Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: tietäisikö joku ongelman syyn?

Sivun loppuun

mamaze [19.08.2004 21:46:41]

#

Tietokoneessani on tällä hetkellä näyttö täysin vihreä. Mikään ei tunnu pystyvän poistamaan tätä, olisiko jollakulla tietoa mistä tämä johtuu?

Tämä on minulla melko yleistä, mutta yleensä sen on saanut pois näyttöasetuksista. Tätä ei saa, sen verran olen kokeillut. Kokeilinpa jopa jos jokin piuha olisi löysällä ja kiristin niitä mutta eipä auttanut......

Kun yritin tätä pois uudelleen käynnistämällä, niin kun kone oli "valitse käyttäjätili" - kohdassa, niin resoluutio olikin jotain 300 luokkaa! Sen jälkeen koko kone on ollut älyttömän hidas...

Olisiko mahdollista että jokin viruksen tapainen tai vastaava olisi aiheittanut tälläisen?

Blaze [19.08.2004 22:10:28]

#

Ilmeisesti vanha näyttö? Ensimmäisen omistamani koneen näyttö tykkäsi loppuaikoinaan tehdä tuota samaa, joskin se meni keltaiseksi (kadotti siis sinisen värin, missä sinun näyttösi kadottaa punaisen). Kyseessä on siis iästä johtuva fyysinen oire, joka saattaa hetkellisesti parantua sopivalla väkivallalla, mutta ainakin omalla kohdalla näyttö kadotti tuon värin uudestaan taas jonkin ajan kuluttua. Ratkaisuja on siis kaksi: 1) deal with it 2) hanki uusi näyttö

Miksi ihmiset muuten aina epäilevät viruksia joka asiasta?

Ja aiheen otsikko oli muuten harvinaisen huono.

mamaze [19.08.2004 22:17:03]

#

vanha? tasan vuosi sitten hankittu.

Takuutakin olisi vielä jäljellä jos laittas korjausta sen piikkiin.

Miksi otsikko oli huono? mietin sitäkin ainakin vartin :D

Blaze [19.08.2004 22:27:12]

#

mamaze kirjoitti:

vanha? tasan vuosi sitten hankittu.

No sitten ilmeisesti halpa :)
Tai ainakin maanantaikappale :)

mamaze kirjoitti:

Takuutakin olisi vielä jäljellä jos laittas korjausta sen piikkiin.

No ilman muuta takuuhuoltoon, jos sellaista on vielä jäljellä.

Jos sattuu toinen kone olemaan lähistöllä, niin kokeile nyt näyttöä siinäkin, jotta varmistut, että vika tosiaan on näytössä, ettei esim. näytönohjaimessa (epätodennäköistä, mutta toki mahdollista).

mamaze kirjoitti:

Miksi otsikko oli huono? mietin sitäkin ainakin vartin :D

Koska se ei kerro itse aiheesta mitään. Katsomalla tuota nykyistä otsikkoa ei saa mitään informaatiota siitä, mitä aihe koskee. Parempi olisi vaikkapa "Näytön kuva on vihreä, mikä avuksi?", jota katsomalla näkee heti, että ketju käsittelee näytössä olevaa vikaa.

Edit: niin ja noista näyttöasetusten rukkaamisesta vielä; resoluution vaihtaminen ilmeisesti herätteli näytön piirejä sen verran, että tuo puuttuva väri palasi hetkeksi ja siten antoi illuusion siitä, että se oikeasti auttaisi asiaan.

Metabolix [19.08.2004 22:27:41]

#

Ongelma voi olla hyvin Windowsissa / ajureissa. Virus ei myöskään ole pois suljettu vaihtoehto. Veikkaisin jompaa kumpaa näistä.

Toisaalta taas näytönohjainkin voisi olla hajonnut (perjaatteessa; käytännössä tuskin, ongelma on niin hassu).

Näytön omissa asetuksissa on myöskin yleensä värien säätö, oletko katsonut siitä? Siis painelet niitä näytössä olevia nappuloita.

Otsikko on huono, koska se ei kerro mitään ongelmastasi. Olisiko esimerkiksi "Näyttö vihreänä" ollut kohtuuttoman vaikea?

Ja Blaze: Jos näyttö on vihreä, se on kadottanut sekä punaisen että sinisen värin. (Red, Green, Blue)

Meitsi [20.08.2004 07:48:51]

#

Koulussa meillä oli varastossa ikivanha näyttö joka toimi moitteetta vanhassa koneessa, mutta kun laitoin sen uudempaan nt-koneeseen niin kuva jakautui kolmeen osaan ja vilkkui ja sekoili. Outoa? Luulisi että toisinpäin.

Juice [20.08.2004 18:31:06]

#

Kannattaa myös varmistaa ettei mikään magneettikenttä ole liian lähellä (esim. subbari). Päivitä ajurisi.

mamaze [21.08.2004 18:30:45]

#

näyttäisi siltä että joka käynnistyskerran jälkeen näyttö on vähemmän vihreä, aika hassu tapaus.

Deewiant [21.08.2004 18:45:00]

#

mamaze kirjoitti:

näyttäisi siltä että joka käynnistyskerran jälkeen näyttö on vähemmän vihreä, aika hassu tapaus.

Kokeilepa Degaussata näyttö. Toiminto löytyy joistakin näytöistä erillisenä nappulana, valikollisista näytöistä varmaan "Miscellaneous":in tjms alta.

Juhisl [22.08.2004 04:37:27]

#

tolla tavalla on sattunu mun muutamalle näytölle aikanaa, eikä nekää mitenkää vanhoja ollu. Aina ku näyttö vaihto väriä löin sitä muutaman kerran, sen jälkee toimi aina, mut jossai vaihees joutu kuiteki luopuu niistä ku kuva meni lopullisesti mustaks, että ei se aina riipu näytön vanhuudesta että hajoaa.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta