Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Win NT

Sivun loppuun

Azure [05.12.2005 18:37:15]

#

Nämä voivat olla aika tyhmiä kysymyksiä, mutta miten voin Windows NT:ssä ohittaa järjestelmänvalvojan asetukset tai miten pääsen koneeseen sisään jos se pyytää salasanaa, joko järjestelmänvalvojana tai että jos oon unohtanu salasanani esimerkiksi ATK-tunnilla niin ihan ilman kenenkään tunnuksella.

Voisko tähän käyttää MS-DOS:ia tai jotain?

Latska [06.12.2005 01:16:13]

#

Törkkää linux-seedee sisälle ja asenna se. Jos kone buuttaa seedeeltä, homma toimii. F8 ja vikasietotila oli ainakin yksi keino muistaakseni.

exAtuu [07.12.2005 04:26:59]

#

Vikasietotilakaan ei toimi enää ainakaan SP2:ssa, tiedä sitten miten SP1:ssä.

Azure [07.12.2005 22:31:58]

#

Miten tuon vikasietotilan saa päälle ja mitä se antaa tähän aiheeseen liittyen. Eikö tuohon voi löytää jotain MS-DOS koodia joka antais järjestelmänvalvojan salasanan tai jonku C++ ohjelman jolla vois haksata sieltä jostain sen salasanan. Onhan ne salasanat kuiteski jonnekin tallennettu sinne koneelle, sitäpaitsi kyllä mulle riittäisi sekin että vois kiertää koneella nuo järjsetelmänvalvojan laittamat koneen käyttö rajoitteet. =)

zacura [07.12.2005 23:50:35]

#

MasaVista kirjoitti:

Vikasietotilakaan ei toimi enää ainakaan SP2:ssa, tiedä sitten miten SP1:ssä.

Ajattelet varmaan Windows Xp:tä, sillä Win NT:n SP2 on jo sen verran iäkäs että tuskin on enää missään käytössä (uusin on SP6a).

Azure kirjoitti:

Onhan ne salasanat kuiteski jonnekin tallennettu sinne koneelle, sitäpaitsi kyllä mulle riittäisi sekin että vois kiertää koneella nuo järjsetelmänvalvojan laittamat koneen käyttö rajoitteet. =)

Kyllä ne salasanat on sinne koneelle tallennettu ellei käytössä ole roaming profiilit (eli profiilit on tallenettu palvelimelle). Järjestelmänvalvojan löytyy luultavasti koneelta joka tapauksessa. Salasanan etsiminen palvelimelta on jo isomman luokan hakkerointi johon ei oikein kannata ryhtyä (vaatii kunnon hakkerointi osaamista).

En ole nähnyt ohjelmaa joka kaivaisi salasanan levyltä, mutta ohjelmia jotka muuttavat käyttäjän salasanan löytyy kyllä. Esimerkiksi ERD Commander hoitaa homman kotiin, jos kone suostuu käynnistymään cd:ltä (epäilen että ei jos kyseessä on koulun kone ja bios on luultavasti salasanalla suojattu). Ilman tunnuksia kirjautuminen onnistuu vain Win 9x/Me sarjassa ei NT/2000/XP sarjassa.

Huonolta näyttävät vaihtoehdot. Yleensähän käytönrajoitukset ovat asetettu hyvästä syystä ja jos jäät kiinni niiden kiertämisestä saat luultavasti jonkin sortin rangaistuksen.

exAtuu [08.12.2005 03:37:00]

#

zacura kirjoitti:

Ajattelet varmaan Windows Xp:tä, sillä Win NT:n SP2 on jo sen verran iäkäs että tuskin on enää missään käytössä (uusin on SP6a).

Joo totta, mut samaa paskaahan ne kaikki ovat (let the flamewar begin)

zacura kirjoitti:

Salasanan etsiminen palvelimelta on jo isomman luokan hakkerointi johon ei oikein kannata ryhtyä (vaatii kunnon hakkerointi osaamista).

Tahtoisin nyt muistuttaa termistöstä. Me limaiset nörtit täällä putkassa olemme hakkereita, mutta ne tietomurtoja harrastavat pahikset ovatkin _kräkkereitä_.

tkarkkainen [08.12.2005 16:48:53]

#

En nyt ole varma mitä tässä ajetaan takaa, joten varmuuden vuoksi muistutan tietomurron tunnusmerkistöstä:

RL 38:8 kirjoitti:

Oikeudeton tunkeutuminen tietojärjestelmään tekijälle kuulumatonta käyttäjätunnusta käyttämällä tai muuten murtamalla turvajärjestely. Yritys on rangaistava.

Rangaistus sakosta vuoteen vankeutta. Eikä unohdeta mahdollista vahingontekoa joka myös saattaa tapahtua.

tesmu [11.12.2005 16:26:09]

#

http://www.lostpassword.com/windows-xp-2000-nt.htm
Josko tuosta olisi apua


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta