Millä kannattaisi tehdä koneella ja tabletilla toimiva interaktiivinen ohjelma joka voisi laskuttaakkin. Kirjautuminen tunnuksella ja salasanalla ja olisi turvallinen.
Kysymys on postattu nettisivujen alueelle mutta puhut kuin olisit vain tekemässä yleistä tietokoneohjelmaa. Eli mitä nyt haluat tehdä; verkkopalvelun vai tavallisen ohjelman? Ja mitä tarkoitat interaktiivisuudella?
Wordpressillä pääset alkuun, jos minkäänlaista osaamista ei vielä löydy.
Tässä suurimmaksi ongelmaksi voi alkurysäyksenä olla palvelimen saaminen pyörimään testiympäristössä ja myöhemmin sivuston siirto internetissä pyörivälle palvelimelle.
Haluaako aloituspoustaa avata vielä mihin olet sivustoa tekemässä? Onko sivusto tulossa omaan käyttöön? Vai kyseletkö vaan yleisesti?
Tieto3 kirjoitti:
Millä kannattaisi tehdä koneella ja tabletilla toimiva interaktiivinen ohjelma
Pitääkö sen siis toimia (tieto)koneella ja tabeltilla täysin itsenäisesti, vai voiko siinä olla myös palvelimella toimiva osio?
Tieto3 kirjoitti:
joka voisi laskuttaakkin.
Eli siis puhutaanko nyt laskutusohjelmasta?
Interaktiivisuudella tarkoitan että siihen voi syöttää tietoja ja saada palautetta. Haaveena on tehdä persoonallinen deittisivusto. Entä tämä turvallisuus ja maksaminen?
Valmiita deittisivusovelluksia löytyy Internetistä pilvin pimein. Eli jollain niistä se varmaankin "kannattaa tehdä", jos tarvitsee kysyä millä kannattaa tehdä.
Jos tarkoitus on ohjelmoida itse sellainen, niin turvallisuuden kannalta avainasemassa on hankkia ohjelmoija jolla on kokemusta ja vahva ymmärrys tietoturvasta.
Kiitos Grez, kertoisitko tarkemmin, tarkoitatko kopiointia vai jotain open sourcea ja mistä tarkalleen löytäisin?
Kaupallisia tuotteitahan nuo näyttävät pääasiassa olevan. Esim:
https://www.skadate.com/order
https://www.wpdating.com/
https://www.advandate.com/pricing/
https://www.ning.com/create-dating-site/
Mitään kokemuksia mistään noista ei ole, mitä nyt ensimmäiset mitä Googlella tuli vastaan.
Mutta varmaan "ilmaisiakin" ratkaisuja löytyy. Niiden kanssa todennäköisesti tarvitset tuon kokeneen ohjelmoijan jolla on vahva ymmärrys tietoturvasta.
Kiitos jälleen paljon vastauksestasi. Ningiin pystyy tekemään custom css, javaSriptin ja html. Pystyyköhän näillä tekemään soveltuvuus testin sivulle? (Vai löytyisiköhän sieltä jo vastaava)
Varmaan tarkemmat vastaukset kysymyksiisi löytyy kyseisten sovellusten sivustoilta.
Onko soveltuvuus testi vaikea tehdä custom css, javaSript ja html? Itsellä kokemusta vain autoit’istä vuosien takaa.
Työmäärä tietysti riippuu siitä millaisen haluaa tehdä, mutta lähtökohtaiseti ei ole vaikeaa.
Ja tietty mikä vaan tuntuu vaikealta jos ei osaa.
Miten noita ois hyvä rakentaa ja mitkä olis mielellään suomalaisia hyviä kirjoja noista kielistä?
Kysyisin vielä ja arvostan paljon vastausta voiko noilla kielillä saada valittuja kohteita muistiin henkilön historiaan?
Kysymyksesi ovat kovin epäselviä johtuen varmastikin siitä että et tunne niihin liittyviä teknisiä yksityiskohtia. Tästä syystä vastaaminen niihin on vaikeaa.
Tieto3 kirjoitti:
Kysyisin vielä ja arvostan paljon vastausta voiko noilla kielillä saada valittuja kohteita muistiin henkilön historiaan?
Riippuu tietysti siitä, mitä vaatimuksia mainitsemallasi historialla on ja minkälaisia ohjelmistokehyksiä tai kirjastoja sinulla on käytössäsi lähinnä JS-puolella. Jos oletetaan että käytössä on HTML5 ja perus Web APIt, niin historian tallentaminen onnistuu LocalStoragea käyttämällä. Tällöin data tallentuu käyttäjän selaimeen. Voit tallentaa historian esimerkiksi Arrayna jossa jokainen tapahtuma on olio.
Kiitos erittäin paljon vastaus yrityksistänne deitti sovellusten tekoon voidaan käyttää Ning.com palvelussa käyttää custom css, javaSript, html valmiiden pohjien lisäksi.Data olisi tarkoitus säilyttää palvelimella. Valinnat tapahtuisivat merkitsemällä ympyröitä (tai vastaavia) jotta voidaan vertailla ihmisiä. Kuten mainitsin minulla on kokemusta vain autoitista vuosien takaa. Jos asiat ovat todella monimutkaisia löytyisiköhän Lahti-Helsinki alueelta yksityis avunantoa-opetusta tarvittaessa maksua vastaan?
”Haluan rakentaa talon. Niitä voi kai rakentaa sahalla ja vasaralla. Kaupassa myydään lautoja. Haluan taloon terassin ja parvekkeen. Voiko joku huomenna neuvoa?”
Aliarvioit ohjelmoinnin vaikeutta. Et saa markkinakelpoista nettipalvelua tehtyä sillä, että joku yksityisopettaa pari kertaa ja luet jonkin suomenkielisen kirjan. Matka kokonaisen nettipalvelun tekemiseen on paljon pidempi. Pienen ja ison nettipalvelun tekemisessä pitää osata melkein yhtä paljon, eli palvelun koko ei ratkaise sen vaikeusastetta.
Yksi vaihtoehto on suunnitella projektille budjetti ja palkata joku ihan oikea koodari tekemään sitä. Jos taas haluat oikeasti tehdä projektin itse, niin ensimmäinen askel on tuon projektin unohtaminen ja ohjelmoinnin opettelu järjestyksessä alkeista lähtien. Taidot riittävät projektin aloittamiseen sitten, kun niillä taidoilla pystyy luomaan konkreettisen suunnitelman, millaisia osia projektin koodiin tulee ja miten niitä suunnilleen koodataan ja millä hakusanoilla löytyy lisätietoa.
Tämänhetkiset taidot riittävät ilmeisesti siihen, että voisit aloittaa ohjelmoinnin opettelun. Valitettavasti tietääkseni suomen kielellä ei löydy kattavasti tietoa nettisivujen tekemisestä nykyaikaisilla tekniikoilla. Nettisivujen teko kehittyy, ja varsinkin paperiset kirjat vanhentuvat jo ennen julkaisua. Kannattaa osata lukea jotain isoa kieltä (esim. englanti, ranska, saksa, espanja, kiina). Hyvät perustiedot nettisivujen ohjelmoinnista voi saa esimerkiksi MDN:stä. Perustietojen hankkimisen jälkeen taidot riittävät siihen, että tiedät ainakin jossain määräin itse, minne päin pitää jatkaa.
Itse projektisuunnitelmasta jäi epäselväksi, mikä tässä sovelluksessa olisi muita parempaa eli minkä takia käyttäjät vaihtaisivat nykyisistä tähän.
Erittäin paljon kiitos tästäkin vastauksesta mutta esimerkiksi Kaupallisella ning.com pitäisi pystyä kenen tahansa pystyä tekemään kaupalliset deitti sivut mutta siellä ei ole valmiina että pystyisi vertailemaan vastauksia ja ajattelin että tämän aukon pystyisi tukkimaan. Se ei taida olla kenenkään mielestä mahdollista?
Sitä, mitä juuri Ning:llä voi tehdä, kannattaa luultavasti kysyä heidän omalla kysymyslomakkeellaan eikä tällä foorumilla. Jos tosiaan säätömahdollisuus rajoittuu omaan JavaScript-koodiin käyttöliittymässä (selaimessa), sillä ei voi järkevästi vertailla muiden käyttäjien vastauksia.
Tieto3 kirjoitti:
-- custom css, javaSript, html valmiiden pohjien lisäksi.Data olisi tarkoitus säilyttää palvelimella.
Datan palvelimelle tallennus ei valitettavasti onnistu pelkällä CSS:llä, HTML:llä ja JavaScriptillä ilman että palvelimella olisi jokin end-point joka voisi vastaanottaa ja tallentaa tätä dataa. Tämä johtuu siitä, että CSS, HTML ja JavaScript tulkitaan ja suoritetaan vain käyttäjän selaimessa. Nämä ovat pintaraapaisu niihin moniin perusasioihin jotka sinun tulisi ymmärtää kun kysyt näitä kysymyksiä. Palaisin aiempaan kysymykseesi:
Tieto3 kirjoitti:
Miten noita ois hyvä rakentaa ja mitkä olis mielellään suomalaisia hyviä kirjoja noista kielistä?
Suosittelen Ohjelmointiputkan oppaita ihan alkuun. Kannattaa huomioida että ne eivät edusta ihan uusia kieliversioita, vaikka niillä pääseekin hyvin alkuun.
Ja kuten Metabolix kirjoitti, kannattaa kysyä siltä palveluntarjoajalta mitä ominaisuuksia palvelu tukee.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.