Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: C++: Pelkkä .o tiedosto?

Sivun loppuun

rndprogy [07.02.2004 17:43:55]

#

Kun käännään DJGPP:llä vai sanotaanko se rhidellä niin se kääntäessä tulee vain .o tiedosto. Missä se ekse tiedosto on?

Matti Kaijomaa [08.02.2004 19:24:48]

#

djgpp sux! hanki dev-c++.

http://www.bloodshed.net/

rndprogy [08.02.2004 19:25:57]

#

Mullapa on se jo :b enkä saanut sitäkään toimimaan :(

Matti Kaijomaa [08.02.2004 19:32:22]

#

Mulla ainaki (dev-c++ 4) tulee siihe hakemistoon mihi tallensin sen projektin nii sinne tulee se exe. Toki sieltä asetuksista saa säädettyy oman polun minne se tulee. Mul ei oo koskaa ollu problemoja exen tuottamisessa.

Dual [08.02.2004 19:37:18]

#

Vaihtoehto 1:
Se .o-tiedosto on objektitiedosto joka pitäisi vielä linkata. Vaihtoehto 2:
Se on jo linkattu ja on oikeasti .exe, mutta nimeäminen on päin peetä, vaihda vain pääte.

rndprogy [08.02.2004 20:55:19]

#

No niin sain hello world ohjelman exeksi. Mutta haluasin tietää miten tuo CIN käsky toimii eli mitä koodeja sen ympärillä pitää olla. Haluan varmistaa että koko kääntäjä toimii edes oikein.

Dual [09.02.2004 14:08:28]

#

Siis häh...

#include <iostream.h>

int main(void)
{
 int a;
 cout << "Anna luku > ";
 cin >> a;
 cout << "Annoit luvun " << a << endl;
 // endl tarkoittaa rivinvaihtoa
 return 0;
}

Näin yksinkertaisesti sitä voi käyttää. cin ei kyllä oikeasti ole mikään käsky(/funktio) vaan olio, jota käytetään näppiksen lukuun. Sillä on vaikka mitä luokkafunktioita joittenka kanssa voi säätää.

Gix [09.02.2004 16:01:55]

#

lainaus:

djgpp sux! hanki dev-c++.

http://www.bloodshed.net/

DJGPP ei ole mikään huono!

rndprogy [09.02.2004 17:15:47]

#

Eli jossain on nyt vikaa kun tuo Dualin koodi ei toiminut.

Dual [09.02.2004 17:16:55]

#

Kerro mikä virheilmoitus tulee, niin voidaan auttaa.

rndprogy [09.02.2004 17:28:50]

#

Hello world ohjelma kääntyi kun painoin 'build all'.
mutta näin luki siinä alapuolella:
Compiling: c:/hellow.cc
In function `int main()´:
../../hellow.cc(6) Error: error: `cout´ undeclared (first use this function)
../../hellow.cc(6) Error: error: (Each undeclared identifier is reported only once for each function it appears in.)
../../hellow.cc(7) Error: error: `cin´ undeclared (first use this function)
../../hellow.cc(8) Error: error: `endl´ undeclared (first use this function)
There were some errors

Antoi se välillä toisenkinlaisia erroreita mutta en jaksa niitä kaikkia tähän laittaa. Toivottavasti ei ole kovin vaikea pala purtavaksi sillä alkaa pikku hiljaa pänniä. ):/

tn [09.02.2004 20:18:53]

#

#include <iostream>

using namespace std;  // lisää tämä rivi

int main()
{
...

Tuo lisäys saattaisi auttaa. Se ottaa cout :in, cin :in ja endl :n käyttöön.

rndprogy [09.02.2004 20:43:49]

#

Ei ole ihan terve vieläkään nyt se Message Windowsissa on:

Compiling: hellow.cc
no errors
Creating: aout.exe
Error: hellow.o(.text+0x1c): In function `main´:
hellow.cc(6) Error: multiple definition of `_main´
hellow.cc(6) Error: first defined here
Error: collect2: Id returned 1 exit status
There were some errors

että sellasta

tn [10.02.2004 09:58:48]

#

Nyt sulla on kaksi main-funktiota. Jospa laittaisit sen koodin tohon.

Matti Kaijomaa [10.02.2004 14:52:48]

#

lainaus:

lainaus:

djgpp sux! hanki dev-c++.

http://www.bloodshed.net/

DJGPP ei ole mikään huono!

Eikö? Eihän se iänikuinen kakka osaa kääntää win-ohjelmia. Mikäs se sellanen muka on? Häh? :P

rndprogy [10.02.2004 15:25:03]

#

tässä koodi:

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
 int a;
 cout << "Anna luku > ";
 cin >> a;
 cout << "Annoit luvun " << a << endl;
 // endl tarkoittaa rivinvaihtoa
 return 0;
}

tomaattigeeni [10.02.2004 16:42:08]

#

lainaus:

djgpp sux! hanki dev-c++.

Mielenkiintoinen väite siinä mielessä, että DJGPP ja Dev-C++ käyttävät yhtä ja samaa kääntäjää, GCC:tä. ;)
Dev-C++ on IDE, eli Windowsille suunniteltu graafinen käyttöympäristö, DJGPP on taas GCC:n Dos-portti.

// kääntyy djgpp:llä, mikäli se on ajassa mukana;
// gpp ohjelma.cpp -o ohjelma.exe
#include <iostream>

int main()
{
  int a;
  std::cout << "Anna luku >" << std::endl;
  std::cin >> a;
  std::cout << "Annoit luvun " << a << std::endl;
  return 0;
}

rndprogy [10.02.2004 16:48:30]

#

JES! Nyt ainakin toi toimis kiitti vi..vit vitsisti tomaattigeeni. :)

Dual [12.02.2004 16:50:25]

#

Hehee. Kyllä on helvetisti saatu juttua moisesta yksinkertaisesta koodinpätkästä. Tosin olen ite vikapää, olisin tosiaan voinut kertoa heti ensi alkuun nimiavaruuksista... Kun ei ole itsellään ollut pakkoa tietyn nimiavaruuden määrittelyyn on se tupannut unohtumaan;)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta