Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Rattiohjaimen poljinakseleiden ohjelmointi

MicD [11.10.2005 22:40:02]

#

Terve,

Tällainen vähän harvinaislaatuisempi kysymys koskien rattia ja sen poljinakseleiden ohjelmointia...

Yleensähän markkinoilla olevissa rateissa on vain kaksi poljinta, joissain jopa yhdistetyllä akselilla, mutta oletattavasti kaikissa uusimissa erillisillä akseleilla toimivat polkimet. Kuitenkin on pelejä, jossa on mukana myös kytkin, jolloin kaksi poljinta on ikävä asia.

Siitäpä tulikin mieleeni tällainen asia, että jos ei rahojaan ole varaa tuhlata kalliimpiin rattivehkeisiin saati lisäpolkimiin, niin halvempi vaihtoehto olisi saada ohjelmoiduksi eräänlainen kaksitoiminen poljin. Idea olisi, että kytkin toimisi aina omana akselinaan, mutta kaasupolkimen saisikin toimimaan jarruna painamalla vaikkapa ratista jotain tiettyä näppäintä.

Ajettavuuden kannalta tämä ei ole välttämättä mukavin ratkaisu, mutta kuitenkin sinänsä toimiva. Polkimia voisi käyttää normaalisti, mutkiin tultaessa vain painettaisiin "jarrunäppäin" pohjaan ratista ja poljin toimisikin jarruna.

Missään pelissä tällaiseen ominaisuuteen en ole törmännyt, joten tällainen ohjelma täytyisi tehdä itse. Miten tuommoinen olisi mahdollista toteuttaa ohjelmallisesti niin, että järjestelmä toimisi yleisesti. Ilmeisesti ohjelman tulisi luoda ohjaimelle jonkinasteinen virtuaaliakseli, jota kaasupoljin säätää näppäimen ollessa painettuna tai vastaavaa?

Tietysti jos tällainen ohjelma olisi jo olemassa, niin kertokaa toki, epäilen kuitenkin vahvasti. Joka tapauksessa kaikki ideat on tervetulleita, kommentoikaa vapaasti!

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta