Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mitä ohjelmointikieltä käytät

Sivun loppuun

setä [17.02.2004 22:21:44]

#

Osaajia löytyy oikein hulppeasti. Varsinkin useita kieliä hallitsevilta olisi kiva kuulla mitä kieltä mieluiten käytät ja mikä kieli olisi paras aloituskieli ohjelmointiin.
Itse en hallitse kuin Visual Basicin jotenkin ja aina tuntuu opittavaa olevan enemmän kuin on oppinut. Aiemmin käytin QB:tä. Muita kieliä en sitten ole kovasti viitsinyt edes opiskella. Tänne ohjelmointiputkaan eksyin kiinnostuksesta PHP:hen.

mika [17.02.2004 22:24:24]

#

C/C++. Sopii ihan hyvin aloituskieleksi, jos kärsivällisyyttä löytyy :)

rndprogy [17.02.2004 22:30:54]

#

no joutuu käyttämään qb:tä :( kun en osaa vielä kunnolla C/C++:ssaa.

sqwiik [17.02.2004 22:59:36]

#

Aloitin aikain alussa (3 v sitten) qb:llä, sitten siirryin C/C++:aan, vuosi takaperin otin mukaan Delphin ja VB:n. Tässä pikkuhiljaa olen opiskellut myös assembleria.

Antti Laaksonen [18.02.2004 01:04:42]

#

Mieluisin kieli riippuu paljon tehtävästä. Visual Basic on mainio työkalu Windows-ohjelmointiin. PHP taas on ykkösväline Internet-ohjelmointiin. Monimutkaisissa laskutehtävissä tykkään käyttää C:tä ja Pythonia. QBasicilla ja assemblerilla on hauska tehdä DOS-ohjelmia. Ohjelmoinnin aloittelijalle suosittelen Basicia.

T.M. [18.02.2004 02:01:20]

#

PHP:tä käytän, C++ pitäis alkaa käyttämään, kunhan sais noi DirectX hommelit toimimaan...
Suosittelen PHP:tä aloituskieleksi, yksinkertainen.
QB:stä opin iffit sun muut, ja jotain räkästä sillä tuli tehtyä, mutta ei sitä ahdasta ja huonoa "editoria" jaksanut pitkään, joten PHP oli pelastus... :)
VB:tä YRITIN, mutta oli niin sekava käyttöliittymä etten jaksanut tehdä sillä mitään, vaikka YRITIN, lopulta koko roska lensi... juuri sinne.

Perkele [18.02.2004 02:54:56]

#

PHP:tä olen tässä viikon pari harjoitellut, ja jokseenkin helppoa on päästä alkuun.

Ainakin verrattuna niihin muihin kieliin mitä olen 'yrittänyt' opiskella(joissa en yhdessäkään ole päässy alkua pidemmälle :))...

NiLon [18.02.2004 05:51:43]

#

Kannattaa muuten kokeilla mIRC:iä vaikka sillä nyt käytännössä tee mitään mutta perusideat tulevat selville aika hyvin. (niin siis jos käytät irkkaamiseen tuota clienttiä)

Monkkats [18.02.2004 12:32:55]

#

VB on helppoo ja sitä oon yleensä käyttäny, yritän kyl opetella C++:aaki just, ku en viel osaa sitä oikee erinomaisesti.

Latska [18.02.2004 12:40:44]

#

QB:n alotin viime vuoden puolessa välissä ja VB:n marraskuussa. Tänä vuonna olis tarkotus koittaa Delphiä.

Jogge [18.02.2004 12:56:24]

#

Käytän mieluiten ja osaan parhaiten näitä:
QB - pieniin testailuihin, harvoin mihkään isompaan
VB - yleensä ohjelmien tekemiseen
C++ - pelien tekemiseen
Java - selaimessa toimivien pelien ja ohjelmien tekemiseen
PHP - nettisivuihin

Koodaamisen aloitin QB:lla.

Olga [18.02.2004 13:22:54]

#

Hmh... aikalailla samanlainen topic kuin https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/3819-mitä-ohjelmointikieliä-osaat :)

Gwaur [18.02.2004 15:05:09]

#

QB, C/C++, VB (3 :D), PHP. Eka kieleni oli QB, sitten VB, seuraavaksi PHP ja vikaks C/C++

petrinm [18.02.2004 15:13:02]

#

Visual basic:kia suurimmiten

setä [18.02.2004 18:41:40]

#

Irksome, joo, on aikalailla. Siitä topikista juuri halusin tämän, koska näytti olevan paljon monia kieliä osaavia ja kiinnosti tietää tuon mieluisimman tai käytetyimmän kielen. Ynnä mielipiteen aloituskielestä.

Dual [18.02.2004 18:52:26]

#

C/C++:aa ihan mihin tahansa, assemblyä leikkimistä varten, PHP:tä nettisivujen väsäämiseen. Aloituskieleksi sopii oikeastaan mikä tahansa basic-väännös. C/C++ on sitten se mitä käytetään kun osataan (tai ei osata mutta ainakin luullaan...;)

mamaze [18.02.2004 19:24:41]

#

eikö totta, helpoin aloituskieli ole Basic-kieli ja siinä eritoten Visual Basic? vaikka itse aloitinkin QBasicilla...ei suomen sanaa ja kaikki komennot piti ottaa index komennosta. no, sittemmin hommasin Visual Basicin, ja kyllä sillä oli jotenkin helpompi... C-kieltä opettelen (laihoin tuloksin), täytyy nostaa hattua niille jotka osaavat edes hitusen c-kieltä.

remontti-reiska [19.02.2004 20:54:00]

#

mamaze: Entäs nostatko hattua C++ osaajille. Tässä olen konsolia, win32 ja MFC vääntänyt ja nyt olen aikeissa
yrittää DirectX peliohjelmointia ja ettei offtopikiksi menisi kerron, että käytän Visual Basicia ja C++ enimmiten ohjelmoidessa :), mutta osaan kyllä muitakin kieliä :).

zacura [20.02.2004 16:22:19]

#

Delphi, MS Visual C++ ja C++ Builder, kaikkia sulassa sovussa peleihin ja muihin ohjelmiin

remontti-reiska [20.02.2004 16:37:31]

#

zacura: Kysymys oli: Mitä ohjelmointikieliä käytät ei mitä ohjelmointikääntäjiä käytät. Tulkitsin tuosta, että käytät Delphiä ja C++ :).

sooda [20.02.2004 16:43:00]

#

qb jos tarvii nopee jotain exeksi
vb pääasiassa kaikkeen
c++ testailuun, opettelen sitä myös
php nettisivuihin(mihin muuhunkaan?)
opl taskumuistioon
välillä testaan vbs ja js myös.

Blaze [20.02.2004 23:00:31]

#

lainaus:

zacura: Kysymys oli: Mitä ohjelmointikieliä käytät ei mitä ohjelmointikääntäjiä käytät. Tulkitsin tuosta, että käytät Delphiä ja C++ :).

Bzzzzt. Delphi on kääntäjä, ei kieli.
Jos ruvetaan pilkkua nussimaan, niin nussitaan sitten edes oikein: zacura käyttää Object Pascalia ja C++:aa.

T.M. [20.02.2004 23:14:40]

#

Miksi täällä foorumissa sitten on "C, C++ ja Delphi", eikös C ja C++ ole kieliä...?
ÄH... menee yli ymmärryksen.

nomic [23.02.2004 13:40:56]

#

lainaus:

Mieluisin kieli riippuu paljon tehtävästä. Visual Basic on mainio työkalu Windows-ohjelmointiin. PHP taas on ykkösväline Internet-ohjelmointiin. Monimutkaisissa laskutehtävissä tykkään käyttää C:tä ja Pythonia. QBasicilla ja assemblerilla on hauska tehdä DOS-ohjelmia. Ohjelmoinnin aloittelijalle suosittelen Basicia.

täysin samaa mieltä Antin kanssa :)
mutta mun mielestä kun alkaa hallita melkohyvin tuon vb:n voi siirtyä delphiin siitä, tai no riippuu tietysti mitä haluaa tehdä mutta itse väännän mieluummin grafiikkaa delphillä kuin vb:llä ihan nopeuserojen takia jne... :)

Bill Keltanen [24.02.2004 06:35:27]

#

VB, HTML (C++)

Heikki [24.02.2004 11:47:22]

#

Visual Basic: Windows ohjelmat ja pelit
C++: Jotain harjottelujuttuja
QB: Ei enään mihinkään
PHP: Nettijutut
Asselmbly: Leikkiminen (opettelu)

Aloittelijalle suosittelen (Visual) Basicia, ehkä C++:aa.

Sami M [24.02.2004 18:33:31]

#

Osaan QB:tä, VB:tä, PHP:tä, HTML:ää, CSS:ää

Ilmuri [24.02.2004 18:41:05]

#

LÄhinnä Coolbasic:ia, mutta tulee sitä muitakin käytettyä.

makeuu [24.02.2004 20:13:17]

#

Osaan php:tä jos se lasketaan ja sitten vähän vb:tä

jcd3nton [24.02.2004 21:10:20]

#

VB:llä teen DirectX pelejä, ja nyt lähden C++:lla ensimmäistä DirectX peliä vääntämään... Aloitin Visual Basicilla.

Fisher [01.03.2004 22:01:45]

#

Visual basic

Antti [01.03.2004 22:52:59]

#

Itse teen koodia työkseni, joten erilaisia kieliä on tullut koodattua jos jonkinlaisia.

Nykyisin käytetyimmät ovat VB, SQL, Visual C/C++ ja Java - tuossa järjestyksessä. Internet ohjelmoinnissa käytän HTML/Javascript/VBScript yhdistelmää - Selaimessa Javascriptiä ja Serverillä VBScriptiä. Olen myös koodannut paljon Flashillä ActionScriptiä (Loistava kieli ja upeita efektejä :D).

Olen koodannut pitkällä urallani (22 v.) myös sellaisia kummallisuuksia kuin EasyTalkia, Basicia, Glowta, Perliä, Pascalia, Turbo Pascalia, Delphiä, Foxbasea, DBase3:a, VBA:ta, PHP:tä, Hyperscriptiä, Superscriptiä, Borland C/C++:aa. Suurimman osan noista kielistä olen unohtanut käytön puutteessa...

Pakko myöntää etten Assembleria ole muuta kuin opetellut lukemalla (hissien logiikkapiirejä ohjelmoidaan Makro assemblerilla) - en koskaan ole tehnyt itse toimivaa ohjelmaa...

Pythonia väännän vain vessassa ;)

Periaatteen kun ymmärtää on helppo sisäistää kieli kuin kieli - ne ovat kuin murteita, joiden kieliopin oppiminen vie hetken mutta toiminnot ovat suunnilleen samat.

Rozen [01.03.2004 23:14:13]

#

Visual Basicia

E-P [02.03.2004 14:55:43]

#

Osaan hieman PHP:tä, helpolta se jo (ihme kyllä) alkaa vähitellen tuntumaan,
ja Html onkin jo ihan sujuvasti hallinnassa, vaikken mikään expertti olekaan.

JoreSoft [02.03.2004 18:29:46]

#

Kaikki alkoi heti dinojen kuoltua Vic-20 ohjelmoinnilla, ja jatkui C-128:n konekieli-ohjelmointiin... Sitten sekin haudattiin, ja löysin itseni ohjelmoimasta ABC-80 konella ja IBM8088 tuli... Pascal, Forthran, yms.. C/C++...
Vuonna -91 tuli VB1 ...Vb2 VB3 ... VB6 nyt alkaa jo sujua... ;)

Oppis vaan tekeen ohjelmia noihin peli-kännyihin...
(ja löytäs kivan ohjelman)

HeadCheese [30.03.2004 18:53:38]

#

Pascalia tällä hetkellä.

hunajavohveli [30.03.2004 19:04:12]

#

Pakko siirtyä nyt C++:aan. Kun on jo Basicillä ohjelmoinnin perusteita jauhanut kolme vuotta, ei kannata jäädä siihen, vaan siirtyä eteenpäin. (ehkä olisi pitänyt jo ajat sitten)

Puhveli [06.04.2004 16:51:43]

#

mä en taas millään malta sitä ctä ruveta opettelemaan kun mielestäni se on kauheeta pilkunviilausta, niin että basicissa (visual ja perus) pysyttelen. mutta sama mulla on kun voffelilla että kolmisen vuotta on tullu koodattua basicia.

Fisher [06.05.2004 15:04:33]

#

visual basic, qbasic ja c++

teemun [06.05.2004 16:01:06]

#

Käytän c++ kuhan ensi opin sen.

tuomas [06.05.2004 22:02:07]

#

Ohjelmoin vb:llä.

makeuu [06.05.2004 22:15:44]

#

eiköhän c++ ja visual basicci mene :).... olisi kait c++ hyvä jos koodais enemmän :D

thefox [07.05.2004 09:57:08]

#

Tällä hetkellä tulee paukuteltua lähinnä ja ainoastaan C:tä. Visual Basiciä myöskin jonkin verran mutta huomattavasti vähemmän. Vaihtelee ajoittain :-)

Aloituskielistä parhaita lienee PHP. Myöskin wanha kunnon QBasic voi olla ihan mukavaa vääntöä.

pukki [07.05.2004 11:26:30]

#

C:llä ja assylla. Assylla oikeastaan vaan sillon kun on ihan pakko tai jos haluaa vaan pitää hauskaa :)
Ja sitten vähän PHP:llä pitää aina protoilla jotain.

Gaxx [08.05.2004 12:43:55]

#

Nykyään koodailen VB:tä ja opettelen C++:aa. VB:tä en tosin käytä kuin omaan käyttöön suunnattuihin hyötyohjelmiin. Ei oo vähään aikaan tullu Quick Basicillakaan tehtyä mitään.

Alotin ohjelmoinnin C++:lla, mutta kun en saanut mitään grafiikkakirjastoa toimimaan niin päätin opetella jonkun muun kielen. Tämä joku muu kieli oli QB ja sitten tuli VB ja puolen vuoden basic koodailun jälkeen siirryin takasin C++:aan kun sain toimiin opengl:n :)

KimmoKM [08.05.2004 12:49:29]

#

Pääasiassa tulee nykyään käytettyä C:tä.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta