Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: DLL-tiedoston lähdekoodin katseleminen

Tumettaja [18.09.2008 16:45:53]

#

Käytän erästä ohjelmaa joka osaa hyödyntää .dll tiedostoja.
Löysin netistä yhden sopivan laajennuksen joka sopii käyttötarkoitukseeni.
Kuitenkin tämä .dll tiedosto sisältää muitakin turhia ominaisuuksia joita en tarvitse. Kysymys kuuluu, kuinka onnistuisin katselemaan tai jopa muokkaamaan .dll tiedostoa?

Metabolix [18.09.2008 16:53:58]

#

DLL-tiedosto on aivan samaa tavaraa kuin EXE-tiedostotkin. Lähdekoodia et saa siitä esille, koska lähdekoodia ei siinä enää ole. Toki tiedostoa voi muokata suoraan binaarina, mutta järkevään lopputulokseen pääseminen on luultavasti ylivoimainen tehtävä kysymyksestäsi pääteltävillä lähtötiedoilla, asia vaatii melkoista perehtymistä. Jos siis muokkaamiseen ei ole erittäin hyvää syytä, kannattaa jättää muokkaamatta. Lisäksi on syytä muistaa tekijänoikeudelliset seikat, eli luultavasti muokkaaminen ei ole edes sallittua, jos kerran lähdekoodiakaan ei ole saatavilla.

Tumettaja [18.09.2008 16:57:31]

#

Asia selvä, kiitos selvennyksestä. Lähinnä ottaa vaan päähän se, kun tiedostossa
on niin paljon turhaa tavaraa ja tarvitsen vain sen yhden ainoan ominaisuuden sieltä. Pitää kait tyytyä siihen että ohjelman koko tulee kasvamaan turhan takia :)

Metabolix [18.09.2008 17:02:37]

#

Näinhän se usein on, ja tuollaisessa tilanteessa ei oikein voi kuin etsiä toista kirjastoa, joka on pienempi tai jota voi muokata tarpeeseensa, tai harkita, voisiko ominaisuuden ehkä toteuttaa itse.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta