Onko jollain sen verran kokemusta search engine optimizationista että osaisi sano että onko sillä väliä missä järjestyksessä sanat on lauseessa ja peräkkäin. Esim. Avainsana on "Koiran ruoka halpa" Pitääkö siis nettisivulle kirjoittaa esim. "nyt koiran ruoka halpa osta tästä" vai voinko kirjoittaa esim. "halpa koiran ruoka nyt täältä" ja onko väliä jos kirjoitan sanat peräkkäin mutta vaihdan niiden paikkoja keskenään esim. "halpa koiran ruoka"?
Oletettavasti tarkoitat META-elementin NAME-attribuutin käyttöä? Tuo sivu on tehty viime vuosikymmenellä, joten lisäisin siihen sen verran, ettei, yleisen väärinkäytön takia, avainsanoihin kannatta uhrata nykyisin ajatustakaan. Vaan käytä description-arvoa ja anna siihen kattava kuvaus kyseisen sivun asiasisällöstä, sellaisen joka kestää näkyvyyden hakutuloksissa sivun otsikon (TITLE-elementin) jälkeisenä kuvauksena.
"Avaisanoja" voi sitten viljellä hienovaraisesti leipätekstissä...
Itselleni tuli sama mieleen kuin mitä Osmo laittoi, mutta saatat kuitenkin tarkoittaa myös itse sisältöön kirjoitettua tekstiä.
Google on paljon fiksumpi kuin mitä ajattelet ja vaikka optimointia voi tehdä, on se enemmän sisällön merkitsevyyden ja yhtenäisyyden esille tuomista, kuin sanajärjestyksien valitsemista.
Vinkkejä ja ohjeita on netti täynnä, mutta jos tarkempaan tutustumiseen ei ole aikaa niin pyri vain kirjoittamaan mikä ihmisille tuntuu loogisimmalta.
"Halpa koiranruoka" nousee esiin hakutuloksissa haki käyttäjä googlesta sanoja miten päin vain. "nyt täältä" todennäköisesti jätetään huomiotta.
Mä ymmärsin, että puhutaan ihan "keywordistä", joita nykyään saatetaan kirjoittaa ihan erilaisten seo-toolssien hallintaan, jonka perusteella esim. lasketaan pisteytys sivulle.
Yoast!:lla saattaa olla jotain vinkkejä tähän asiaan:
https://yoast.com/focus-on-long-tail-keywords/
Itse asiassa tarkoitin ihan sivun sisällöstä ja yleisesti esim jos kirjotan blogi postauksen vaikka tänne. Kun etsin avain sanoja googlekeyword toolilla syötän siihen monta sanaa tietyssä järjestyksessa niin kysymykseni idea oli että pitääkö käyttää samaa järjestystä tekstissä vai saako olla välissä sanoja. Keyword tool toimii siten että siihen syötetään sana tai moni osainen sana (eli siis periaatteessa monta sanaa ei tarvitse olla yhdysana). Työkalu kertoo kuinka kilpailtu kyseinen hakusana on ja kuinka paljon sitä haetaan. Sitten kun kirjoitan vaikka blogia niin lisään sitä sanaa (tai sana ryhmää) esim. 5 kertaa. En ole kuitenkaan ymmärtänyt netin vinkeistä että kun on kyseessä moniosainen hakusana esim. "Mistä halpaa ruokaa" niin pitääkö olla samassa järjestyksessä vai voinko laittaa sanoja väliin ja vaihdella paikkoja. Ideana tässä on pohjimmillaan se että siinä ei ole kovin paljon järkeä jos hakukone optimoi vaikka sanalle "Mistä halpaa ruokaa" ja sitten jos sitä ei saa muuttaa niin sen joutuu kirjoittamaan monta kertaa samassa muodossa eikä se silloin tunnu kovin luontevalta vaan lukija saattaa ihmetellä miksi tässä toistetaan samaa lausetta (tai sanaryhmää)
Kuten tuosta Yoastin artikkelista nopeasti lukaisee, niin älä käytä yleisiä avainsanoja.
Google osaa nykyään myös taivutukset.
Tuo ei käsittääkseni vielläkään vastannut kysymykseeni. Eli siis tämä esimerkki oli linkkaamallasi sivulla
lainaus:
I started my search with the term ‘vacation France’. After some searching, I quickly discovered I wanted to go to the Dordogne, and preferred a house in the countryside. My search still continues, but now I use terms like [vacation house countryside Dordogne]. A long tail keyword. Using this keyword, I found new sites, which more closely resembled my vacation wishes. Chances for me to book my vacation largely increased.
Kysymykseni kuuluu että pitääkö kirjoittaa omalle sivulle tismalleen "vacation house countryside Dordogne" jotta oma sivu löytyisi ylhäältä googlesta vai onko se sama asia kuin että nuo sanat esiintyy artikkelissa monessa eri paikassa. Ja jos yhdessä on parempi niin kuinka paljon parempi eli onko sanat erikseen yhtäsuuri kuin ei vaikutusta?
Lisäys:
Siis nyt viellä rautalangasta väännettynä. Huomaan että seuraavat hakusanat ovat hyviä sivulleni:
- Lasten kirjoja halvalla
- Kirjoja nuorille
- Helppo lukuisia kirjoja
Pitääkö minun kirjoittaa sivun sisältö seuraavasti:
Lasten kirjoja halvalla! Tule tekemään löytöjä ja hanki kirjoja nuorille. Kaikki ovat helppo lukuisia kirjoja.
Vai voinko kirjoittaa:
Halpoja lasten kirjoja! Hanki uusia kirjoja nuorille ja myös vanhemmille. Kaikki kirjamme ovat helppolukuisia.
Eli siis kumpi on seo mielessä parempi. Esimerkiksi välillä englanninkielisissä long tail sanoissa pitäisi laitta of väliin niin mitä silloin tapahtuu. Eikö google huomaa varsinaista hakusanaa kun siinä on of välissä?
Voit kirjoittaa missä tahansa järjestyksessä. Voit itsekin testata: esimerkiksi hakusanoilla tyhmä poni tulee hakutulos, jossa lukee ”Kenen mielestä hevoset on tyhmiä?” eli ponin tilalla onkin hevonen, sanoja on taivutettu ja ne ovat eri järjestyksessä.
Tärkeämpää on keskittyä sivun varsinaiseen sisältöön. Nykyään ainakin Google hahmottaa sivujen aihepiirin ja suhteuttaa sen henkilön aiempiin hakuihin ja kiinnostuksiin. Hakutuloksiin vaikuttaa myös se, miten sivu liittyy muuhun nettiin.
No itse asiassa tässä oli ideana aso mutta en viitsinnyt puhua siitä koska jotkut olisivat saattaneet jättää vastaamatta olettaen ettei tiedä asiasta mitään. Aso (app store optimization) on siis melkein sama asia kuin seo. Haluaisin kirjoittaa Google Playhyn hyvän kuvauksen pelistäni ja tiedän että mihin noita long tail hakusanoja tulee tunkea mutta sitä en tiedä että saako taivuttaa. Ilmeisesti metabolixin vastauksesta saan taivuttaa niitä ja muokata mutta eikö se ole parempi että lukee tyhmä poni kuvauksessa 5 kertaa kuin että lukee tyhmiä hevosia. Kysymykseni on että onko sillä vaikutusta että laittaa sanan väliin esim. tyhmä keltainen poni.
E1ss kirjoitti:
Kysymykseni on että onko sillä vaikutusta että laittaa sanan väliin esim. tyhmä keltainen poni.
Voit ehkä lukea edellisen viestini vielä pari kertaa ja miettiä, olisiko siinä vastaus myös tähän kysymykseen.
Toki en tiedä, toimiiko Google Play tässä asiassa samalla tavalla. Kokeile itse. Valitse jonkin ohjelman kuvauksesta pari eri kohdissa olevaa sanaa ja tee niillä haku. Löytyykö sama ohjelma edelleen? Tai miten hakusanat ovat niissä ohjelmissa, joita sanoilla löytyy?
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.