Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kuinka tulisi asentaa PHP + MySQL +serverit yms

Sivun loppuun

Jantse [19.05.2005 16:38:51]

#

Olen nyt n. kolme päivää asennellut eri ohjelmia ja lukenut n. 10 eri opasta PHP ja SQL -kielistä, sekä mitä ohjelmia kannattaa asentaa. Tarkoitus olisi, että pystyisin tekemään PHP kielellä nettisivut, jotka käyttävät MySQL tietokantaa.
Ongelma on alkuun pääseminen.
Olen asentanut vuoroit Abyss Web Serverin, PHP 5.0, MySQL Server 4.1, MySQLCC, PHPmyAdmin, Apache, Xampp, PHPCoder yms. löytääkseni toimivan kokoonpanon.

Netissä on paljon tutoriaaleja asiasta, mutta ei mielestäni ainoatakaan missä kerrotaan selkeästi toimivan kokoonpanon asentaminen alusta loppuun.

Eli mitä asennan, että tulisi kerralla hyvä???

Metabolix [19.05.2005 17:38:59]

#

No eikös se ole aika selkeästä lueteltu tuolla Putkan Oppaat-sivulla? Apache, siihen PHP ja MySQL (http://dev.mysql.com/downloads/). Jokaisen asennukseen on oma oppaansa.

Minä [20.05.2005 09:43:59]

#

Mä taistelin kanssa aikani, mutta sitten kyllästyin. Jos ei välttämättä tahdo riidellä niiden kanssa, niin voi suunnata ApacheFriends.org sivuille.

kasetti [20.05.2005 10:49:16]

#

windows koneeseen:

phpdevin ( http://www.firepages.com.au/ ) asentamiseen meneen 5 minuuttia riippuen koneesta. asentaa apachen, mysql:n, php:n jne..

asennuksen jälkeen etsi asennuspolku ja klikkaa 2K-NT-XP-phpdev_start.bat (jos esim. käyttis on xp) ja palvelin lähtee käyntiin. Tämän jälkeen voit tehdä php/mysql webbisivuja.

Jantse [20.05.2005 11:09:39]

#

Joopa joo,
poistin kaikki asentamani koneesta ja asensin ApacheFriendsin "xampp":in joka pisti koneelle automaattisesti Apachen, MySQL:n, PHPMyAdminin sun muut. Nyt kaikki toimii loistavasti aikaa meni noin 5 min. (käyttis xp)

"Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa"

HellCome [20.05.2005 14:10:21]

#

Suosittelen, että asennat seuraavat ohjelmat:

Apache
------
http://www.reverse.net/pub/apache/httpd/binaries/win32/apache_1.3.33-win32-x86-no_src.exe


PHP
---
https://www.php.net/get/php-4.3.11-installer.exe/from/a/mirror
(Imuroi vaikka Suomesta tai jostain...)


PHPMyAdmin
----------
http://puzzle.dl.sourceforge.net/sourceforge/phpmyadmin/phpMyAdmin-2.6.2-pl1.zip


MySQL
-----
http://downloads.mysql.com/archives/mysql-4.0/mysql-4.0.20d-win.zip


MySQL:lää asentaissa ohjelma kysyy käyttäjätunnusta ja salasanaa, niin pistä siihen vaikka

User: käyttäjä
Password: salasana
(voit siis todellakin käyttää noita tunnuksia, niillä ei tunnu olevan mitään väliä)

PHP asennetaan oletusasetuksilla C:\n juureen ja se on sillä selvä. Apache sekin menee vaikka C:\n juureen ja sekin on siinä, paitsi että olikohan se apache4.dll piti kopioida Windows\System kansioon ja jokin toinen vielä itse Windowsiin (kunhan pääsen kotiin, niin annan tarkemmat tiedot tänään). PHPMyAdmin asennetaan Apache\HtDocs:n alle ja kansionimi kannattaa muuttaa phpmyadmin:iksi (mitä sitä turhan pitkiä nimiä pitämään?).

Nyt sitten, kun Apache on päällä (apache.exe) sekä myös WinMySQL on päällä (mysqlnt.exe?), niin avaat selaimella sivun "http://localhost/phpmyadmin/index.html" ja siinä se sitten on. Teet uuden käyttäjän (User: Matti PSSWD: Meikäläinen) ja annat sille sitten kaikki oikeudet. Sitten käyt konfiguroimassa Apachen tiedostoihin (config.inc ?) useriksi Matti ja passuksi Meikäläinen (3 kohtaa). Samoten voit kyseisestä filusta konffata defaultti URLin muotoon 'http://localhost/phpmyadmin'.

Pistän sitten tarkemmin, kun pääsen kotio..

Olga [20.05.2005 14:54:30]

#

HellCome, miksi vaiva? Xampp vaan koneelle ja ei muuta. Mukana tulee kaikki herkut ja vielä lisää.

renni [20.05.2005 15:17:43]

#

Entä jos haluaa vaihtaa jonkun osan toiseen versioon? Entä jos haluaa jopa useamman eri version? Entä kun pitää yksittäinen osa päivittää? Kuinka hyvin Xampp hanskaa tällaiset?

Olga [20.05.2005 16:56:29]

#

Samoja tiedostojahan ne on, oli paketin nimi sitten Xampp tai ei mitään. Xampp:lla (ja onhan noita vastaavia kokoelmia muitakin) asennus ja käyttöönotto sujuu vain vaivattomammin ja erityisesti aloittelijalle moinen paketti sopii kuin nenä päähän.

HellCome [22.05.2005 19:38:45]

#

No niin, menipähän tuo vastaaminen nyt sattuneesta syystä näin sunnuntaille, mutta parempi myöhään ja niin edelleen..

Avaa Apachen C:\Apache\conf\httpd.conf -tiedosto ja lisää sen loppuun rivit:

# PHP:n asennus (päivämäärä)
LoadModule php4_module C:/php/sapi/php4apache.dll
AddType application/x-httpd-php .php
AddType application/x-httpd-php-source .phps

Kopioi php4ts.dll PHP-kansiosta C:\Windows\System(32) -kansioon ja vaikka kyseinen tiedosto löytyisikin jo, niin korvaa se tällä.

Kopioi myös php.ini-dist PHP-hakemistosta Windowsin juureen ja nimeä se uudelleen php.ini:ksi. Tiedostoa muokkaamalla voit vaikuttaa useisiin PHP:n ominaisuuksiin.

PhpMyAdminin asetukset:

Avaa C:\Apache\htdocs\phpmyadmin\config.in.php ja muuta seuraavat rivit oikeiksi (tunnuksen loit jo phpmyadminilla localhostin kautta):

$cfg['Servers'][$i]['user']        = 'omatunnus';
$cfg['Servers'][$i]['password']    = 'omasalasana';

Näitä on muistaakseni 3 kohtaa. Myös samaisessa tiedostossa oleva AbsoluteUri pitää muuttaa seuraavanlaiseksi:

$cfg['PmaAbsoluteUri'] = 'http://localhost/phpmyadmin';

Ja siinä se sitten oli.

Xampista miulla ei oo tietuvannakkaa ja minähä e ukkuani toisee vaiha, e etes postimyynnillä vaikka Ellokseltakkii se saiskinnii. Eiku tämmösellä viritelmällä meikä on väkerrelly ja nytten onkin työnalla VeikkausTarkistaja. Tuli vain mieleeni, että kuinka usein sitä tuleekaan vaikka Lotossa pelattua yksiä ja samoja numeroita joita vain LUULEE satunnaisiksi...


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta