Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Desimaalipilkku ja kielet

Sivun loppuun

qwerty12302 [09.02.2015 21:48:31]

#

1. Onko olemassa ohjelmointikieltä, joka käyttäisi desimaalierottimena pilkkua?
2. Onko olemassa muun- kuin englanninkielistä ohjelmointikieltä?

Tuli vaan tuossa mieleen yhtäkkiä, ajattelin kysäistä.

Eki++ [09.02.2015 21:57:40]

#

Kakkoskohtaan, että onhan näitä: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Non-English-based_programming_languages.

Szanne [09.02.2015 21:58:09]

#

Itselleni tuli mieleen, käyttävätkö ihmiset esimerkiksi Kiinassa ja Japanissa pelkästään latinalaisiin kirjaimiin perustuvia ohjelmointikieliä?

Edit:Vastauskin löytyi Eki++ linkistä. Esim: Dolittle

Yucca [09.02.2015 22:08:44]

#

1. Riippuu sanan ”käyttää” merkityksestä. Ohjelmointikielissä on välineitä, joilla asetetaan tulostettavien tai luettavien lukujen formaatin yksityiskohtia. Muuan vanha muistoni debuggauksesta on, kun kaverin Fortran-ohjelmasta ei millään löytynyt vikaa, ennen kuin selvisi, että ohjelmaa käytettiin kahdessa eri ympäristössä ja dataa siirrettiin tekstimuotoisen tiedoston kautta. Kirjoitettiin lukuja, joissa desimaalierottimena on pilkku, ja lukeva ohjelma odotti saavansa lukuja, joissa erottimena on piste...

2. ”Ohjelmointikielet” eivät ole englantia eivätkä oikeasti kieliä lainkaan. Kieli-sana on tässä vain metafora. ”Ohjelmointikielten” ja englannin yhteys on lähinnä siinä, että ”ohjelmointikielten” varatut sanat ja standarditunnukset on yleensä muodostettu englannin sanoista suoraan tai jotenkin muuntamalla (esimerkiksi ”elsif” sanoista ”else if”), Toki on mahdollista käyttää muunkin kielen sanoja tai vaikkapa kokonaan keksittyjä merkkijonoja, mutta tällaiset kehitelmät ovat pikemminkin erikoisia harrastuksia kuin käyttökelpoisia välineitä.

Oskuz [09.02.2015 22:29:22]

#

Suomenkielinen esimerkki on KieliX, josta on koodivinkikin täälä putkassa.

fergusq [10.02.2015 17:54:02]

#

Yucca kirjoitti:

2. ”Ohjelmointikielet” eivät ole englantia eivätkä oikeasti kieliä lainkaan. Kieli-sana on tässä vain metafora. [...]

Ohjelmointikielet ovat kyllä ihan oikeita kieliä. En tiedä mitä tarkoitat, mutta formaalit kielet ja vastaavat luetaan kielten joukkoon ihan samaan tapaan kuin puhutut kieletkin.

groovyb [11.02.2015 13:20:23]

#

tarkoitatko erottimena syntaksissa, vai erottimena, jolla lukemaa näytetään?
Ulosnäytettävä desimaali (ja päivämäärät sun muut) on käytännössä kaikilla nykyaikaisilla kielillä määritettävissä lokalisaatiolla.

eli vaikka syntaksi koodissa olisikin 12000.00, voidaan softassa/web softassa näyttää 12000,00 tai 12 000.00, ihan miten halutaan.

Grez [11.02.2015 14:53:57]

#

Suomen kielen syntaksi, jossa pilkku on sekä desimaali- että listaerotin olisi hieman epäkäytännöllinen ohjelmointikielessä. Tai sitten täytyisi määritellä, että listaerotin on pilkku+välilyönti. Mutta kyllähän listat on joskus ihan suomenkielisessä tekstinäkin hankalan näköisiä, tyyliin

"Mittaustulokset olivat 37,3, 38,4, 38,9 ja 39,2 mm."


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta