Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Atk-painotteisia lukioita?

Sivun loppuun

SQ [17.01.2005 22:23:54]

#

Onko suomessa esiintynyt atk painotteisia lukioita ja mites keskiarvoa minkälaista tarvis?

Latska [17.01.2005 22:36:19]

#

Täällä Paltamossa on kyllä viestintälukio, mutta ATK:sta en tiedä...

Tempfile [19.01.2005 16:35:15]

#

Tämä Sonkajärven lukio jota käyn on kai ATK-painotteinen, vaikkei tuota ainakaan kovin selvästi huomaa. Tietokoneita tosin on suht reilusti ja liekö ATK-kurssejakin hieman enemmän kuin muissa lähiseudun kouluissa. Tiedä häntä, en ole päässyt vertaamaan muihin lukioihin. Keskiarvovaatimus täällä taisi olla viimeksi 7.2 tai siihen suuntaan, mutta oppilaita on muutenkin niin vähän että kehnommatkin olisivat varmaan päässeet. Ihan hyvätasoinen paikka kuitenkin, ehkä juuri tuon oppilaiden vähyyden takia.

Edit: Heheh, ajattelin vilkaista koulun nettisivuilta tietoa, mutta sitten muistin että minuahan pyydettiin mukaan niitä väkertämään(palkkaa vastaan, muuten). Sitä se vanhuus teettää.

Blaze [19.01.2005 16:45:47]

#

Lukion ATK-opetus on totaalisen turhaa. Mene mieluummin matikkalukioon, sieltä on hyvä jatkaa sitten vaikka ATK-alalle.

FrozenFire [19.01.2005 19:37:37]

#

Joku muukin hypistelee yhteishaku papereita :D

Itsekki olen aatellu mennä lukioon ja kiskoa sielt pitkän matikan, sekä kaikken fysiikan ja kemian. Siitä ois hyvä sitte jatkaa atk-alalle, fyysikoks, insinööriks tai tutkijaks.

Tai sitte meen ammattilukioon puu-alalle. (hyvin lähellä toisiaan :p)

Heikki [19.01.2005 20:15:40]

#

Eipä lukiosta kovin hyvää koulutusta kuitenkaan ATK-alalle voi saada, sen verran pitää muitakin kursseja käydä että vaikka kuinka on painotteinen lukio, niin veikkaanpa että lopulta jää muutamaan ylimääräiseen kurssiin.

Itse käyn Oriveden lukiota (peruslukio), ATK-kursseja on tarjolla yhteensä viisi kappaletta: Tietojenkäsittelyn perusteet (MS:n ohjelmat), Multimedia (PowerPoint ja HTML), Ohjelmoinnin alkeet (C++), Projektityö ja Ohjelmoinnin jatkokurssi. Lisäksi pitkästä matematiikasta on tarjolla kurssi Tietokoneavusteinen matematiikka. Itse en ole vielä millään noista ollut, ja ehkä kaksi viimeisintä saatan suorittaa, riippuu vähän miten menevät muiden kurssien kanssa päälekkäin. Monet ovat noita aika turhiksi kehuneet.

En asioista sinänsä tiedä, mutta veikkaisin että kunnolla suoritetut matematiikka, fysiikka ja englanti auttavat ohjelmointiuralla enemmän kuin muutama lukion lisäkurssi. Opinto-ohjaaja osaa kuitenkin neuvoa näissä asioissa.

Antti Laaksonen [21.01.2005 15:27:40]

#

Ihan tavallinen lukio on mainio valinta, sillä se ei rajaa pois mitään mahdollisuuksia jatko-opinnoissa. ATK on siksi ongelmallinen aine, että muutamat ovat siinä hyvin pitkällä ja toiset taas vasta alkeissa. Sen takia kunnollista ATK-opetusta on lukiossa melko turha haikailla. Onneksi itsekseen voi opiskella mitä tahansa.

tomaattigeeni [21.01.2005 19:49:38]

#

Itse voisin suositella Helsingin matematiikkalukiota (maunulassa) - täällä ainakin huomattavasti tasokkaampi matikan opetus ku tuossa korson lukiossa joka olis ollut lähimpänä ;)
Mutta oikeasti, ihan "peruslukiosta" pitkällä matikalla pääsee kyllä ihan riittävän pitkälle.
ATK -opetus koulussa on aivan turhaa. Ei kannata sen mukaan mitään valintoja tehdä. Päivölässä on sisäoppilaitos-tyylinen lukio (kahdessa vuodessa ylioppilaaksi) - vissiinki perus nörttilukio. Edistyneimmät opiskelijat saivat töyskennellä ainakin vielä pari vuotta sitten Nokian laskuun siellä opintojen ohessa, kun Nokialla on vissiinki jotain tiloja siinä lähellä.

Olli Vanhoja [22.01.2005 01:28:31]

#

Amikseen Elektroniikka ja tietoliikennetekniikka :)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta