Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Taas Beta-testaamaan?

Sivun loppuun

JoreSoft [16.06.2004 22:04:41]

#

Mulla olis työn alla yksi vaakavieritys räiskintäpeli, haluaiskos joku testata sitä?
Mun kone on vain 466Mhz, ja olisi kiva tietää onko nopeammalla vaakavieritys siedettävän nopeata, ja pelaaminen muutenkin. Kommentteja, kommentteja !!
Ja parannus / lisäys-ehdotuksia.
Tehty VB6:lla 1024*768 tilaan. Ei tosin muuta näyttö resoluutiota...
ZIP-Tiedoston voi hakea täältä.
http://personal.inet.fi/koti/joresoft/DownLoad/FF.zip

tuomas [16.06.2004 22:05:35]

#

Voisihan sitä testailla.
Laitan kohta raporttia tulemaan.

Eli tässä ensin tietoja koneestani:
2000MHZ prossu, 512 MT muistia, käyttis on xp.

Kun ohjelma käynnistyy niin siihe rullaa se top-ten lista.
Jos aloitan pelin ja valikko on vielä rullaamassa niin pelin tausta
ja listan tausta menevät päällekkäin.
Tässä tapahtumasta kuva
Tee vaikka erillinen nappi tuolle listalle.
Pientä tökkimistä on havaittavissa jos alukseen osuu ja ilmassa
on paljon pommeja.

JoreSoft [16.06.2004 22:25:24]

#

Olikin tarkoitus muuttaa sitä niin että siirtäisi sen listan nopeammin pois jaloista, että peli pääsee alkamaan.
Korjasin jo sen koko näyttö tilan pois, että voi pelata suuremmallakin resoluutiolla. Tosin alkaa varmaan tökkimään lisää. Korjaan n. Puolessa tunnissa ja laitan uuden version nettiin...(kiitti kommenteista)

rndprogy [16.06.2004 23:07:28]

#

Suuremmillakin resoluutioilla?! Kaikki nyt ei satu saamaan mitään übermegaluokan resoluutioita ( ;) ) Minulle riittä 800x600 koska minulla on tälläinen wanha näytön paska jolla saa kyllä 1024x768 mutta virkistys taajuudeksi saa silloin vain 60 Hz joka käy silmien päälle. Että eikö tuota peliä saisi myös hieman pienemmille resoille. Muuten itse peli tarjoaa sitä viihdettä mitä tuollaisen pelin nyt pitääkin.

JoreSoft [16.06.2004 23:20:07]

#

Alussa kun aloin tekeen tota peliä, vieritys tapahtui t1024*768 kokoisena. Muutin sen 800*600 kokoon, ajatuksella että jospa nopeus siitä lisääntyisi... ja lisääntyihän se n.10%
Voisihan sitä harkita vielä pienentää, tai tehdä kaksi eri versiota. ;) kun en osaa tota koon muuttamista lennossa.
Tarkoitin suuremmalla resoluutiolla sitä, että jos jonkun kone on asetettu esim: 1280*768 tilaan, ei ohjelma joka on tehty 1024*768, Valtaa sitä ylimääräistä osaa itselleen. Laitoin taas tuoreemman version nettiin.

tuomas [16.06.2004 23:23:49]

#

Sinun kannattaisi tallentaa kuvat jpg formaattiin jolloin kuvat veisivät vähemmän tilaa.
Kuvat kun vievät 10 megaa tilaa..

JoreSoft [16.06.2004 23:37:16]

#

Harkinnassa, mutta kuvat tahtovat menettää niin paljon informaatiota samalla, että olen ainakin toistaiseksi BMP-kuvien puolesta. Kokeilin toki, näihin sävy-kuviin tuli aikamoiset porrastukset. Ehkä osan niistä voisi muuttaa.

tuomas [16.06.2004 23:44:22]

#

Kyllähän ne toisaalta voisi bmp kuviksikin jättää,
winzip nimittäin pakkaa ne yleensä jopa 98% pienempään tilaan.
Se sävy porrastukse tuleminen johtuu varmaankin käyttämäsi ohjelman takia.
Esim. adobella jonka itse omistan ei tee sellaista.
Voin muuttaa sillä kuvat jpg:ksi jos haluat ja lähettää sinulle.

Blaze [17.06.2004 00:20:04]

#

Itsellänikin 2GHz/512Mt masiina ja sulavastihan tuo skrollaa (prossunkäyttö alle 50%:ssa). Välillä (lue: kun innostun hakkaamaan ctrl:ää oikein kunnolla :) tosin ilmestyy noita 100% piikkejä, jolloin tökkäsee ikävästi, mutta asialle ei liene kauheasti tehtävissä.

Näin 1280x1024-resoluutiota käyttävänä osaan arvostaa tuota ikkunamoodia – voi samalla seurata, mitä irkissä tapahtuu ^^ – mutta nykyisellään tuo ei ole kyllä ihan optimaalinen. Titlebaari tuolle ikkunalle olisi poikaa, jolloin sen voisi siirtää siihen näytön reunaan, jossa se on vähiten tiellä.

Grafiikkabugeja tuossa tuntuisi olevan jonkin verran, objektit ei aina pyyhkiydy kokonaan (ks. http://pp.kpnet.fi/blaze/temp/ff.png; vasemmassa reunassa näkyy jämät kahdesta räjähdyksestä – toimii samalla havaintoesityksenä siitä, miksi se titlebaari olis kiva :)

tuomas kirjoitti:

Kyllähän ne toisaalta voisi bmp kuviksikin jättää,
winzip nimittäin pakkaa ne yleensä jopa 98% pienempään tilaan.

Nimenomaan näin. Ainakaan itselleni ei juurikaan ole merkitystä sillä, paljonko tuo vie purettuna, kun liikutaan täällä alle sadassa megatavussa. Paketin koolla sen sijaan on merkitystä, mutta sehän on tällä hetkellä oikein sopiva.

Antti Laaksonen [17.06.2004 00:46:50]

#

Mukavan tuntuinen peli, ei ongelmia vierityksessä. Aluksen ohjausta voisi vielä vähän parantaa, nyt esim. vasemmalle painettaessa alus pysähtyy kuin seinään, mikä näyttää vähän oudolta. Lisäksi pommien kulkusuunta tuntuu toisinaan muuttuvan putoamisen aikana. Pieniä grafiikkabugeja tosiaan aina välillä, mutta ne varmaan korjaantuvat lopulliseen versioon.

Gwaur [17.06.2004 01:28:33]

#

Ehkäpä vähän nopeammin saisi skrollata ruutu. Muuten ihan hauska

WinC [17.06.2004 02:42:43]

#

Näyttäisi siltä, että ainakaan tykit ei tuhoudu jos niitä pommittaa suoraan ylhäältäpäin. Ja aina välillä, kun painaa LEVEL1 nappia niin peli alkaa, mutta elämät on -1 ja maasto piirtyy tasaiseksi. Ja tosiaan tuo koneen nopeuden muuttamisen vaikutus pommeihin on aika häiritsevää...;)
Kolmoskentässä joitain taloja oli vaikea erottaa taloiksi taustasta.

Lisäät nopeamman pelin aloituksen, paremman lennettävyyden, konekiväärin ja vastaan tulevia lentokoneita sekä näppärän alkuvalikon niin homma alkaa toimimaan...

JoreSoft [18.06.2004 17:40:09]

#

Uusi versio on nyt saatavilla netissä.
Muutoksia mm. Kolme tykkiä/kaksi ammusta.
Nopeuden maksimointi.
Aluksen ohjaus, pommien liikkuminen, Bitmap-kuvien editointi/lisäys. Kymmeniä koodi muutoksia. 800*600-näyttö tilan valintamahdollisuus. Kuvat Jpg-muotoon. Yläpalkki jotta peliä voi siirtää. Yms.... ;)
http://personal.inet.fi/koti/joresoft/products.htm
=> Fire Fight Beta
(paketista puutui yksi kuva, nyt taas toimii klo:17:54)

Cornix [18.06.2004 20:58:24]

#

Runtime error 9 sain aikaan tota testatessa. Etsin aluksi keinoa päästä takaisin vasemmalle päin ruutua.. kokeilin ensin vasenta nuolinäppäintä, ei mielestäni ollut vaikutusta.. pelasin sitten hetken ja huomasin vasta sitten että sitä pitikin painaa toisen kerran (ohjeet luetaan vasta kun on testattu ;)
Voisi kunnon alkuvalikon lisätä tuon level1-napin sijaan.
tuossa vielä kuva siitä runtime errorista (ihan turhaan kyllä varmaan):
http://personal.inet.fi/cool/jouni/kuvia/firefight.jpg

JoreSoft [19.06.2004 00:19:09]

#

Kiitos, kommenteista. Huomasin tuon, oli muutakin korjattavaa, kuten esim pistelasku. Laitoin korjatumman version nettiin. (Tuleekohan siitä ikinä mitään valmista)
Huomasin sen mikä sitä vieritystä hidasti. Olin laittanut jokaiselle objektille omat For-next silmikat. nyt korjasin sen näin:

If Alus.On Then PiirräAlus
If Alus.On = False Then PelaaUudestaan: Exit Sub
For I = 0 To 6
    If I < 3 Then
        If Tykki(I).On Then PiirräTykki (I)
    End If
    If Pommi(I).On Then PomminPudotus (I)
    If BOM(I).On Then PomminRäjähdys (I)
    If I < 6 Then
        If TykinAmmus(I).On Then TykinPanos (I)
        If TykinAmmus(I).Temp Then TykinPomminRäjähdys (I)
        VanhaNopeusBom(I) = Nopeus
        VanhaNopeusTBOM(I) = Nopeus
    End If
Next I

Nopeutta tuli todella paljon lisää, ja onhan se ymmärrettävää kun ei ole montaa peräkkäistä silmikkaa suoritettavana, vaan vain yksi, joka on nopeampi suorittaa.

squid [20.06.2004 00:22:44]

#

Mielestäni tuo peli olisi loistava sen tyylin peli pienellä viilauksella. Ainakin enemmän tasoja. Ja mielestäi tasoissa ei ollut vaikeuden kanssa mitään suurempia eroja.

JoreSoft [21.06.2004 23:20:16]

#

Tasoja on nyt 9 kpl. Muutamia muitakin lisäysiä, ja korjauksia on tullut.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta