritmit ja yleiset toiminnalliset osat. Riippuu sitten hieman sovelluksen tyypistä, miten paljon sitä muuta tavaraa on. Ja kuten mainittu, kirjastot auttavat siinäkin.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.