Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mikä vikana koneessa?

Sivun loppuun

Suominen90 [21.08.2004 22:18:57]

#

Mikä vois olla vikana mun koneessa ku ainaku kattoo leffaa niin jumittaa ihan sikana ja winamppikin jumittaa sit välillä voi alkaa jumittaa puoleks tunniksi. Prossa AMD Athlon XP 2500+ 1,83GHz

Metabolix [21.08.2004 22:32:52]

#

Minunkin kristallipalloni on juuri vuosihuollossa...
Kai siinä jotakin vikaa on.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . Siis: tarkenna vähän. Mitkä ohjelmat, mikä käyttöjärjestelmä?

Suominen90 [21.08.2004 22:35:33]

#

No esim nyt jumittaa winamp vaikka on vaan päällä DC++ ja ie eikä se voi johtua tehoista koska niitä löytyy 1,83GHz. Prossa on 4 kuukautta vanha itse epäilen että prossa on hajonnu ja aionkin viedä sen maanantaina liikkeeseen. Käyttis on Windows XP Home Edition ei voi johtua siitä koska eka XP Proolla toimi kunnolla mutta sitten alko jumittaa no mä asensin XP Proon uusiks ei auttanu mitään sitten asensin home editionin eikä sekään auttanu mitään

Meitsi [21.08.2004 22:36:02]

#

Onko ylikuumentunu?

T.M. [21.08.2004 22:37:32]

#

Muisti täynnä tai sit jotai virheitä kovalevyllä.
Ei muuta enää keksi... Tai sit näytönohjain on ihan helvetin paska.

Suominen90 [21.08.2004 22:38:38]

#

Meitsi kirjoitti:

Onko ylikuumentunu?

Voi olla koska joku anturi CPU Diode väittää välillä että kone olisi 64 asteinen mutta prossan oma anturi väittää että prossa olisi 44 asteinen ja emon anturi sanoo 55 astetta.
Näytön ohjaimesta ei voi johtua koska kokeilin voodoo kolmosta ja sama ongelma eka mul oli Geforce 2

Metabolix [21.08.2004 22:39:03]

#

Voi olla myös puhtaasti softavika; DVD:t ainakin tuntuvat kaatuilevan usein ihan omatoimisesti ja jos vikaa ei ole kuin mediaohjelmissa, prossuvika tuntuu hieman epätodennäköiseltä.

Suominen90 [21.08.2004 22:40:30]

#

Metabolix kirjoitti:

Voi olla myös puhtaasti softavika; DVD:t ainakin tuntuvat kaatuilevan usein ihan omatoimisesti ja jos vikaa ei ole kuin mediaohjelmissa, prossuvika tuntuu hieman epätodennäköiseltä.

Ei voi olla koska ennen kaikki toimi kunnolla

Metabolix [21.08.2004 22:42:44]

#

Niinhän ne minullakin, kunnes eräänä päivänä DVD-soitin ilmoitti että "TV-ulostulo ei toimi oikein" ja kaatui. En siis ole koskaan käyttänyt TV:tä koneessani.

ezuli [21.08.2004 23:54:50]

#

Muisti loppuu?

Blaze [22.08.2004 00:05:06]

#

Katokko noita videoita CD/DVD:ltä? Jos vastaus on myönteinen, niin tsekkaappa, ettei Windows ole mennyt ominpäin vääntämään DMA-siirtoa pois päältä.

Suominen90 [22.08.2004 00:28:57]

#

Blaze kirjoitti:

Katokko noita videoita CD/DVD:ltä? Jos vastaus on myönteinen, niin tsekkaappa, ettei Windows ole mennyt ominpäin vääntämään DMA-siirtoa pois päältä.

Katon ihan koneen muistista

Juhisl [22.08.2004 04:20:38]

#

jos sulla on tällä hetkellä koneessas kiinni GeForce 2, sillo toi jumitus johtuu siitä, koska itelläni oli sama homma uudes konees kuen heti alkuu tajunnu ostaa siihe uutta näytön ohjainta, kaverilta lainasin kokeeks uuden 9600proon ni joha rupes toimimaa.
Jostain johtuu että uudet emot ei tue venhoja näyttiksii, siitä tulee vaa ikuinen pullonkaula jos sitä ei tajuu.

Meitsi [22.08.2004 10:59:18]

#

Mulla on sellanen mielikuva jotenkin että jos prossu käy kuumana niin kone hidastuu. Kannattaa kattoo koneen sisukset että pyöriikö tuulettimet ja sitten imuroida vaikka samalla kaikki pölyt. Mikä windows?

EDIT: Tuollahan se lukikin. No painappa ctrl+alt+sel ja kato tehtävienhallinnan prosesseista niitä jotka kuluttavat eniten muistia ja syövät prossua. Kerro ne sitten täällä.

Suominen90 [22.08.2004 12:25:28]

#

eniten muistia vie iexplore.exe ja tehoja eniten vie Järjestelmän vapaaprosessi

Meitsi [22.08.2004 12:43:35]

#

Järjestelmän vapaaprosessi on vain se mitä "jää yli" resursseista.

msdos464 [22.08.2004 12:55:40]

#

Mitä jos kokeilisit eheyttää levyn? Vai onkohan se jo tehty..

Bohr [24.08.2004 15:10:32]

#

Katsoppas onko kovalevyissäsi siirtomuotona UDMA vai PIO. (Control Panel -> System -> Device Manager -> Primary/Secondary IDE Channel -> Properties -> Advanced Settings -> Current Transfer Mode)
Mikäli PIO, vaihda Transfer Modeen "DMA if available". -> Reboot

TETRIS [24.08.2004 15:41:03]

#

Paljonko koneessa on muistia? Kuinka nopea/uusi kovo? Onko kovo eheytetty? Oletko tarkistanut virukset ja spywaret?

Veikkaan kuitenkin, että tuuletuksesta johtuu sillä 55c emonlämpö on aikas kova.... samoin 64c on kova prossulle. Minulla kone hidasteli ja kaatui kun tuuletuksessa oli vikaa. Voi olla, että kone on juuri kaatumisen rajalla jolloin se hidastelee. MP3:sien, DVD:iden, DivX:sejen yms. katselu ja kuuntelu syö tehoa jolloin lämpö kasvaa.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta