Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mac OS X ei toimi hyvin Windowsilla virtuaalikoneessa

Sivun loppuun

E1ss [05.11.2017 08:49:30]

#

Latasin juuri virtual box in ja uusimman os x käyttöjärjestelmän. Osx ei kuitenkaan pyöri kovin sujuvasti vaan hiiri liikkuu hitaasti ja ohjelmilla kestää aueta. Osx on ladattu ulkoiselle kovalevylle ja virtual box on omalla koneella. Onko mahdollista että tämä hidastaisi. Toinen juttu on se että kun virtual boxissa voi itse tehdä asetukset katsoin ne netistä ja siellä sanottiin että 50% ramista joka on minun tapaukseessa noin 2000Mt. Yritin kerran lisätä sitä mutta silloin hiiri liikkui todella hitaasti. Sitten viellä olen asettanut sen siten että osx ällä on käyrössä 2 ydintä prosessorista. Mitä kannartaisi kokeilla muokata että toimisi paremmin vai onko tietokoneeni yksinkertaisesti liian hidas.

t0ll0 [05.11.2017 10:59:50]

#

Luettele koneen speksit niin mietitään sopivat asetukset. Eli prossu, emolevy, muistit ja kiintolevyt ainakin.

Noin yleisesti haluat vt-x tuen päälle biosista tai amd prossun tapauksessa mikä onkaan heidän vastaava.

Siirrä ihmeessä se vm ulkoiselta kovolta sisäiseen.

E1ss [05.11.2017 12:18:39]

#

Siis riittääkö että siirtää pelkän virtual boxin koneelle vai pitääkö koko os x käyttöjärjestelmä. Koneessani ei nimittäin ole kuin muutama giga jäljellä muistia niin se ei oikein mahdu.

https://www.power.fi/tietotekniikka/kannettavat-tietokoneet/asus-vivobook-r517na-dm033t-156/p-504576/
Tuossa on tietokoneeni.

t0ll0 [05.11.2017 12:44:55]

#

Jeps, en kovin paljoa odottaisi tuolta koneelta virtualisoinnin suhteen mutta kokeillaan.

- mene biossiin ja varmista, että Intel® Virtualization Technology (VT-x) on päällä
- varmista että virtualbox käyttää myös vt-x, laita se manuaalisesti jos on oletuksena automaatilla
- laita virtualboxista os x:lle neljä ydintä kahden sijaan
- 2048 megaa keskusmuistia vissiin tässä tilanteessa, ihan minimillä mennään tämän suhteen
- tee sisäiselle kovalevylle tilaa ja siirrä os x sinne

Kun saat kerättyä rahaa niin osta isompi kovalevy ja enemmän muistia. Jos harkitset koko koneen vaihtoa niin kovalevyn voi siirtää uuteen ja muistitkin voi mikäli päädyt läppäriin.

Metabolix [05.11.2017 18:48:10]

#

Muisti on luultavasti tärkein rajoite. Levy vaikuttaa vain latausnopeuksiin, ei hiiren jumitukseen. Prosessorin suhteen virtualisointi eli VT-X on tärkeä, ja ylimääräiset ohjelmat (Win ja OS X) on syytä sulkea. Grafiikkatoiminnot myös usein rajoittavat, mutta en tiedä, miten OS X ja virtuaalikone tässä sopivat yhteen. Tietenkin virtuaalikone tulee aina olemaan huonompi kuin oikea kone, koska osa resursseista jää Windowsin käyttöön eli OS X toimii vajaalla teholla.

The Alchemist [05.11.2017 20:43:57]

#

VirtualBox ei sisällä ns. guest additions -pakettia OS X -alustalle, joten OS X:n virtualisointi voi olla hidasta joka tapauksessa. Esimerkiksi grafiikkakiihdytys puuttunee kokonaan, mikä on moderneissa käyttöjärjestelmissä paha puute.

t0ll0 [05.11.2017 21:05:46]

#

The Alchemist kirjoitti:

VirtualBox ei sisällä ns. guest additions -pakettia OS X -alustalle, joten OS X:n virtualisointi voi olla hidasta joka tapauksessa. Esimerkiksi grafiikkakiihdytys puuttunee kokonaan, mikä on moderneissa käyttöjärjestelmissä paha puute.

Nimensä mukaisesti kyseiset ominaisuudet ovat vain lisäyksiä ja virtualisointi toimii ihan normaalisti eli hyvin ilman guest additionsiakin. Grafiikkakiihdytyksen suhteen olet oikeassa, mutta ainakaan uusimpia versioita ubuntusta ja windowsista ei sen puuttuminen näytä hidastavan.

Metabolix kirjoitti:

Tietenkin virtuaalikone tulee aina olemaan huonompi kuin oikea kone, koska osa resursseista jää Windowsin käyttöön eli OS X toimii vajaalla teholla.

Tähän tarkennan, että nimenomaan aloittajan koneen kohdalla näin. Linkattu kone on tarkoitettu ehkä vähän kevyempiin hommiin kuin virtualisointiin :)

The Alchemist [05.11.2017 22:42:02]

#

Jos sun mielestäsi laiteajurit kuten näytönohjaimen ajuri (ja XP:n aikana taisi olla ääniajurikin) ovat vapaaehtoisia lisukkeita, niin mikäs siinä. Mutta en sanoisi, että käyttis on vielä silloin käyttökelpoinen. Suorituskyky on muistaakseni aivan paska ilman guest additions -pakettia. Mutta enpä ole hetkeen käyttänyt ilman.

t0ll0 [05.11.2017 23:57:32]

#

Ehkä kokeilisit uudestaan vähän uudemmilla vehkeillä jos muistot on xp:n ajalta. Edelleen, virtualisointi toimii hyvin ilmankin. On ne minullakin asennettuina guesteissa mitkä on pidempi aikaisia ja joilta tarvitaan parempaa suorituskykyä mutta ei se hiiri töki vaikkei niitä asentaisi.

E1ss [06.11.2017 08:32:45]

#

Kokeilen noita juttuja tänään mutta haluaisin kysä mitä prosessorin virtualazion technology tekee. Voinko jättää päälle aina vai kannattaako sulkea aina kun ei käytä os x ää. Ja jos ei mitään haittaa miksi ei valmiiksi päällä

t0ll0 [06.11.2017 10:24:03]

#

Voit jättää sen päälle mikäli tulet käyttämään sitä edes satunnaisesti. Ei vaikuta suorituskykyyn ja käsittääkseni se on oletuksena pois päältä tietoturvan takia. En tiedä nykytilannetta, että joko on haittaohjelmia jotka sitä jollain tapaa osaa hyödyntää, mutta turha oletuksena suurentaa hyökkäyspintaa kaikilla käyttäjillä kun kaikki ei sitä tarvitse.

Joku muu osaa varmasti vastata paremmin tuohon mitä se rautatasolla aktivoi jos yksityiskohdat kiinnostaa.

Metabolix [06.11.2017 16:58:56]

#

E1ss kirjoitti:

haluaisin kysä mitä prosessorin virtualazion technology tekee

Virtuaalikonetta hidastaa (pelkästään resurssien jakamisen lisäksi) se, että virtuaalikoneen pitää estää vierasjärjestelmää (guest) käyttämästä isäntäkoneen (host) tietoja kuten jo ennestään käytössä olevaa muistia tai levyasemaa. Muutenhan kyseessä ei olisi virtuaalikone, vaan esimerkiksi OS X ottaisi haltuunsa koko tietokoneesi ja Windows kaatuisi. (Tai oikeasti molemmat kaatuisivat ja kone menisi vain jumiin.)

Vanhin ja hitain ratkaisu tähän on, että virtuaalikone oikeasti simuloi kokonaista tietokonetta. Tehokkaampi ratkaisu on tulkita vierasjärjestelmän koodia ja suorittaa siitä turvallisia osia sellaisenaan ja simuloida vain vaaralliset osat. Tehokkainta on asettaa koneeseen tiettyjä teknisiä rajoituksia ja ajaa sitten vierasjärjestelmää normaalisti siihen asti, että se törmää johonkin rajoitukseen, jonka virtuaalikone sitten ratkaisee.

VT-x (ja vastaavasti AMD-V) tarkoittaa prosessorissa muutamia uusia komentoja, joilla saadaan asetettua virtuaalikoneen rajat entistä hienommin sillä tavalla, että vierasjärjestelmän suoritukseen tulisi mahdollisimman vähän katkoksia ja virtuaalikoneella olisi mahdollisimman vähän simuloitavaa.

Virtualisointiin liittyy muitakin uutuuksia kuin VT-x tai AMD-V, esimerkiksi sisäkkäiset sivutaulut (NPT, RVI, EPT) ja keskeytysten virtualisointi.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta