Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: ASCII-peli

Sivun loppuun

Palantir [17.10.2005 11:31:54]

#

Ajattelin tehdä tai anakin yrittää väkertää jonkimoista ADOMin tyyppistä peliä.. Mistä olisi hyvä alottaa.. Mikä olisi hyvä ohjelmointikieli tähän tarkoitukseen?

Latska [17.10.2005 14:27:24]

#

Täällä on opas sellaisen toteuttamiseen QB:llä, mutta kai se opas muihinkin kieliin käy.

sqwiik [18.10.2005 16:48:09]

#

QB:lla on hyvä tehdä ainakin hieman yksinkertaisempia pelejä, sillä QB:n muistinkäyttörajoitukset tulevat kuitenkin jossain vaiheessa vastaan. Tuo Latskan antama linkki on erinomainen valinta, mikäli päädyt tekemään pelisi QB:lla.

C/C++:lle taas tarjoan omaa tekelettäni, ERKKI-engine. Se on periaatteessa optimoitu tilepohjaiselle, ADOM-tyyppiselle pelille. Löytyy projekteista.

Niin ja tässä vielä esimerkkiäkin...
https://www.ohjelmointiputka.net/koodivinkit/24397-cpp-erkki-enginellä-pelin-alku

Palantir [21.10.2005 05:28:40]

#

Kiitti! ajattelin tehdä pelini QB:llä.. (tai yritys ainakin on kova)C++ soveltuu paremmin sitten, ja jos, kun aloitan suurempia peliprojekteja.. QB vaikuttaa aika yksinkertaiselta kieleltä johon on helppo paneutua. sitä paitsi se QB opas on kyllä aika loistava homma, jolla pääsee alkuun..

squid [21.10.2005 08:21:26]

#

Ahh.... kunpa joku jaksaisi kirjoittaa moisen C++:lle

Nitros [24.10.2005 17:46:40]

#

Suosittelen Visual Basic:ia

Tempfile [24.10.2005 18:06:34]

#

Yllättäen juuri ADOMin sivuilta löytyy Qhack. Kuten sivuilla lukee, se on C:llä kirjoitettu, roguelike-pelin tekoon avustava alustava pelirunko. Tuolla on myös pari muuta vinkkiä rogueliken tekoon.

Palantir [31.10.2005 11:09:42]

#

Ajattelin kyllä joskus kirjoittaa sen C++ mut ois kyllä aika hyvä opetella kieli ensin... QB:llä ainakin aloitan kuhan saan uuden koneen...

Grey [31.10.2005 15:05:15]

#

sqwiik kirjoitti:

sillä QB:n muistinkäyttörajoitukset tulevat kuitenkin jossain vaiheessa vastaan.

Hm, mitä olen itse asiaa testannut, niin ainoa rajoitus on ollut DOSin 640 kiloa. Tietenkin jos ilman $DYNAMIC:ia ja /AH - parametriä väsää, tulee rajoituksia hyvinkin äkkiä vastaan. Alla vielä esimerkki jolla voi testata asian. Avatkaa komentokehote, menkää Qbasicin hakemistoon ja käynnistäkää kyseinen ohjelma /AH - parametrin kera.

REM $DYNAMIC
 DIM Mem AS INTEGER
 DIM Mem2 AS SINGLE
Mem2 = FRE(-1)
 PRINT
 PRINT INT(Mem2 / 1024); "kiloa nyt vapaana."
 INPUT "Miten monta kiloa muistia haaskataan?: ", Mem
DIM Test(Mem) AS STRING * 1024
 Mem2 = FRE(-1)
 PRINT "Ja nyt on"; INT(Mem2 / 1024); "kiloa vapaana."
 PRINT

Kääntäkää vielä yllä oleva ohjelma ja ajakaa, niin voitte testata esimerkkiä suuremmankin muistimäärän kera, kun ei ole tulkkia taustalla häiritsemässä..

-Grey-

hunajavohveli [31.10.2005 18:26:58]

#

Ja tuskin sitä nyt yli 640 kiloa tarvitsee muistissa koko aikaa aikaa pitää. Suuremmat tiedot voi tallentaa tiedostoihin ja ladata tarvittaessa.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta