Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: 3D-nettiräiskintäprojekti

Sivun loppuun

FearMTC [02.01.2005 00:29:44]

#

Tarkoituksena on tehdä 3D-nettiräiskintä, eikä tässä threadissa kaivata mitään neuvoja tai ideoita pelin toteuttamiseen. Vetoan moderaattoreita poistamaan moiset viestit välittömästi.

Esikuvana on ensimmäisen Unrealin nettipelin kaltainen taisto, jotkin ilmapiiri on luultavasti hieman synkempi. Tiimiä on melkoisesti jo kasassa, ja koodaajan tuntien tästä saadaan melkoisen näyttävä juttu aikaiseksi.

Nyt on meneillään suunnitteluvaihe, ja toinen iteraatio valmistuu täyttä päätä. Siitä tulee luultavasti melkoisen pitkä, mutta ainakin koodaaja on sitä ERITTÄIN ahkerasti kirjoitellut. Ehkä tässä ensiviikonloppuun mennessä saadaan se kirjoitettua.

Kuitenkin joukosta nyt puuttuu melkoisesti mukaan sitoutuneita työläisiä, ja tässä alla laitankin vähän tällaista työhakujuttua päälle. Projekti on ihan rahoista vapaa, joten se ei maksa mitään, eikä kukaan siitä saa mitään. Harrastelijapohjalla mennään.

---

3D-mallintajia:
Mallintajien toimenkuvaan kuuluu tietysti modelien tekeminen ja sitten niiden animointi peliin suunnitellulla animaatioeditorilla. Tuolla editorilla voi lisätä 3ds-modeleihin boneja ym. ym. Mallintajia on tällä hetkellä testausvaraksi jo pari kappaletta, mutta niitä luultavasti tullaan tarvitemaan vielä ainakin kolme lisää. Varsinaiset mallinnustyöt aloitetaan kuitenkin sitten keväämmällä, ehkä helmi- tai maaliskuussa. Sitä ennen voi vaikka väsäillä näistä piirrustuksista mallityötä, jonka perusteella mukaan väkeä valitaan:

http://personal.inet.fi/koti/fear/Truth/truth002.jpg

Valmiin kuvan voi lähettää minulle sähköpostilla (löytyypi alhaalta) ja muita tietoja voi myös kysellä samalla tavalla. Mallinnushommissa saa tehdä kasveja, puita, kiviä, aseita, pelaajia ja esineitä. Melko tuttuja tämäntyyppisiin peligenreihin.


Teksturoijia:
3D-malleihin tarvitaan tietysti tekstuureja, ja näitä henkilöitä tarvittaisiin pari kappaletta. Minä teen myös tekstuureja, mutta lähinnä maastoihin ja sensellaiseen. Tietysti myös maastobrushit teksturoidaan, ja niihin saa myös tehdä tekstuureja suunnitelmien mukaan. Mallityönä voi tehdä kolme kappaletta 128x128-tekstuureja jpg-formaatissa ja lähettää ne minulle niin ikään sähköpostilla (löytyypi alhaalta). Tekstuurien tulisi olla seuraavista aineista: Kivilaattalattia, lautalattia ja samettimatto.


Graafikoita:
Graafikoilta odotetaan osaamista esimerkiksi graafisen suunnittelun alalla, sillä heitä tarvitaan valikoiden ym. suunnitteluun. Peli tukee PNG-formaattia, joten alpha-kanavien kanssa ei ole ongelmia. Graafikoita tarvitaan lienee vain yksi minun lisäkseni, mutta myös useampia voidaan mukaan ottaa. Näille riittää hommaa niin ikään vasta keväämmällä, kun peli alkaa olla kiirrisemmässä vaiheessa grafiikoiden suhteen.

Mukaan tahtovat graafikot saavat luvan piirtää 800x600px ison alkumenun, jossa on versionumero, logo (tekstillä "Game") ja neljä valintanappia. Pohjan ja nappien ym. tyylit saa päättää oman mielikuvituksen ja tyylitajun mukaan sopivaksi futuristiseen nettiräiskintään. Nuo voi lähettää myös minulle sähköpostilla (löytyypi alhaalta).


Äänten tekijöitä:
Ääniefektien tekijöitä tarvitaan mukaan ainakin kaksi (mieluiten kolmannenkin). Äänten pitäisi olla tietysti laadukkaita, eikä missään nimessä ärsyttäviä tai suhisevia/räpiseviä. Mukaan tahtovat efektitaiturit saavat tehdä kolmen efektin ZIP-paketin, ja lähettää minulle. Äänet muodossa 44KHz wav, 16-bit, mono. Äänten tulisi kuvata seuraavia asioita: Järeä räjähdys, vesiputous, miehen putoaminen maahan.


Muusikkoja:
Muusikoita saisi olla parikin kappaletta, että saadaan mukavasti näkemystä niihin. Musat tulevat mitä luultavimmin ogg-formaatissa. Taustamusat ovat tietysti nimensä mukaan vain TAUSTAmusaa. Eli siinä saisi olla paljon hiljaisia eleitä ja mieltä herätteleviä sävyjä. Ei ole pakko olla mitään tahkoavaa komppiakaan (kaikissa mielellään EI). Muusikoiksi mukaan tahtovat saavatkin tehdä seuraavista neljästä vaihtoehdosta kaksi eriä minuutin mittaista pätkää 96kbps oggina: Melodinen ja nopea metalli, hiljainen kelttiläispätkä, temppelimusa, synastringejä ja keskiaikaista chanttia yhdistelevä kappale. Nämä näytteet voi myös lähettää zipattuna sähköpostilla (ei liitteenä). HUOM: Peliin tulevat musat ovat huomattavasti minuutin pidempiä ja looppaavia.


Koodaajia (OpenGL):
Koodaajia tuskin tarvitaan suuren suuresti. Nykyinen koodaaja ei tahtonut alkaa peliä OpenGL:lle tekemään, sillä ei tiedä kovastikaan sen rajapinnan shadereista. Jos tällaisia osaavia ihmisiä kuitenkin löytyy, niin suunnitteluporukkaan pääsee välittömästi mukaan. Suunnitelmat on toteutettu jo niin hyvin, että niistä varmasti saa selvän. Jos ei tällaista henkilöä löydy, niin peli toteutetaan ainoastaan D3D:llä. Koodaustyössä käytetään Visual Studio .net 2003:a ja shadereista pitäisi tosiaan ainakin ymmärtää. Näytteet saa lähetellä vapaamielisesti (sähköposti löytyypi alhaalta), mutta jotain näytettä pitäisi kuitenkin taidoista olla.


Kenttäsuunnittelijoita:
Kenttäsuunnittelijoilla tulisi olla kokemusta esimerkiksi Unrealin tai Half-Lifen kenttäeditoreista ja kenttien valmistamisesta. Kentistä tulee melko yksityiskohtaisia, eikä erilaisten arkkitehtuurien osaaminenkaan ole ollenkaan pahitteeksi. Pikemminkin enemmän vaatimuksena. Nykyaikaista arkkitehtuuria ei tule, vaan kaikki on futuristista tai muinaisempaa mallia. Futuristisemmissa jutuissa saa käyttää oikein kunnolla mielikuvitusta.

Kenttien pohjakartoitus tehdään cadeilla dxf-formaatissa. Tuossa formaatissa pitäisi sitten myös näyte lähettää. Yksi pisteiden väli vastaa 10cm:ä. Itse laitoin gridin .01:n välein, ja siitä tuli melko tiheä. Muuten kuitenkin varsin hyvä. Voin suositella ohjelmana CadStd Liteä ( http://www.cadstd.com/ ), joka on ilmainen, ja ainakin minulle hyvin helppo oppia. Kentässä pitäisi olla jotain omaperäistä - sen saa päättää omantunnon mukaan. Valmiit tuotokset sitten minulle sähköpostilla (löytyy alhaalta).

Pelin kentistä tulee melko isoja, joten urakka on kova. Senpä vuoksi kenttätaitureita saisikin olla mukana 3-6. Hommia alkaa löytyä vasta helmikuun puolella.


Webmastereita:
Webmastereiden pitäisi taitaa xhtml, php, flash ja sivusuunnittelu. Sivujen teon voi alkaa joskus keväällä (helmikuu), joskaan niitä tuskin laitetaan nettiin hetimmiten. Suunnittelun saisi hoitaa pois alta niin pian kuin mahdollista, joten yhteydenottoja vain, jos tunnet itsesi päteväksi. Mallina pitäisi näyttää jokin aikaisempi työ, jonka perusteella sitten ehkä otetaan mukaan. Osoitteen voi laittaa vaikkapa sähköpostilla (löytyy alhaalta).

---

Vielä muutama sana. Aikataulut tehdään sopimaan varmasti hyvin kaikille. Pelin valmistumisesta ei olla tehty vielä mitään päätöstä, mutta sekin selvinnee tässä ensiviikon aikana. Suunnitelmat tehdään varsin asianmukaisen kirjallisuuden neuvoja noudattaen.

Työväen tulisi olla ahkeraa ja aikatauluissa pysyvää. Olisi mukava, jos joltakulta saisi esimerkiksi mainintaa ryhmätyötaidoistasi, tai sitten muuta todistusta asiasta. Lorvijoita ja idlaajia ei tulla katselemaan kovin pitkään. Senpä vuoksi monet työtehtävät onkin suunnattu keväämmälle. Se, että töitä riittää vasta keväämmällä, ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi ilmoittautua mukaan vasta silloin. Mitä aikaisemmin porukka saadaan kasaan, sitä nopeammin saadaan suljettua suunnitelmat. Noista ajoista laitoin vain siksi, että osaisitte itse suunnitella omat menemisenne ja projektinne, jos olette mukaan tulossa.

Kiitos, ja toivottavasti väkeä löytyy


Sähköposti: mtcfear@suomi24.fi

PS: Loppunannannaaa Kuva testitestialphatestianimaatioeditorista (testaillaan koodin toimimista suunnitelmaa varten):
http://www.voimakentta.net/animedit.jpg
Ja samanlaisesta testikenttäeditorista:
http://www.voimakentta.net/leveledit.jpg

FearMTC [02.01.2005 12:00:55]

#

Tosiaan, unohtui vielä mainita Webmasterin hommasta, että tulisi hallita myös css melkoisen hyvin. Sen nyt varmaan jokainen enemmän php:n kanssa värkännyt taitaa, mutta mainitaan nyt kuitenkin. :)

Blaze [02.01.2005 13:33:25]

#

FearMTC kirjoitti:

Sen (CSS:n) nyt varmaan jokainen enemmän php:n kanssa värkännyt taitaa, mutta mainitaan nyt kuitenkin. :)

Rohkenen väittää vastaan. Useimmat osaavat CSS:llä lähinnä määrittää fontin koon johonkin tiettyyn pikseliarvoon ja poistaa linkeistä alleviivauksen, eivätkä edes tiedä, miksi molemmat ovat huonoja ideoita.

CSS:n oikeaoppinen käyttö ei ole ihan yksinkertaista (varsinkaan viwlä nykyisellä selainjakaumalla), niinku pelkkään CSS:n perustuvan leiskan tekeminen osottaa.

Tällähän ei tietenkään ole mitään tekemistä itse ketjun aiheen kanssa, mutta teki mieli vähän oikoa käsityksiä.

FearMTC [02.01.2005 14:00:54]

#

Jep, no itse olen tutustumassa juuri noihin CSS:n filttereihin, enkä osaa php:tä juuri yhtään. x)

Fontin koon muuttamisessa css-lomakkeella on omat etunsa. Mikäli tahtoo tehdä sellaista sisältöä (tableja, divejä), joissa fontin koko ei saisi olla dynaamisesti säädeltävissä (esim. ulkoasun sekavoitumisen vuoksi), on järeämpien konstien käyttö erittäin suositeltavaa. <font size> rivillä saa tietysti sitten sitä dynaamisenpaa jälkeä, jota voi hieman muutella resoluutiosta riippumatta. Itse en kuitenkaan ole hirveästi tuosta ikinä innostunut.

Blaze [02.01.2005 14:58:46]

#

FearMTC kirjoitti:

joissa fontin koko ei saisi olla dynaamisesti säädeltävissä (esim. ulkoasun sekavoitumisen vuoksi)

Silloin oikea menettelytapa on muokata ulkoasua niin, että ei haittaa, vaikka se fontin koko muuttuu.

thefox [02.01.2005 23:53:38]

#

Melko massiiviselta projektilta vaikuttaa, nostan hattua jos valmiiksi saatte. Valmistuminen olisi varmasti heti todennäköisempää, jos käyttäisitte jotain valmiita komponentteja esimerkiksi grafiikkasysteemeissä.

Metabolix [02.01.2005 23:55:45]

#

Tekstistä saa kuvan, että joku tuota yksin koodaa ja muut tekevät grafiikoita, ääniä ja muuta. Nostan hattua, jos valmiiksi saatte. Alkuperäisessä Unrealissa on nimittäin muistaakseni kuusi ohjelmoijaa.

FearMTC [03.01.2005 10:43:55]

#

No Unreal oli Unreal. Siinä oli yksinpelikamppanja, hitosti vihulaisia (vaatii pirusti tekoälyä) ym. ym. Se olikin ihan hiton hieno peli.

Jos meillä olisi esimerkiksi valmis grafiikkamoottori, niin tällainen nettipelihän olisi ihan lapsellisen helppo tehdä. Helpompi kuin keskiverto luolalentely.

Me nyt kuitenkin halutaan tehdä kaikki ihan itse, joten voi olla että menee vuosikin :) Ei tuo nyt mikää ihmeellinen tai massiivinen projekti ole, herran tähden :D Oltaisiin me voitu alkaa tekemään sellaistakin, mutta parempi tehdä aluksi pienempi, niin voi sitten saada seuraavaan projektiin vaikka enemmänkin väkeä.

markus90 [04.01.2005 11:21:21]

#

Kuulostaa kyllä ihan mukavalta.

FrozenFire [05.01.2005 09:34:00]

#

Kyllähän tuo... Ja suunnitelmat näyttäs olevan vankalla pohjalla. (Yleensä netissä törmää projektiin joka kaatuu selkeiden suunnitelmien puutteen vuoksi)

Spongi [05.01.2005 12:44:34]

#

Eikö olisi järkevää jos tuon projektin saisi ohjelmointiputkan projektit osioon?

ZcMander [05.01.2005 17:56:52]

#

Voin ilmottautua Webmastiriksi, ainakin ulkoasun tekemiseen, ota yhteyttä sähköpostilla(henkilötiedoissa/profiili). Lähetän sen jälkeen työn.

FearMTC [06.01.2005 11:17:11]

#

Projektit osioon? Pitääkö sinne aina päivitellä jotain screenshotteja ym.? Koska jos pitää, niin ei olisi järkevää.

rndprogy [06.01.2005 11:54:24]

#

FearMTC kirjoitti:

Pitääkö sinne aina päivitellä jotain screenshotteja ym.?

Ei välttämättä. Mutta olisi kai suositeltavaa.

FearMTC [06.01.2005 19:52:42]

#

Enpä tiedä. Vaikuttavat melkoisen karuilta nuo projektit mitä tuolla on. Lisäksi, miksi pitäisi alkaa huolehtimaan tuollaisesta sivusta, kun pelille voi tehdä omatkin sivut, eikä täältä tunnu edes löytyvän ketään mukaan?

nomic [06.01.2005 21:56:25]

#

FearMTC kirjoitti:

Enpä tiedä. Vaikuttavat melkoisen karuilta nuo projektit mitä tuolla on. Lisäksi, miksi pitäisi alkaa huolehtimaan tuollaisesta sivusta, kun pelille voi tehdä omatkin sivut, eikä täältä tunnu edes löytyvän ketään mukaan?

Sinuna en sanoisi mitään[kun et edes ole ohjelmoijana, tiedä sitten onko siitä mitään kokemusta sitten...] . Projektit-osiossa olevat projektit on eräänlaisia taidonnäytteitä esim. Erkki sai loistavan alun, ehkä karun näköinen, mutta tunnelma korvaa 3dsuperziljoona-mega-sörssönit. Se on aito taidonnäyte enkä menisi kutsumaan karuksi.
Oma näkemykseni ja selvästi monen muun: ohjelmointiputkan projektit-osiossa oleva Erkki saaressa-peli on todettu hyväksi.

Kommentoisin ekaa viestiä:
Sinä ja "tiimisi" aiotte luoda pelin, se on hieno juttu.
Mutta eikös peli ole semmoinen käsitteenä, että se tuo aina jotain uutta, eikä toista vanhaa.
ja mitä tässä on todennut muutamia kertoja jo liikaa niin, paras peli on semmoinen, jossa pelaaja pääsee antamaan ideoita ja vinkkejä[sen jälkeen kun tuotantotiimi on kertonut lähtökohdan] mietitääs finalfantasyiden suosiota, ja fanithan ei tiettävästi lähetä ideoita[joskus squaren sivuilla oli pyyntö että ideat tervetulleita] näin palvellaan tulevaa pelaajaa. Pelit on viihdettä, suunnattu ihmisille, ne on tarkoitettu ihmisille, sen takia ne pitäisi tehdä niin, että ihmiset saisi ehdottaa ideoita ja tiimi sitten päättää mitä tekee ja tekeekin tämän.

Ja hauskaa myös sekin että; idealähteenä on unreal. u oli/on hyvä peli. Mutta sitten haluatte musaa jossa ei ole "futurisuutta"[en vähättele heviä, pidän itsekin mutta ei, joku speedmetalli ei sovi omasta mielestäni tähän niinkuin myöskään mikään digital chill-out/dub/ambient[ellei joku rauhallinen kohtaus juonen kannalta] :D ] mukana ollenkaan. Hei, en mäkää pidä fusio-jazzista, mut johonkin ongelmaratkontaan se on täydellistä. En pidä kaikista u/ut/uudempien biiseistä mutta,itse pelissä ne toimii.

Ja haet metallia/jotain joka sinänsä ei toimi mun mielestä u:n tyylisessä [ellei sitten industrialia oteta mukaan] <--samantien ehdotus, vaikka et halunnutkaan [miksi juuri SUN threadissa pitää olla eri säännöt, kuin muissa? Jokaisessa threadissa tähän mennessä on saanut antaa vinkkejä, jos haluaa jne...]

Ja ihmekkös jos ei täältä tunnu ketään löytyvän mukaan:
Palataan ääniin ja biiseihin:
Äänet on ok, hyvä asettaa vaatimukset, mutta tuota... Kuinka luot vesiputous-äänen[hyvälaatuisen], jos haluat siitä hyvän? Jos haluat siitä oikeasti hyvän, niin mene paikanpäälle nauhoittaa se. :D
Tai rippaa jostain pelistä jossa ääniukko on käynyt siellä vesiputouksella, tai jonkun läheisen kosken luona ja tehnyt vain stereolaajennusta. [vanha kikka joka toimii,kuunteles vaikka u2-putouksia] ;)
ja jos et välttämättä halua suhinaa ääniin hommaa kunnon mikki, siihen pop-filtteri, ja mikin etuasteen... tulee kalliiksi kolmea ääntä varten ;DDD (n.+3000e)

Musan tekeminen on inspiraatiosta kiinni, jos väkisin koittaa vääntää ei sitä tuu.
Eli toisinsanoen turhat noi kriteerit tuolla... huoh..
olisit vain kertonut suoraan tyylisuuntaukset mitä haetaan[edes suurinpiirtein...]. Ja jos haluat näkemystä musiikkiin, älä aseta liian kireitä kriteereitä genremäärittelyihin, vaan anna toisen tehdä sitä mitä osaa ja toisen mitä osaa. :)

96kbps ogg *reps* ennemmin edes 64mp3 ;)

Niin ja tuo suhina äänissä, johtuu esimerkiksi siitä, että milläs äänikortilla äänet on konvertoitu. [ellei jo sisääntulossa ole jotan vialla](sb:llä konvertoit vaikka mitä tahansa ääntä, suhina tulee mukaan, todistettu asia joka kuulemma korjattiin audigy:ssa mutta muutosta ei tullut, [joku interpolointikikkamikälie]) jos tulee jotain häikkää äänissä niin noisegate-plugari käyttöön ja naps. Se on siinä...

Ihmetyttää tuo kans, että puhut kokoaika monikossa "me" vaikka selvität samassa aiheessa että "teillä" on yksi koodari joka hoitaa pääasiassa kaiken. suoraan sanottuna. vertaa itse kummalla isompi työ. ohjelmoijalla [joita on yksi] joka tekee kaikki ihan puhtaalta pöydältä
vai semmoisella tyypillä joka vetää vaa bissee ja sanoo onko joku juttu hyvä vai ei ja tekee ite välillä vähän erilaista nurmikkotekstuuria. kummatkin hommat on tottakai tärkeitä, mutta en itse käyttäisi tuossa tilanteessa "me"-sanaa. ;) <--mun mielipide ja täz rait...

Tuo maasto-teksturointi... Tehkää ali-softa, joka tekee ite teksruurit. Annatte vain parametrit [näin saadaan esim nurmikkoa/hiekkaa/multaa/heinää/jotain joka on joka kohdassa erilaista] :P

Koodaajalle nostan hattua, vaikea homma kyllä.
Ja saa olla aika "pro" jos tätä alkaa saamaan oikeasti johonkin suuntaan yksin ohjelmoimalla. :)
Tai miksei saisi? en tiedä, ehkä siksi että tää on melko iso projekti ja aika kunnianhimoinen.
Onkos tältä samaiselta ohjelmoijalta mitään vanhempia projekteja netissä kokeiltavana tai joku kuvaus niistä tai jotain? :)

mutta eipä tänään muuta. *YlimielinenHymiöJotainAsiaaKohtaan*

Anteeksi skeptisyyteni. Muuttukoon se jos projektista tulee jotain pelailtavaa ulos. :)

Jackson111 [09.01.2005 14:04:41]

#

Joo, minua kiinnostaa kenttien suunnittelu. minun sähköpostini on markus_rauvala@hotmail.com sama toimii myös messengerinä

Olli Vanhoja [10.01.2005 06:04:27]

#

Hmm voisimpa tulla jotain tekeemäänkin. Kuullostaa helponpuoleiselta ja mielenkiintoiselta projektilta ;)
Otappa yhteyttä olli.vanhoja@modifyit.net niin mietitään tarkemmin mitä kaikkea kykenisin tekemään ja mitä tarvitaan.

Metabolix [10.01.2005 07:48:37]

#

Noista musiikeista olen hyvin vahvasti samaa mieltä nomicin kanssa, ja uskaltaisin väittää, että tuollaisessa Unreal-tyylisessä musiikki saa olla aika lailla juuri sitä tiettyä tasoa varten tehty, että se hyvin sopii. Tuskin kukaan on ihan huvikseen Unrealissa tehnyt Extreme{Dark, Lab, Core...}-tasoille biisejä, joissa kuuluu taustalla kidutuksen ääniä ja kirkumista, kyllä hänelle on kerrottu ensin tasojen luonteesta. Kun ottaa esimerkiksi Unreal Tournamentin (demon) musat, niin ei Phoboksen hiljainen leijuva musiikki käy muille tasoille, ja Coret Facilityn metallia en kovin moneen muuhun liittäisi.

Biisi on inspiraatiosta kiinni, ja tuollaisia biisejä ainakin minä saisin helpommin aikaan sillä, että pelaisin jotakin tasoa hetken (vaikka bugisella alphaversiolla) ja tekisin sen fiiliksen pohjalta biisin. Vähintäänkin tasosta pitää saada mahdollisimman tarkat ennakkotiedot, joista merkittävimpiä ovat koko (suhteessa oletettavaan pelaajamäärään), mahd. erikoisuudet (LowGravity...), valaistuksen taso ja teksturoinnin väri & sävy (kyllä, se on yllättävän merkittävä).

nomic kirjoitti:

96kbps ogg *reps* ennemmin edes 64mp3 ;)

Tuo vitsi meni vähän yli. 64kbps MP3 on kaamea laadultaan, ja 96kbps OGG kilpailee usein suht tasavertaisesti 192kbps MP3:n kanssa. Jos samaan tilaan saa musiikkia paljon paremmalla laadulla, niin mikäs siinä. Konemusiikissahan ei ole tuota samaa suhinaongelmaa kuin ääniefekteissä.

Ja kyllä niitä ääniefektejä voi jossakin määrin heikollakin laitteistolla tehdä. Ei siihen tarvita kuin ihan tavallinen mikki, GoldWave ja mielikuvitusta. Näillä välineillä, 1.6mm-teräisellä ruuvimeisselillä ja Lundia-hyllyllä on saatu aikaan suhteellisen hyvä puunhakkuuääni :)

FearMTC [10.01.2005 09:08:56]

#

nomic kirjoitti:

Sinuna en sanoisi mitään[kun et edes ole ohjelmoijana, tiedä sitten onko siitä mitään kokemusta sitten...] . Projektit-osiossa olevat projektit on eräänlaisia taidonnäytteitä esim. Erkki sai loistavan alun, ehkä karun näköinen, mutta tunnelma korvaa 3dsuperziljoona-mega-sörssönit. Se on aito taidonnäyte enkä menisi kutsumaan karuksi.
Oma näkemykseni ja selvästi monen muun: ohjelmointiputkan projektit-osiossa oleva Erkki saaressa-peli on todettu hyväksi.

Jaaha, taas näitä ylimielisiä kaikkitietäviä viestejä. Jopas niitä sai odottaakin. Tuo kommenttisi osoittaa jälleen, että ulkonäkö peleissä ON tärkeää. Se määrittää sen, jaksaako kukaan peliä ylipäätään muutaman screenshotin perusteella ladata ja kuinka 'karun' vaikutelman se antaa ihmisille. Jos nämä ovat todellakin vain jotain teknologiakoodausjuttuja, niin sitä suuremmalla syyllä meidän projektimme ei sinne sivulle sovi.

nomic kirjoitti:

Kommentoisin ekaa viestiä:
Sinä ja "tiimisi" aiotte luoda pelin, se on hieno juttu.
Mutta eikös peli ole semmoinen käsitteenä, että se tuo aina jotain uutta, eikä toista vanhaa.
ja mitä tässä on todennut muutamia kertoja jo liikaa niin, paras peli on semmoinen, jossa pelaaja pääsee antamaan ideoita ja vinkkejä[sen jälkeen kun tuotantotiimi on kertonut lähtökohdan] mietitääs finalfantasyiden suosiota, ja fanithan ei tiettävästi lähetä ideoita[joskus squaren sivuilla oli pyyntö että ideat tervetulleita] näin palvellaan tulevaa pelaajaa. Pelit on viihdettä, suunnattu ihmisille, ne on tarkoitettu ihmisille, sen takia ne pitäisi tehdä niin, että ihmiset saisi ehdottaa ideoita ja tiimi sitten päättää mitä tekee ja tekeekin tämän.

Pelaajat ovat päässeet antamaan ideoita, ja tässä on jotain uutta. En ikinä sanonut, että ei olisi. Kiitos vain jälleen kaikkitietäväisyydestäsi.

nomic kirjoitti:

Ja hauskaa myös sekin että; idealähteenä on unreal. u oli/on hyvä peli. Mutta sitten haluatte musaa jossa ei ole "futurisuutta"[en vähättele heviä, pidän itsekin mutta ei, joku speedmetalli ei sovi omasta mielestäni tähän niinkuin myöskään mikään digital chill-out/dub/ambient[ellei joku rauhallinen kohtaus juonen kannalta] :D ] mukana ollenkaan. Hei, en mäkää pidä fusio-jazzista, mut johonkin ongelmaratkontaan se on täydellistä. En pidä kaikista u/ut/uudempien biiseistä mutta,itse pelissä ne toimii.

Ja haet metallia/jotain joka sinänsä ei toimi mun mielestä u:n tyylisessä [ellei sitten industrialia oteta mukaan] <--samantien ehdotus, vaikka et halunnutkaan [miksi juuri SUN threadissa pitää olla eri säännöt, kuin muissa? Jokaisessa threadissa tähän mennessä on saanut antaa vinkkejä, jos haluaa jne...]

Miten niin haluamme musaa jossa ei ole futurisuutta? Enhän minä ikinä niin sanonut. Jos viittaat noihin näytebiiseihin, niin lähinnä on tarkoitus vain varmistua tekijöiden taidoista ja katsoa miten hyvin he osaavat tehdä erilaisia tyylejä. Näytteitä on tullut jo jonkin verran.

Minun threadissa on eri säännöt koska sanon niin. Jos et niitä tahdo noudattaa, niin sama minulle. Osoittaa vain omaa amatöörimaisuuttasi. Jos täällä jokainen alkaisi antaa ideoita, tiedän varsin hyvin kuinka tiiminhaku edistyisi.

Ja kyllä se katsotaan tarkoin, miten ne biisit mihinkin sopivat.

nomic kirjoitti:

Ja ihmekkös jos ei täältä tunnu ketään löytyvän mukaan:
Palataan ääniin ja biiseihin:
Äänet on ok, hyvä asettaa vaatimukset, mutta tuota... Kuinka luot vesiputous-äänen[hyvälaatuisen], jos haluat siitä hyvän? Jos haluat siitä oikeasti hyvän, niin mene paikanpäälle nauhoittaa se. :D
Tai rippaa jostain pelistä jossa ääniukko on käynyt siellä vesiputouksella, tai jonkun läheisen kosken luona ja tehnyt vain stereolaajennusta. [vanha kikka joka toimii,kuunteles vaikka u2-putouksia] ;)
ja jos et välttämättä halua suhinaa ääniin hommaa kunnon mikki, siihen pop-filtteri, ja mikin etuasteen... tulee kalliiksi kolmea ääntä varten ;DDD (n.+3000e)

Hyviä ääniä saa muokkailemalla kun osaa. Olen itsekin niitä paljon muokkaillut esimerkiksi netistä löytyvistä ilmaisäänistä.

nomic kirjoitti:

Musan tekeminen on inspiraatiosta kiinni, jos väkisin koittaa vääntää ei sitä tuu.
Eli toisinsanoen turhat noi kriteerit tuolla... huoh..
olisit vain kertonut suoraan tyylisuuntaukset mitä haetaan[edes suurinpiirtein...]. Ja jos haluat näkemystä musiikkiin, älä aseta liian kireitä kriteereitä genremäärittelyihin, vaan anna toisen tehdä sitä mitä osaa ja toisen mitä osaa. :)

96kbps ogg *reps* ennemmin edes 64mp3 ;)

Ei, vaan 96kbps ogg.

Musan tekeminen EI ole inspiraatiosta kiinni. Äärimmäisen hyvän musan kenties. Olen hyviltä muusikoilta usein saanut erinomaisia kappaleita, kun olen vain kertonut tarkoin mitä tahdon. Väkisin voi tehdä hyvää musaa, kun osaa tehdä sen. Tietty täytyy tietää teoriasta melkoisesti, että osaa käyttää tietyt skaalat, soinnut ym. oikeaoppisesti ja mielenkiintoisesti biiseissä. Ei ole kuitenkaan vaikea tehdä mitään väkisin. Jos tekeminen on inspiraatiosta kiinni, niin silloin ei ole asiaa tähän tiimiin.

Tyypit eivät tee sitä mitä osaavat, vaan sitä mitä pyydetään.

nomic kirjoitti:

Niin ja tuo suhina äänissä, johtuu esimerkiksi siitä, että milläs äänikortilla äänet on konvertoitu. [ellei jo sisääntulossa ole jotan vialla](sb:llä konvertoit vaikka mitä tahansa ääntä, suhina tulee mukaan, todistettu asia joka kuulemma korjattiin audigy:ssa mutta muutosta ei tullut, [joku interpolointikikkamikälie]) jos tulee jotain häikkää äänissä niin noisegate-plugari käyttöön ja naps. Se on siinä...

No yleensä ääni-ihmisillä on paremmat kortit. Senpä vuoksi me haetaankin ihmisiä NIMENOMAAN näihin hommiin, eikä pyydetä joitain graafikoita tekemään niitä.

nomic kirjoitti:

Ihmetyttää tuo kans, että puhut kokoaika monikossa "me" vaikka selvität samassa aiheessa että "teillä" on yksi koodari joka hoitaa pääasiassa kaiken. suoraan sanottuna. vertaa itse kummalla isompi työ. ohjelmoijalla [joita on yksi] joka tekee kaikki ihan puhtaalta pöydältä
vai semmoisella tyypillä joka vetää vaa bissee ja sanoo onko joku juttu hyvä vai ei ja tekee ite välillä vähän erilaista nurmikkotekstuuria. kummatkin hommat on tottakai tärkeitä, mutta en itse käyttäisi tuossa tilanteessa "me"-sanaa. ;) <--mun mielipide ja täz rait...

Kiitos jälleen kaikkitietäväisyydestäsi. Saat itsesi näyttämään silmissäni koko ajan älykkäämmältä ja älykkäämmältä. Tulee ihan eräs Cheery mieleen sp.comista.

Tiimissä taitaa tällä hetkellä olla 6 henkeä, ja eräisiin virkoihin on kyselty kovastikin. Meillä ei tiimissä ole sellaisia tyyppejä, jotka vain vetävät bisseä ja sanovat että on hyvä tai huono jne... mitä sontaa ikinä lauoitkaan. Mikäli viittasit minuun, niin suunnittelu ei ole kovin kevyttä hommaa, kun se kolmas iteraatio alkaa olla reippaasti päälle 100 sivua. Lisäksi johdan projektia, koska osaan sen homman (on kirjat luettu). Tekstuureja, biisejä, ääniä, grafiikoita ym. väännän siksi, että muut saisivat hieman osviittaa siitä, millaista jälkeä pitää tehdä.

nomic kirjoitti:

Tuo maasto-teksturointi... Tehkää ali-softa, joka tekee ite teksruurit. Annatte vain parametrit [näin saadaan esim nurmikkoa/hiekkaa/multaa/heinää/jotain joka on joka kohdassa erilaista] :P

Ei.

nomic kirjoitti:

Koodaajalle nostan hattua, vaikea homma kyllä.
Ja saa olla aika "pro" jos tätä alkaa saamaan oikeasti johonkin suuntaan yksin ohjelmoimalla. :)
Tai miksei saisi? en tiedä, ehkä siksi että tää on melko iso projekti ja aika kunnianhimoinen.
Onkos tältä samaiselta ohjelmoijalta mitään vanhempia projekteja netissä kokeiltavana tai joku kuvaus niistä tai jotain? :)

Vanhempia projekteja ei ole. Kuten sanoin, tuo koodaaja on jo vanha tuttu. Osaava tyyppi ehdottomasti. Tämä projekti EI ole iso tai kunnianhimoinen, nimenomaan siksi, että teemme vain nettipeli. Kaikenmaailman yksinpelikamppanjoiden kanssa olisi ollut, ja siksipä sellaiset jutut jätettiinkin miesvajeen vuoksi suosiolla pois.

Ja mikäli TODELLA oikein epäilyttää koodaajan tasot, niin tässä on screenejä, joista uusimmat ovat tietty hienoimpia. Ne ovat 3 päivässä tehdystä techdemostamme (tulee kokeiltavaksi joskus 3 viikon sisällä):

http://www.voimakentta.net/screen1.jpg
http://www.voimakentta.net/screen2.jpg
http://www.voimakentta.net/screen3.jpg
http://www.voimakentta.net/screen4.jpg
http://www.voimakentta.net/screen6.jpg
http://www.voimakentta.net/screen7.jpg
http://www.voimakentta.net/screen8.jpg
http://www.voimakentta.net/screen9.jpg
http://www.voimakentta.net/screen10.jpg
http://www.voimakentta.net/screen11.jpg
http://www.voimakentta.net/screen12.jpg
http://www.voimakentta.net/screen13.jpg
http://www.voimakentta.net/screen14.jpg
http://www.voimakentta.net/screen15.jpg
http://www.voimakentta.net/screen16.jpg

Olkaapa hyvä nassukat.

(15 ja 16 ovat samasta kohdasta, mutta jälkimmäisessä on tuota bumpmappausta.)

Metabolix [10.01.2005 16:33:36]

#

FearMTC kirjoitti:

Ja mikäli TODELLA oikein epäilyttää koodaajan tasot, niin tässä on screenejä - -

Olin kirjoittamassa tähän pitkää viestiä, mutta koska vaikutat tyypiltä, jolta palaa pinna aika herkästi, tiivistän viestini:

3D-kuvan renderöinti on ohjelmoijalle DirectX:ää tai OpenGL:ää käyttäen helppoa, joten enpä menisi sillä kehumaan. Antakaa minulle nuo tekstuurit ja 3D-mallinnos tuosta tasosta, niin teen hetkessä ohjelman, joka renderöi sen noin.

En tiedä Erkki-enginen rakenteesta, mutta uskoisin, että sen saisi melko pienellä koodimäärällä muutettua 3D-pohjaiseksi.

Mutta, jospa lopetamme tämän turhan aiheen ohi puhumisen ja katsomme, mitä tuosta tulee. Itse näen toimivan yksinpelin tekemisen helpompana kuin toimivan moninpelin. Riippuu tietenkin monesta asiasta, mutta jokin botin tapainen tuohon on miltei pakko tehdä, tuskin sille kuitenkaan niin suurta pelaajajoukkoa heti löytyy että se pelkkänä nettipelinä toimisi.

Grey [10.01.2005 17:48:28]

#

Toisaalta tämä projekti vaikuttaa hyvältä, toisaalta tuntuu että siinä piilee eräs paha vika ja se on eräs jonka pinna palaa turhan herkästi. Asia jonka korjaamista todellakin suosittelen ja minä puhun kokemuksesta, sillä minunkin pinnani on välillä erittäin lyhyt..

Vaan eipä enempää pinnoista. Katselin noita screenshotteja ja totesin että tässä vaiheessa tuo engine ei säväytä. Tosin se voi johtua keskeneräisyydestä, jotenka mielipiteeni ehkä muuttuu kun projekti etenee. Niin, ja bumpmappaus muuten rumentaa tekstuureita, ainakin minusta. Inhottavaa katsella jotakin seinää joka muistuttaa enemmän jotain muovia kuin kiveä.

Arvostan kuitenkin tässä projektissa sitä seikkaa että kaikki aiotaan tehdä itse, käyttäen vain yleisiä rajapintoja (DirectX, OpenGL), kuin että otetaan joku Allegro tai muu vastaava valmis kirjasto, väsätään sillä jotain ja sanotaan sitten että se tehtiin itse. Okei, idea on tehty itse, mutta engine ei olekaan sinun tekemä, vaan jonkun toisen.

Enpähän tämän enempää jaarittele. Kunhan koetin jotain itsekin kirjoittaa aikani kuluksi tähän topiciin..

-Grey-

tuomas [10.01.2005 21:51:00]

#

lainaus:

Minun threadissa on eri säännöt koska sanon niin. Jos et niitä tahdo noudattaa, niin sama minulle. Osoittaa vain omaa amatöörimaisuuttasi.

Kukas se nyt on ylimielinen!? Itse olen ymmärtänyt että täällä on samat säännöt kaikille. Perusta oma foorumi jos haluat alkaa itse sääntöjä laatimaan.

Olga [10.01.2005 23:51:08]

#

Huoh. Kovastipa innostaa ihmisiä jatkossa pyytämään porukkaa projekteihin kun vastaanotto on tämä. Kaikkea hyvää vain FearMTC:lle ja kumppaneille & onnea matkaan :)

Meitsi [11.01.2005 15:20:35]

#

:o Näyttää/kuulostaa hienolta...

Gwaur [11.01.2005 18:57:13]

#

Olga kirjoitti:

Huoh. Kovastipa innostaa ihmisiä jatkossa pyytämään porukkaa projekteihin kun vastaanotto on tämä.

Olen kyllä samaa mieltä.
Ja tästä tulikin mieleeni legendaarinen dialogi Star Wreckistä:

Pirk: Fukov, vie meidät alas.
*pum*
Pirk: Erittäin (ruma sana) laskeutuminen herra Fukov.
Spökö: Noin negatiivinen palaute tuskin kannustaa Fukovia koskaan kehittämään lentäjäntaitojaan.

cheery [15.01.2005 21:10:10]

#

Grey kirjoitti:

Arvostan kuitenkin tässä projektissa sitä seikkaa että kaikki aiotaan tehdä itse, käyttäen vain yleisiä rajapintoja (DirectX, OpenGL), kuin että otetaan joku Allegro tai muu vastaava valmis kirjasto, väsätään sillä jotain ja sanotaan sitten että se tehtiin itse. Okei, idea on tehty itse, mutta engine ei olekaan sinun tekemä, vaan jonkun toisen.

Enpähän tämän enempää jaarittele. Kunhan koetin jotain itsekin kirjoittaa aikani kuluksi tähän topiciin..

-Grey-

en kyllä itse ole kauhean paljon kiinnostunut tuosta 'omantakeisuudesta'. Se vain on ollut jo pitkän aikaa siten, että ei kannata pyörää keksiä uudestaan. Kannattaa käyttää opensourceja joissa on sopiva lisenssi ja asiaankuuluvat työkalut, niillä jotkin hommat voivat hoitua paljon nopeammin. Loppuenlopuksi jos teet esim. guikoodin, sen on kuitenkin joku toinenkin jo tehnyt ja levittää opensourcena jossakin. Joissakin tapauksissa tämä koodi on paljon tehokkaampaa kuin oma koodi. Joissakin tapauksissa koodissa nimeämiset eivät oikein vastaa omia nimeämismieltymyksiä, silloin on aika tehdä rajapinta väliin ja asia on sillä hyvä. On hyvä tehdä jotakin erilaista, mutta samaa asiaa ei jaksa. Tämän asian monet PC-pelitalotkin ovat unohtaneet: Kukaan ei varmana osta kuutta quakee tai doomia. (etenkin kun shadow warrior ja duke nukem ovat parempia)

edit: kuvassa http://www.voimakentta.net/screen10.jpg tekstuurit tilettävät hyvin rumasti.

xmetal [02.02.2005 17:40:22]

#

on tuo hieno vaan kun vielä joskus itekki osais jotakin.

Grey [02.02.2005 18:44:15]

#

cheery kirjoitti:

että ei kannata pyörää keksiä uudestaan.

Niin, ja makereilla varmaan kannattaa tehdä sitten pelejä, kun niissähän on valmiina kaikki ja lisää saa extensioneina..

-Grey-

nomic [06.02.2005 03:51:32]

#

FearMTC kirjoitti:

Tuo kommenttisi osoittaa jälleen, että ulkonäkö peleissä ON tärkeää.

Yleinen vertaus(ko)?
Pointti ei tainnut mennä perille. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että ulkonäöllä ei ole väliä, kunhan se sopii vain pelin tyyliin. (joihinkin sopii 3D, toisiin sopii 2D, joihinkin pelkkä teksti.)

lainaus:

Pelaajat ovat päässeet antamaan ideoita, ja tässä on jotain uutta. En ikinä sanonut, että ei olisi. Kiitos vain jälleen kaikkitietäväisyydestäsi.

Mitkäs pelaajat? tai minkäs pelin pelaajat?
Ole hyvä. ^^

lainaus:

Tarkoituksena on tehdä 3D-nettiräiskintä, eikä tässä threadissa kaivata mitään neuvoja tai ideoita pelin toteuttamiseen.

Mitäs uutta tää peli tarjoaa? Vai selviääkö se vasta, kun peliä pääsee pelaamaan? Veikkaisin että moni kiinnostuisi enemmän(lisää raakaa työvoimaa), jos tänne tulisi informaatiota siitä, mitä uutta nettiräiskintöihin tää projekti antaa. :) (Ei niin ettenkö uskoisi, mutta mielenkiinnosta kyselen.)

lainaus:

Miten niin haluamme musaa jossa ei ole futurisuutta? Enhän minä ikinä niin sanonut.

näinpäs olikin. :)

lainaus:

Jos viittaat noihin näytebiiseihin, niin lähinnä on tarkoitus vain varmistua tekijöiden taidoista ja katsoa miten hyvin he osaavat tehdä erilaisia tyylejä. Näytteitä on tullut jo jonkin verran.

musiikkia kannattaa kysyä ennemmin mikseri.netistä.
Siellä on oikeastikin osaavaa porukkaa(pienen etsinnän jälkeen) tekemään ja niin paljon käyttäjiä että eri tyylejä tulisi paljon. Näin syntyy alternatiivisuutta, joka sävyttää koko ideologiaa toiminnan kannalta. <-- Pahoitteluni, taas idea. :(

lainaus:

Minun threadissa on eri säännöt koska sanon niin. Jos et niitä tahdo noudattaa, niin sama minulle. Osoittaa vain omaa amatöörimaisuuttasi.

olen amatöörimäinen koska en noudata sun sääntöjä?
missä mielessä amatööri, tai minkä asian suhteen?
Ja veikkaan että sinä et päätä tästä asiasta. Taitaa mennä ylemmän tahon kautta. ;)

lainaus:

96kbps ogg *reps* ennemmin edes 64mp3 ;)

Ei, vaan 96kbps ogg.

[/lainaus]

Myönnän. Läppä meni yli, mutta sen tarkoitushan olikin sisältää sarkasmia, mutta eipä toiminut. :D

lainaus:

Musan tekeminen EI ole inspiraatiosta kiinni. Äärimmäisen hyvän musan kenties.

kai tarkoitit täysin tekemistä vaiko soittamista?
Ethän sä tee maalaustakaan ilman inspiraatiota? Tai voihan sitä maalata. Mutta vertaa mielessäsi, kumpi antaa enemmän energiaa parempaan suorituskykyyn:
Inspiraation innoittamana jonkin asian luominen, vaiko rutiininomainen työstäminen ilman "havahdus"-iloa?

Veikkaan että tämäkin projekti on syntynyt niin, että mielessä syntyi ajatus pelistä, näin syntyy inspiraatio. Koska asia miellyttää omaa ajattelu-maailmaa, näin tarvitaan inspiraatiota, luomaan siihen jotain, _MIKÄ EROTTAISI SEN JOUKOSTA_. ^^

lainaus:

Olen hyviltä muusikoilta usein saanut erinomaisia kappaleita, kun olen vain kertonut tarkoin mitä tahdon. Väkisin voi tehdä hyvää musaa, kun osaa tehdä sen.

Miksi musiikkialan professorit ei tee hyvää musaa?
Eivätkö he osaa? Miten määritellään hyvä musa?
Kuka osaa tehdä tämmöistä?

lainaus:

Tietty täytyy tietää teoriasta melkoisesti, että osaa käyttää tietyt skaalat, soinnut ym. oikeaoppisesti ja mielenkiintoisesti biiseissä. Ei ole kuitenkaan vaikea tehdä mitään väkisin. Jos tekeminen on inspiraatiosta kiinni, niin silloin ei ole asiaa tähän tiimiin.

:D Eli sopivat biisit pitää syntyä PUFF! tosta noin vain?

Sinä kun tunnet näitä muusikoita, mikset pyydä heiltä biisejä peliin? Eipä tarvii muualta kysyä. Näin säästyy aikaa, vaivaa ja inspiraatiota.

Sinänsä olet oikeassa, sinänsä et. (jälleen oma mielipiteeni).
Siinä olet oikeassa että jos tietää esimerkiksi sävelasteikot ja soinnut, on äärimmäisen helppoa kirjoittaa (sävelasteikossa täsmäävät)nuotit esimerkiksi seuraaviin sointuihin: Am, Am,G, Dm, Esus4,Esus4, E,E.

lainaus:

Tyypit eivät tee sitä mitä osaavat, vaan sitä mitä pyydetään.

tästä tulee mieleen semmoinen pieni läppä kuin:
"Tee mulle HL3","Ok."

Sitäpaitsi eikös se nopeuta työtä, jos kaikki tekee sitä mitä osaa? Tai mikä on omille taidoille sopivaa?

lainaus:

No yleensä ääni-ihmisillä on paremmat kortit. Senpä vuoksi me haetaankin ihmisiä NIMENOMAAN näihin hommiin, eikä pyydetä joitain graafikoita tekemään niitä.

:D
Olet oikeassa, yleensähän asia on näin.
vieläkin muistutan mikseri.net/klubitus.org :)

lainaus:

Kiitos jälleen kaikkitietäväisyydestäsi.

Eipä mitään.

lainaus:

Saat itsesi näyttämään silmissäni koko ajan älykkäämmältä ja älykkäämmältä.

Mensan älykkyystesti taitaa odottaa. :)

lainaus:

Mikäli viittasit minuun, niin suunnittelu ei ole kovin kevyttä hommaa, kun se kolmas iteraatio alkaa olla reippaasti päälle 100 sivua. Lisäksi johdan projektia, koska osaan sen homman (on kirjat luettu).

En suoranaisesti viitannut sinuun, kunhan yleistin. :)
Juu, jos totta puhutaan niin hyvä suunnittelija on tärkeässä asemassa projektissa aina (katsomatta projektin aihetta.)
Mitäs kirjoja on tullut luettua?

lainaus:

nomic kirjoitti:

Tehkää ali-softa, joka tekee ite teksruurit.

Ei.

miksi ei?

lainaus:

Tämä projekti EI ole iso tai kunnianhimoinen, nimenomaan siksi, että teemme vain nettipeli. Kaikenmaailman yksinpelikamppanjoiden kanssa olisi ollut, ja siksipä sellaiset jutut jätettiinkin miesvajeen vuoksi suosiolla pois.

minusta tämä on iso ja kunnianhimoinen(huom. oma mielipide), mutta sekin johtuu siitä kun näkökannat on täysin suhteellista tavaraa.

lainaus:

Ja mikäli TODELLA oikein epäilyttää koodaajan tasot

kiinnosti vain. heti eka asia mikä tuli mieleen tätä tehdessä on tietysti ohjelmoijan/-jien taso. :)

lainaus:

(tulee kokeiltavaksi joskus 3 viikon sisällä):

Ei oo näkyny. :(

Pyydän anteeksi skeptisyyttäni. Tapana on olla skeptinen, jopa negatiivinenkin. Siltä varalta, jos homma onnistuu (nykyisten kirjoitusten perusteella jopa mahdollista.) niin voi iloita muitten työstä.

ja ylimielisyydestä sen verran, että, taisit sekoittaa sanan yllyttämiseen (minun suhteeni). ;)

Toivon kyllä oikeasti että tämä projekti saa tuulta allensa.
Tietyt tekstit, täällä vain sai mut kirjoittamaan vanhempaa viestin, liiankin negatiivisella asenteella.

sitäpaitsi olen vieläkin sitä mieltä että tänne projekti-osioon kannattaa lisätä tuo teidän projektinne. promoamis-mielessä erityisesti. ja onko niin vaikeaa ylläpitää?

edit: en osaa quotata.

ajv [06.02.2005 09:50:42]

#

Veikkaisinpa että tämä projekti kuolee ennen kuin kerkee kunnolla syntyäkkään, kuten aikaisemmatkin FearMTC:n "projektit".

Meitsi [06.02.2005 10:44:39]

#

Mulla on pikkupikku idea :) : Laittakaa että jos menettää energiaa niin kuva "sumenee" hieman ja tulee takaisin 0.1s tms. viiveellä. Tekis vähä aitoutta kun, jos joku ampuu sua ni et vois (voisit mut vaikee tähtää) heti ampuu uudestaan... Ja jos kerran pelistä tulee nettiräiskintä (ei ollenkaa yksinpeliä) nii yrittäkää välttää sellasia (mitä ny onkaa suomeksi) "mounted gun":eja... :p niinku et ase kiinnitetty vaikka bunkkerin reunaan, nii välttäkää niitä koska nettipelissä on kamalaa ku joku jää mg. tms. nest:iin ja sieltä ampuu jatkuvaa sarjaa vihulaisten spawniin...

xmetal [26.02.2005 18:39:02]

#

kertokaahan milloin pääsee testaamaan?

ZcMander [26.02.2005 19:50:10]

#

Ei ikinä, ainakin ajv mukaan ;)

E.K.Virtanen [01.03.2005 11:56:14]

#

FearMTC kirjoitti:

Enpä tiedä. Vaikuttavat melkoisen karuilta nuo projektit mitä tuolla on. Lisäksi, miksi pitäisi alkaa huolehtimaan tuollaisesta sivusta, kun pelille voi tehdä omatkin sivut, eikä täältä tunnu edes löytyvän ketään mukaan?

Jeps. Nerokasta kommentoida tuolla tavalla sivustolla olevia projekteja ja todeta perään "eikä täältä tunnu edes löytyvän ketään mukaan?"

"pelille voi tehdä omatkin sivut" Mikäs on url?

ZcMander kirjoitti:

Ei ikinä, ainakin ajv mukaan ;)

Voi harmi =)

Hellami [01.03.2005 12:15:30]

#

Itse topickiin (kai, ehkä vähän offtopic :P)
Miksi kokonaan uutta? opettele/opetelkaa HL SDK tai HL2 SDK ja tehkää joku mullistava modi ;)
no jooh, en jaksanu lukee kaikkia viestejä ni en tiedä missä mennää :)

lainaus:

Tarkoituksena on tehdä 3D-nettiräiskintä, eikä tässä threadissa kaivata mitään neuvoja tai ideoita pelin toteuttamiseen. Vetoan moderaattoreita poistamaan moiset viestit välittömästi.

Älä ota tätä neuvona tai ideana, vaan "ehdotuksena", koska mielestäni HL2 omistaa ihan kivan moottorin.... :P

Komodo [01.03.2005 13:20:03]

#

Ylimielisyys paistaa NIIN läpi, sitä voisi karsia rankallakin kädellä.

Moottori näyttää tosiaan melko karulta, mutta toisaalta se varmaankin vielä aika alkuvaiheessa, joten luulisi tason paranevan ajan myötä.

Meitsi [01.03.2005 15:23:06]

#

HL2 modi ois rautaa :)

Claw [02.03.2005 18:43:39]

#

noh, onkos se koodaaja missään kunnon työssä mukana? jopssain pelitalossa? Siis jos ei, ja tosiaan osaa niin suosittelen jhonkin liittymistä.. voi olla että tämäkin prjekti sais sitten vähän rahoitettua porukkaa enemmän (vaikkakin PIENELLÄ palkalla)

Mutta kuitekin, luulen että projekti on: "Joojoo, kodaan kuhan jaksan sen sit.." tylinen.. eli kaatuu ennen ku mitään KUNNOLLISTA ja TOIMIVAA n saatu aikaiseksi.. :/

TeeVee [03.03.2005 17:28:34]

#

Laittakaahan pelistä vapaata lähdekoodia, kun se valmistuu. Myöskin voisitte suunnitella siihen (kun peli on valmis) mahdollisuuden, että hieman aloittelevampi koodari voisi tehdä modin siihen. Pääsisi harjoittelemaan ja jos ei muuta niin tekemistä joillekkin ja tietysti pelaajia itse pelille lisää :D


Mutta muista se, ole nöyrä. Älä ole ylimielinen vaan ole nöyrä. Sopii ihan IRL elämäänkin, nöyränä on paljon helpompi epäonnistua kuin ylimielisenä. Mokaat itsesi, jos homma kaatuu ja olet ylimielistellyt.


Metabolix:Voisit kirjoittaa siihen ERKKI engineen ohjeet. Vai onko jo olemassa? Jos on, kerrothan siitä minulle.

Tazca [03.03.2005 19:38:49]

#

Projekti kuullostaa melko ylimieliseltä. En usko, että se tulee olemaan ikinä valmis. Muutenkin nettipelin tekeminen kuullostaa turhankin vaikealta, kun joudutte tehdä oman anti-cheat systeemin, ja olen varma siitä, että huijaustapoja tulee peliin enemmän kuin tähtiä taivaalla (bugien takia tietenkin).

Metabolix [03.03.2005 21:53:54]

#

TeeVee kirjoitti:

Metabolix:Voisit kirjoittaa siihen ERKKI engineen ohjeet. Vai onko jo olemassa? Jos on, kerrothan siitä minulle.

Miksi minä? Enhän minä ole Erkkiä tehnyt. En ole koko koodia vilkaissutkaan. Satun vain tietämään, että 3D:ssä ei ole lopultakaan kuin yksi ulottuvuus enemmän, ja se on aika pieni lisäys. Nimim. kokeiltu on (ks. projektisivu).

TeeVee [04.03.2005 07:56:59]

#

prkl minä! Anteeksi, luulin, että Metabolix oli ERKIN tehnyt kun sitä niin kiivasti puolusteli :O). Pahoittelen väärinkäsitystä. Viesti oli sitten suunnattu sqwiikille :D

kayttaja-2791 [04.03.2005 13:36:40]

#

TeeVee kirjoitti:

Laittakaahan pelistä vapaata lähdekoodia, kun se valmistuu.

Vapaa lähdekoodi avaisi koodausta osaaville lähes rajattomat mahdollisuudet cheatien tekemiseen. Mikäli nyt jollakulla riittää motiivia tehdä sitä tälläiseen yksinkertaiseen frägäyspeliin (mikäli oikein ymmärsin FearMTC:n puheista).

markus90 [20.03.2005 12:14:46]

#

Minusta tämä kyllä vaikuttaa melko lupaavalta! Siis jos vain valmistuisi :D

tesmu [20.03.2005 13:18:11]

#

Olen sitä mieltä että tämä projekti voi onnistua samalla todennäköisyydellä kuin telkkarin päälle laittaminen Ja voisin periaatteessa ilmottautua musiikin tekijäksi ja olisin voinut ilmottautua koodaajaksi jos tämä tehtäisi MS VB 6.0 koska osaan sitä mutta musantekijänäkin riittää

ajv [20.03.2005 13:36:36]

#

En nyt halua mitenkään mustamaalata tätä projektia, mutta kannattaa lukea esim. tämä keskustelu, ja miettä uudestaan haluaako osallistua projektiin. Itsellä ainakin nousi niskakarvat pystyyn.

Jakezu91 [20.03.2005 14:03:16]

#

Mun isoveli vois mahollisesti väsätä musiikkeja... BTW onko skede manageri valmis? Ja onko toi futuristinen räiskintä vai jotai muuta.? Vaikuttaa paljon musiikkeihin..

tkarkkainen [20.03.2005 14:22:36]

#

lainaus:

Tyypit eivät tee sitä mitä osaavat, vaan sitä mitä pyydetään.

Eli lopulta on puuseppä peltisepän hommissa?

Mutta mennäänpäs asiaan.

Ensi silmäyksellä olisin voinut vaikka jotain musiikkia projektiin tehdäkin, mutta kun luin tuon muusikoidenhakupätkän tarkemmin, tuhahdin itsekseni "naurettavaa". Ei se näin toimi. Nomadic on oikeassa. Inspiraatio on oleellista jokaisen taideteoksen luomisessa. Tokihan voi yrittää tehdä kireällä aikataululla tiukkojen vaatimusten mukaista biisiä, mutta ei siitä musiikkia tule.

Ja loppuun vielä kiitokset Nomadicille ja ajv:lle. En varmasti koskaan tule tuhlaamaan vapaa-aikaani tällaisille projektinjohtajille.

Jakezu91 [20.03.2005 14:53:28]

#

FearMTC kirjoitti:

Musan tekeminen EI ole inspiraatiosta kiinni. Äärimmäisen hyvän musan kenties. Olen hyviltä muusikoilta usein saanut erinomaisia kappaleita, kun olen vain kertonut tarkoin mitä tahdon. Väkisin voi tehdä hyvää musaa, kun osaa tehdä sen. Tietty täytyy tietää teoriasta melkoisesti, että osaa käyttää tietyt skaalat, soinnut ym. oikeaoppisesti ja mielenkiintoisesti biiseissä. Ei ole kuitenkaan vaikea tehdä mitään väkisin. Jos tekeminen on inspiraatiosta kiinni, niin silloin ei ole asiaa tähän tiimiin.

NYT PUHUU JAKEZU91:n isoveli... the Musician.
Muusikot eivät ole koneita. Näin ihan by the way. Musiikki on täysin sielutonta sh*ttiä jos sitä ei tehdä inspiraation pohjalta. Pelimusiikkiin kelpaa inspiraatioksi vaikkapa beta-version pelaaminen. Ihan miten vaa. Mitä iloa on tehdä musiikkia ku vieressä seisoo ruoskamies sanomassa että "ei noin! näin!" ja sillee? Itse osaan tehdä kyllä musiikkia, ymmärrän skaalat ja säveltämisteoriat. Näin ihan vaan vinkiksi teille, oi mahtavat pelintekijät: Älkää sanoko vain että "Muusikot, tehkää kelttiläistä ja temppeliä ja sit tää on muuten räiskintä." Antakaa mielummin vapaaehtoisille matskua, jonka pohjalta voi lähteä tuottamaan musiikkia.

Aina kun kuulen lauseen "Jos tekeminen on inspiraatiosta kiinni, niin silloin ei ole asiaa tähän tiimiin." keskisormeni nousee pystyyn.

Itse olen tehnyt 6 vuotta kaikenlaista musiikkia ja olisin mielelläni lähtenyt tähän projektiin mukaan...

-= RUZAKKO =-

tkarkkainen [20.03.2005 15:28:08]

#

lainaus:

Itse olen tehnyt 6 vuotta kaikenlaista musiikkia ja olisin mielelläni lähtenyt tähän projektiin mukaan...

Joo, lisätään vielä tuon meikäläisen viestin jatkoksi että tänä vuonna tulee 10 vuotta täyteen paikallisessa musiikkiopistossa.

Täydet pisteet Jakezu91:n veljelle. Olen pilkulleen samaa mieltä (jollei se omasta postauksestani käynyt jo ilmi).

Lammas [20.03.2005 15:38:22]

#

Tässä projektissa näyttää käyneen niin kuin usein ennenkin FearMTC:n projekteissa, että tästäkään ei enää koskaan kuulla. Määrätietoinen jätkä tuo FearMTC, mutta aika turhaa etsiä tekijöitä tällä tavoin. Inspiraatio on kaiken a ja o, sitä näyttää olevan monilta "huippufirmoiltakin" puuttuneen, koska keskiverto pelejä tuovat markkinoille.

Minusta kaikkein hauskinta lukiessani FearMTC:n kommentteja on, kun hän itse haukkuu yleensä muut lyttyyn, mutta ei itse saa sen enempää mitään aikaiseksi. Ennen kuin alkaa arvostelemaan muita, niin kannattaisi olla jotain pohjaa omilla jutuillaan.

Jakezu91 [20.03.2005 16:17:41]

#

BTW Nii onko se skede manageri valmis?

Latska [20.03.2005 16:22:00]

#

Ei se ainakaan valmistunut, jos oikein muistan. Muistaakseni "se vain poistui" projektilistalta.

nomic [20.03.2005 17:10:06]

#

tkarkkainen kirjoitti:

Ja loppuun vielä kiitokset Nomadicille ja ajv:lle. En varmasti koskaan tule tuhlaamaan vapaa-aikaani tällaisille projektinjohtajille.

Öh, tarkoititkos meidänlaisille (projektinjohtajille), vaikos Fearmtc:n tapaisille?

Ohjelmointiputka taitaa nyt olla kolmas paikka jossa näen fearmtc:n kirjoittavan jotain, jostain suuresta ja mahtavasta projektista. Aina sama tulos... Eiköhän jonkun olisi aika vaihtaa tapaa ilmaista asiat, tai... Jatkakoon, ennenpitkään alkaa olla tunnettu kaikilla suomalaisilla forumeilla, jotka jollain tavalla liittyvät ohjelmointiin(nickin vaihto ei auta, kirjoitustyyli pysyy aina jollain asteella samana). =)

Olen muuten samaa mieltä tuon musiikki-jutun suhteen, tuota koitin selvittää, mutta tapani ilmaista asiat eivät ole hääppöiset. =)

Laitetaas se hevonen jänistä leikkimään. ^_^

Pahoitteluni viestin sekamelskan. Syy: 98,3º lämpöä

*Nomadic-hymiö*

tkarkkainen [20.03.2005 19:44:15]

#

lainaus:

Öh, tarkoititkos meidänlaisille (projektinjohtajille), vaikos Fearmtc:n tapaisille?

Hui, anteeksi. En ollenkaan ajatellut että sen voi ajatella noinkin päin. Siis FearTMC:n tapaisia tarkoitin.

Kaiken lisäksi vielä typottelin nomicin nikin. Anteeksi siitäkin.

nomic [20.03.2005 19:59:39]

#

*lmao*
No, asiat kunnossa ja pullat palaa!
Ja eihän sitä tarvii nickejä ulkoa muistaa. :) Huvitti enemmänkin se, kun ei ennen ole Nomadik-nickiä kuullut tällain. =)

mutta tosiaan... Jos projekti oikeasti joskus alkaisi valmistua, tai edes koodia syntymään, hyvään malliin, niin tosi hyvä homma. Olen ehkä skeptinen ja veikkaan, että kaatuu johonkin pieneen asiaan, joka voi laajentua. Nyt siitä näkyy vähäsen,jatkuessa enemmän. ^_^

Komodo [26.03.2005 15:22:06]

#

Jos tuohon musiikin tekoon kantaa ottaisin, niin sanoisin että kyllähän muusikolle pitää jonkunlainen ohjenuora antaa kun musiikkia peliin pyydetään, eikä esim. betaversiota vielä ole tiedossa. Muutenhan sci-fimäiseen räiskintään voisi tulla fantasiamusiikit.

Liekö sitten fearmtc tätä juuri hakenut mutta hieman huonolla sanavalinnalla.

nomic [28.03.2005 17:24:24]

#

Komodo kirjoitti:

Jos tuohon musiikin tekoon kantaa ottaisin, niin sanoisin että kyllähän muusikolle pitää jonkunlainen ohjenuora antaa kun musiikkia peliin pyydetään, eikä esim. betaversiota vielä ole tiedossa. Muutenhan sci-fimäiseen räiskintään voisi tulla fantasiamusiikit.

Tässä olemme samaa mieltä; Tottakai pitää olla jokin käsite millaista musiikkia pitää tulla, mutta valitin enimmäkseen fearMtc:n asenteesta.

lainaus:

liekö sitten fearmtc tätä juuri hakenut mutta hieman huonolla sanavalinnalla.

Siihen vastatkoon herra itse. Mitä hänen muita topickeja olen seurannut, täällä ja muualla, niin taitaa olla tapana tuo tekstien väärin ymmärtäminen/niitten ilmaisu ei mene lukijan päähän toivotulla tavalla.

=)

Olisi kyllä mukava kuulla mitä projektille kuuluu tällä hetkellä, vai kuuluuko mitään.

Asdin [30.03.2005 14:53:45]

#

Käsittääkseni FearMTC suorittaa asepalvelustaan tällä hetkellä, joten yhteydenottoja sopinee odottaa vain pääasiassa viikonloppuisin.

Itse projektiin en viitsi nyt ottaa kantaa, onnea toivotan ja innolla odotan. :)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta