Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Merirosvopeliin HTML-apua

Sivun loppuun

Kenraali [19.07.2005 00:42:27]

#

Juu, eli peliä tässä oltaisiin tekemässä, online-multiplayer-peliä selaimelle.

Merirosvoaiheinen peli kyseessä, eli pelaajat rakentavat joukkoja, ryöstävät toisia, voittavat, saavat palkintoja yms.

Ohjelmointipuoli on siinä mielessä kunnossa, että se työ on saatu käyntiin ja edistyy hyvää vauhtia. Nyt kuitenkin HTML-kielen taitavia ihmisiä tarvittaisiin.

Operaatio olisi 2 - 4 viikon sisällä tarkoitus saada purkkiin, ja ohjelmoinnin kannalta varmasti niin tapahtuukin, ainoastaan nyt tarvittaisiin siis niitä HTML-kavereita.

Jos olet edes jollain tavalla kiinnostunut, lähetä mailia:

atte.aaltonen@luukku.com

Tai tietenkin voit tänne kirjoittaa.

aloitteleva [19.07.2005 01:22:05]

#

Aika hyvä idea toi on, mut harmi kun en osaa html:ää. =(

BlueByte [19.07.2005 02:32:19]

#

Kuulostaa tosi kröhöm idealta.

baabloo [19.07.2005 14:00:31]

#

Tämähän on puzzlepirates klooni :D

Zerid [22.07.2005 16:11:01]

#

mä tiiän kaiken html-kielestä mut nyt ei niinku jaksa tehä mitään.. sori vaan

tai sitte mitä sais jos auttaisin? :P

Lebe80 [22.07.2005 16:47:11]

#

Zerid kirjoitti:

mä tiiän kaiken html-kielestä

Tuskin sentään.

Zerid kirjoitti:

mitä sais jos auttaisin? :P

Hyvä mieli itselle kun oot saanu kerrankin tehtyä jotain, sekä hyvä mieli muille.

Veikkaan ettet vaan osaa oikeasti mitään.

tuomas [22.07.2005 20:34:04]

#

Äh, yrittäkääs nyt tajuta, ettei porukkaa saada mukaan ellei ole näyttöä siitä, että projekti on oikeasti kehitteillä ja siitä on tulossakin jotakin. Vaikka olis siis kuinka kesken niin pistäkää kuvankaappausta ja listaa valmiiksi tehdyistä asioista.

Sit tälläset "mä tiedän kaiken siitä tai tästä mutten jaksa auttaa" pällit voisivat varmaankin olla suosilla hiljaa. Ketä hittoa kiinnostaa ettet jaksa tehdä jotakin? Jos innokkuttaa löytyy niin voi sitä viestiä raapustaa, ei muuten. Taitaa olla viestin kirjoittamiskynnys liian alhaalla tai jotaki :P Tarvittas yksi kunnon BOFH moderaattori (/me gives one vote for makegho :)) lisää tänne.

okei, siihen loppu vuodatus.

Jos tuota mainitsemaani näyttöä on antaa, voisin vaikka harkita sitä html puolen toteutusta. Kertokaapi myös hieman tekijöistä.

Sähköpostiosoite löytyy profiilista, jos sitä kautta tekee mieli ottaa yhteyttä.

OskariB [23.07.2005 00:47:41]

#

Kuulostaa kiinnostavalta projektilta. Tarvitsette HTML- kielen osaajan. Onko sivustolle tarvittava grafiikka valmiina vai kuuluuko sekin HTML- osaajan tehtäviin? Voin toteuttaa teille sivuston, mikäli vain haluatte hyödyntää osaamistani.

LeX69 [23.07.2005 10:47:47]

#

Mite HTML voi tehä pelin? :c ei oo mahdollista.. PHP/Javascript mukaan niin vois onnistua.

hunajavohveli [23.07.2005 11:16:02]

#

No tuskin ne nyt HTML:llä sitä peliä yrittävätkään tehdä, kun kerran ohjelmointipuoli on käynnissä. Sivujen ulkoasua tässä varmaan halutaan tekemään.

Sweiz [24.07.2005 00:27:52]

#

LeX69 kirjoitti:

Mite HTML voi tehä pelin? :c ei oo mahdollista.. PHP/Javascript mukaan niin vois onnistua.

En mä oikein usko, et PHP :llä tai scriptillä kunnon online-peliä saa... (Paitsi jos tekee jonkun tosi monimutkaisen style-php-javascript-kyhelmän) Ehkä kannattaisi alkaa tekee C++ :lla tms. No ihan sama, mut on tullut tässä opiskeltua HTML ja STYLE-komentoja jo kolmisen vuotta, et kai mä voisin auttaa...

tuomas [24.07.2005 00:31:14]

#

Noille style komennoille on toinenkin nimi, css.

Lebe80 [25.07.2005 13:32:02]

#

LeX69 kirjoitti:

Mite HTML voi tehä pelin? :c ei oo mahdollista..

Pelkällä HTML:lläkin saa tehtyä pelin. Pelin ei aina tarvitse olla sellainen, missä reaaliaikaisesti liikkuu ukkeli ja poimii kolikoita. Peli voi olla millainen tahansa, esim. monivalinta peli yms.

PHP:lla taas online peliin saa vaihtelevuutta ja mahdollisuuden hakea/tallentaa tietoa.

wwwapu [25.07.2005 23:40:27]

#

Lebe80 kirjoitti:

Pelkällä HTML:lläkin saa tehtyä pelin.

En uskalla väittää olevani ihan samaa mieltä. HTML on kuitenkin staattinen merkkauskieli, jolla ei ole ohjelmallisia ominaisuuksia.
Monivalintapelikin vaatii jonkintasoisen lomakedatan käsittelijän tai tapahtumakäsittelijän taustalle. Yksinkertaisimmillaan tuo käsittelijä voisi olla vaikkapa Javascript alert.
Eli ilman palvelinpuolen ohjelmia peli on kyllä mahdollista toteuttaa.
Käsittääkseni http://ac-auction.com/ on tekeillä jonkilainen PHP roolipeli joka valmistuessaan voi olla aikamoinen näky.

arcatan [26.07.2005 09:14:54]

#

wwwapu kirjoitti:

Monivalintapelikin vaatii jonkintasoisen lomakedatan käsittelijän tai tapahtumakäsittelijän taustalle. Yksinkertaisimmillaan tuo käsittelijä voisi olla vaikkapa Javascript alert.

Ja mikseiköhän ihan tavallinen linkki kelpaa? Eihän se kaunista ole, mutta toimii kyllä.

litra [26.07.2005 09:23:40]

#

Jos ohjelmointipuoli muka on kunnossa, niin miten joku html voi olla ongelma?

Tutkimalla tutoriaaleja osoitteesta http://www.w3schools.com
pääsee pitkälle.

wwwapu [26.07.2005 17:40:51]

#

arcatan kirjoitti:

Ja mikseiköhän ihan tavallinen linkki kelpaa?

HTML staattisuuden vuoksi. Jos oletetaan, että koko peli tehdään pelkän merkkauskielen avulla, on myös linkin kohde staattinen. Onhan se tietysti jännää nähdä, mitä kunkin linkin takaa löytyy, mutta pelaamiseksi sitä ei oikein voi sanoa.
Hieman jännitystä voisi saada aikaiseksi, jos olisi vaikkapa rajattu alue, joka olisi täynnä näkymättömiä linkkejä. Aluetta napsauttamalla päätyisi jonnekin ja saisi elämyksen. Tosin tämäkään ei oikein pelistä käy, sillä staattisuusongelma pysyy edelleen.
Parametrienkaan välittäminen linkissä ei toimi, sillä nehän pitää kohteessa jotenkin lukea. Esim.

<a href="linkki.html?foo=bar&amp;bar=foo">

lukeminen ei onnistu pelkällä merkkauskielellä.
Mikäli olen aivan väärillä jäljillä, haluaisin jonkin esimerkin, kuinka HTML avulla voidaan toteuttaa pelimäisiä ominaisuuksia.

Kenraali [27.07.2005 14:40:06]

#

Siis tarkoituksena minulla on vain Layouttiin saada avustusta. Ei muuta.

maker_ [27.07.2005 14:59:39]

#

Tuli vaan mieleen että kuka henkilö tekee nettipelin kun ei html:llää osaa:D?

mauza [27.07.2005 15:11:17]

#

maker_ kirjoitti:

Tuli vaan mieleen että kuka henkilö tekee nettipelin kun ei html:llää osaa:D?

No mikäs tuossa nyt muka muodostuu ongelmaksi? Tässä tapauksessa kyseinen henkilö ilmeisesti osaa HTML:ää, mutta tarvitsee juuri ulkoasun suunnittelijaa ja tekijää, kunten hän itse mainitsi.

maker_ [29.07.2005 13:28:34]

#

Jaa jaa.No ihan sama kuitenkin kuvittelisin että nyt osais jos netti peliä tekee ja miksi ottaa projektiin kokonainen henkilö mukaan kun pienellä harjoittelulla se kyllä onnistuu:D

CyantLeap [29.07.2005 14:15:51]

#

maker_ kirjoitti:

Jaa jaa.No ihan sama kuitenkin kuvittelisin että nyt osais jos netti peliä tekee ja miksi ottaa projektiin kokonainen henkilö mukaan kun pienellä harjoittelulla se kyllä onnistuu:D

Elämä menee köyhäks jos kaikki tehää yksin. Oot kai kuullu "tiimeistä" jotka tekee pelejä ryhmäs. Siispä kaikki HTML:n taitavat mukaan! :)

aloitteleva [29.07.2005 16:04:20]

#

CyantLeap kirjoitti:

maker_ kirjoitti:

Jaa jaa.No ihan sama kuitenkin kuvittelisin että nyt osais jos netti peliä tekee ja miksi ottaa projektiin kokonainen henkilö mukaan kun pienellä harjoittelulla se kyllä onnistuu:D

Elämä menee köyhäks jos kaikki tehää yksin. Oot kai kuullu "tiimeistä" jotka tekee pelejä ryhmäs. Siispä kaikki HTML:n taitavat mukaan! :)

Kylhän monet netti pelit esim vaikka runescape jota joskus pelasin siinä osa tiimistä rakentaa pelin sisällön sitten osa tiimistä laittaa sen sivuille ja osa on vaan auttamassa ynms =)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta