Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Vertaa.xyz-tyyppisen sivuston teko, kuinka?

Sivun loppuun

vertailijax [23.07.2014 14:30:02]

#

Tarve olisi tehdä hyvin yksinkertainen sivu tyyppiä "vertaa.xyz". Quick-and-dirty.
Haku 1-2 kentästä muutamalta nettikauppasivulta ja tulokset listattuna näkyviin omalle nettisaitille.

Omat taidot ovat: vähän html:ää, vain aavistus tietokannoista eikä muuta.

1. Jos näillä eväillä onnistuu, mitkä työkalut?
2. Jos ei 1. niin mistä edullinen koodari tälle?

p99o [23.07.2014 17:37:21]

#

Siis tajusinko oikein että yrität kerätä tietoja nettikauppasivuilta (tuotteen nimi, hinta esim.)?

The Alchemist [23.07.2014 18:33:27]

#

Ei niitä suoraan sivuilta kannata yrittää kaivella, vaan usein tällaisiin hinnastoihin haluavat kaupat ylläpitävät erillistä tuotetietodokumenttia, josta tuotteet voi lukea.

vertailijax [23.07.2014 18:35:34]

#

Kyllä, kuten esim. vertaa.fi -sivusto tekee. Annat hakukenttään vaikka CD:n nimen ja saat tulokset hintoineen esim. hintajärjestyksessä. Vertaa.fi sivusto kävisi suoraan tarkoitukseeni, mutta se ei hae niitä tuotteita ja niitä nettikauppoja, joista olisin kiinnostunut. Tarkoitus on siis vain löytää edullisimmat nettikaupat (max 5-6 kpl), josta etsittyä tuotetta saa. Tai siis ehkä myös se ainoa kauppa, joka tuotetta myy.
Siis perustaisin nettiin kaikille avoimen "omavertaa.fi" -sivuston hyvin suppealle tuoteryhmälle, johon ei nyt ole tarjolla vertailukonetta. Vertaa.fi tuskin on kiinnostunut lisäämään tätä "nakkikioskijuttua" omaan palveluunsa

Lisäys:

The Alchemist kirjoitti:

Ei niitä suoraan sivuilta kannata yrittää kaivella, vaan usein tällaisiin hinnastoihin haluavat kaupat ylläpitävät erillistä tuotetietodokumenttia, josta tuotteet voi lukea.

Nämä kaupat eivät ylläpidä erillisä hinnastoja vaan ne on haettava kaupan omasta tuotehakukentästä tuotteen nimellä, kuten sivulla kävijä tekee. Eli pitää kai osata emuloida selainta, enpä ymmärrä tätä

Lisäys:

Siis vielä konkreettisemmin:

Kirjoitan hakukenttään:
"Sinun silmiesi"

Ja saan hakutulokset:
1. Sinun silmiesi tähden 6 euroa Lassen Levykauppa
2. Sinun silmiesi vuoksi 8 euroa Liisan levyputiikki
3. Sinun silmiesi edestä 10 euroa Pekan levy
4. Sinun silmiesi tähden 10 euroa Virpin levy ja sukka

Eki++ [23.07.2014 19:25:59]

#

Putkassa on vinkki aiheesta. Tosin tuolla tavalla siitä tulee aika rävellystä.

-tossu- [23.07.2014 23:54:16]

#

vertailijax: vertaa.fi ei käytä verkkokauppojen hakua tai yritä parsia hintatietoja kauppojen sivuilta, vaan verkkokaupat lähettävät tiedot palveluun määrättyä formaattia käyttäen.

Jos haluat luoda oman vastaavalla tavalla toimivan sivuston, verkkokauppojen houkutteleminen mukaan voi olla vaikeaa. Toki voit tehdä hakurobotin jokaiselle verkkokauppaohjelmistolle, mutta toimivuus on parhaimmillaankin mitä sattuu, ja on mahdollista, etteivät kaupat katso toimintaa hyvällä.

vertailijax [24.07.2014 00:52:44]

#

OK. Taitaa olla vaikeampi pala kuin luulin. Ongelmahan on vain jos hakee useammasta kuin yhdestä paikasta samalla kerralla. Nyt haen tietenkin jokaisesta n. 5-6 kaupasta erikseen peräkkäin selaimella. Kaupoille tämä haku ei liene ongelma, sama kai se onko selaimen takana ihminen vai robotti! Olisipahan säästänyt itseltäni ja monelta muulta aikamoisesti aikaa ja vaivaa.
Silti luulisin, että ei mahdotonta, mutta...katsellaan.

Kiitos kaikille vastaajille.

Grez [24.07.2014 01:59:31]

#

Joka tapauksessa jos haluat tuollaisen vertailupalvelun, kannattaa ehdottaa kaupoille että tekisivät ladattavan hinnaston ja katsoa moniko lähtee mukaan. Vähentäisiä ainakin työmäärää.

Sivuilta keräilmisessä on ainakin kaksi vaivaa:
1) Kaikissa kaupoissa sivujen rakenne on erilainen ja rakenteesta riippuen haluttujen tietojen parsiminen voi olla erittäin helppoa tai suht vittumaista. Ja tietenkin kauppa voi muuttaa rakennetta milloin tahansa, jolloin rakennemäärittely tarvitsee tehdä uudestaan
2) Et välttämättä saa kaikkia haluamiasi tuotteita kerralla samalle sivulle. Pahimmillaan voit jotutua tekemään satoja sivulatauksia - tuotteiden määrästä riippuen tietyti. Kauppa saattaa jopa blokata sinut, varsinkin jos teet haut nopeassa tahdissa.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta