Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: 3D-mallin animointi

Sivun loppuun

Metabolix [19.03.2005 19:35:12]

#

Mitenkä mahtaa toimia peleissä 3D-mallien animointi? Jonkinlainen "tikku-ukko" siinä on pakko olla pohjalla, koska isommat hahmot veisivät kohtuuttomasti tilaa, jos jokaisen verteksin liikerata tai jokainen animaation vaihe olisi tallennettu. Lähinnä näen ongelmana nivelten taipumisen; muilta osin voi määrätä kaikki saman ruumiinosan verteksit liikkumaan samaan paikkaan.

hunajavohveli [19.03.2005 19:57:45]

#

Ei kai muutaman nivelen liikerata kohtuuttomasti tilaa vie. Veikkaisin, että on tiettyjä ns. yliniveliä, kuten käsivarret ja jalat. Käsivarsiin sitten yhtyvät niiden alinivelet eli koura ja kourasta sen alinivelet, kuten sormet jne. Jokainen nivel suhteutaan siten myös ylänivelten liikkeisiin. Olen jonkinmoista systeemiä tällaiselle yrittänyt kehitellä, mutta tuottaa toistaiseksi ongelmia.

Metabolix [19.03.2005 20:35:19]

#

Tarkoitin oikeastaan sitä, että vaikka muut osat liikkuvat kätevästi tikku-ukon ympärillä, niin nivelet tekevät ongelman, koska siinä pinnan muodon pitää muuttua.

Mahtaisiko olla mitään järkeä yrittää ratkaista tätä niin, että osat (esim. reisi, sääri, jalkaterä) olisivat irrallaan, päädyt muotoiltaisiin sopivasti ja asetettaisiin sisäkkäin? Vai onko toivoton yritys?

hunajavohveli [19.03.2005 21:02:05]

#

Minun käsittääkseni polygonit venyvät niin, ettei lovia pääse syntymään.

Gwaur [19.03.2005 23:33:19]

#

hunajavohveli kirjoitti:

Minun käsittääkseni polygonit venyvät niin, ettei lovia pääse syntymään.

Tämän innoittamana ehdotan, että tallentaisit johonkin kaikkien pisteiden sijainnit ja sitten tallentaisit kaikkien polygonien käyttämien pisteiden numerot (eli et tallenna jokaisen polygonin pisteiden sijainteja erikseen). Sitten kun vaan vaihdat yhden pisteen sijaintia niin kaikki sitä pistettä käyttävät polygonit venyy ja kääntyy oikein. :)

Metabolix [20.03.2005 00:10:51]

#

Miksi kaikki puhuvat itsestäänselvyyksiä? Jos tuo olisi riittävän hyvä ratkaisu, en kyselisi tällaista :D

Ajatelkaa nyt omia niveliänne ja mietikää, kuinka jonkin saisi taipumaan koneella yhtä aidon näköisesti. jotta siitä tulisi pyöreähkö, siihen tarvitaan paljon polygoneja. Tämä pyöreä viritelmä pitäisi nähdäkseni jollakin tavalla taiteilla taas suoraksi, kun nivel suoristuu, koska eihän suora nivel voi olla niin pyöreä. Löytyykö tähään helppoa tapaa vai ovatko vaihtoehdot tosiaankin selkeä kulmikkuus tai suuri muistinkulutus? Pyrin nyt siis jonnekin 3DMarkin yläpuolelle ;)

prot [20.03.2005 00:27:40]

#

No yksinkertasesti esim silleen että tunget nivelien kohtaan polygonipallon.. Minkään ei tarvia venyä tai kääntyä mihinkään.

Metabolix [20.03.2005 10:01:41]

#

Mutta valmiin pallon kanssa tulee ikävää ongelmaa teksturoinnissa. Se ei vain voi näyttää aidolta, kun tekstuuri pysyy paikallaan. Myös tekstuurin pitäisi mennä kasaan ja venyä nivelen taipuessa.

prot [21.03.2005 15:36:10]

#

Jos teksturoinnissa tulee ongelmia pelkän pallon avulla, voi sen tehdä hankalamminkin. Käytä päätäs näissä asioissa :) Otetaan vaikka esim. polvi: Pistää nivel kohtaan "näkymättömän pallon" ja laittaa "ihon" eli näkyvät tekstuurit venymään niin että ne _ei voi_ mennä pallon sisään, eli tekstuurit joutuvat venymään pallon päällä... Keksippä ite miten sen sitten teet.. Oon koodannu 3D-moottorin ja 3D-animaatioita ym. mutta en mitään nivel-hommeleita.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta