Tänään on alkanut Datatähti 2018 -ohjelmointikilpailu, johon voivat osallistua peruskoulun ja lukion opiskelijat. Kilpailun aiheena on algoritmien suunnittelu ja toteutus.
Kilpailuun osallistutaan netissä: http://datatahti.fi/
Alkukilpailu kestää 15.10.2017 asti, ja pian sen jälkeen valitaan osallistujat loppukilpailuun, joka järjestetään 18.1.2018 Aalto-yliopistolla.
Datatähden kautta on mahdollista päästä Suomen joukkueeseen kansainvälisiin tietotekniikan olympialaisiin. Vuonna 2018 Itämeren alueen olympialaiset järjestetään Ruotsissa huhti-toukokuussa ja kansainväliset olympialaiset järjestetään Japanissa syyskuussa.
PS. Jos et voi enää osallistua Datatähteen, voit kokeilla kuitenkin ratkoa tehtäviä peilikisassa osoitteessa https://cses.fi/139/list/.
Kirjoittelin piruuttani yksinkertaisen ja nopean ratkaisun E - tehtävään: Eppapeli. Lähetin ratkaisun peilikisaan ja sain tulokseksi "kokonaista" 10 pistettä. Ymmärsinkö tehtävän annon väärin vai eikö yksinkertaistetulla Sudokun ratkaisijalla saa tehtävää suoraan täysin ratkaistua:
Mod. huom: Älä julkaise kilpailun (edes vääriä) ratkaisuja kilpailuaikana!
jalski, E-tehtävässä lukee, että pistemäärä tulee erilaisten parien määrästä. Siksi pisteitä tulee vain kymmenen, jos vastauksessa toistuvat vain samat parit (1A, 2B, 3C). Sadan pisteen ratkaisuun pitäisi sijoittaa ruudukkoon kaikki eri yhdistelmät (1A, 1B, 1C, ..., 2A, 2B, 2C, ...). Olisihan tyhmää vaatia tehtävässä sekä numero että kirjain, jos niiden sopivia paikkoja ei tarvitsisi valikoida erikseen.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.