Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: CSS3 Gradients

Sivun loppuun

pistemies [05.02.2014 20:40:27]

#

Taustaväristä on kysymys ja sen läpinäkyydestä. Onnistuuko se nykyään noilla gradienteseilla jotenkin?
En hae mitään "vanhaa" taustan läpinäkyvyyttä vaan sellaista jossa etualan elementit säilyvät normaaleina.
Vai toimiiko se jollakin muulla konstilla?

p99o [05.02.2014 21:38:19]

#

background-color:rgba(40,40,40, 0.9);

Katso myös tämä sivu:

http://www.colorzilla.com/gradient-editor/

pistemies [06.02.2014 09:42:43]

#

p99o kirjoitti:

background-color:rgba(40,40,40, 0.9);

Kiitos!

pistemies [06.02.2014 12:05:55]

#

Tuli vielä mieleen miten tuo käyttäytyy eri selaimilla? Tartteeko tehdä esim. IE8:lle omaa skriptiä? Entä muille selaimille?

Lebe80 [06.02.2014 12:29:25]

#

pistemies kirjoitti:

Tuli vielä mieleen miten tuo käyttäytyy eri selaimilla? Tartteeko tehdä esim. IE8:lle omaa skriptiä? Entä muille selaimille?

Se ei toimi kaikilla selaimilla. Kyllä. Riippuu selaimesta.

Huomaa viikon kysymys.

The Alchemist [06.02.2014 13:36:49]

#

Josset aio testata sivujasi millään muulla selaimella kuin omallasi, niin on aivan turhaa miettiä yksittäisen css-snippetin toimivuutta. Todennäköisesti sivusi ovat kuitenkin rikki jollain tietyllä selaimella katsottuna.

pistemies [06.02.2014 13:55:08]

#

Lebe80 kirjoitti:

Se ei toimi kaikilla selaimilla. Kyllä. Riippuu selaimesta.

Nytpä tätä on hiukan muuteltu. Valitettavasti meidän koneilta ei löydy IE8 selainta. Taustan toimivuuden voi nähdä tuolla:

http://demo.pm-netti.com/so/

HTML5 [06.02.2014 14:31:05]

#

Suosittelen caniuse.com-sivustoa, joka sisältää hyviä taulukoita CSS:n eri ominaisuuksien selaintuista, esimerkiksi CSS 3 -värit (mukaan lukien rgba). Toki sivuston toimivuus kannattaa itsekin testata.

Jonkin verran selaintukea voi testata Browserling- ja IE NetRenderer -sivustoilla. Internet Explorer -selaimen eri versioiden testaukseen on hyötyä IE:n kehitystyökaluista ja erillisestä IE Tester -ohjelmasta.

pistemies [06.02.2014 14:52:47]

#

Kiitos. Aika laaja tuki näyttäisi olevan.
En onnistunut noilla testisivuilla kokeilemaan tomivuutta. Kehyksessä oleva IE tester ei avannut popup ikkunaa edes IE9:llä.

Macro [06.02.2014 16:25:45]

#

Myytkö mulle 5D:n 60 €:llä?

pistemies [06.02.2014 16:52:11]

#

Macro kirjoitti:

Myytkö mulle 5D:n 60 €:llä?

En.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta