Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: WinXP - 200gB muuttui p4skaksi?!

Sivun loppuun

prot [08.09.2004 18:14:03]

#

Näin kävi...

Kone tilttas > Virtajohto irti > Virtajohto kiinni > Kone päälle > Oma tietokone auki ja avasin 200Gigan levyn, joka oli/on täynnä kaikkee mahollista, musaa, leffoja, valokuvia.. Mutta levy näytti olevan täynnä jotain "p4skaa" ja kaikki mitä siellä oli näytti hävinneen. Kansioita ei ollut vaan kymmeniä "tiedostoja" joiden nimet olivat jotain tällaista "1", "2", "3", "H%H¤Q#H%Q#HQ#H%" tai vastaavaa sotkua. Ajoin CHKDSK:n asemalle "dossissa" ja found.000 kansioon tuli 10000 .chk tiedostoa ja "scandiskin" lopussa virhe että liian vähän tilaa asemalla. Aseman nimikin on nykyään "paikallinen levy" vaikka sen nimi oli ennen jotain ihan muuta.. Kun katsoo levyn ominaisuuksia ei käytetyn tilan puolesta mitään näytä hävinneen. Onko näitten chk tiedostojen nimiä ja kansiopoluja mahdollista palauttaa tai mitä tälle asialle voi tehdä? Ne chk tiedostot voi tietysti kaikki katsoa läpi kaikilla ohjelmilla ja nimetä uudelleen oikeiksi, esim etsii kaikki yli 600mBn kokoiset tiedostot ja katsoo ne vaikka wmpllä ja nimeää uudelleen sen mukaan mikä elokuva siinä on.. Siihen kyllä menee ikuisuus jos meinaa "kaikki" tiedostot käydä läpi tai etsiä jotain tärkeää, ja kun chkdsk ilmoitti "liian vähän tilaa", niin mihinkähän ne loput tiedostot sitten menivät? Ei mihinkään laboratorioon viitsisi levyä viedä scannattavaksi jollain mikroskoopilla:\ Voiko tälle asialle tehdä mitään? Onko muilla käynyt näin?

Bill Keltanen [08.09.2004 19:08:38]

#

Sekava selitys... No siinä on voinut jäädä tiedostoja kesken (siis silleen, ettei ole loppua jne) mutta ei mulla oo 200 gt kovoja.. Virtajohto pois ei paras mahdollinen ratkaisu.. Kokeiles eka reboottia (prossusta virta pois, yleensä koneen edessä semmoinen pieni nappi ;) voi olla parempi keino. Ei mulla ainakaan siitä oo mitään tullu

Grey [08.09.2004 19:27:52]

#

Jooh, eiköhän moinen kiintolevyjen sotkeminen taida olla ihan XP:n ominaisuuksia :-P Oma isoveljeni sentään on siitä onnekas, että XP väittää sillä olevan kolme optista asemaa (yksi polttava, kaksi DVD:ta), vaikka sillä oikeasti onkin vain yksi polttava ja yksi DVD. Vaan eiköhän pian senkin XP keksi että "Hei! Täällähän on uusi tuhannen teran kiintolevy, lisätäänpäs se tuohon, noin! *Poks!*" :-D

-Grey-

Heikki [08.09.2004 19:36:36]

#

Luulenpa, että tässä on käynyt niin että levyn hakemistorakenne (tms.) on ollut käytössä kun olet johdot irroittanut (tekee muuten mielestäni aivan saman asian kuin reset), ja nyt käyttis ei osaa lukea sitä.

En usko, että saat kovinkaan helposti tiedostoja takaisin. Erilaisia tiedostonpalautusohjelmia netistä toki löytyy, joilla saat tiedostoja palautettua enemmän tai vähemmän käsipelillä, jos niiden päälle ei ole mitään kirjoitettu.

Meitsi [08.09.2004 20:08:31]

#

Jos oli jotakin tärkeää siellä nii Norman Ibas varmaan auttaa kun niille antaa eka tukun käteistä kouraan.

Blaze [08.09.2004 20:49:53]

#

Se tukku ei ihan pieni olekaan. Ei varmaan kannata ihan pelkästä waresta maksaa :)

prot [02.10.2004 23:21:23]

#

Kukaan ei siis täällä tiedä tällasesta asiasta yhtään mitään kun ei järkeviä vastauksia oo tullu?? Kaikki tiedostot on chk fileissä - 30 000 tiedostoo - jaksaa rueta käymään läpi ja nimeemään uudelleen.. Ohjelmista mitä oon kokeillu ei oo ollu mitään hyötyä.

Kysymys johon joku vois vastata:
ONKO .chk tiedostojen nimiä ja/tai kansiopolkuja EDES MAHDOLLISTA palauttaa? Tallentaako xpn scandisk ne johonkin? Tietääkö joku 100%sesti? Kopioin muutamat tärkeimmät tiedostot käsipelillä - etin sillä Win:in searchillä jos nimiä EI OLE MAHDOLLISTA palauttaa. Heippa 30000 tiedostoo!!?

jv_windy [03.10.2004 01:32:06]

#

En uskalla sanoa mitään varmaa, mutta jonkun verran olen palautellut tiedostoja ja vain lukenut teorissa tiedostojärjelmistä (siitä on aikaa). En nyt ainakaan ehdi varmistaa tietojani ja etsiä parempaa, kokeile alla olevaa, tai odota muiden vastauksia.

Tiedostojärjelmäsi meni (jostain syystä) sekaisin. CHKDSK/Scandisk yritti palauttaa tiedostoja, mutta se osaa pistää ne chk-tiedostomuotoon. Se on siitä huono muoto, että yksittäisten tiedostoaja on vaikea löytää. On ohjelmia, jotka pystyvät tunnistamaan yleisimpiä tiedostomuotoja näistä chk-tiedostoista.

http://www.ericphelps.com/uncheck/ - 2 ohjelmaa chk-tiedostojen palauttamiseen ja paljon hyödyllistä tietoa kannattaa lukea, jos haluat nähdä vaivaa tiedostojen palauttamiseen

http://www.perfectdownloads.com/windows-utilities/optimizers-diagnostics/chk-mate.htm - demo kaupallisesta ohjelmasta

Vaikuttaisi siltä, että vain tietyt tiedostot menivät sekaisin, eikä koko osio. Jos näin olisi käynyt, olisi voinut koittaa osiotaulun kopion palauttamista (niin kauan kuin sellainen on jäljellä). Yleensäkin radikaalimmat palautukset pitäisi tehdä poissa Windowsta, vaikka DOS:sta (parasta olisi liittää kovo toiseen koneeseen ja vain lukea sitä toiseen kovoon). Aiheesta keskustelua ja linkkejä:
http://groups.google.fi/groups?hl=fi&lr=lang_en­&ie=UTF-8&th=27ec0b5bf6af5d5d&rnum=7

Koska chk-tiedostoja luotiin jo, mutta ne eivät mahtuneet koko kovalevylle, ja olet tämän jälkeen käyttänyt konetta, hyvin todennäköisesti et kaikkia tiedostoja pysty palauttamaan. Mutta jos tiedostot ovat tärkeitä, kannattaa lukea ensin aiheesta niin tiedät mikä on mahdollista ja kokeile yllä olevien linkkien kautta löytyviä ohjelmia.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta