Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Oma verkkokauppa?

Sivun loppuun

Minä [19.05.2005 10:39:35]

#

Tietääkö joku ilmaisia verkkokauppa scriptejä jossakin? Googlettelin aikani ja löysinkin muutamia mutta ei tunnu oikein kunnolla toimivan. Osaatteko suositella jotakin?

Pitäisi löytyä seuraavat ominaisuudet:
- Kommunikointi varastokirjanpidon kanssa
- Ostoskärry
- Admino-osio

Mutta ideoita otetaan vastaan!

HellCome [19.05.2005 11:50:16]

#

Urh.. suosittelen, että lähdet rakentamaan sivuja ihan nollasta. Kun nakuttelee kaiken itse, niin on ainakin varma siitä, että mitä mikin skripti tekee. Ostoskärryn rakentaminen onkin sitten hieman kinkkisempi juttu, mutta kyllä se onnistuu, kunhan aikansa raapii päätään ja kiroilee pikkutunneille asti. PHP:tähän sen olla pitää ja mysliä mukaan, tietty.

Apachen mukana taisi tulla suojatun kansion luonti ja sen alle sitten kun nakkaa ne adminien sivut, niin avot. Riippuen siitä, että mitä aiot kaupata sivuillasi, mutta kenties jotain tällaista voisi hyödyntää suunnittelussa:

Etusivu, jonne pääsee kaikkialta (banneri?) ja josta pääsee kaikkialle sivuillesi.

Sivu(t), joilla listataan vain tietyntyyppiset (esim. autot) tavarat jne jne. Tämä sen vuoksi, että tyyppilistauksessa ei nakata käyttäjälle kaikkia tuotteita naamalle, vaan ainoastaan tietyn kategorian tuotteet.

Admin-osiolle ei ole linkkiä sivuiltasi (ettei kukaan mene huvikseen naksuttelemaan), vaan osoite pitää "tietää", että pääsee loggaamaan.

Ei minkäänlaisia chatteja sivuillesi (kuka niitä muka käyttää?), korkeintaan UKK files. Tietty kysymys-vastaus "keskustelu" voisi olla hyödyllinen tuotteen tietojen kohdalla (jos siis teet huutokauppaa, muutoin ei). Jätä myös sponsorimainokset ja muut vastaavat kokonaan pois tai tee niille ihan oma sivunsa (jossa kukaan ei tietystikään käy). Möykään pop-uppeja ei suvaita.

Henkilötietojen sekä muiden vastaavien täyttösivulle javaskriptillä tarkistukset (* merkityt rivit ovat...)!

Myöskään sivujen ulkoasu ei saa olla psykedeelinen. Haaleita värejä käyttämällä saat toimivan kokonaisuuden, joka ei ärsytä silmiä eikä ole vaikeaa lukea.

Ja kaikkein tärkeimpänä muistettavana on se, että muista käyttää tyylitiedostoja. Sillä pääset paljon helpommalla ja lopputulos on loistavan tyylikäs.

Hyvä tekstiproggis on Editpad Lite sekä tyylitiedostojen tekoon soveltuu mainiosti TopStyle Lite.

Myöskin tuotteiden vertailu voisi olla on-the-rocks (kaksi eri tuotetta verrattuna toisiinsa..).

Cornix [22.05.2005 16:34:53]

#

Eikös ostoskärryt nettisivuilla ole patentoitu juttu?

edit: http://webshop.ffii.org/

HellCome [23.05.2005 10:41:39]

#

Eikös tuo vepsoppisivu meinannut nyt, että niitä ei enää patentoida vai mitä lie meinasikaan. Nettikauppa ostoskärryillä on jokaisen kynnelle kykenevän vapaata riistaa sanoo Iocamiehen Oiceus

Heikki [23.05.2005 21:48:24]

#

Suomessa saa toistaiseksi käyttää niin paljon patentoituja tekniikoita kuin haluaa, ohjelmistopatentit eivät ole voimassa Suomessa.

Ja toivotaan että rakas EU hylkää ohjelmistopatentit... Homma on komisiion käsissä ja tänä kesänä pitäisi kai tulla päätös.

Linkku [24.05.2005 08:39:51]

#

Tähän hommaan käyttöön Perl ja Postgre-tietokanta.

Minä [24.05.2005 10:57:37]

#

Sourceforgesta löyty muutamia mielenkiintoisia kauppoja. Osassa ominaisuuksia on liian vähän, toisessa liian paljon, mutta kun niitä hieman yhdistelee niin varmasti ihan hyvä tulee!

mauza [28.05.2005 00:02:13]

#

Linkku kirjoitti:

Tähän hommaan käyttöön Perl ja Postgre-tietokanta.

Kuinka niin juuri Perl? Väittäisin PHP:n soveluvan paremmin ja alkaahan se olla jo melkein webbipuolen standardi. PostgreSQL on tietty ihan varteen otettava tietokanta, mutta MySQL:llä onnistuu yhtä hyvin

Open Source -kauppoja on yllin kyllin, eiköhän jotain sopivaa löydy kun etsii.

Minä [28.05.2005 09:23:13]

#

Vaihtoehtoja on oikeastaan kaksi, jotka molemmat ovat melkein samanlaiset. Zen-Cart ja OsCommerce.

Zen-Cart on admin työkaluiltaan hieman monipuilisemman tuntuinen, ja kaikki ainakin kehuvat että sitä olisi helpompi muokata. Ongelma on molemmissa kuitenkin sama:

Suomenkielinen kielipaketti.

Zen-Carttiin löytyy, mutta versioon 1.0 joka on aika aatamin aikuinen (uusin on 1.2.5?) Googlettamalla suomenkielisiä sivuja hakusanalla "Zen-Cart" löytää muutamia verkkokauppoja jossa kieli on suomi. Ovat ilmeisesti itse sen suometaneet, mutta siinä on kyllä ihan järjetön urakka.

Tietääkö joku jonkun joka omistaa haetut tiedostot ja olisi valmis luopumaan niistä? Ne nimittäin säästäisivät ison kasan rahaa ja aikaa..

Voipi mun mailiin laitella (löytyypi tiedoista), tai sitten tänne vastailla!

Edit: Haussa siis seuraavat tiedostot ja kansiot:
admin\includes\languages\finnish.php
admin\includes\languages\finnish\
includes\languages\finnish.php
includes\languages\finnish\

Molemmat Finnish (tai vastaavasti joku muu) kansiot tiedostoineen ja alihakemistoineen, ja nuo kaksi .php-tiedostoa.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta