Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Linux redhat 6.2

maker_ [05.10.2005 14:58:18]

#

Olisiko linux redhat hyvä käyttis?En ole kysymässä että mikä olisi paras vaan että onko tämä hyvä valinta.Ominaisuuksia haluaisin tietää ym.kaikkea.

Kiitokset etukäteen!

KimmoKM [05.10.2005 16:19:17]

#

RedHat 6.2?! Sitä ei kannata asentaa ellei ole masokisti tai tahdo jostain kummasta syystä käyttää museoon kuuluvaa distroa.

Ja RedHatit ovat muutenkin huonoja. RPM (pakettimanageri) on lievästi sanoen huono ja etuja muihin distroihin nähden en keksi.

lainaus:

Ominaisuuksia haluaisin tietää ym.kaikkea.

Distro on edelleenkin vain kokoelma softaa, usein konfigurointityökaluja ja sellaista. Ei RedHatissa ole mitenkään uusia "ominaisuuksia". RedHat 7.3:ssa ainakin on jotain konfigurointityökaluja mutta kehnoja nekin olivat (ja sekin on museoon kuuluva distro).

ezuli [05.10.2005 16:26:36]

#

Pikkusen alkaa olemaan vanha tuo 6.2 ja uudemmat on kaupallisia. Parempi valinta on Fedora, joka on ns. Redhatin ilmainen versio.
Fedoraa jonkun aikaa taannoin käyttäneenä en siitä paljoa pahaa osaa sanoa, muuta kuin integroidun äänikortin asennusongelmani ja (muistaakaseni) graafisen pakettienhallinnan puutteen. (Verrattuna Susen Yastiin ja Debianin Synapticiin.)
Hyvät puolet löytyvät suurinpiirtein joka toisesta muustakin distrosta, ja toisista löytyy lähes yhtä hyvä vaihtoehto. Eli Fedorassa on windowsin kaltainen ympäristö KDE, helppo käyttöinen pakettipohja rpm ja jotakuinkin helppo asennus.
Ihan mukava perus-Linux, itse en eri distroille ole löytänyt niin hirveän suuria poikkeavuuksia että enää näkisin tällaisissa kyselyissä mitään järkeä. Kun valitsee aluksi summassa jonkun esim. distowatch.comin suosiolistan top-5:stä tai kuulee kaverilta, niin sillä distrolla pääsee jo pitkälle. Jos kaikki tuntuu sillä menevän päin honkia, tietääkin jo itse mikä tai ainakin millä perusteella kannattaa valita.

Eli tässä tapauksessa satuit omaavaan hiukka vanhaa tietoa, mutta vastaus on periaatteessa "kyllä, hyvä on," kunhan valitset tuon uudemman version, eli Fedoran.
Lataa, polta,asenna ja päättele itse.

http://fedora.redhat.com/

*Jeps, ja tuo KimmoKM:n väliin ehtinyt kommentti on suurin syy näitten kyselyiden turhuuteen: suurella osalla on oma vankka mielipide joka perustuu usein omiin turhautumisiin ja ovat tarpeeksi räväköitä sekoittamaan untamon ajatukset.

efteri [05.10.2005 17:17:39]

#

no katos vielä lisää näitä linux juttuja eikö linuxille voitaisiin tehdä ihan oma osio tänne?

Blaze [05.10.2005 17:28:08]

#

ezuli kirjoitti:

*Jeps, ja tuo KimmoKM:n väliin ehtinyt kommentti on suurin syy näitten kyselyiden turhuuteen: suurella osalla on oma vankka mielipide joka perustuu usein omiin turhautumisiin ja ovat tarpeeksi räväköitä sekoittamaan untamon ajatukset.

Juurikin näin. Distro on suuressa määrin makuasia ja sen oman maun saa selville vain kokeilemalla ja hankkimalla tietoa vaihtoehdoista.

RedHatia (mitään versiota) nyt kuitenkaan ei kannata valita, uusinkin ilmainen (9.0) on maaliskuulta 2003 ja uudemmat maksavat. Kuten ezuli mainitsikin, Fedora on moderni ja ilmainen RedHatmainen jakelu.

Itse Gentoo-käyttäjänä en välittäisi RPM-pohjaisiin jakeluihin koskea, mutta on nuo sen verran suosittuja, ettei ne nyt ihan täysiä susia voi olla. Kysehän on siitä, mitä käyttöjärjestelmältään haluaa.

P.S. Et sattumoisin ole man89? :P

maker_ [05.10.2005 19:22:19]

#

En:P

Blaze [05.10.2005 22:17:58]

#

Hyvä. :)

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta