Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Projektit

Sivun loppuun

efteri [22.11.2004 16:56:48]

#

Minkälaisia "projekteja teillä on menossa tällä hetkellä?

itselläni on yksi auto peli ja sitten projekti josta en itsekkään tiedä mikä se on :)

KimmoKM [22.11.2004 17:08:39]

#

Minulla on meneillään Stratagus-moottoria käyttävä strategia/taktiikkapeli, jonka nimi on niin tyhmä, että en kerro sitä. Kamppaniat perustuvat J.R.R Tolkienin teoksiin. Tässä voisi mainostaa sen verran että:
Tarvitsen siihen musiikkia, jota voi levittää GNU General Public Licensen alaisuudessa. Musiikin täytyy olla myös lähettäjän itse tekemää ja toiseen kertaan: GPL-lisensin alaisuudessa levitettävää. Palkintona on mahdollisesti mainetta ja kunniaa, mutta ei välttämättä niitäkään...

Apu nimen keksintään on myös tervetullutta.

Tarkoituksena on saada se julkaisukelpoiseksi joululoman aikana. Katsotaan onnistuuko. Jos onnistuu, tulette kuulemaan siitä, mikäli seuraatte Ohjelmointiputkaa siihen aikaan (Valitettavasti, sanovat varmaan useimmat).

hunajavohveli [22.11.2004 17:22:18]

#

Tällä hetkellä jonkinlaista 3D-tikku-ukko-peliä yritän saada aikaiseksi, ja samaten erästä seikkailupeliä, jonka aloitin noin kolme vuotta sitten. Silloin en osannut juuri mitään, ja kirjoitin nyt pelin moottorin kokonaan uusiksi. Enää pitää vain muutella kaikki data moottorin tukemaan muotoon, ja sitten jatkaa tarinan kehittelyä siitä, mihin se jäi...
Edit: Niin, ja onhan minulla sitten tietysti Linkku3D:llä tekemäni Botmania. :) Sen kehitys on tosin pysähtynyt, syynä QBasicin kääntäjä, joka tekee viallisia exejä. Näin ollen en voi kääntää viimeisintä versiota. Aikaisempia versioita on saatavilla kotisivuiltani ja sieltä latauksista.

ZcMander [22.11.2004 17:25:30]

#

VB ohjelma joka hakee pikselinviilaajien sivuilta uusimman viilarin, ja sisältää myös selaus napit. Lisäksi olen suunnitellut myös Loikan Vuoksi-sarjakuvan hakemista.

Metabolix [22.11.2004 17:27:23]

#

Minulla on meneillään pieni Tapan Kaikki -klooni, MegaMättö Millenium (tai Tulta Monille, terveisiä Latskalle :). Sekin on tarkoitus saada julkaisukelpoiseksi joululoman aikana. Jos joku välttämättä sen lähdekoodin haluaa, niin sekin saattaa tulla jakoon, mutta tuskin siinä mitään niin ihmeellistä on, kun kyseessä on kuitenkin vain harjoitusprojekti.

Sen jälkeen olisi tähtäimessä rooli- tai strategiapeli.

Gaxx [22.11.2004 18:38:31]

#

Totesin tuossa hiljattain, että roolipelini kehitys pysähtyi, koska olin haukannut kerralla vähän turhan ison palan. Nyt yritän uudelleen keskittymällä enemmän juonen toteuttamiseen ja jättämällä kaikkia ylimääräsiä härpäkkeitä pois(tyyliin Final Fantasyt, ei kuten Baldurs Gatet). Ilmestymis ajankohtaa en osaa kovin tarkkaan aavistaa, mutta jos pelistä tulee vähänkään laajempi niin yllä tuo saattaa mennä ensi vuoden puolelle. Riippuu vähän miten aika riittää joululomalla, kun on tullut muutakin tekemistä vapaa-ajalle kuin koodaus :)

Latska [22.11.2004 18:57:42]

#

Metabolix kirjoitti:

(tai Tulta Monille, terveisiä Latskalle :)

Kiitoksia terveisistä. :) Muistat varmaan myös toisen nimiehdotukseni. En itsekkään tajua, mistä se tuli. Uteliaat pistää hakukenttään sanaksi vaikka tuska. :)

Noniin... se siitä offtoopicista. Omia projekteja on mm.

  1. LateScript (ohjelmointikielen tapainen)
  2. Joku musanteko-ohjelma (uteliaat katsoo koodinimen profiilista)
  3. Kasinomanageri (VB:llä, jopa)
  4. Kotisivut, jotka pääsevät validaattorista läpi. (tekee tiukkaa)
  5. Jotaki pilaohjelmia kouluun
  6. Pieni piirto-ohjelma (nimi SeIs, ei sano mitään. :D)

Tagit on muute aika kivoja.. :)

EDIT: Sitte oli vielä se yks nimiehdotus. Seki on siellä samassa. :)

petrinm [22.11.2004 19:02:55]

#

Itselläni on pieni Monopolyn tapainen, jossa tarkoitus on päästä pien yrittäjästä kaupungin johtoasemiin, mutta grafiikka puuttuu.

Juice [22.11.2004 19:52:05]

#

Latska kirjoitti:

Kotisivut, jotka pääsevät validaattorista läpi. (tekee tiukkaa)

Ei pitäis olla eed vaikeeta :)

Avaruusräiskintä *
Tekstieditori *
Autorun Creator(pikkuprojekti)

*Testausta vaille

Eli projekteja ei onneksi pahemmin alla ole(oli kymmenkunta parhaillaan päällekkäin), kunhan vaan jaksais testata. Jotakin pientä näppärää apuohjelmaa pitää tehdä.

rndprogy [22.11.2004 20:17:52]

#

Minä teen jotain tälläistä sotastrategian tapaista. Tässä on hätäinen shotti. Saa nähdä mitä tästäkin tulee vai tuleeko mitään. Pitäisi tulla jossain vaiheessa putkan projekteihin kun(jos) on vähän paremmassa kunnossa :)

arcatan [22.11.2004 20:21:27]

#

Minulla on tässä työn alla viime aikoina olleet seuraavat:
- oma BitTorrent-klientti. Kehityksessä ollut taukoa lisenssiongelmien takia, kun en ole ollut varma voinko käyttää GPL-koodia, enkä meinannut löytää paremmin lisensoitua SHA1-laskuria. (joka muuten löytyi sitten ensimmäisellä googletuksella "SHA1 BSD")
- DCC-serveri, eli ircbotin tapainen, joka istuu irkissä vastaanottamassa ja lähettämässä DCC:llä siirrettyjä tiedostoja, sekä skripti irssille, joka ohjaa pyynnöt tälle botille. Se irc-vaihe hakusessa, muuten hyvässä kunnossa
- ja ainahan jotain pieniä graffavääntöjä on... rotozoomeri, joka zoomaa tulieffua (TERQUI TEJEEZILLE <3)

Suunnittelupöydällä laajamittainen avaruussotapeli Home Worldien malliin.

Koipio-ohjelma [22.11.2004 20:24:03]

#

Minulla on lähinnä kotisivut kavereille... Se oli eräs idea kun oltiin tehty jotain(mitä, en muista) ja minä heitin vitsinä että: "Hei, minähän voisin tehdä meidän vartiolle(partiossa kun olen)kotisivut!". Se lähti siitä sitten laajenemaan.

Niin ja eikös se Loikan Vuoksi lopetettu vähän aikaa sitten vai mitä ZcMander?

Aruviel [22.11.2004 20:49:32]

#

No eipä näitä kovin montaa ole:

- Nethack-aiheiset kotisivuni.

- Oma koodieditorini (siis ihan vain minun henk. kohtaiseen käyttööni tarkoitettu.)

- ASCII-graafinen tietokone"rooli"peli, jonka nimeä en kerro. Olen jumiutunut kehityksessä pahtfindingin tekoon. Ollut kehityksen alla tämän vuoden heinä-elokuun paikkeilta. Toivottavasti saan ensimmäisen pelattavan version parin kuukauden sisällä valmiiksi (Joululoma, hmmm...?). Taidan olla avun tarpeessa, mutta yritän kuitenkin vielä itse aikani saada tuota kuntoon.

Kuitenkin roolipeli on nyt vähän niinkuin tauolla ja kehittelen tuota koodieditoria eteenpäin, sekun lähti kehittymään aivan puolivahingossa koodaillessani tuota roolipeliä.

sooda [22.11.2004 20:52:34]

#

Noh.. noh.. öö :D
Avataanpas vb-kansio.

asm-editori (jatkuukohan?)
avi-convertteri (kuollut)
kuvake-editori (kuollut?)
irc-clientti (kuollut)
mp3-filujen järjestämisohjelma (kuollut?)
PlaneettaSimu (jatkuu lähiaikoina)
Satelliitti (samoin jatkuu)
regedit (kuollut)
prosessinhallinta (ei taida jatkua)
tekstieditori (kuollut)
ftp-clientti (kuollut)
nettimittari (jaksaakohan tota jatkaa (fame! mbnetin päivän ohjelma joskus oli))

:D Siinäpä niitä. Kuolleet on tässä lähiaikoina ollut kehityksessä mut tod näk ei enää kehitetä :)
Nyt on projekteina lähinnä

-uudet sivut (lähes valmiit)
-php-ircbot
-servun (psst.. haluuks joku sivutilaa :D) conffaus. en tiiä mihin kellonaikoihin tulee oleen päällä... toivottavasti 24/7.
-Linuxin käyttöä pitäisi lisäksi opetella enemmän.
-C++ pitäisi kans opetella :P

Siinäpä tekemistä, aika ei vaan riitä.

Meitsi [22.11.2004 21:26:54]

#

Keskeneräisiä:

VB:

PilaScript (tällä voi koodata piloja, tällä hetkellä onnistuu message boxien availu)

TileEngine (Omiin tilepeleihin ajattelin väsätä enginen mutta keskenpä jäi...)

PiXeli Engine (muka oldschool graffaa 64x64x16... on funktiot: putPixel(x,y), clearScreen(mihin väriin), typeLetter(x,y,letter), typeText(x,y,text)

MoniPingi (pingailee säädettävän ajan välein tiettyä ip:tä ja tekee sen perusteella kaaviota netin nopeudesta eri vuorokaudenaikoina)

Kalenteri (nimi kertoo)

AutoLogin (loggaa sisään putkaan)

C++:

HTML pad (html väsäys ohjelma)

Valmiit:

VB:

Energiatasot (atomijutskaa)

Postinumerot (näyttää minne postisi menee /tuli)

C++:

Noppa

Cd luukun avaaja

Nuo kaikki valmiit voi ladata mun sivuilta: [piilomainontaa] http://www.square35.urli.net [/piilomainontaa]

Draiz [22.11.2004 21:34:22]

#

Plääh.
Laiskuuden takia tällä hetkellä ei ole kuin pari projektia meneillään.

- Uudet kotisivut
- C++ win32 ohjelmoinnin opettelu
- Joku kämynen mittayksiköiden muuntotyökalu (C++ win32)

Juice [22.11.2004 22:05:02]

#

Meitsi kirjoitti:

Cd luukun avaaja

Lasketaanko tällaiset pikkuohjelmat ;)

maka78 [22.11.2004 22:54:26]

#

Jaahas pitäskö se minunkin joku mainita =)
eli töiden lisäksi:

Javalla:
-Strategia peli (tyyliin heroes of might and magic)
-Kartta-editori edelliseen
-Pikku web-serveri jolla voi myös etäkäyttää omaa konetta
-Peli moottori (2d-grafiikalle eli tasohyppely tms.)

Visual Basic:
-Virca-kuvan käsittely softa

C++:
-Kuvankäsittely judansseja

ja suunnitteillahan on aina kaikenlaista ;D

Meitsi [22.11.2004 22:58:36]

#

Juice kirjoitti:

Meitsi kirjoitti:

Cd luukun avaaja

Lasketaanko tällaiset pikkuohjelmat ;)

:P

dOb [22.11.2004 23:54:33]

#

Jee! Minä myöös! Nojoo...

*avaa koodikansion*

- irc bot (itse asiassa nyt on menossa kolmas kerta kun olen aloittanut kirjoittamaan kokonaan alusta :D koodaustavat paranee kuitenkin joka kerralla :) (Python)
- irc clientin viritelmää wxPythonilla (ei oikein vakuuta tuo wxPython :/ eikä kuitenkaan löydy sopivaa vaihtoehtoa, kun ei Qt:n uusin versio ole ilmainen :/)
- MIDlet harjoituksia (tällä hetkellä yritän saada math luokkaa (tarkemmin trigonometriaa) toimimaan, johon pitäis opetella tekemään fixed point luokka) (ekaa kertaa Javaa käyttämässä \o/)
- ultrasupersalainen platformeriprojekti, joka on aika jäissä :D (C++)
- tekstipohjainen BitTorrent clientti BitTornadon korvaajaksi reitittimelle (Python)

PS. todella pitkästä aikaa tänne kirjoittamisesta tuli mieleen, että pitääpä taas alkaa idlata #ohjelmointiputkassa :)

T.M. [23.11.2004 00:46:56]

#

Jotain kakkaa PHP:llä... kattokaa vaikka profiili

Gwaur [23.11.2004 08:49:35]

#

Mulla on tällä hetkellä työn alla tekstitilamiinaharava ja avaruuspeli. Tossois avaruuspelistä ammunta: http://mbnet.fi/paauli/gwace.png

Peli on vielä pahasti kesken, mutta siihen tulee taipuva tunneli ja örkkejä ton olis tarkotus näytttää siltä että mentäis tunnelissa tosi kovaa :P

ZcMander kirjoitti:

VB ohjelma joka hakee pikselinviilaajien sivuilta uusimman viilarin, ja sisältää myös selaus napit. Lisäksi olen suunnitellut myös Loikan Vuoksi-sarjakuvan hakemista

Tee sama myös Viivi ja Wagnerille :P

editti: meni hymiö linkkiin mukaan vahingossa :p

nomic [23.11.2004 14:32:59]

#

KimmoKM kirjoitti:

Tarvitsen siihen musiikkia, jota voi levittää GNU General Public Licensen alaisuudessa. Musiikin täytyy olla myös lähettäjän itse tekemää ja toiseen kertaan: GPL-lisensin alaisuudessa levitettävää. Palkintona on mahdollisesti mainetta ja kunniaa, mutta ei välttämättä niitäkään...

Minkätyylistä musiikkia haluat? Tiedän, että olen kysynyt tätä jo ainaskin kerran sulta ja unohtanut ainaskin kerran vastauksen. Mutta, itselläni olisi eräs chilli-biisi joka sopii johonkin rpg:hen. Jos et käytä, minä käytän :P
http://www.mikseri.net/www/play.php?type=dl&id­=94710
Tuo ei ole mitään "jumputus"-musaa, vaan tunnelmointia jonka kehittelin parissa tunnissa, aikoinaan kaverille, esimerkiksi, miksi kannattaa opetella musiikissa sävelasteikot. :)

Mutta nyt omiin projekteihin:

Tässä nytten oon alkanut tekemään Roolipeliä (niinkuin monet monet muutkin täällä).
Samaa peliä koitin luoda pari vuotta sitten, mutta eipä tullut mitään ja koodista tuli pahaa purkkaa, ilman kommentointia ja ihan käsittämätön määrä turhaa mukana. Jotenka, aloitin kaiken alusta. Samat grafiikat käytössä kylläkin ja tällä hetkellä projekti on edennyt hyvää vauhtia, joskin pikkasen omituisesti rakennettu jotkin asiat (mitkä ei kyllä näe pelaajalle asti/koodissa).

Suurina vaikutteina on ollut vanhan ajan roolipelit(320x240 ja 256 väriä). Liikkuminen on hoidettu Suikoden/Snes-FF - pelien tapaisesti jne... :]

tällä hetkellä valmiina:
- Juoni (suurinpiirtein ilman sivuhaaroja)
- hahmot ja niiden kyvyt
- pelimappi
- osa grafiikasta
- osa musiikista
- dialogi- ja muuta ikkunat esim: hahmojen omat tiedot sisältävät ikkunat, varasto-ikkuna jne...
asiat jotka ei valmiina:
- lähes kaikki kapungit
- lähes kaikki tavarat
- taistelut (paitsi battle-simulaattori on valmis jollain tasolla)
- osa musiikeista/äänistä
- mörköjä ei vielä pahemmin ole paitsi kolme :D
- animaatiot ukoilla vielä pahasti kesken (neljä framea yhteen suuntaan eli vasemmalle, oikealle, ylös ja alas) :D

Mutta siis: se jo meinaa toimia, mutta paljon on vielä tehtävissä. En kyllä usko, että mitenkään saan valmiiksi jouluun mennessä. Ehkäpä moottorin, mutta päälle vielä se, että juonta on seurattava, grafiikkaa tehtävä, musaa tehtävä lisää, tavaroita on luotava, tarinan sivuhaaroja tehtävä jne...

Onkohan tää liian kunnianhimoinen projekti? ;)


Konsoli("nC1") - Tuli mieleen fedora core 2:ssa mukana kun tulee "pääte"lelu, niin pakkohan sitä oli itse koittaa tehdä, joku vastaava omaan käyttöön. Ei mikään ihmeellinen, oikeastaan vain itselleni treeniä.

Kaikkea grafiikka-vääntöä.

Kalenteri-ohjelma (omassa käytössäni ja parin ystävän käytössä josta tullut positiivista palautetta). Yksinkertainen ja toimiva. Tähän sain idean siitä, kun eräällä foorumilla valiteltiin, että winukoihin ei löydy hirveästi hyviä kalenteri-ohjelmia, tai jos löytyy ne on ängetty taas liian täyteen kaikkea muuta. Näin ollen tein ohjelman, joka vain ja ainoastaan, tekee sitä mitä pitääkin.
Voit merkata tapaamisia, poistaa, muokkaa, laittaa niitä lisää samaan päivään jne... Ja kun ohjelman aukaisee se näyttää automaattisesti päivän tapahtumat, jos niitä ei ole niin ohjelma kertoo sen, ja näyttää seuraavan tapahtuman jne...


Ja onhan tässä koitettu tehdä kaikennäköistä. Yksi projekti, joka kuoli melko nopeasti, oli kyllä tuo Death rallyn- tapainen autopeli, mutta siitä tuli melko hidas ja huono(surkea)kopio:)

Mutta tällä hetkellä eniten menee aikaa tuohon ensimmäiseksi mainittuun roolipeliin. Tulee ehkäpä projekti-puolellekin, jos saan sen siihen malliin että siitä voisi jo alkaa julkaista betaa. :)

KimmoKM [23.11.2004 15:50:01]

#

nomic kirjoitti:

Minkätyylistä musiikkia haluat? Tiedän, että olen kysynyt tätä jo ainaskin kerran sulta ja unohtanut ainaskin kerran vastauksen. Mutta, itselläni olisi eräs chilli-biisi joka sopii johonkin rpg:hen. Jos et käytä, minä käytän :P
http://www.mikseri.net/www/play.php?type=dl&id­=94710
Tuo ei ole mitään "jumputus"-musaa, vaan tunnelmointia jonka kehittelin parissa tunnissa, aikoinaan kaverille, esimerkiksi, miksi kannattaa opetella musiikissa sävelasteikot. :)

Ei mitään "jumputusta" vaan jotain enemmän tai vähemmän klassisen musiikin kaltaista (Kuten esim. Harry Potter- ja Taru Sormusten herrasta-elokuvien musiikki).

Tuo Hope-kappale oli hyvä, muista en oikein pitänyt.

sqwiik [23.11.2004 17:48:28]

#

Ikuisuusprojektini: Erkki-engine roolipeleille (0.9.0 aloitettu) ja sen esittelypeli Erkki Saaressa.

Kunhan ES on saatu alta pois, aloitan lukuisan joukon muita (Ruin Barad - elleivät muut tule takaisin teen sen yksin)

Heikki [23.11.2004 17:54:24]

#

Mitään suurempaa ei ole nyt käynnissä mutta:
C++

PHP

remontti-reiska [23.11.2004 18:43:50]

#

sqwiik kirjoitti:

(Ruin Barad - elleivät muut tule takaisin teen sen yksin)

Kyllä se joukko kokoon vielä saadaan.

Mutta nyt on projektilistalla tehtäväpohjainen 2D skeittipeli.
En kerro siitä nyt sen enempää.

ZcMander [23.11.2004 20:18:46]

#

Koipio-ohjelma kirjoitti:

Niin ja eikös se Loikan Vuoksi lopetettu vähän aikaa sitten vai mitä ZcMander?

Kyllähän se lopetettiin, mutta aijjoin koodata lähinnä itelle. Viivi ja Wagnerille varmaan teen jos parsetus taitoa löytyy, ehkä joudun tekemään koko homman PHP, mutta siitä menis "idea".

Ainiin tosiaan, tulin takaisin RB projektiin, joten luehan Sqwiik postis ;)

kalpyro [23.11.2004 21:58:01]

#

VB:llä teen irc-clienttiä ja jonkinlaista ohjelmointikieltä. Tosin en niitä vähään aikaan ole tehnyt. Tiesvaikka joku päivä jaksaisi jatkaa niitä.

teksturi [24.11.2004 21:10:37]

#

tekkenin tapaista taistelu pelii. Mut siinä ei taistella ihmisillä vaa haamuilla ja eläimillä.

tuomas [24.11.2004 22:12:57]

#

Projekteja riittää vaikka millä mitalla. Uusimpana projektina on etähallintaohjelma omaan käyttööni.

hunajavohveli [24.11.2004 22:45:33]

#

remontti-reiska kirjoitti:

sqwiik kirjoitti:

(Ruin Barad - elleivät muut tule takaisin teen sen yksin)

Kyllä se joukko kokoon vielä saadaan.

Minä ainakin olen mukana sitten kun sqwiik saa Erkin pois alta. Olen yrittänyt vakuutella osalle tiimistä, että kyllä Ruin Baradin kehitys jatkuu heti kunhan sqwiik taas ehtii, mutta eivät ole oikein uskoneet. :)
Edit: Pelin projektisivu täällä putkassakin on muuten uudistettu.

Grey [25.11.2004 16:31:08]

#

Oma projektini on retrotyylinen rpg, joka ilmeisemmin on pitkästä aikaa myös kunnollinen projekti. Aloitin vuosi sitten, pidin kesällä pitkän tauon ja vieläkin jatkan sitä, vaikka onkin välillä ollut ongelmia sen kanssa ^__^

-Grey-

TETRIS [25.11.2004 16:37:37]

#

Eipä nyt kamalasti mitään. Jotain leiskoja ja PHP:llä hallinta systeemejä.

efteri [25.11.2004 16:47:05]

#

sqwiik kirjoitti:

Ikuisuusprojektini: Erkki-engine roolipeleille (0.9.0 aloitettu) ja sen esittelypeli Erkki Saaressa.

Kunhan ES on saatu alta pois, aloitan lukuisan joukon muita (Ruin Barad - elleivät muut tule takaisin teen sen yksin)

Qwauk valmiina palaamaan mukaan projektiin :)
elikkä millonkas pidetään taas "SuuriKokous" ?
kaikki vanhat tekijät mukaan jos jaksaa, voisinpa tehdä tässä uudet sivut kun nuo vanhat ruinbaradin sivut ovat hiukan...

(ottakaame yhteyttä siis s-postitse)
(ja nyt tulee sille sun botillesikin hyötyä reiska että ei mennyt turhaan sen tekeminen :))


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta