Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Erkki saaressa 0.5.0

Sivun loppuun

sqwiik [06.05.2004 19:35:13]

#

Eli nyt sain uudella enginepohjalla lopultakin aikaiseksi...
https://www.ohjelmointiputka.net/erkki_/erkki.zip
Laittakaa tähän threadiin mielipiteenne tästä ikuisuusprojektista. Readme ei kenties ole täydellinen komentolistassa, joten kysykää täältä jos jokin ymmärrys menee pieleen.

Kaikki palaute, kuten aina, otetaan vastaan.

EDIT - eniten on muokkautunut inventoori. Kaikki muu on miltei samanlaista.

Turambar [06.05.2004 20:09:45]

#

Mahtavaa, täytyykin ruveta pelaamaan. Luultavasti laatukamaa, kuten muutkin Erkin versiot.
Yksi kysymys: aiotko jatkaa enginen tekoa vielä?

hunajavohveli [06.05.2004 20:11:33]

#

Hienoa nähdä Erkin uusi versio. Nämä lienee nyt siis C:llä koodattu.
Edit: Vai olivatkos ne edellisestkin jo...? :)

sqwiik [06.05.2004 20:12:54]

#

Enginen teko jatkuu aina vain, ei se mihinkään pysähdy. Se on vain hieman kinkkinen tehdä.

hunajavohveli [06.05.2004 20:20:26]

#

Hienolta vaikutti kyllä, kun äsken pelasin.

KimmoKM [06.05.2004 20:51:30]

#

Tuli kokeiltua. Aluksi tuntui upealta uudistukselta. Ongelmia kuitenkin on:
- Kaikki kaupunkilaiset sanovat: "Mene vanhimman luokse.", mutta en voi löytää vanhinta. Onko häntä?
- Kun yritän mennä luoliin pelaten Erkkiä FreeDOSissa, Erkki kaatuu ja antaa virheilmoituksen (olen kokeillut useasti). Jostain syytä Dosemulla tämä toimii (Hyvä, Dosemu)
- Invertory on vaikeakäyttöinen. Erkki 0.2 QB-version invertory oli upea, harmi että se poistui.
- Kauppiasta ei voi tappaa (NetHackissa se on suurinta huviani. Erityisesti silloin, kun juon näkymättömyyden juoman ja ammun kauppiaan reikiä täyteen)
- Kultaa on alussa liian vähän, ei voi ostaa aseita aluksi.
- Esciä tulee painettua vahingossa: peli päättyy. Laita Haluatko varmasti lopettaa (k/E)
- Bugi: Health-bar menee yli sille varatun alueen tasonnousussa.

EDIT: Muuten on mennyt täysin parempaan suuntaan.

KimmoKM [07.05.2004 08:33:19]

#

Nyt invertory on selvinnyt minulle. Hyvä uudistus. Mutta:
- Kun menen viidennestä(?) kerroksesta alaspäin, Erkki kaatuu ilman virheilmoitusta.
- Viholliset eivät pudota tavaraa.
- Löysin toisesta kerroksesta teräshaarniskan, kun noin viidennessä oli vain joku surkea nahkaviitta.
- Tasonnousussa pitäisi olla joku varmistus, kun painaa esim. näppäintä 4 liikkuakseen vasemmalle, niin sitten tuleekin tarkkuutta, turhinta kykyä.
- Erkki parantuu vain tasonnousussa (Juomia en osaa juoda, onko se vielä edes mahdollista? ja Erkki ei parane hitaasti itsekseen)

sqwiik [07.05.2004 11:38:34]

#

Tämä on vasta sellainen pre-release, ja kaikki toiminnot eivät ole vieläkäytettävissä. Rahaa en laittanut aluksi kovin paljon, ettei tule liian hyvä aloitus :)
Mutta tuo viidennen kerroksen kaatuminen menee suurennuslasin alle. Tasonnousussa on bugi (alueen piirrossa), ja havaitsin toisenkin X)
Päivitän pelin perjantain aikana (15.00-16.00)

Jäynis [07.05.2004 12:18:26]

#

Hauska peli! Voi kun osaisinkin noin hyvin kuin sqwiik... *huokaisee* XD

sooda [07.05.2004 12:21:41]

#

Laatukamaa!

makeuu [07.05.2004 12:23:23]

#

Jäynis kirjoitti:

Hauska peli! Voi kun osaisinkin noin hyvin kuin sqwiik... *huokaisee* XD

Se kyllä olisi mukava.. Tai miksei ihan erinomainen asia :)

nomic [07.05.2004 18:07:47]

#

mietin tässä että jokin hiiren käyttö voisi olla aika mukava bonus myöskin tässä, esim;
klikkaan kolmanteen palikkaan erkistä oikeelle päin sekä yhden ylös päin niin olisi mukavaa jos erkki liikkuisi siihen itten :)

muuten aivan loistava projeti!

sqwiik [07.05.2004 18:55:12]

#

Pitäydyn kuitenkin näppäimistöohjauksessa... En jaksa ruveta vääntämääm hiirtä, tulisi niin sekavaa koodia ettei moni usko :)

Meitsi [07.05.2004 18:59:00]

#

Millä tavalla laitat graffat näytölle c:llä?
käytätkö openglllää?

sqwiik [07.05.2004 19:00:15]

#

Ihan Go32, ja siellä dosmemput.

sqwiik [08.05.2004 09:38:21]

#

Uusi versio ulkona (0.5.0.b)
https://www.ohjelmointiputka.net/erkki_/erkki050b.zip

KimmoKM [08.05.2004 10:31:55]

#

Nyt ongelmia ei oikeastaan löydy. Nyt olin ehkä jossain kahdeksannessa kerroksessa ja ajattelin mennä sitten ryöstämään kaupan (aseet ja kokemus olivat niin hyvät, että uskoin pystyväni siihen) Sitten menin ylös ja tuli suunnilleen tällainen virheilmoitus (joka näkyi peli-ikkunassa):
"Handlea ei löydy."

sqwiik [08.05.2004 10:36:32]

#

Mielenkiintoista... Menit siis ylös, et alas?

KimmoKM [08.05.2004 10:45:25]

#

sqwiik kirjoitti:

Mielenkiintoista... Menit siis ylös, et alas?

Ylös.

sqwiik [14.05.2004 21:23:41]

#

Bugijahti jatkuu, mutta kertokaas mielipiteet seuraavista päivityksistä (tulee viikonlopun aikana):
* Loitsinta: vahinko lasketaan kuten aseilla (min-max), mutta minkäänlaista suojausta ei lasketa vahinkoon.
* Ampuma-aseet - ammukset vai ei? Eli siis loputtomat/jotain muuta?
* Tehtäviä? Olen jo laittanut 5 kpl.

KimmoKM [15.05.2004 11:06:41]

#

sqwiik kirjoitti:

* Loitsinta: vahinko lasketaan kuten aseilla (min-max), mutta minkäänlaista suojausta ei lasketa vahinkoon.

Mikäli loitsujen vahinko on suuri (yksinkertaisimmat jotain 15-20), eli aseisiin verrattuna suuri, suojan voi laskea mukaan. Asia tosin riippuu loitsusta, esimerkiksi kylmän nuolen kaltaisiin loitsuihin panssarit eivät auttaisi (vihollinen jäätyy).

sqwiik kirjoitti:

* Ampuma-aseet - ammukset vai ei? Eli siis loputtomat/jotain muuta?

Kuten NetHackissä: Ammuksia ei ole rajattomasti. Sitten asetetaan mitä ammuksia haluaa käyttää. Ammukset kumminkin säilyvät, joten ne voi poimia maasta.

[/lainaus]

sqwiik kirjoitti:

* Tehtäviä? Olen jo laittanut 5 kpl.

Kertoisitko asiasta tarkemmin?

EDIT: Korjattu lainaus-tagit.

sqwiik [15.05.2004 15:41:37]

#

Uusi versio laitettu (0.5.2)
https://www.ohjelmointiputka.net/erkki_/erkki052.zip

Bugeja korjailtu, lisätty kykyjä + komentoja ym.

Olen päättänyt: Peliin tulee ampuma-aseisiin rajalliset ammukset, mutta ampumisen jälkeen ne eivät jää kentälle (ellen keksi suurta ratkaisua nimeltä X).
Loitsintaan eivät edelleenkään auta mitkään panssarit (ellei loitsun scriptissä toisin ole määrätty)

sqwiik [15.05.2004 19:35:09]

#

Niin ja vielä, pitäisikö minun (kaikkien parhaaksi) kirjoittaa erkin käytöstä opas/vastaava? En näet käytä enginen kaikkia mahd. funktioita saaripelissäni, ja olisi hyvä että niiden kaikkien toiminta tulisi selväksi...

KimmoKM [16.05.2004 10:49:23]

#

Bugeja(?):
- Olin noin yhdeksännessä kerroksessa (en katsonut kerrosta) ja menin alaspäin. Tuli virheilmoitus:
"General Protection Fault at eip=0001a367"...
- Aina(?) kun menee ylöspäin, eli palaa vanhaan paikkaan, tulee viesti "Virhe: handlea ei löydy"

Ongelmia:
- En tiedä, miten kauaskantoisia aseita käytetään.
- Komennot Use, Hahmon tiedot (C) ja Loitsi eivät tunnu toimivan.
- Luolastosta löytyvät aseet ovat liian hyviä vihollisiin verrattuna (katana ison pärvelön hutkimiseen). Lisäksi niitä on äärimmäisen vähän.
- Kaupassa jotkut tavarat ovat aivan ylihinnoiteltuja, jotkut taas liian halpoja. Aina ei edes ole mitään hyödyllistä kaupassa, johon olisi varaa.
- Tarvitaan varmistus (paina returnia) ennen kykyjen valintaa.

sqwiik kirjoitti:

Niin ja vielä, pitäisikö minun (kaikkien parhaaksi) kirjoittaa erkin käytöstä opas/vastaava? En näet käytä enginen kaikkia mahd. funktioita saaripelissäni, ja olisi hyvä että niiden kaikkien toiminta tulisi selväksi...

Kyllä pitäisi.

sqwiik [16.05.2004 11:31:02]

#

Tuntuu oudolta... itse en saa koskaan handlerivirhettä. Mutta tuo kerroksenvaihtobugi kyllä löytyi.

Koeta tehdä seuraava toimenpide ja ilmoita mitä tapahtui: kun löydät portaat alaspäin, mene alas ja palaa samantien takaisin ylös. Tuleeko handlerivirhe?

KimmoKM [16.05.2004 12:27:54]

#

sqwiik kirjoitti:

Tuleeko handlerivirhe?

Tulee. Pitääpä kokeilla, toimiiko se DOS:issa. Nyt kun olen pelannut Dosemulla.

sqwiik [16.05.2004 13:02:58]

#

Jos handleria ei löydy, niin se viittaa siihen ettei Dosemu kykene lataamaan kunnolla sitä kenttätiedostoa.

KimmoKM [16.05.2004 13:19:12]

#

sqwiik kirjoitti:

Jos handleria ei löydy, niin se viittaa siihen ettei Dosemu kykene lataamaan kunnolla sitä kenttätiedostoa.

Tai kirjoittamaan.

Nyt kokeilin juuri Erkkiä FreeDOS:issa (siis ilman Dosemua). Nyt en edes päässyt luolastoon, vaan tuli joku virheilmoitus jonka sisältöä en muista (Jotain "Bad call at eips..." tai jotain sen kaltaista).

sqwiik [16.05.2004 13:21:54]

#

Kirjoitus tapahtuu joka kerran, kun vaihdetaan kerrosta (kirjoitus kun mennään alaspäin, kirjoitus+lataus kun ylöspäin). Todennäköisesti DOS-emulaattorit eivät pidä enginestäni :(
--> Koeta _kunnon_ DOS:lla (windows, auch)

sqwiik [16.05.2004 15:57:02]

#

Pelinkehitys jäähtyy (ei jäädy) hetkeksi, sillä porttaan enginen yhteensopivaksi DEV C++:n kanssa.

sqwiik [17.05.2004 19:18:15]

#

Uskon saaneeni tasonvaihtobugin korjattua (luultavasti samalla korjautui emulaattoridossin virhe), vika oli tiedoston välityksessä parametrina enginen sisässä...

Edit - toinen bugi, joka ilmaantui n. 9:ssä kerroksessa, johtui malloc:n väärinkäytöstä...

Edit II - korjattu versio ladattavissa, https://www.ohjelmointiputka.net/erkki_/erkki052.zip

sqwiik [17.05.2004 20:11:18]

#

Muokkausaika lopussa... mutta ilouutinen windows-ohjelmoijille: engine kääntyy helposti dev-c++:alla! Vain 5 virhettä (jotka kaikki määrittelemättömistä funktioista kuten rand(), malloc() jne.)

sqwiik [21.05.2004 08:08:20]

#

Versio 0.5.8 ulkona
https://www.ohjelmointiputka.net/erkki_/erkki058.zip
Tallennus on tullut! (Jos toimii niin vielä parempi)
Nyt on aikaa sitten keskittyä loitsintaan ja heittoaseisiin :)

Bugi-ilmoitukset saa suoltaa tänne

sqwiik [26.05.2004 21:07:04]

#

En jaksa aloittaa uutta aihetta, joten käytän tätä projektini tiedostuskanavana. Sain koodattua kauaskantoiset aseet valmiiksi. Lisäsin myös seuraavat ominaisuudet: tiettyihin jousiin/ampumalaitteisiin menevät vain tietynlaiset ammukst, esim. linko==kivet ja jouset==nuolet. Ammuksen seuranta on vaihtoehtoinen, graafinen ominaisuus (lentomatkalla akt. ruutu merkitään). Ammutut ammukset katoavat (eivät siis keräänny läjiin maahan), enkä sitä tod. muuta miksikään. Lisäksi Erkki_d-kirjasto (sivukirjasto; määrittelee erikoistuneempia rakenteita ja ominaisuuksia) etenee myös mukavasti.

Kokeilkaa uusinta versiota ja kertokaa, jos se bugaa jossain. (Tässä ei ole vielä mahdollista käyttää ammuksia)
https://www.ohjelmointiputka.net/erkki_/erkki058.zip

Päämääräni on virheetön peli, mutta itse pelatessa ei koskaan muista tehdä sitä kaikkea mahdollista :)
Päivitän uuden version (0.6.0) joskus huomenna.

Kiitoksia taas kaikille aktiivisille seuraajille.

efteri [26.05.2004 22:43:21]

#

6 viestiä peräkkäin samalta henkiloltä eli sqwiikiltä xD

joo saisimpa ladata mutkun ei oo mun kone pitää ladata kirjaston koneelle ja pelata siellä.

rndprogy [27.05.2004 10:32:54]

#

Okei sitten offtopic: Tuukka91 on näköjään vaihtanut nikkiään qwaukiksi.

sqwiik [27.05.2004 19:09:56]

#

Wippii! Erkki 0.6.0 on täällä! Ladatkaa ja testailkaa, meikä menee polymeroimaan :)

https://www.ohjelmointiputka.net/erkki_/erkki060.zip

Lisätty mm. heittoaseet, luokat, loitsut + kirjojen luku ja paljon muuta! Lukekaa readme.txt.

KimmoKM [27.05.2004 20:55:35]

#

Nyt pelasin Erkki 0.6.0:aa käynnistäen koneen FreeDOSin bootticd:ltä. Nyt toimi niin kuin piti. Pitää reinstalloida FreeDOS koneeseen (Kiintolevyasennuksella Erkki ei edes käynnisty. Olen varmaan sählännyt jotain.) kun jaksan. On varmaan jotenkin seonnut...

Erkki 0.6.0 tuo mukanaan upeita uudistuksia. Se saa Erkin tuntumaan jo aika valmiilta peliltä. Ongelmia ei ole ollut lainkaan sen kanssa, mutta on muutamia kysymyksiä:

  1. Vanhin käskee tyhjäämään kultakaivoksen (tai jotain sinne päin). Ajattelin sen tarkoittavan kultakaivoksen kullasta tyhjentämistä ja kullan vanhimmalle tuomista. Miten siinä kuuluu tehdä, vai onko se keskeneräinen ominaisuus?
  2. Jossain viidennessätoista kerroksessa kun yritän mennä alas, saan jonkinlaisen tällaisen ilmoituksen (en muista tarkkaan): "Ei toimi demossa". Mistä se johtuu?
  3. Kokemuslevel 10 näyttää @-komennolla jotain tällaista: 11000/-1. En myöskään tunnu pääsevän sitä kokeneemmaksi. Voiko taso 10:tä kokeneemmaksi päästä?

sqwiik [27.05.2004 21:35:32]

#

Vastauksia satelee....

1. Kyseessä on Diablotyylinen "hakka+puhdista"-tehtävä eli tapa kaikki kaivoksessa olevat hirviöt (tulee ilmoitus: kaivos puhdistettu). Voisin varmaan olla hieman tarkempi kuvauksissani :)

2. Laitoin demomoden päälle että ehdin tehdä luolastojen speciaalipaikat ennekuin laitan kokopelin julkaisuun. Taso 15 on viimeinen, johon hahmolla pääsee :)

3. Taso 10 on (tällä hetkellä) tason kattoraja. Sen vuoksi näytetäänkin tuollaiset oudot lukemat. Älä siis hätäänny. Kokoversiossa kattorajana on 30 (ja vaadittavat kokemusmäärät expotentiaalisia)

Antti Laaksonen [27.05.2004 21:44:31]

#

Hyvältä näyttää - niin kuin ennenkin! Joissain tilanteissa, esim. kartalla ja kivisellä lattialla, pelihahmo voisi erottua nykyistä paremmin. Itselläni ainakin kesti hetki, ennen kuin edes paikansin Erkin kartan kulmalla. Lisäksi pelissä voisi olla ohje, josta näkee kaikkien näppäinten tarkoituksen. Muistettavia komentoja kun alkaa olla jo aika paljon. Olisi myös kiva, jos peli olisi (kaikki komennot mukaanlukien) kokonaan suomenkielinen.

sqwiik [28.05.2004 00:03:24]

#

Ok... Tehdään kaikille mieliksi :)
Vaihdoin peliin juuri suomimaisemmat komennot, sekä lisäsin kirjoja (en vielä päivittänyt - 0.6.x tulee viikonloppuna).
Esimerkkinä mainittakoon varaston näppäimet, loogisesti 'v' ja 'V'. Online manual tulee mukaan seuraavassa päivityksessä, komennon '?' taakse.

KimmoKM [28.05.2004 11:55:37]

#

Näyttää siltä, että ammuksilla tehdyillä tapoilla ei saa kokemusta. En ole kumminkaan 100% varma. Nyt sain kumminkin "putsattua" kaivoksen.

sqwiik [28.05.2004 12:05:10]

#

Oikeassa muuten olet... mulkaistuani koodia huomasin pikku puutteen kohdistuksessa + ampumisessa. Olen jo korjannut tämän virheen ja pari muutakin (tasapainottanut peliä) versioon 0.6.2 (0.6.1 eli vain päivän :D), jonka julkistan tänä yönä/huomenna. Tai joskus.

hunajavohveli [28.05.2004 12:54:27]

#

Aina vain parempi tämä uusi versio. Olisi tosiaan kiva saada joku sellainen, että näkyviin tulisi kaikki näppäimet, kun painaisi esim. F1:stä.

sqwiik [28.05.2004 21:05:29]

#

Uusi versio pihalla (ei mennyt ihan yöhön asti :D)

https://www.ohjelmointiputka.net/erkki_/erkki062.zip

Olen vaihtanut näppäinkomennot (radikaalisti)! Lukekaa readme.txt! Jos muisti pettää kesken pelisession, niin painakaa '?' (avaa näppäinlistan)

Nyt ammuksilla & loitsuilla saa kokemusta. Ammuksia löytyy kentistä/kaupasta. Huom! Nyt voi myös myydä tavaraa!
Lisätty myös uusi vihollistyyppi, ja rukattu hieman vaikeusastetta & tasapainoa.

Kuten ennenkin, bugit + virheet + ehdotukset saa laittaa tähän ketjuun. Kiitokset kaikille 'betatestaajilleni' :)

KimmoKM [29.05.2004 09:59:37]

#

Kun on saanut suoritettua kaivostehtävän, vanhimmalle yhä uudestaan puhumalla voi ottaa rajoittamattoman määrän kertoja kullan ja miekan.

sqwiik [29.05.2004 11:25:18]

#

Auch... uskoin jo korjanneeni tuon. Mutta tehdään siis korjaus... Mitä mieltä muuten olette uusituista komennoista? Vaikeita/Tyhmiä/Ääliömäisiä/Hyviä/Suomalaisia?

KimmoKM [29.05.2004 13:21:31]

#

Uudet komennot ovat hyviä ja suomalaisia. Aluksi niitä oli vaikea käyttää, mutta olen jo aika hyvin tottunut niihin. Onneksi nyt on "?"-komento.

sqwiik [29.05.2004 13:44:45]

#

Uusi minor päivitys ulkona (0.6.2 yhä), lisättynä on näppäinten muokkausmahdollisuus. Mukana on myös bat-tiedosto, joka käynnistää pelin vanhoilla komennoilla (muokkaamalla sitä voi laittaa peliin omat komennot). Lisäksi muutama bugi nitistetty.

https://www.ohjelmointiputka.net/erkki_/erkki062.zip

sqwiik [29.05.2004 22:46:13]

#

Päivitin pelin AI:n (osaavat väistää esteitä ja availla ovia). Miten muuten pelaaminen tuntuu? Toimivatko näppäimet, vai pitäisikö muutella vielä (sen voi tehdä itsekin parametrilla K kun käynnistää, katso erkki_v.bat zipissä). Lisään sauvojen ominaisuudet tässä joskus, samoin kuin vastustajien magian käytön.

T.M. [29.05.2004 22:49:32]

#

Ladataan grafiikkaa [...............................Virhe PCX-tiedoston avaukses
sa: Tiedostoa data\lervis.pcx ei löydy!

Tuollaista valittaa. Testaan vielä toimiiko jos teen itse tuon kuvan...

Edit: toimi kun teki kyseisen kuvan.

sqwiik [29.05.2004 22:56:11]

#

Korjattu. Yksi kuva oli jäänyt puuttumaan...
https://www.ohjelmointiputka.net/erkki_/erkki062.zip

KimmoKM [30.05.2004 12:13:22]

#

sqwiik [30.05.2004 12:19:13]

#

Parempia varusteita tulisi luolissa vastaan vasta syvemmällä.

Outoa, että vain punaiset örkit kykenevät haavoittamaan... Taidan ottaa määrittelyt parempaan syyniin.

Pysyn kuitenkin (vielä) kahden kykypisteen kannalla.

Muita esineluokkia peliin ei tule, mutta ERKKI-D-sivukirjaston varustelufunktiot näyttävät kaikki mahdolliset esineluokat. taidan laittaa filtterin filtteriin (näyttää vain ne luokat, joita engineen on asennettu)

KimmoKM [30.05.2004 12:23:47]

#

sqwiik kirjoitti:

Outoa, että vain punaiset örkit kykenevät haavoittamaan...

Siis mikään niitä _yksinkertaisempi_ otus ei pystynyt vahingoittamaan Erkkiä.

KimmoKM [30.05.2004 17:14:40]

#

sqwiik [30.05.2004 18:03:27]

#

1. Tottakai uudistuu. Miten muuten tulisi vaihtelua :) ?
2. Omaa kekseliäisyyttä saa käyttää... totta :)
3. Metsissä vilisee pelaajan tason mukaisia hahmoja. Puskii!
4. Ööh... Ei ainakaan pitäisi olla. Koodi suurennuslasin alle...

KimmoKM [31.05.2004 11:06:49]

#

sqwiik kirjoitti:

1. Tottakai uudistuu. Miten muuten tulisi vaihtelua :) ?

Se on epäloogista. Miten kauppiaan varasto uudistuu hetkessä?

sqwiik kirjoitti:

2. Omaa kekseliäisyyttä saa käyttää... totta :)

Mutta vanhin sanoo/sanoi jotenkin tähän tyyliin: "Älä ota kultaa, joka ei ole sinun. Minä tulen tietämään."

Kun pikkuveljeni pelasi, kivigolemit olivat tavattoman vaarallisia. Ne nuijivat Erkki-paran hetkessä murskaksi. Hänellä oli teräshaarniska (suojaus 30) ja karskiutta 33 (kaikki kokemus oli otettu karskiutena ja suurin mahdollinen kokemustaso). Siis kivigolemit olivat voittamattomia, mikäli teräshaarniska on paras panssari jonka voi saada.

sqwiik [31.05.2004 11:25:58]

#

Kivigolemien näennäinen voittamattomuus johtuu niiden suuresta kestävyydestä ja kovasta iskukyvystä (aion erottaa lähipuoliin hyökkäyskyvyn ja puolustuksen toisistaan :D)

SPOILER
Sen verran voin kuitenkin paljastaa, että kaikki golemit ovat _hyvin_ herkkiä magialle. Myös ritari voi käyttää sauvoja (kupari/alumiini jne), mutta niitä ei ole vielä kytketty. Päivitän pelin huomenna uudestaan (0.6.5), jossa magia toimii myös vihollisilla (toivottakaa siis tervetulleeksi pärvelöshamaani, örkkishamaani, Lich, ja plajon muita hyviä ystäviä... Ja uusia esineitä, aseita ja panssareita.) Ja oikeassa olet, teräshaarniska on pelin paras ei-unique panssari. Uniikit voi jo nyt löytää, jos puhuu oikealle henkilölle oikeaan aikaan...

herkko [31.05.2004 20:46:31]

#

Liian vaikea alussa. Viholliset muussaavat minut hetkessä!

sqwiik [31.05.2004 20:59:44]

#

Uusi versio ulkona (0.6.5), uutena mukana:
* Taikasauvojen käyttö (Kupari, Kristalli, Teräs jne)
* Heittoaseet käytössä (Heittotikarit, -puukot, heittotähdet jne)
* Vihollisetkin osaavat loitsia! Behold the pärvelöshamaani!
* Uusia vihollisia. Kauan eläköön juustogolem!
* Kaksi uutta loitsua, 2 uutta juomatyyppiä (mm. viinat)
* Parempi ja nopeampi linkitys kirjoissa (eroa? No...)

https://www.ohjelmointiputka.net/erkki_/erkki065.zip

Edit - moka linkissä.

KimmoKM [31.05.2004 22:18:10]

#

tuomas [31.05.2004 22:21:15]

#

Ei suostu käynnistämään exeä.
Käyttiksenä xp.

sqwiik [01.06.2004 08:16:33]

#

KimmoKM, antoiko mitään virheilmoitusta (jos antoi, minkä?) ja missä tämä tapahtui (kerros on tärkeä).

Tuomas: XP ei tunnetusti oikein pidä DOS-ohjelmista. Valitan, mutta tässä en voi auttaa.

tuomas [01.06.2004 08:41:26]

#

prkl:een xp...

KimmoKM [01.06.2004 09:07:52]

#

sqwiik kirjoitti:

KimmoKM, antoiko mitään virheilmoitusta (jos antoi, minkä?) ja missä tämä tapahtui (kerros on tärkeä).

Molemmat tapahtuivat kultakaivoksessa. En nyt millään muista virheilmoitusta, mutta se oli jotain tällaista: "General Protection Fault" tai "Segmentation fault" (ja perässä sitten jotain saastaa josta Erkkikään ei saa selvää (paitsi jos sille tulee uusi kyky, sekasotkun selvittäminen).

rndprogy [01.06.2004 09:08:53]

#

Minulla on Windows XP ja hyvin toimii! :)

sqwiik [01.06.2004 11:23:58]

#

Koodia tutkittuani löysin virheen aiheuttajan, KimmoKM... kaivos on määritetty erikseen muista, joten siinä tulee errorinpoikasta jos toistakin... Korjaan päivän loppuun mennessä. Odotelkaa kiltisti :)

KimmoKM [01.06.2004 15:05:29]

#

Nyt minä keksin puhua kauppiaalle, joka kertoi, että ryövärit varastivat jotain häneltä, ja että minun pitäisi löytää heidät. Kauppias kertoi heidän hyökänneen kylän pohjoispuolelta, ja olen tutkinut paljon maastoa sieltä, mutten löydä rosvoja.

Lisäksi löysin oikeassa ylänurkassa olevalta metsäaukealta juustogolemien jostain "kaupungista" talon, jonka sisällä oli punainen kivi, jolla ei näytä pystyvän tekemään mitään. Olisiko tämä se kauppiaan esine? Kauppiaalle puhuminen ei ainakaan auta, eikä myöskään sen myyminen.

Edit 1: Minä muuten sain nyt Erkin toimimaan DOSEMUlla (ongelma oli DOSemun asetuksissa).

Edit 2: Painamalla entteriä tai returnia, Erkki palaa takaisin kohtaan, jossa hän oli kenttään tullessaan (toivottavasti ymmärrät).

sqwiik [01.06.2004 15:57:59]

#

Kivi ei liity vielä _tähän_ tehtävään :)

2: Näin on aina ollut. Alusta asti :) (Koska kenttää tallennettaessa sijainti tallennetaan,niin se myös ladataan)

ezuli [01.06.2004 16:46:55]

#

Vähäpätöinen virhe, mutta ainakin tuossa 0.6.0 näyttää lopussa
väärän versio numeron.(0.7.0)

Blaze [01.06.2004 17:43:11]

#

tuomas kirjoitti:

Ei suostu käynnistämään exeä.
Käyttiksenä xp.

Käyttiksena Win Server 2003.
Itse en jaksanut edes kokeilla suoraan ajamista, vaan kaivoin suosiolla DosBoxin esille. Sillä toimii.

Erkki 3D-kiihdytettynä :)

Nyt vielä kun tuota jaksaisi jossain välissä alkaa pelaamaan... :) Vaikuttaa ihan kivalta.

sqwiik [03.06.2004 22:38:03]

#

Täällä taas :)

https://www.ohjelmointiputka.net/erkki_/erkki067.zip

Muutama uusi päivitys (bugeja ym ym), lukekaa readme.txt.
Ilmoitukset saa suoltaa tänne.

Druidin tehtävästä mahd. tapahtuva kaatuminen/poikkeava käyttäytyminen EI ole (vielä) bugi. Kenttä on ennalta määrittelemätön...


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta