Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Paras alotus kieli

Sivun loppuun

squid [26.05.2004 16:55:26]

#

Joo eli oon alottelemas ohjelmointia ja haluaisin tietää että millä kannattaisi alottaa. Eli MIKÄ ON HELPOIN KIELI alottaa??
Kiitos etukäteen

sooda [26.05.2004 16:57:22]

#

Kannattaisi lukea faq. Riippuu käyttöympäristöstä. Vb on tosi hyvä ja helppo.

kayttaja-225 [26.05.2004 17:12:23]

#

Quick Basic on myös hyvä, mutta alkaa hieman jo vanhentua.

ezuli [26.05.2004 17:17:17]

#

Delphi on helppoa.

sooda [26.05.2004 17:19:18]

#

Joo jos saisi jostai delphi avaimen...! ku se mokoma on ilmainen muttei hyväksy hotmailia(delphi6personal) meilatkaa mulle joku se! Pliis! (offtopic, sori)

KuinKala [26.05.2004 17:25:54]

#

kyllä se visual basic on varmaan helpoin. minulle ainakii sen maailma aukes nopeesti.

teksturi [26.05.2004 17:47:19]

#

Itse aloitin Visual Basicillä, mutta viikossa kyllässtyin ja siirryin c++ (tarpeeksi monipuolinen ja ihan helppokin).

Linkku [26.05.2004 17:51:16]

#

PHP:llä on hyvä aloittaa ja sitten siitä siirtyä C++:aan.

tn [26.05.2004 18:37:32]

#

Pascal on tietääkseni ihan suunniteltu alunperin opetuskieleksi. Sillä itse opettelin aivan alkeet. Kääntäjiä löytyy esimerkiksi osoitteesta http://www.compilers.net

hunajavohveli [26.05.2004 18:50:04]

#

Pascal on ihan hyvä. Tottuupahan ainakin ;-merkkeihin, joita laitetaan aina käskyjen perään useimmissa edistyneemmissä kielissä, kuten C:ssä.

makeuu [26.05.2004 18:52:51]

#

Itse aloitin muistaakseni PHP:llä ja sitten siirryin visual basicciin ja C++:aan.. ;) en tietenkään vielä osaa edes kunnolla ohjelmoida.

leftover [26.05.2004 19:26:10]

#

Älkää herrajestas suositelko aloituskieleksi pascalia tai basiccia. Itselläni kesti kolme viikkoa päästä irti pascalin := merkeistä ja basic nyt on mitä on. Jos nyt ei ihan C++ nappaa niin Java (ei script!) tai PHP voisi olla melko standardilla pohjalla toimiva. Vanha koira oppii paremmin eri ohjelmointikielien niksit jos aloituskieli käyttää edes jonkinnäköistä standardia (= ei opi vääriä niksejä vakiona).

hunajavohveli [26.05.2004 19:34:00]

#

leftover kirjoitti:

ja basic nyt on mitä on.

Aivan. Basic on mitä on, eli:

Beginner's allpurpose symbolic instruction code

Minkä tason ohjelmoija kieltä tiedustelee? Minkä tason ohjelmoijalle Basic nimensä mukaan on?

tuomas [26.05.2004 20:13:51]

#

Itse suosittelen visual basiciä.

kenkku [26.05.2004 20:16:09]

#

PHP, helppo oppia, oppii C:n syntaksin.

Antti Laaksonen [26.05.2004 20:54:07]

#

Mikä tahansa yksinkertainen ohjelmointikieli on hyvä aloituskieli, itse suosittelen Basicia. Uusien kielien oppiminen sitten myöhemmin on helppoa, kun sen ensimmäisen ensin oppii kunnolla. Ei pidä paikkansa, että helposta ohjelmointikielestä oppisi "vääriä" ohjelmointitapoja, jotka aiheuttaisivat suuria vaikeuksia myöhemmin ohjelmoinnissa. Itse asiassa hyvän ohjelmointityylin oppii juuri niin, että kirjoittaa ensin huonoja ohjelmia ja sitten tajuaa, mikä niissä oli vikana.

Joka tapauksessa olen kirjoittanut asiaan liittyvän oppaan:
https://www.ohjelmointiputka.net/oppaat/opas.php?tunnus=npao

Bill Keltanen [27.05.2004 08:51:44]

#

Kyllä VB on se, josta kannattaa alottaa! :D

peki [27.05.2004 09:23:12]

#

Aloituskieleksi sopii C.
Jos aloittaa VB:llä on tuskaa totutella niihin C:n syntakseihin.
Kun itse siirryin käyttämään myös c++:aa, niin yhdestä kirjoittamastani koodista puuttuivat kaikki ; merkit. ;D
kääntäjä suolsi n. 100 erroria.
Jos koskaan harkitsee rupeavansa c/c++:aa käyttämään, niin suosittelen lämpimästi Javaa/c++/c:tä.
Java on noista mainitsemistani kyllä ehdottomasti helpoin.
Sen syntaksi on myös lähellä c++:n syntaksia.
Tosin omaan makuuni se on turhan "olioileva" :D

squid [28.05.2004 11:09:36]

#

Millä saisim tehtyä netti sivuilleni semmoisen jutun että se kirjoittaa jotain kuten kun kirjoitat tietokoneella tekstiä...
Ja semmosen et siihen voin helposti vaihdettua tekstin...

squid [28.05.2004 11:11:04]

#

Ja muuten Kiitoksia noista jutuista...
luulenpa että aloitan javalla ja sitten kun siitä menee c++:aan alkaa siinä olla ohjelmaan pariin kuukauteen..
KIITOS

squid [28.05.2004 11:13:06]

#

Millä kääntäjällä ois hyvä startata...
Siis jos javaa rupeen kirjottamaan niin millä ohjelmalla se kannattaa, vai voinko irjottaa javaa muistolla

tsuriga [28.05.2004 11:31:55]

#

Voi kirjottaa muistiolla, mutta Eclipse on kovin suosittu kehitysympäristö. Ite kirjotan vieläkin muistiolla ja Crimson Editorilla tutkin virheitä.

hunajavohveli [28.05.2004 12:50:33]

#

Offtopic: Mitenkäs Juusofin pystyi kirjoittamaan kolme viestiä peräkkäin kahden minuutin välein? Eikös moisen pitänyt nyt olla mahdotonta?


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta