Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mitä tekstieditoria käytätte?

Sivun loppuun

juha127 [04.12.2005 23:21:09]

#

Mitä ohjelmaa käytätte koodien kirjoittamiseen?

Itse käytän siihen Notepad++

Blaze [05.12.2005 00:12:16]

#

(G)Vimiä

Juice [05.12.2005 01:04:45]

#

Riippuu aika paljon kielestä. Crimson Editor ja Kate näin yleensä. Lisäksi myös KDevelop, Dev-C++ (yäk) ja Netbeans.

Latska [05.12.2005 01:47:16]

#

Jopas on taas hyvä otsikko. Tervetuloa editorisota!
Kate ja GVim linuxpuolella ja notepad windowspuolella.

KimmoKM [05.12.2005 08:35:02]

#

GNU Emacs, projektien kanssa paljon Katea, koska siinä voi pitää kätevästi satojakin tiedostoja auki.

rndprogy [05.12.2005 10:13:47]

#

Crimson Editoria.

litra [05.12.2005 10:14:03]

#

tekstieditori syn

ide eclipse ja netbeans

ZcMander [05.12.2005 10:24:31]

#

gedit tai leafpad

Olga [05.12.2005 10:40:43]

#

Quanta

Deewiant [05.12.2005 11:14:43]

#

Teh one and only UltraEdit-32.

hunajavohveli [05.12.2005 11:29:13]

#

Yleensä Notepadia. C:llä koodatessani käytän IDEn omaa editoria.

(Muutin otsikon)

dvd [05.12.2005 12:39:15]

#

code::blocks ideä käyttelen.

tkarkkainen [05.12.2005 13:54:14]

#

Ssh:n kautta vimiä tai nanoa. Graafisissa ympäristöissä sciteä.

nomic [05.12.2005 14:13:36]

#

Notepad++ tai Ide:n omaa editoria.

tsuriga [05.12.2005 14:29:32]

#

Notepad++:lla on tullut seikkailtua kun ei ole ollut suurempia projekteja tulessa.

Grey [05.12.2005 15:21:45]

#

Edlin..

-Grey-

Meitsi [05.12.2005 15:36:07]

#

Crimson Editorille yksi ääni :)

Gwaur [05.12.2005 16:31:34]

#

Tekstitilaohjelmista itselleni mukavin on Nano, mutta tekstitilaa käytän lähinnä vain kun leikin SSH:n kautta. Graafisista editoreista voiton vie nykyään Kate.

sqwiik [05.12.2005 16:32:28]

#

Wordpad, useimmiten. Laiskuuden edessä silloin tällöin Dev-C++:n IDE.

Minä [05.12.2005 18:57:51]

#

Ssh-putken kautta yleensä kaikki menee, niin vimiä tulee käyteltyä.

TeeVee [05.12.2005 19:11:08]

#

Gedit on kätevä, välilehdellinen ja värikoodauskin on. Antti Laaksonen tai joku voisi tästä tehdä piirakkadiagrammin, heti kun kuukausi viimeisestä postauksesta aiheeseen on kulunut.

Deewiant [05.12.2005 19:22:52]

#

TeeVee kirjoitti:

Gedit on kätevä, välilehdellinen ja värikoodauskin on. Antti Laaksonen tai joku voisi tästä tehdä piirakkadiagrammin, heti kun kuukausi viimeisestä postauksesta aiheeseen on kulunut.

Aika turhaa, ellei vastauksia tule erittäin paljon. Yksi ääni per editori, joillekin enemmän, mutta korkeintaan viisi, on veikkaukseni tällaiselle diagrammille. Jolloin siitä ei hirveästi hyötyä ole.

[offtopic]
Ja näin niinkuin vastaisen varalle huomautan, että on hiukan tahditonta sanoa "Antti Laaksonen tai joku", kun haluaa jotain tehdyksi. Varsinkin tällaisen suht pienen homman kyseessä ollessa kannattaa tehdä itse, isompiin hommiin voi sitten yrittää järkätä porukkaa. Laaksonen on vain sivun ylläpitäjä, ei se kaikkea hoida.
[/offtopic]

TeeVee [05.12.2005 19:30:26]

#

Deewiant: Ideana oli, että tehtäisiin sivu ohjelmointiputka.net/editorit.php tjsp, johon voitaisiin koota tulos. Ilmeisesti oli erittäin huono idea, kun heti rypistetään ja heitetään roskakoriin :P

hunajavohveli [05.12.2005 19:37:32]

#

Tällaisen voisi tehdä ihan joku jäsenkin, kuten esimerkiksi Meitsi keksi tehdä kartan putkalaisten asuinpaikoista.

Deewiant [05.12.2005 19:52:47]

#

TeeVee kirjoitti:

Deewiant: Ideana oli, että tehtäisiin sivu ohjelmointiputka.net/editorit.php tjsp, johon voitaisiin koota tulos. Ilmeisesti oli erittäin huono idea, kun heti rypistetään ja heitetään roskakoriin :P

Ei tuo sinänsä ole, mutta näin pienellä otannalla se minun mielestäni on. Kokosin viime vuodenvaihteessa listan tekstieditoreista ja IDEistä sun muista ihan huvin vuoksi, ja listasta tuli aika pitkä ilman suurtakaan vaivaa. Teen rohkean veikkauksen sanoessani, että täällä on aktiivikäyttäjiä vähemmän kuin tuolla on editoreita (tasan 250 tällä hetkellä). Vaikka olisi paljon enemmänkin, epäilen, että suurta tuloseroa editoreiden välillä ei tule olemaan.

Saatan tietty olla väärässä, joten minun puolesta vain tekemään. Koska minä en sitä joudu tekemään, ei se minua haittaa. ;-)

Merri [06.12.2005 03:27:19]

#

Käytän itse koodaamaani tekstieditoria, tietysti. Käytössä vuodesta 2000 tai 2001, kirjoitettu uusiksi pari kertaa, nykyään tukee kaiken maailman merkistöjä ja Unicodea (joskin rajoitetusti, kaikkien merkkien kirjoittaminen ei oikein onnistu). Mutta enpähän ole laittanut levitykseen, kun se on aina enemmän tai vähemmän pahasti kesken.

dOb [06.12.2005 18:11:18]

#

SciTEä

Cc [06.12.2005 19:02:20]

#

Notepad on lähinnä minun sydäntäni

exAtuu [07.12.2005 04:20:26]

#

Vimiä, se on kätevä varsinkin etäajossa :) Paikanpäällä tulee käytettyä Gedittiä.

Notepad on paska, kannattaa oikeasti hankkia vaikka EditPlus tai joku, mutta ei Notepadia, tuhlaatte älynlahjojanne sellaisen kikkareen käytön kanssa.

Jyri [07.12.2005 14:24:23]

#

Gedit. Se on hyvä kun siinä on tekstin väritys ja kaikki :)

FooBat [07.12.2005 22:27:29]

#

Käytän emacsia oikeastaan kaiken koodini kirjoittamiseen.

Notepad oli tosiaan aika huono enkä ole yhtään murehtinut sitä, että pari vuotta sitten joku virus kirjoitti itsensä notepad.exe:en ja menin virustorjuntaohjelmalla poistaneeksi koko roskan.

Matso [08.12.2005 22:34:19]

#

Notepad 2:sta olen tässä käyttänyt

kayttaja-2791 [08.12.2005 22:55:52]

#

Notepadia jos pitäisi käyttää niin johan menisi hermo alta aikayksikön, itku varmaan tulisi silmään kun ei pääsisi regexp-replaceja tekemään ;) Samoin kyllä ne hightlightit on elinehto, näkee heti jos heittomerkki puuttuu yms.

Nyt käytän Notepad2:sta kun PHP Designer 2005 otti ja sekosi. Eclipseä olen kyllä suunnitellut asentaa... Notepad2 olisi kyllä lähes täydellinen kun siihen lisättäisiin vielä pari ominaisuutta (tabit sekä lauseryhmien piilotus näin äkikseltään tulee mieleen).

Mikroz [09.12.2005 09:43:47]

#

Kyllähän sillä notepadilla pärjää jonkin aikaa, mutta sitten kun kuvaan tulevat +2000 riviset php ja html räpellykset niin Crimson on kyllä säästänyt hermoja ja rahaa (tupakoivana ihmisenä) huomattavasti :)...

LeX69 [09.12.2005 16:15:33]

#

nano

arcatan [10.12.2005 08:50:37]

#

Tuli mieleen, että jos haluaisitte käyttää kunnon editoria, mutta se tuntuu liian vaikealta, kannattaa tutustua Creamiin. Kyseessä on helppokäyttöiseksi säädetty versio Vimistä.

Mod. edit: Putkan tagiformaatti ei oo ihan samanlainen kuin muualla. Korjasin. -blz

ipe [10.12.2005 10:11:46]

#

nano, gedit ja kwrite pääasiassa. Koulussa kun on windows, niin käytän notepadia.

Gwaur [10.12.2005 13:37:44]

#

arcatan kirjoitti:

Tuli mieleen, että jos haluaisitte käyttää kunnon editoria, mutta se tuntuu liian vaikealta, kannattaa tutustua Creamiin.

Näh, Kate on tarpeeksi kunnollinen ainakin minulle. :o Mainitsemasi taas ei :p

tesmu [11.12.2005 16:22:12]

#

gedit/nano

sooda [11.12.2005 22:19:01]

#

Linuxissa omalla koneella useimmiten Katea, joskus tyyliin pikaisesti konffifilujen muokkimiseen yleensä nanoa, komentoriviltä (ssh:lla) vimiä koodaamiseen ja windowsissa crimson editoria.

thefox [13.12.2005 18:13:36]

#

Koodailuhommiin MS Visual Studio. Satunnaisiin, pienempiin muokkaustarpeisiin UltraEdit. Ja vielä sitäkin pienempiin tarpeisiin Notepad.

p-p [17.12.2005 22:19:43]

#

Linux puolella Gedit ja vim <3
Windows puolella taas Editpad Pro ohjelmaa, siinä kun on ne väri jutut ja kaikki muutkin ihanat jutu ;)

progo [18.12.2005 20:33:42]

#

Winblowsin puolella Notepad ja Ultraedit, fedora-läppärillä tulee vimiä käytettyä.

Ja pientä offtopiccia sen verran että morjensta vaan kaikille vanhoille tutuille ja uusille naamoille, kaksi vuotta tulee siitä kun lopetin aktiivipostailun tänne. Jospa se tästä taas lähtee.

Sharph [18.12.2005 22:47:33]

#

Katea tai gvimiä isompiin koodeihin, vimiä isompiin ssh:n kautta tapahtuviin koodailuihin, ja nanoa ihan pikkumuokkailuihin.

ajv [03.01.2006 09:56:15]

#

Notepad2 on winukassa ollut käytössä, mutta meni juuri hermo siihen, kun siinä ei ole tabeja. Muuten hyvä softa. Olisikohan jotain vastaavaa editoria windowsiin, johon saa yhteen ikkunaan n-määrän tiedostoja auki.

Edit: testasin muutaman editorin ja Notepad++ tuntui istuvan käteen ihan hyvin.

Metabolix [03.01.2006 10:09:05]

#

EditPlus 2 on ollut käytössä. Muukin kelpaa, kunhan se osaa sisentää. Pidemmän aikaa kirjoittaessa kaipaa joskus myös väritystä. Oikeita projekteja väännän sitten Dev-C++:lla tai toisinaan VC++:lla.

Linuxista töytyy tietenkin Kate tai milloin mikäkin, kun melkein mikä tahansa osaa värittää koodin ja sisentää oikein :)

juha127 [03.01.2006 10:40:20]

#

Nettisivut kirjoitan tuolla Notepad++ joka on hyvä sisennyksien ja värityksien suhteen. C++ kun aloin opettelemaan otin sitä varten käyttöön DEV-C++ mutta jotkin ohjelmat katon läpi notepad++ ku tulee isompii ongelmii. dev-c++ väritys on huono toiminnaltaan. Samoin sisennys.

Deewiant [03.01.2006 21:01:26]

#

juha127 kirjoitti:

Nettisivut kirjoitan tuolla Notepad++ joka on hyvä sisennyksien ja värityksien suhteen.

Kiinnostavaa, että vastaat omaan aloitusviestiisi.

tejeez [03.01.2006 21:36:51]

#

Deewiant kirjoitti:

juha127 kirjoitti:

Nettisivut kirjoitan tuolla Notepad++ joka on hyvä sisennyksien ja värityksien suhteen.

Kiinnostavaa, että vastaat omaan aloitusviestiisi.

ei huomannut itse aloittaneensa.

Jyri [04.01.2006 10:31:18]

#

Noniin, Gedit vaihtui LeafPadiin, koskaa vasasin konettani nopeammaksi. Btw on paskapuhetta, ettei GNU/Linuxia saa toimimaan kunnolla 64Mt ramilla, minulla Ubuntu 5.10 vie nykyaan heti bootin jalkeen 32Mt ja kun loggautuu X:aan 52Mt.

_Pete_ [04.01.2006 10:47:38]

#

Jyri kirjoitti:

Noniin, Gedit vaihtui LeafPadiin, koskaa vasasin konettani nopeammaksi. Btw on paskapuhetta, ettei GNU/Linuxia saa toimimaan kunnolla 64Mt ramilla, minulla Ubuntu 5.10 vie nykyaan heti bootin jalkeen 32Mt ja kun loggautuu X:aan 52Mt.

Miten mittasit muistinkulutuksen eri vaiheissa?

aWW [05.01.2006 11:15:55]

#

Nedit

feenix [05.01.2006 11:51:22]

#

Visual Studio 2005, Notepad ja Linuxissa tietysti nano

Draiz [05.01.2006 11:56:21]

#

Microsoft Visual C++ 2005 Express Edition, DevC++, PHP Designer 2006 ja Notepad.

M2tias [05.01.2006 12:34:19]

#

Notepad yleensä
jotain jos koodaaan ni käytän IDE:n editoria yleensä
paitsi javaa koodatessa Crimson Editoria


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta