Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: php edittori

Sivun loppuun

Axuu [05.03.2005 00:20:48]

#

Mikä olis hyvä php edittori (mulle riittää kun värjää tektin hyvin)?

ajv [05.03.2005 00:24:37]

#

Nonniin, ja sota on alkanut :)
Ei ole suosikkia, gedit, pico linukassa. En edes muista windowsini editorin nimeä, mutta siinä on semmoinen erikoisuus, että se vihjaa kirjoitettaessa, mitä parametrejä php:n funktiot ottavat ja missä järjestyksessä. Ehdottoman hyvä ominaisuus ja säästänyt monta hetkeä, kun ei tarvinnut alkuaikoina koko ajan rampata manuaalissa.

Muistinpas: Maguma Studio

Blaze [05.03.2005 00:36:58]

#

Ah, editorisodat on aina yhtä hauskoja ^_^

Mut joo, taisi olla iso paha viznut, joka kehoitti opiskelemaan yhden editorin hyvin, ja käyttämään sitä sitten kaikkeen, mikä on täysin loogista: miksi opetella 20 erilaista IDE:ä, kun voi opiskella yhden, jolla sitten pärjää. Oma suositukseni tuollaiseksi all-around -editoriksi on Vim.

Edit: aiheesta irkistä poimittua :)

00:48 < Latska> Viittiikö vastata tohon editorikyssään KimmoKM_än puolesta. :)
00:48 < Latska> _ = :
00:49 <@Blaze_> "Emacs! Sillä voi pelata NetHackia!" :P
00:49 < Latska> Täsmälleen. :)
00:49 < Latska> Annan sen vastata ite. :)

Olga [05.03.2005 09:54:26]

#

Jahas. Pyysin toisessa ketjussa, ettei siitä tehtäisi editorisotaa, joten se siirrettiin tänne :) Mutta käytä hyvä mies hakua, löydät n kappaletta vastaavia viestiketjuja. Ei näitä jaksa kahkota aina joka 2 kuukauden välein.

Mutta jottei pääsisi unohtumaan,

Crimson Editor! :)

sooda [05.03.2005 09:58:40]

#

Crimson Editoria iteki tosiaan windowsissa käytin. Paras winukkaeditori mitä oon käyttänyt, suosittelen. Linuxia nykyää käytän, ois kiva opetella vimin käyttö mutta laiskuudessani käytän Katea yleensä.

Axuu [05.03.2005 10:42:28]

#

Katoin vähä hakua, mutten jaksanu sit sen enempää :)
Joo edittorien nimet riittää, ku en kuiteskaan kaikkia jaksa koitella...

chiqu [05.03.2005 10:53:44]

#

Nojoo, mun mielestä nää on hauskoja keskusteluja aina välillä, mut mainittakoon et itekäytän sitä notepad2, ehlposti muokatavissa kun on oppinut käyttämään, ja ei mitään ylimääräisiä.

kayttaja-2791 [05.03.2005 12:58:08]

#

ajv, Maguma Studio on kaupallinen? Näin ainakin pikaisella googletuksella näyttäisi. Korjaa jos olen väärässä.

Notepad2:sta käytän. Samapa siitä on vähän kertoakin (mitä voisitta muutkin tehdä, tuskin Axuu paljoa siitä tiedosta kostuu että te käytätte Picoa tai VIMiä).

Eli Notepad2 on lyhyesti seuraavanlainen editori:
Erittäin kevyt ja vakaa, näyttää ulkoisesti Windowsin notepadilta. Kuitenkin sisältää värikoodauksen kaikille tärkeimmille kielille (PHP, Css, C++, Java, Python jne). Lisäksi tietenkin kunnolliset replace, upper/lowercase, rivinumeroiden näyttö ja muut tärkeimmät toiminnot löytyvät. Mitään erikoisempia toimintoja, kuten koodin sisällön tarkistusta ei kuitenkaan ole.

Jos jotain negatiivistä ohjelmasta voi sanoa, niin ohjelma tunnistaa vain tärkeimmät PHP:n funktiot. Eli se kyllä värjää oikein foreach:in, if:in, print:tin ja niin edelleen, mutta array_slice näkyy ihan vain mustana. Eli sikäli jos ei ole varma kirjoitusasusta voi joutua ravaamaan manuaalissa tarpeettomastikin, suhteessa esimerkiksi Crimson Editoriin.

Ohjelma on myöskin stand-alone, open-source ja siitä on saatavilla myös suomennettu versio. Vain Windows käyttöjärjestelmille.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta