Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Lempibändinne?

Sivun loppuun

p-p [26.06.2005 15:01:47]

#

Eli otsikko kertoo kaiken. Mikä on lempibändinne ja -kappale?

Omani on Mudvayne ja Mudvaynen "Dig", "Mercy Severity" tai "Under My Skin". Mutta kyllä "Determined"kin menettelee :)

T.M. [26.06.2005 15:10:22]

#

En fanita ketään, mut trance ym konemusa uppoaa kyl.

tgunner [26.06.2005 15:14:12]

#

Pakko sanoa, että Iron Maiden on paras bändi, mutta en kyllä varsinaisesti 'fanita' sitä.

Paras kappale Iron Maideniltä on ehkä legendaarinen Fear of The Dark.

Mutta kyllä erilainen konemusa uppoaa myös. (Mainittaen Trance ja HAX musiikki.)

Tempfile [26.06.2005 15:16:01]

#

Minäkin tapaan konemusaa kuunnella, muitakin lajeja tosin varsin runsaasti. Mitään kummempaa lempiartistia ei ole enkä muutenkaan fanita, mutta hyvänä säveltäjänä voisin mainita Yoko Kannon.

sooda [26.06.2005 16:02:35]

#

Mää oon niin epämusikaalinen että pystyn kuuntelemaan melkein mitä vaan :P
Yleensä en erityisesti kyllä kuuntele mitään.

Gaxx [26.06.2005 16:11:46]

#

Se saa olla mitä vain aina classisesta heavyyn asti, kunhan se täyttää seuraavat ehdot:

-Sen pitää olla menevää ja täyteläistä, joka "täyttää ilman" - ei mitään pimputusta.

-Ei minkään näköistä laulua! Ei voi jaksaa kuunnella jotain äijää/ämmää, joka hoilaa alavireisesti(Nykyään lähes poikkeuksetta populäärilaulajat laulavat karvan verran alavireisesti, mitä itse olen kuunnellut).

Blaze [26.06.2005 16:54:36]

#

Lempibändi? Öö, Nightwish. Edit: Ai niin, ja kappale: Gethsemane.

Laajempaa profiilia tuolla: http://www.audioscrobbler.com/user/blz

Gwaur [26.06.2005 17:03:14]

#

Lempparipändiä ja -piisiä ei varsinaisesti ole (vaihtelee niin usein), mutta viimeaikoina on tullut kuunneltua selkeästi eniten Nightwishin Once-levyltä Creek Mary's Bloodia ja Ghost Love Scorea sekä Waltarin Yeah Yeah Die Die Death Metal Symphony in Deep C -albumilta (liekö tahallaan pitkä nimi :P) viimeistä osaa, The Topia.

Jos kuitenkin pitää joku miellyttävin artisti mainita, mainitsen Hans Zimmerin tai Joe Hisaishin.

Gaxx kirjoitti:

-Sen pitää olla menevää ja täyteläistä, joka "täyttää ilman" - ei mitään pimputusta.

Jos mahtipontisesta klassisesta puhutaan, niin lyhyemmin sen voisi ilmaista sanalla "orkesterileffamusiikki". :) Lasketko muuten kuoron tässä tapauksessa lauluksi? Iso kuoro nimittäin antaa lisää potkua piisille.

Sose [26.06.2005 17:13:57]

#

Lempibändejä on useampikin. CMX ja Leevi and the Leavings ehkä mieluisimmat, mutta Eppu Normaali ja Juice Leskinen heti perässä. Lempikipaletta ei varsinaisesti ole, mutta jos pari hyvää biisiä koittais tähän keksiä..

CMX:ltä ainakin Elokuun kruunu, Isohaara ja Helvetin hyvä paimen.

Leevi and the Leavingsiltä tulee mieleen Koko talvi kesämökillä ja Nuotioilta parvekkeella.

Eppujen uudehkolta levyltä voisi valkata Hiljaa huomiseen -biisin ja Juicelta on ihan kivoja ne kaikista kuunnelluimmat yleensäkin eli vaikkapa Syksyn sävel ja Elämässä pitää olla runkkua (true, true ;).

Nämä lempparibiisit ja bändit (ainakin niiden järjestys) vaihtelee aika paljon vuodenajan ja mielen mukaan, mutta tällä hetkellä näin. :)

Edit: ai niin, http://www.audioscrobbler.com/user/Sose/

Gaxx [26.06.2005 17:18:28]

#

Gwaur kirjoitti:

Gaxx kirjoitti:

-Sen pitää olla menevää ja täyteläistä, joka "täyttää ilman" - ei mitään pimputusta.

Jos mahtipontisesta klassisesta puhutaan, niin lyhyemmin sen voisi ilmaista sanalla "orkesterileffamusiikki". :) Lasketko muuten kuoron tässä tapauksessa lauluksi? Iso kuoro nimittäin antaa lisää potkua piisille.

Ehkä ilmaisuni oli himan turhan voimakas, sillä suvaitsen joskus lauluakin, mutta sen pitää olla puhdasta. Kuoroon pätee sama homma - paras kun vain hyräilee. Tavallisesti en kuitenkaan kuuntele, mitään sellaista, jossa on lyriikat. En nimittäin pysty silloin keskittymään kunnolla muuhun. Koodaus kun vaatii kunnollista keskittymistä :)

Grey [26.06.2005 17:54:41]

#

Katsotaanpas bändit joiden musiikista pidän vielä vuosienkin jälkeen. Inhoan kun bändi alkaa toistamaan itseään. Kummiskin, CMX, Leevi and The Leavings ja Yö ovat bändit jotka osaan nimetä joiden musiikista pidän. Yötä tosin kuuntelen vähemmän kun monet sen kappaleista tuntuvat ns. liian henkilökohtaisilta.

Mitään lempikappaletta ei ole, koska kuuntelen sitten koko kyseisen bändin tuotantoa ja jos mahdollista, niin järjestän soittolistan jonkun bändin levyn mukaan. Parempi tapa muuten kuunnella se kuin läiskäistä kaikki yhteen ja samaan listaan. Levyt kun ovat usein tietynlainen kokonaisuus ja siten yksittäisen kappaleen kuuntelu ei ole mitään.

Voisin myös mainita muutaman niistä mitä inhoan. Ensiksi, inhoan örinä-bändejä jotka vain örisevät ja rääkyvät, eivätkä sitten muuta (huomatkaa, CMX ei kuulu tähän ryhmään, sillä he eivät örise ja rää'y, he karjuvat miehekkäästi). Sitten on pelimusiikki ilman peliä. Se on vain yksinkertaisesti tylsää jos ei ole sitä peliä siinä. Niin, ja nimeänpä bändin jonka musiikki on minun korviini pelkkää ulvontaa ja se on Nightwish. Karseaa, ei pysty keskittymään yhtään mihinkään kun sitä kuuluu jossain..

-Grey-

maker_ [26.06.2005 18:12:16]

#

Lyhyesti ja ytimekkäästi Iron Maiden.Maidenilla on monia hyviä biisejä ja en osaa valita sitä parasta vaikka aikaisemmin sanottiin jo fier of the dark mikä on hyvä biisi
muiden parhaiden lisäksi.Myös kannattaa kuunnella Bruce Dickinsonin (Iron Maidenin laulaja) Soololevyjä joita hän tekee samaan aikaan kun on Iron Maidenissä.;)

p-p [26.06.2005 18:57:02]

#

Ja itelleni lisään vielä Hoobastankin ja heidän kappaleen "Pieces".

grey kirjoitti:

Ensiksi, inhoan örinä-bändejä jotka vain örisevät ja rääkyvät, eivätkä sitten muuta (huomatkaa, CMX ei kuulu tähän ryhmään, sillä he eivät örise ja rää'y, he karjuvat miehekkäästi).

Itse pidän juuri örinä musiikista :D, mutta sehän on jokaisen oma mielipide.

Gaxx kirjoitti:

Tavallisesti en kuitenkaan kuuntele, mitään sellaista, jossa on lyriikat. En nimittäin pysty silloin keskittymään kunnolla muuhun. Koodaus kun vaatii kunnollista keskittymistä :)

Itse en pysty kunnolla keskittymään ilman "musiikkia".(Eli örinä karjumista :)

Gwaur [26.06.2005 19:54:20]

#

Gaxx kirjoitti:

Kuoroon pätee sama homma - paras kun vain hyräilee.

Ehkä ohjelmoidessa on parasta joo kuunnella sanoituksetonta musiikkia, kun ei tarvitse ajatella muuta tekstiä kuin sitä koodia. Mielestäni kuitenkin sanoitetussa kuorolaulussa on kovempi isku, kun sanat on minusta helpompi painottaa ku Aaaa-Aaaa-Aaaa. :)

ajv [26.06.2005 20:22:15]

#

En varsinaisesti mikään musiikki-ihminen ole, mutta kyllä tuo Nightwishin juhannuskeikka Himoksella oli niin mahtava, että joutuu vakavissaan harkitsemaan Tarjan fanitusta.

Chosen [26.06.2005 20:42:17]

#

Minä olen siinä mielessä onnekas, että pidän monenlaisesta musiikista. Parasta kuitenkin lienee hevi, joskin pahin örinä-hevi ei kyllä oikein iske. Sitten tulee kuunneltua esim. kone- ja anime-musiikkia. Peruspoppi ei yleensä oikein toimi. Myös nämä "orkesterielokuvamusiikit" iskee ja parhaat kovaa (tuossa tuo "iskee" on muuten monesti harvinaisen kuvaava). Räppiäkin pystyy kuuntelemaan ja on niitä hyviäkin rap-biisijä (kuten Gansta's paradise).

Viime aikoina on tullut kuunneltua noita Dance Dance Revolutionin biisejä, kun löysin tuon Stepmanian. Vielä pitäisi tilata Xbox->USB adapteri mattoa varten...

np: Mokoma - Takatalvi

rndprogy [26.06.2005 21:08:59]

#

En kyllä kovin paljon kuuntele mitään. Tai mitä nyt radiosta sattuu joskus tulemaan. Mutta koneella kuuntelen ehkä joskus jotain trancen tapasta. Ja joskus joutuu kuuntelemaan myös omaa koneella tekemää musiikkia ;S
EDIT: ainiin piti mainita se lempibändi. Juu ei taida olla. :/

Latska [26.06.2005 21:12:58]

#

Musiikkimakuni on outo. Mitkään ihmebändit ei kiehdo. Yölintu ja Beatles taas menee alas korvista leikiten.
EDIT: Niin se lempikappale joo.. Yölinnulta kappale nimeltä "Luomuneito" (älkää kysykö) ja beatlesilta kappale nimeltä "Something"

Antti Laaksonen [26.06.2005 21:59:10]

#

Todellisuudessa yksittäistä suosikkia ei ole, mutta jos nyt joku pitää nimetä, niin jatsipianisti Oscar Peterson yhtyeineen ja kappale vaikkapa Fly Me to the Moon.

kayttaja-2791 [26.06.2005 22:52:55]

#

Todella vaikea nostaa mitään ylitse muiden. Nyt potkii todella kovaa Opethin Damnation-albumi, mutta en uskalla sitä parhaaksi nostaa. Paras bändi on ehkä Metallica (ainakin jos lasketaan mitä olen kautta aikojen kuunnellut kaikista eniten). Tähän voisikin sopia tutkimus nykyisestä tilanteesta (koodasin Winampiin tälläisen laskurin joka tilastoi kaikki kappaleet jotka soitan Winampilla):

lainaus:

Eniten soitetut esittäjät:
1. Zen Café (48)
2. System Of A Down (38)
3. Eternal Tears of Sorrow (38)
4. White Zombie (37)
5. Fatboy Slim (35)
6. Faithless (34)
7. Hammerfall (33)
8. Depeche Mode (31)
9. Monster Magnet (31)
10. Anathema (29)
Laskurit ovat nollattu 14.05.2005 klo 20:13. Sen jälkeen olen soittanut 2022 kappaletta (vain yli 15sek ajan kuunneltuja kappaleita). Yhteensä olen kuunnellut 188 eriä esittäjää.

Otanta on kyllä vielä aika pieni, en ole oikein koneella olemaan viimeaikoina kun on ollut ja on edelleen kesätöitä.

Paras kappale onkin sitten mahdoton julistaa, surullisissa fiiliksissä se voisi olla Anathema - Are you there, kun taas toisella äärilaidalla se voisi olla Cradle of Filthin Hallowed be thy Name (Iron Maiden cover). Ja luonnollisesti perjantai-iltana tanssilattialla on ihan eri suosikit, vastaan siis että kysymys on väärä.

Koodatessa menee kyllä mikä vain, sen olen huomannut. Eräs kaveri aina antaa ihan kamalaa kellari-örinäheviä ja joskus sitten huomaakin että on kuunnellut viimeisen tunnin aivan hirveää sontaa kun playlist on hypännyt seuraavaan artistiin.

Juice [26.06.2005 23:05:06]

#

Maiden, Priest, Megadeth ja Metallica uppoavat täysin. EN vierasta Inner Circleä tahi Bob Marley & the Wailersiäkään. System of a Downkin uppoaa. Itse asiassa lähes kaikki. Parasta biisiä on vaikea sanoa. The Evil That Men Do? Breaking the Law? Trust? Mama Said? Die Die My Darling? I Spy? No Woman No Cry? Cigaro?

leftover [26.06.2005 23:51:53]

#

Kyllähän se hevi melkein laidasta laitaan on, kunhan sanoista saa selvää (pl. Amorphis jonka Tales from Thousand Lakes on aivan loistava).

Joitakin mainitakseni vaikka Dream Theater (ok, on progea mutta Petrucci on maailman paras skebattaja), suomihevi kuten Sentenced, Amorphis ja Thunderstone (unohtamatta Nightwishiä, Tarja on kova jätkä), Legendaariset Iron Maiden, Metallica, Pantera ja Megadeth ja "pimppihevin" puolelta Yngwie Malmsteen (maailman toisiksi paras skebattaja) ja Stratovarius (etenkin lätyt joilla tiluttelee synassa Jens Johansson).

Parhaimmat biisit ovat ehdottomasti Dream Theaterin Space Dye West ja Sentencedin The Rain Comes Falling Down. Soolokantilta katsottuna Yngwie Malmsteenin Fire & Ice ja How Many Miles to Babylon. Totaalisen tehokasta aivojen nollaussettiä löytyy taas Panteran poijjilta, niiltä loistavimpina ehkä Fucking Hostile ja Cowboys from Hell.

Ja sitten vielä loppukevennyksenä, ollessani 14-vuotias eräs jehovantodistaja joka kuuli minun diggailleen heviä jo kymmenen vuotta uhkasi että menen pian pimeälle puolelle ja juon karitsan verta. En tiedä onko kohta mennyt kun siitä on 12 vuotta, mutta yhä odotan *grin*.

Olga [27.06.2005 02:32:59]

#

Lempparibändi on tietty The Beatles, paras albumi on Loven mieletön Forever Changes ja vaikka lempparibiisiä on aika hankala nimetä niistä lukemattomista hyvistä, niin sanotaan nyt vaikkapa Alone Again Or tuolta äsken mainitulta lätyltä. Ja vaikka 60-luku kolahtaakin lujaa, on radiosta mieleen jääny tuoreeltaan esimerkiksi Indican Ihmisen Lento. Audioscrobbler on ollu vasta niin vähän aikaa käytössä että toi lista ei kerro ihan koko totuutta, mutta tuossapa nyt kuitenkin linkki: http://www.audioscrobbler.com/user/irksome

tsuriga [27.06.2005 03:20:36]

#

No tietysti SUPER EURO BEAT :D. Movelta löytyy laidasta laitaan paljon mukavaa musiikkia. Klaus Badeltilta ja Taku Iwasakilta tulee myös hyvää tuotantoa.

hunajavohveli [27.06.2005 09:49:46]

#

Bändejä/jotain: Noise8, Kebabmestari, Matemaattinen porkkana
Artisteja: Tejeez, John Williams
Genre: Klassinen, HAX

LeX69 [27.06.2005 09:59:56]

#

Rammstein <3 ja Mutter varmaan paras levy.. :o

Meitsi [27.06.2005 22:01:55]

#

M.O.P - Bloody Murda :)
Busy Bee - Making Cash Money Oldschool!!
Sugarhill Gang - Rappers Delight Oldschool!!
Spoonie Gee - Spoonie Is Back Oldschool!!
etc. hiphop ja oldschool hiphop & muu pläjäys.

Myös teknoa (= trance, jungle) tulee kuunneltua... Senverran vähän kuitenkin että en oikein artisteja tiedä...

Myös Funk ja Soul menee.

Yleisesti sanottuna kaikki musa joka kuormittaa subwooferia... :)

remontti-reiska [27.06.2005 22:57:15]

#

Eipä ole lempibändiä, mutta lempikappaleita on esim. Finlandia, Sillanpään marssilaulu ja Jääkärimarssi :).

Tumpelo [28.06.2005 08:35:35]

#

Nobuo Uematsu (säveltäjä)

litra [28.06.2005 10:46:56]

#

black sabbathista blackin kautta aphex twiniin

Spongi [28.06.2005 10:52:13]

#

Jaa-a, mulle kelpaa J-poppi, trance, psychedelicci ja metalli.
Lempikappaleita vois tällä hetkellä olla vaikka CPU - Computer Error ja Dancing Devil - Phonophunk :)

p-p [28.06.2005 15:05:25]

#

Lisään tässä itelleni vielä vähän.

Kuuntelen myös Slipknottia. Sekin on semmoista örinää, mutta ei niin örinää, kuten Mudvayne.

Eli, mulla menee nu-hevi, hevi ja jotkuu räppi kappaleet(esim. Eminem - Toy Soldiers). Tulee sitä joskus kuunneltua myös Disturbedia.

EDIT. Kirjoitus virheet korjattu... Ja sitten ne kappaleetkin :)

Slipknotilta Duality, Before I Forget, Wait And Bleed ja My plague.
Disturbedilta Down With The Sickness


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta