Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Prosearching.com-haittaohjelman poistaminen

Sivun loppuun

Ämppi [04.08.2004 17:02:57]

#

Eilen(3.8) kun avasin koneeni, sain kokea karmean yllätyksen: yhteis-koneeseemme oli asentunut Prosearching.com niminen troijalainen tai mikä lie.

Näin se toimii: se asentaa kaiken maailman ohjelmia, lisää omia kirjanmerkkejä, asettaa kotisivuksi prosearching.com:in ja lisää viellä oman oudon palkkinsa IE:en
-------------------------------------------------------------
Yritin kaikkeni, päivitin Ad-Aware ja scannasin mutta mitään ei löytynyt, päivitin AntiVir:in ja scannasin, ei mitään löytynyt.
Tänään viellä asensin ohjelman nimeltään Trojan Remover, mutta siitäkän ei ollut apua.

Ongelmaa ei tuota se outo etsintäpalkki, sen sain jo pois. Ei myöskään asennetut tiedosto, eivät vieneet paljon tilaa ja sain ne jo pois. Mutta jäljellä on vain ikävät ohjelmat jotka tarkkailevat netinkäyttöä.

Tämä ei muuten olisi niin paha, mutta kun tiedän missä nämä trojanin tiedostot ovat, mutta yrittäessäni poistaa niitä Windows XP vain kaatuu.
-------------------------------------------------------------

Joten, olisiko joukossamme yhtään olentoa joka tietäisi, miten tämä ikävyys poistetaan.
Googella löytää englannin kielisiä sivuja, joissa ongelmaa ei kuitenkaan ole saatu ratkaistuksi, vaan ihmeellisesti jauhetaan "..on tärkeää, että sinulla on kaikki ohjelmat... laita tähän uusin versio HjackThis- lokista, nin katsotaan mitä on päällä..."

Jos kyse ei olisi yhteiskäytössä olevasta koneesta, olisin DOS -ikkunassa poistanut tuon ohjelman kansion, mutta tosiaan, ymmärtäisikö joku mitä pitäisi tehdä?

msdos464 [04.08.2004 17:19:09]

#

Oletko spybottia kokeillut?

Ämppi [04.08.2004 18:37:40]

#

Uskoisin, että Ad-Aware hoitaa saman verran, eikä yhtään enempää.

Tempfile [04.08.2004 18:45:11]

#

Kannattanee kokeilla kumpiakin, sikäli kuin olen kuullut niin toinen poistaa joitain mitä toinen ei huomaa ollenkaan.

acorn [04.08.2004 18:50:48]

#

Kaikista paras vaihtoehto on yrittää poistaa haittaohjelmat ja vaihtaa toiseen selaimeen. IE:n sijasta käytät vaikkapa Operaa tai Mozillaa. Tulee heti turvallisempi kone. Sitten vielä palomuuri, jos ei jo ole.

nomic [04.08.2004 19:42:23]

#

yhdyn tempfileen sekä acorniin, eli ad-awaren lisäksi spybottiliini koneeseen, heität sen ie:n seinään ja hanki suoraan sanottuna parempi selain, ei muuten mutta ie on semmoinen reikäjuusto että huhhuh! kannattaa nyt sen verran nähdä vaivaa jos haluaa että kone pysyy kuosissa jonkin aikaa edes niin vaihtamalla selainta ja päivitä kaikki palomuurit ja muut härpättimet niin luulis että alkaa taas toimimaan ok:sti...

jopa CERT on nykyään sitä mieltä että kannattaisi käyttää ihan mita tahansa muuta selainta kuin IEtä

http://freeinternetpress.com/article.pl?sid=04/06/27/2113209&mode=thread

:)

Metabolix [04.08.2004 21:25:32]

#

Minä taas suosittelen ZoneAlarmin hankkimista, koska ainakin Pro-versiossa on ad-blokkeri ja muuta hyödyllistä. Itse käytän IE:tä eikä ole ZA:n käytössä ollessa ollut SpyBotilla mitään poistettavaa.

sooda [04.08.2004 21:27:32]

#

za:ssa on kanssa se hyvä että kysyy jokaista ohjelmaa päästetäänkö nettiin vai ei. Gainin estin joskus sillä vain painamalla "no" ;)

nomic [04.08.2004 21:39:31]

#

zonealarm, hmmm... kuullut joskus, näköjään varteen otettava vaihtoehto :) kiitän vinkistä, onko se muutes maksullinen vai saako siitä mitään kokeiluversiota ilmaiseksi netistä?
kuulostaa kyllä erittäin hyvältä tuommoinen että kysellään ohjelmalta meneekö nettiin vaiko ei :)

Ämppi [04.08.2004 22:40:28]

#

Niin, jäi tosiaan sanomatta, että ZoneAlarmin ilmaisversio löytyy koneelta. Päivitin sen juuri, mutta liekö mitään apua.

Mutta sitä en ymmärrä, että tähän ei sitten ole mitään muuta ratkaisua kuin selaimen vaihto? En tietenkään jätä tätä aihetta tähän, mutta tuollaiset "IE haisee" viestit saavat minut ymmälleen, mihin katosivat ne vanhat kunnon naapurin nörtit jotka aina osasivat tehdä JOTAIN, mutta eivät hylkineet jos siihen ei ollut aihetta.

Tälläisenä ääri-Nipponistina muutenkin vihaa yhdysvaltoja, mutta IE on edelleen ehdoton selain jos käy netissä, siis en tarkoita sitä netissä käyntiä jota monet harrastavat eli käyvät päivässä 3-40 websivulla, itselläni tunnissa menee joku 50 websivua, ei siis yksittäisiä vaan ihan sivustoja. Ikävää sanoa, mutta 90% sivuista toimii PARHAITEN IE:llä! Hyi teitä!

Tempfile [04.08.2004 22:43:29]

#

Et ole ilmeisesti kokeillut Firefoxia? Itse olen käyttänyt sitä jo pari kuukautta eikä ole vielä tullut vastaan nettisivua joka ei olisi toiminut/näkynyt väärin.

Metabolix [04.08.2004 22:49:16]

#

ZA:n imaisversio ei sisällä kuin palomuurin; siitä siis puuttuu ad-blokkeri ja nämä muut piristävät toiminnot.
Edit: Jos tiedät mitä teet, voit mennä rekisteriin sorkkimaan. Minulla ei ko. ongelmaa ole, joten en voi kuin antaa yleispätevät ohjeet:
- Avaa regedit
- Etsi rekisteristä toolbarin nimellä / osalla nimestä / lyhenteellä
- Katso tarkkaan, mitä poistat!
- Spybotista löytyy Advanced-puolelta monen laisia työkaluja, joista voi myös olla hyötyä, esimerkiksi "Browser Pages"

Olga [04.08.2004 22:53:00]

#

Tempfile kirjoitti:

eikä ole vielä tullut vastaan nettisivua joka ei olisi toiminut/näkynyt väärin.

Itse taas olen törmännyt lukemattomiin sivuihin, jotka eivät ole toimineet Firefoxilla. Mutta toisaalta ne ovat aina näkyneet oikein. IE:hän totutusti näyttää virheelliset ja ei-standardienmukaiset sivut ihan miellyttävästi. Mutta siis väärin.

Ja ieview - extension on ihan must, pääsee nopeasti katsomaan sivun IE:llä, kun se Firefoxilla ei toimi (eli näkyy oikein) :)

Ämppi [05.08.2004 11:46:27]

#

Hmmm...

Suoritin Spybotilla tutkimuksen ja säätelinsillä muutenkin asetuksia, muuttelin msconfig:a, vi**uilin virukselle ja kas, sain sen pitkälti katoamaan, tai ainakin jonkun GRATEREAT nimisen ohjelman.

Nykyään ongelmani ovat seuraavat:
- jos sivua ei ole (enää olemassa), tulee viruksen oma virhesivu jossa kaiken maailman mainoksia.
- kotisivuksi tulee aina joku reititysosoite, josta mainos haetaan, yrittänyt sitäkin poistaa.

Bill Keltanen [07.08.2004 11:09:22]

#

sooda kirjoitti:

za:ssa on kanssa se hyvä että kysyy jokaista ohjelmaa päästetäänkö nettiin vai ei. Gainin estin joskus sillä vain painamalla "no" ;)

No useimmissa on.. Norton, F-Secure..

Meitsi [08.08.2004 18:37:47]

#

Laita päälle vaikka ZoneAlarm palomuuri ja käynnistä kone uudelleen niin näet mitkä ohjelmat yrittävät luikerrella nettiin. Sitten kun huomaat jonkin epäilyttävän ohjelman niin painat vaan NO. Sitten stoppaat kyseisen ohjelman prosesseista ja poistat sen exen. Katso tämän jälkeen vielä ettei rekisteriin jää mitään ryönää joka liittyy tuohon ohjelmaan. Näin ainakin uskoisin että tuosta pääsee eroon.

Ämppi [18.08.2004 14:25:33]

#

Annan harvinaisen luvan: tähän viestiin saa vastata, vaikka olisi menny yli kuukausi. Nimittäin tämä virus on tehnyt koneen käyttökelvottomaksi.

- kun IE:n tai Netscapen avaa, tulee AINA 3 pop-uppia + outo palkki.
- kone on hidastunut, siis ihan liikaa
- virus estää CD aseman toimintaa.

JA MIKÄÄN OHJELMA EI TUNNISTA SITÄ, SIIS EI MIKÄÄN, VÄITTÄVÄT SITÄ WINDOWSIN OSAKSI. Minä tiedän, mutta ohjelmat eivät.

Olga [18.08.2004 14:30:03]

#

Ämppi kirjoitti:

tähän viestiin saa vastata, vaikka olisi menny yli kuukausi.

Ei onnaa, vanhoihin viesteihin ei voi enää vastata.

TETRIS [18.08.2004 14:50:57]

#

Kannattaisi asentaa wintoosa uusiksi..... tai sitten vaihtaa vaikka linuxiin. Muista sitten asentaessa ottaa ADSL kaapeli pois seinästä/koneesta.

Sitten heti haet Ad-awaren, Spybotin, Mozillan (ei firefoxia.. tavallinen on parempi) tai Operan, virustutkan ja palomuurin ja päivität kaikki.... ja tietysti IE lentää seinään ja sitä ei käytetä kuin ehdottoman pakon edessä.

Latska [18.08.2004 17:35:35]

#

WinXP käyttiksenä? Suosittelen järjestelmän palautusta. Pistä kone palauttamaan itsensä siihen päivään, jona ongelmia ei ollut. Itsellä meni kerran IE sekaisin ja järjestelmän palautustoiminnolla sain koneen ennalleen. Nykyään kuulun mozillakäyttäjien onnelliseen joukkoon.

Metabolix [18.08.2004 17:56:33]

#

Jos palomuurisi on softa eikä rauta, tuollaisen saaminen ei edellytä muuta kuin huonon tuurin: Nettiyhteys aukeaa ennen viirustorjuntaa ja palomuuria juuri kun joku viruksen levitystoiminto sattuu jollakulla kokeilemaan IP:täsi. Itselleni on kerran käynyt noin kun kone oli hetkisen palomuurin ulkopuolella. Eipä siinä mitään voinut kuin asentaa Windowsin uudestaan kun virus tarttui jokaiseen exeen eikä virusohjelma voinut poistaa sitä käytössä olevista (mm. explorer.exe ja virusohjelman exe).

Ämppi [18.08.2004 23:09:19]

#

Ei saamari, vihdoin kun siitä järjestelmän palauttamisesta olisi ollut hyötyä, olen tietenkin joskun säätänyt sen 1% eli tallentaa vain viikon verran, kun olisi tarvinnut puolelta kuulta. Ei saamarin saamari, kettu!!!!

Epäilen että IE poisto auttaisi, koska muutkin koneessa olevat selaimet (IE ja Netscape) tekevät samoja kujeitaan.
Explooreri lentäisi kaatopaikalle ja linuxi koneeseen, jos vain en olisi a.) alaikäinen b.) en asuisi vanhempieni luona.
Enkä erityisemmin ole kuullut kehuja mozillasta, kaverini vaihtoi takaisin IE:hen kun sivut eivät näkyneet kunnolla sillä mozillalla.

Mutta konetta en formatoi, se on varma (sillä kuka vi*tun hullu asentaisi 5 gigaa vievän käyttiksen uudelleen, ilman formattia?), sillä siinä menisi liikaa, noin 16 gigan edestä, elokuvien tuottamiseen tarvittavaa materialia. Ja Linuxia ei voi viellä hommata, koska satun olemaan perheeni ainoa joka osaa käyttää 2000 luvun käyttiksiä, muut perheenjäsenet sen sijaan ovat viellä DOS ajassa.


btw löysin kirjaston varastoista vuoden 95 mikrobitin, jossa esiteltiin "hieno" Windows 95. Tai voisiko mielummin sanoa, että se oli toimittajalle vain kirosana, sattu nimittäin haukku lentämään :)

Matti Kaijomaa [20.08.2004 19:57:47]

#

A. miten alaikäisyys liittyy käyttöjärjestelmiin?

B. saatika se, että asut vanhempiesi luona?

C. kaverisi käytti ilmeisesti Mozillan 0.01 version betaa.

D. älä ny helvetti väitä et XP vie 5 gigaa...

E. kyllä se format on aika oleellinen asia tilanteessasi

F. Sinulla on koko perheen koneessa XP joka ei enään edes tue dossia kunnolla, ja väität sitten, ettei muut perheenjäsenet osaa käyttää 2000-luvun järjestelmiä?

G. Monet Linux-distrot pieksevät winukan monessa asiassa kuten vakaudessa, käytettävyydessä, tietoturvassa, laitetuessa jne., joten jos perheenjäsenesi osaavat XP:tä käyttää, ei esim. SuSe Linuxin käytön pitäisi tuottaa vaikeuksia.

Deewiant [20.08.2004 20:13:43]

#

Matti Kaijomaa kirjoitti:

C. kaverisi käytti ilmeisesti Mozillan 0.01 version betaa.

Oikeastaan, jos on tottunut siihen miten IE näyttää sivuja (eli väärin), saattaa yllättyä aika monellakin sivulla Mozillan (oikeaan) tapaan näyttää ne.

lainaus:

D. älä ny helvetti väitä et XP vie 5 gigaa...

Ellen väärin muista, 1.5 GiB, ja ohjelmia siihen päälle niin on se silti siinä kolmen-neljän paikkeilla.

Muuten olen pitkälti samaa mieltä kanssasi, nämä vain pistivät silmään.

makeuu [20.08.2004 20:14:04]

#

Matti Kaijomaa kirjoitti:

A. miten alaikäisyys liittyy käyttöjärjestelmiin?

B. saatika se, että asut vanhempiesi luona?

C. kaverisi käytti ilmeisesti Mozillan 0.01 version betaa.

D. älä ny helvetti väitä et XP vie 5 gigaa...

E. kyllä se format on aika oleellinen asia tilanteessasi

F. Sinulla on koko perheen koneessa XP joka ei enään edes tue dossia kunnolla, ja väität sitten, ettei muut perheenjäsenet osaa käyttää 2000-luvun järjestelmiä?

G. Monet Linux-distrot pieksevät winukan monessa asiassa kuten vakaudessa, käytettävyydessä, tietoturvassa, laitetuessa jne., joten jos perheenjäsenesi osaavat XP:tä käyttää, ei esim. SuSe Linuxin käytön pitäisi tuottaa vaikeuksia.

Totta osittain ;)

Ämppi [31.08.2004 15:11:29]

#

Matti Kaijomaa kirjoitti:

D. älä ny helvetti väitä et XP vie 5 gigaa..

No okei, 4 645 897 113 tavua

Ja tuo DOS aika-kauden puhe oli kuvaavaa, ainakin saa koko ajan olla auttamassa, kun jotain on sekaisin. Mutta sen siitä saa kun kokematon käyttäjä ja elokuvan tekijä käyttävät samaa konetta.

makeuu [05.09.2004 10:50:08]

#

Tempfile kirjoitti:

Et ole ilmeisesti kokeillut Firefoxia? Itse olen käyttänyt sitä jo pari kuukautta eikä ole vielä tullut vastaan nettisivua joka ei olisi toiminut/näkynyt väärin.

Minulla on ollut Firefox käytössä jo siitä asti kun Firebird ilmestyi.. vastaan on tullut kyllä sivuja jotka ei toimisi niillä, omat sivunikaan ei enää ole pelkästään IE:lle ja KAIKKI sivut jotka ei näy firefoxilla oikein on kuitenkin olleet luettavissa..

Esimerkiksi kaikki perseen iframet ja javascript-paskat eivät välttämättä toimi, muttei niiden minun mielestä tarvisikaan :D

hunajavohveli [05.09.2004 11:22:33]

#

lainaus:

D. älä ny helvetti väitä et XP vie 5 gigaa...

Minulla on XP Professional ja Windows-kansio vie noin 2 gigaa, mutta kai sitä tavaraa on sitten vähän muuallakin...
ehkä enimmäkseen kuitenkin ohjelmia, joita Windowsin mukana tulee.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta