Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: HTML tekstikentän pituus

Sivun loppuun

Cocu [15.04.2005 10:44:34]

#

Kuinka saa rajattua HTML:ssä tekstikentän kirjoituspituuden, jotta tekstiä ei voi kirjoittaa enempää kuin esim 255 merkkiä?
Kiitos!

Blaze [15.04.2005 10:46:15]

#

Et mitenkään.

Voit Javascriptillä tarkistaa kentässä olevien merkkien määrän, ja estää sen jälkeen käyttäjää kirjoittamasta kenttään, mutta joudut edelleen tarkistamaan pituuden palvelimella, koska Javascript ei ole luotettavaa.

aconitum [15.04.2005 10:56:47]

#

Kyllä pituuden voi rajata jos käytät maxlength attribuuttia.
esim:
<input type="text" name="Kentta1" maxlength=10>

Silloin et tarvitse JavaScriptiä

Blaze [15.04.2005 14:31:47]

#

Oletin, että nyt puhutaan textarea-elementistä, eikä text-tyyppisestä inputista, sillä kun tuota attribuuttia ei ole.

Noh, oli miten oli, palvelinpuolen tarkastus on joka tapauksessa tarpeen, ei tuo maxwidth-attribuuttikaan luotettava ole.

hunajavohveli [16.04.2005 14:36:36]

#

Ja totta kai se tekstin pituus pitää tarkistaa, jos se lähetetään johonkin. Voihan sitä tehdä vaikka ihan selaimen, joka ei piittaa mitään mistään javascripteistä tai rajoituksista.

T.M. [16.04.2005 14:43:53]

#

Tuo HTML:llä tehtävä esto on vain kätevä siinä tapauksessa, ettei käyttäjä syötä vahingossa liian pitkää tekstiä tietämättään että se katkaistaan.

pale [24.04.2005 12:37:41]

#

Täällä voisi olla jonkinlainen ratkaisu:

https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/8694-miten-käsiksi-get-muuttujaan-javascriptillä

tuomas [24.04.2005 21:25:52]

#

palvelin päässä vaa tarkistus:

<?php

  if(strlen($_POST['data']) > 100)
  {
      //toimii, mut tyhjä sivu jossa virheteksti ei ole ehkä se parhammain näköinen
      die("Liian pitkä teksti!");

      //yksi tapa voisi tietenkin olla asettaa eväste
      //setcookie ("virhe", "true");
      //ohjata käyttäjä takaisin sivulle
      //header("location www.osote.com/sivu");

      //ja sitten siellä toisella sivulla printata johonkin kohtaan että teksti on liian pitkä / lyhyt jos tuo evästä on asetettu.Alempana esimerkki.

  }

?>

<?php

  if ($_COOKIE['virhe'] = "true")
  {
      echo 'Liian pitkä / lyhyt teksti';
  }

?>

näin siis, mikäli käytössä olisi php.

edit: perskule, pääs kooditagit unohtumaan..

ville-v [25.04.2005 17:54:14]

#

Blaze kirjoitti:

Oletin, että nyt puhutaan textarea-elementistä, eikä text-tyyppisestä inputista, sillä kun tuota attribuuttia ei ole.

Eikö tuo ole myös textarea:ssa, muistaakseni ainakin toimii Internet Explorerissa?

FooBat [25.04.2005 19:03:05]

#

ville-v kirjoitti:

Blaze kirjoitti:

Oletin, että nyt puhutaan textarea-elementistä, eikä text-tyyppisestä inputista, sillä kun tuota attribuuttia ei ole.

Eikö tuo ole myös textarea:ssa, muistaakseni ainakin toimii Internet Explorerissa?

Sillä mikä toimii IE:ssä ei luonnollisestikaan ole mitään tekemistä sen kanssa mitä lukee spesifikaatiossa tai mitä kaikki selaimet tukee.
http://www.w3.org/TR/REC-html40/interact/forms.html#h-17.7


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta