Eli yksinkertaisesti: miten saisin mallinnettua painovoiman jollekin objektille? vaikka niin että se toimisi jollakin picture-lootalla.
EDIT: löysin jonkin kaavan: F = gravitaatiovoima = G m1 m2 / r2
nyt kun vielä tietäisi mitä nuo meinaa...
Aihetta sivuttu näissä keskusteluissa...
Toi on painovoiman yleinen kaava, jota käytetään lähinnä planeettojen välisten vuorovaikutusten mallintamiseen. Sulle varmaan riittää tieto, että G=g*m. Eli painovoma(G) on yhtäsuuri kuin 9.81m/s^2 kertaa kappaleen massa(m).
Gravitaatio on maanpinnalla 9.8 m/s2
Jos olet tekemässä maanpinnalle sijoittuvaa ohjelmaa, voit soveltaa tuota. Y siirros siis kiihtyy sekunnin aikana 9.8 metriä sekunnissa.
Edit: Moukka ehti ensin
Edit2: Tämä siis silloin, jos ilman aiheuttamaa vastusta ei oteta huomioon.
Jooh, ilmanvastus estää tosiaan loputtoman kiihtymisen.
estääko se esim sillon jos kappale ois vaikka tilavuudeltaan 1mm*1mm*1mm ja painoltaan 493kg? :D
Estää sekä teoriassa että käytännössä. Teoriatasolla tuo nopeus on vaan niin perkeleellinen. Käytännössä nopeus kiihtyy kunnes ilmanvastus kuumentaa tuon kappaleen ja polttaa poroksi. Mutta loppuuko kiihtyvyys, jos kappaleen eksistenssi lakkaa?
Tuo perkeleellinen nopeus olisi yli 150 km/s joten kappale ei ehtisi sitä saavuttaa maan ilmakehässä vaikka ei palaisikaan poroksi. Käytännössä tuollaisella kappaleella siis ei olisi ilmanvastusta. Kappaleen eksistenssi ei lakkaa vaikka se palaisi, olomuoto voi muuttua. Osa muuttuu säteilyksi ja fotonien nopeushan on huikeat 300 000 km/s.
Kappaleella voi olla tuo nopeus sen saapuessa ilmakehään, joten ilmanvastusta olisi ja se olisi merkittävää.
Mutta fotonihan ei kappaleeseen kuulu. Toisekseen nuo fotonit menevät kaikkiin suuntiin, joten fotonien keskimääräinen nopeusVEKTORI on nolla.
Sama pätee likimääräisesti kappaleen palamisjätteille.
Ja kyllä esim. hirsihuvilan olemassaolo loppuu, jos se palaa. Kaikki atomit kyllä ovat tallella, mutta hirsihuvila (kappale) on mennyttä.
Nuo fotonithan näkyvät hyvin tähdenlennoista. Kun kappale palaa poroksi, osa massasta muuttuu fotoneiksi ja kiihtyvyys on siis suunnaton. Osa taas muuttuu kaasuksi, joka jämähtää lähes paikalleen eli hidastuvuus on suunnaton. Jos painopistettä tarkastellaan niin sehän käytännössä pysähtyy kun kappale on palanut loppuun. Maan painovoima ei kiihdytä kappaletta nopeuteen 150 km/s vaikka se tulisi kuinka kaukaa ulkoavaruudesta. Se on siis ammuttava jollain tai sillä on oltava nopeus jonkin muun kiihdyttämänä.
Massa ei muutu Setä fotoneiksi missään muualla kuin fuusiossa tai fissiossa. Palamisessa kumpaakaan noista ei tapahdu.
Olet moukka väärässä:
Kun aineen lämpötila nousee riittävästi, sen alemman tason elektronit virittyessään hyppäävät korkeammalle "energiatasolle". Hypätessään takaisin syntyy fotoneita, jotka aistitaan valona.
Edit: Massa ei tosin muutu energiaksi, vaan atomiin varautunut energia muuttaa olomuotoaan valoksi. Eli et periaatteessa ollutkaan väärässä. sori.
Aivan oikein, osa energiasta muuttu fotoneiksi. Alkuperäinen topikki liittyi painovoimaan ja ilman vastukseen ja tuon -Glaw-in supermassahiukkasen ilmanvastus on merkityksetön maan painovoiman synnyttämässä liikkeessä mutta ilmanvastus voi aiheuttaa sen palamisen poroksi, jolloin liike pysähtyy.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.