Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Beta testaajia tarvitaan!

Sivun loppuun

tuomas [17.06.2004 22:05:34]

#

Olen tässä tehnyt eräänlaista pop-up blokkaajaa johon on nyt sitten tullut tungettua vähän useampiakin ominaisuuksia.
Zipin josta ohjelma löytyy voi käydä lataamassa osoitteesta http://www24.brinkster.com/tuomasp/beta.html
Koko löytyy zipistä noin 90kt eli ei ole mikään urakka ladata modeemillakaan.
Selitän vielä vähän ohjelman toimintaa(niin se toimii vähän hassusti toistaiseksi):
Kun ohjelma avataan se avaa uuden selaimen.
Kun tätä selainta käytetään internetissä olemiseen se estää kaikki pop-up ikkunat jotka aukeavat! (toimii ainoastaan jos ollaan netissä ohjelman avaamalla selaimella)
Voit tietysti yrittää saada sellaisen aukemaan jos tahdot...mikäli javascript tai php on tuttua.
Ohjelman pitäisi tyhjentää keksti automaattisesti kun se suljetaan (tyhjentää toistaiseksi kaiken kansiosta temporary internet files)
Ohjelman pitäisi myös estää osoitteet jos ne löytyvät listoista joita pääse editoimaan asetukset valikon kautta.

EDIT: sanokaa jos siitä löytyy hassua englannin kieltä :)

Draiz [17.06.2004 22:46:02]

#

No ainakin hyvin näytti toimivan IE:llä.
Plussaa vielä siitä, että ohjelman saa pienennettyä.

Itse en ainakaan näin nopeasti kokeillen löytänyt bugeja.

Hyödyllinenhän tämä on IE:n käyttäjille, mutta itse en ainakaan sitä käytä elei ole pakko. :P

tuomas [17.06.2004 22:51:42]

#

Tuo on tarkoitettu vain ie:lle ainakin toistaiseksi.

Metabolix [17.06.2004 22:57:49]

#

Millä teit?
Ja on noita ilmaisia ohjelmia tätä varten muutenkin... Onko peräti Google-toolbar? Kyllä pienen google-mainoksen kestää ihan siitä, että ohjelmaa ei aina tarvitse itse käynnistää.

Mutta kielestä:
... pop-up's, and speed up ... -> ... pop-ups and therefore speed up ...
dont -> don't (monessakin paikassa)
adverts has -> adverts have
(and forbid -> and to forbid) :unsure:

tuomas [17.06.2004 23:12:33]

#

Visual basicillä tuo on tehty.
Tarkoitus olisi laittaa eräänlainen tarkkailu ohjelma käynnistymään kun kone käynnistetään.
Tuo sitten tarkkailee avataanko ie:tä.
Jos avataan tarkkailu ohjelma sulkee sen ja avaa tämän oman ohjelmani ja uuden selaimen niin nopeasti että et edes huomaa mitään.
Itse ohjelma ei aukeaisi, vain kuva tulisi tuonne systray palkkiin.

Tarkoitus olisi vielä ainakin laittaa tiedostojen latailuun liittyviä ominaisuuksia.
Sekä jokin sellainen jolla voi asettaa ajan jonka välillä netissä olo on sallittua.
Noita kun ei enää google toolbarista löydykään.
Ovat muuten joillekin erittäin hyödyllisiä!

Blaze [17.06.2004 23:36:05]

#

Joko olen idiootti, enkä tajua, miten sen pitäisi toimia (mahdollista) tai tuo osoitteen blokkaus ei toimi (myös mahdollista).
Popupit tuntuis katoavan.

IE 6.0.3790.0, Windows Server 2003

BlueByte [17.06.2004 23:37:13]

#

opera on parempi

thefox [18.06.2004 01:42:30]

#

Osoitteen blokkaus ei toiminut minullakaan, pääsin pornosivulle haluamattani ja harkitsenkin nyt tuomaksen haastamista oikeuteen.

Softa tuntui melkoiselta purkkaviritelmältä, esim. suljettaessa avautuva cmd.exe ei ollut kovin elegantti ratkaisu.

Popuppien blokkaaminen olisi myös ehkä järkevintä tehdä ainakin osittain jonkun listan pohjalta eikä vain blokata sokeasti kaikkia popuppeja.

Googlen blokkeri toimii erittäin hyvin ja toinen hyvä (mutta maksullinen) on (tai oli ainakin joskus kun itse käytin oman trial-aikani umpeen :-) AdMuncher.

tuomas [18.06.2004 08:13:38]

#

lainaus:

Softa tuntui melkoiselta purkkaviritelmältä

Voihan sen niinkin sanoa!
Teen seuraavaan versioon uuden käyttöliittymään ja uudistan tuota pop-up blokkausta hieman.
Tuo ehdotus että se tehtäisiin listan pohjalta olisi tietysti hyvä, mutta kun en millään jaksaisi käydä kaikki näitä internetin sivuja läpi ja katsoa löytyykö pop-uppeja.
Noihin kielletyt sivut listoihin voisi kerätä jo valmiiksi osoitteita..saa auttaa jos jaksaa.
Taidan myös tehdä ohjelmasta suomenkielisenkin version.

blaze: siitä sivujen blokkauksesta löysin itse jo yhden bugin mutta ei sen pitäisi kokonaan käyttö estää.
siis kirjoita jokin osoite sinne listaan ja ja poistu valikosta siihen pääikkunaan.
Sen jälkeen yritä mennä ohjelman käynnistämällä selaimella tuohon kyseiseen osoitteeseen.
Samalla tavalla kuuluisi sanan estokin toimia, se hakee sanoja sieltä listasta ja katsoo löytyykö sivun url osoitteesta listassa olevia sanoja.

toivottavasti saan seuraavasta versiosta helppo käyttöisemmän.
Niin ja sitten vielä, kaikki ehdotukset mitään ohjelmaan voisi lisätä ovat tervetulleita!

tuomas [20.06.2004 12:38:37]

#

Ohjelman beta 2 versio on kohta valmis joten kyselen ennen kuin laitan sen testaukseen vielä lisää ehdotuksia koskien ohjelman toimintoja.

Kerro siis mitä kaikkea ohjelmasta olisi hyvä löytyä!

Tarvitsisin myös muutaman beta testaajan jotka testaisivat tuon uuden version toimintaa muutaman viikon ajan.
Beta testaajien hommana olisi yrittää saada ohjelma kaatumaan, kiertää sivujen kiellot, sekä yrittää ladata koneelle tiedostoja silloin kun se olisi kiellettyä.

Kasaan ohjelmaan jonkinlaisia oletus listoja joiden perusteella sivuja kielletään joten kaikki apu on tervetullutta!

Mikäli kiinnostusta löytyy, niin voit ilmoittaa siitä sähköpostiini tuomas.p@luukku.com

sooda [20.06.2004 12:52:46]

#

Operassa on tuo valmiina ja ie sukkaa :) sitä mitä nyt tästä tajusin on että tota käytettäessä ei voi avata toista ikkunaa? Paha. :)

kenkku [20.06.2004 13:13:09]

#

Ainakin tuossa on hieno ulkoasu! :) Ei hyötyä minulle, kun Mozillaa käytän.

Blaze [20.06.2004 13:26:23]

#

tuomas kirjoitti:

Tarvitsisin myös muutaman beta testaajan jotka testaisivat tuon uuden version toimintaa muutaman viikon ajan.

Kiitos, mutta ei kiitos. Pää ei kestä surffata IE:llä kahta viikkoa. :/

tuomas [20.06.2004 13:42:52]

#

Kyllä toisen ikkunan voi avata ihan normaalisti kun painaa sieltä avaa uudessa ikkunassa napista (kun painat hiiren oikeaa näppäintä niin sen jälkeen on 4 sekuntia aikaa painaa sitä avaa uudessa ikkunassa nappia).
Tuo estää pop-up ikkunat joita et itse avaa.

lainaus:

Ainakin tuossa on hieno ulkoasu! :)

Beta 2:ssa tulee olemaan kokonaan uusi, tuo edellinen on vähän..höm..miten sen nyt sanoisi.
No uudessa on käyttö kumminkin helpompaa.
Tuen voisi lisätä myös operalle tai mozilla jos saisin jostain tuonne vb:n referenssi listaan operan tai mozillan
tsydeemit.
Tai kävisihän ocx:kin jos vain löytyisi.
Tällä hetkellä tukee vain IE:tä.
Ei sen testauksen tarvitsisi ehkä 2 viikkoa kestää..
niin kauan kun löytyy bugeja :(

tuomas [22.06.2004 13:16:12]

#

Nyt on beta 2 valmiina.
Täältä löytyy ohjelma http://www24.brinkster.com/tuomasp/beta2.html
Tässä lista mikä muuttui:
- estot toimii.
- uusi ulkoasu ja käyttöliittymä
- käyttäjä nimi ohjelmassa: testi
- salasana ohjelmassa: itset
- yms.
Ohjelma avaa vielä toistaiseksi sitä käynnistettäessä uuden selaimen, jota pitää käyttää että ohjelma toimisi.
Ohjelma luo ikonin systray palkkiin (siellä oikeassa alareunassa) josta ohjelman voi sammuttaa sekä päästä valikoihin.

Edit:Säätöä linkin kanssa.

tuomas [22.06.2004 14:39:48]

#

laittakaa nyt vaan mielipiteitä tulemaan.

tuomas [23.06.2004 13:00:16]

#

Jes, neljäs oma viestini peräkkäin!
Milloin muuten Laaksonen uudistat projektit sivun?
Voisin laittaa tämän sinne.
Mitäs muuta... niin seuraavaan versioon on tulossa tuki mozillalle.
Operallekin lisätään tuki jos vain löytyisi activeX komponentti sitä varten. Pyydän operan omistavia henkilöitä tarkistaan onko selaimen mukana tullut mitään opera.ocx tai vastaavaa komponenttia.

Juhisl [23.06.2004 13:07:38]

#

jos voisit tehä netscapellakin toimivan version sillon voisin tulla mukaa tätä testaamaan. (netscape 7)

tuomas [23.06.2004 13:09:51]

#

Kyllähän tuo onnistuisi jos saisin jostain komponentin jolla voisin tuen lisätä netscapelle.
Katso löytyykö itseltäsi mitään netscape.ocx tai yms.

Draiz [23.06.2004 13:14:26]

#

No lähimpänä Löyty Operan kansiosta Opera.ocv-tiedoston.

EDIT: acron, tiedän sen, mutta jos tuomas haluaa välttämättä tehdä siihen niin...

acorn [23.06.2004 13:14:57]

#

tuomas kirjoitti:

Operallekin lisätään tuki jos vain löytyisi activeX komponentti sitä varten. Pyydän operan omistavia henkilöitä tarkistaan onko selaimen mukana tullut mitään opera.ocx tai vastaavaa komponenttia.

Operan asetuksista voi säätää, mitä pop-up-ikkunoille tehdään. Ne voi kytkeä kokonaan pois päältä, avata vain ne, joita pyytää tai avata kaikki. Pop-uppien estäjiä ei siis tarvita.

Ja ei sellaisia osoitteen estäjiäkään tarvitse. Pistää vain kaiken ylimääräisen (JavaScript jne.) asetuksista pois, jolloin sivu vain näkyy eikä voi tehdä mitään vahinkoa.

tuomas [23.06.2004 17:58:54]

#

Voihan se asia näinkin olla acorn.
Teen sitten tuen operalle jos en keksi mitään muuta tekemistä.
No mozillalle teen sellaisen kuitenkin.

Juhisl [24.06.2004 02:38:51]

#

ei tuolt netscapest oikee löytyny mitää samalt kuulostavaa filen nimee mut jos haluut ite ettii sen ni ton netscape 7:kan saa tuolt mb:n sivuilt.

tuomas [24.06.2004 10:16:04]

#

Taidan käyttää kuuklea.
Tuki IE:lle on kohta valmis(mitä nyt yksi harvinaisen vaikea ohjelmointiongelma). Sen jälkeen ohjelma tarvitsee conffia mieleisekseen ja sen voi sen jälkeen unohtaa.
Ohjelma latautuu automaattisesti kun kone käynnistetään ja luo ainostaan ikonin systrayhin.

Juhisl [24.06.2004 13:47:03]

#

kuulostaa kyllä erinomaiselta, on se kyllä hyvä että joku jaksaa noitki tehä.(ite en kyl millä jaksais)

tuomas [04.07.2004 20:42:13]

#

Ohjelmahan alkaa kehittyä :)
Avaus käynnistyksen yhteydessä toimii nyt hyvin ja ohjelman pitäisi toimia jo melko hyvin muillakin selaimilla kuin IE:llä (n.30% ominaisuuksista toimii kaikilla)
Miltä teistä kuulostas että sinne listaan voisi lisätä sivuja klikkaamalla hiiren oikeaa nappia (siis lisätä sen sivun jolla ollaan)?
Ja voishan sitä vaikka apuakin pyytää:
voisiko joku jolla ei nyt ole parempaakaan tekemistä tehdä php:llä sellaisen pienen hommelin että voisi lähettää kiellettyjä sivuja johonkin listaan joka sijaitsee palvelimella(kirjoitetaan osoite ja tallennetaan siinä oleva tieto johonkin .txt filuun)?

Tempfile [04.07.2004 22:35:43]

#

formi:

<form action="add2list.php" method="post">
  <input type="text" name="sivu" />
  <input type="submit" value="Lisää listaan" />
</form>

käsittelijä, add2list.php:

<?php
$sivu = strip_tags($_POST['sivu']);
$merkinta = $sivu."\n";

$lista = fopen("lista.txt", "a");
fwrite($lista, $merkinta);
fclose($lista);
?>

Tuossa yksinkertaisesti.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta