Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mikä on IP-osoite?

Azure [25.09.2005 21:03:02]

#

Aika moisen trollimainen vietsi, mutta oikeesti. Mä ettin wikibediasta ja muista sanakirjoista, että mitä kyseinen asia tarkoittaa, mutta en saanu mitään selkoa mikä se oikeastaan on ja miten joku voisi muka käyttää toisen meseä vaikka tietämällä toisen IP:n?

Sen ymmärsin vain että se on jokin tietokone,tietokone
kohtainen osoite!!!!

lapm [25.09.2005 21:45:08]

#

No olisi kannattanut laitta tämä jonnekkin muualle kuin php alueelle, sillä kysymyksellä ei ole mitään tekemistä phpn kanssa.

IP osoite on koneesi osoite tietoverkossa. Sen avulla palvelin osaa lähettää pyytämäsi sivun oikealle koneelle.

Tällähetkellä käytössä pääasiallisesti oleva ip versio in IPV4, jossa ip osoite muodostuu neljästä luvusta.

Osa internetistä on kuitenkin siirtymässä IPV6 käytöön joka tuo lisää osoiteavaruutta käytettäväksi.

Blaze [25.09.2005 21:48:26]

#

Kun tietokone on liitettynä (IP-)verkkoon, sillä on yksilöllinen IP-osoite, jota ei ole millään muulla koneella siinä verkossa. Uniikki osote tarvitaan, että koneitten välillä voidaan siirtää tietoa.

IP-osote ei oo mikään salaisuus, aina kun yhistät jollekin palvelimelle, vaikkapa pyydät Putkan veppisivua selaimella, joudut kertomaan sille sun IP-osotteen, että palvelin tietää, mihin se data (veppisivu) lähetetään.

Jos joku ilkeämielinen taho tietää sun (IP-)osotteen, voi se ns. porttiskannata sen (laitonta ilman sun lupaa), eli katsoa, löytyykö osoitteesta mitään palveluja (esim. HTTP-palvelin), jonka tietoturva-aukkoja voisi potentiaalisesti hyödyntää. Porttiskannaus vastaa sitä, että joku tietää sun katuosotteen ja käy kokeilemassa, onko talossa ovet tai ikkunat auki. Jos mikään ei ole auki, eli palomuuri on kunnossa, ei mitään harmia saada aikaan.

panttu [25.09.2005 22:04:18]

#

Wikipedia tietää seuraavaa
http://fi.wikipedia.org/wiki/IP-osoite
http://fi.wikipedia.org/wiki/DNS

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta