millä ohjelmilla on mahdollista koodata c:llä vaikka komentopohjanen käyttis
Jokaisella tekstieditorilla, jolla voi tallentaa paljasta tekstiä, voi kirjoittaa koodin (Notepad, Kwrite, Emacs, ViM...).
Ainakin melkein jokaisella c-kääntäjällä (ainakin GCC) on mahdollista kääntää se.
[offtopic]
Mutta, jos kysyt tällaisia asioita, et varmastikkaan kykene vielä tekemään käyttöjärjestelmää (ainakaan sen ydintä). Tietenkin on poikkeustapauksia, esim. odotat tällaista viestiä, jotta voisit nauraa sen kirjoittajalle.
[/offtopic]
Käytäppä dev-c++:saa. Käyttöjärjestelmän teosta sanoisin että ei mikään pieni homma...
jepp... tiedättekö ketään kuka olisi tekemässä tällähetkellä omaa käyttistä tai ketään kuka olisi tehnyt jo sellaisen? riitäisi saada vain käynnistyskoodi, mitätön ydin ja yksi ohjelma vaikka txt-editori...
Taitaa olla välttämätöntä käyttää myös Assemblyä, koska C:llä ei voi kuitenkaan aivan kaikkea tehdä. Jopa Minix sisälsi jo alun alkaen 12574 riviä koodia, mukaan lukien satoja rivejä Assemblyä.
Uskoisin, että GCC:llä on mahdollista kääntää.
Ja viimeiseksi, jätä ihmeessä haaveilut omasta käyttöjärjestelmästä muutaman vuoden päähän. Käy lataamassa vaikkapa Linuxin kernelin lähdekoodi (http://www.kernel.org/) ja mieti uudestaan. Minix on pieni käyttöjärjestelmä, joka ei sisällä ylimääräisiä toimintoja, joten senkin lähdekoodi voi olla vilkaisemisen arvoinen.
siis assebly:llä on mahdollista koodata kaikkea?
Kyllä, Assembly on symbolinen konekieli.
Olen 99,99% varma siitä, että GCC:llä voi kääntää käyttöjärjestelmän ytimen. Käsittääkseni vain ihan muutamaan asiaan käyttöjärjestelmässä tarvitaan Aseemblyä, muun voi tehdä C(++):lla, joka on huomattavasti helpompaa.
Minulla ei ole pätkääkään kokemusta kernelin tekemisestä, mutta mikäli sinä tahdot sellaisen tehdä, varaudu siihen, että se kestää hyvin kauan. Aluksi täytyy opetella C (Tai jokin muu ohjelmointikieli, jolla voi tehdä käyttöjärjestelmän) ja Assembly oikein hyvin. Sitten olisi parasta tutustua johonkin valmiiseen kerneliin (Linux, Minix, FreeDOS, *BSD...) ja kokeilla vaikka muuttaa siinä kaikenlaista. Minix on luultavasti tähän paras, koska se tehtiin juuri tätä tarkoitusta varten (korjatkaa jos olen väärässä).
Sellaisenkin käyttöjärjestelmän, joka pystyy käynnistymään ja tulostamaan näytölle vaikka "Hello World!" on valtava urakka.
Näyttäisi tuota Assemblyä olevan alkuperäisen Minixin lähdekoodissa viitisen sataa riviä. Lähinnä sieltä löytyvät keskeytykset yms, alimman tason I/O, reboot ja muutama muistinkäsittelyyn liittyvä funktio.
Ja kyllä, Minix tosiaan kirjoitettiin, kun Unix (v. 7) muuttui kaupalliseksi.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.