Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Miten saisin kannettavasta nopeamman

Sivun loppuun

less_than_perfect [12.12.2013 17:12:16]

#

Tiedän että tämä kysymys ei kuuluisi tälle sivustolle mutta kun tältä sivustolta löytää melkoisisa it-alan asiantuntioita niin kysyisimpä miten saan vanhasta kannesttavastani hieman nopeamman. Tiedän että jonkin sortin data poisto olisi jotain mutta jos netistä löytää jotain (TURVALLISTA) olisi hyvä tietää mutta ajattelin jotain cmd'en kautta.

Metabolix [12.12.2013 17:27:30]

#

Poista kaikki tarpeettomat ohjelmat ja eheytä kiintolevy. Erityisesti poista käytöstä kaikki turhat taustaohjelmat eli ne, joiden kuvakkeita roikkuu (perinteisessä Windows-näkymässä) oikeassa alakulmassa.

Edäs hyödyllinen apuohjelma on Spybot.

Kone voisi nopeutua, jos vaihtaisit Windowsin tilalle sopivasti tuunatun Linuxin, sillä Linuxista saa helposti turhat toiminnot pois ja erilaisia tuunausohjeita on netti pullollaan.

less_than_perfect [12.12.2013 17:35:39]

#

Kertoisitko tuosta kiintolevyn "EHEYTTÄMISESTÄ" kun en satu muistamaan tuommoista.

LISÄYS: Kun kerroit linuxiin vaihtamisesta tarkoitus olisi pysyä halvalla linjalla kun kerta apukoneeksi pitäisi soveltua.

Metabolix [12.12.2013 17:45:34]

#

less_than_perfect kirjoitti:

Kertoisitko tuosta kiintolevyn "EHEYTTÄMISESTÄ" kun en satu muistamaan tuommoista.

Eheyttäminen tarkoittaa suunnilleen sitä, että levyllä olevat tiedostot asetellaan fyysisesti levyllä tiiviisti niin, että ne on nopeampi lukea. Lisätietoja ja toteutusohjeita voit etsiä Googlen hakukoneella.

less_than_perfect kirjoitti:

Kun kerroit linuxiin vaihtamisesta tarkoitus olisi pysyä halvalla linjalla

Linux on täysin ilmainen. Tosin tarkemmin ajatellen sinun ei ehkä kannata sitä yrittää, kun olet niin hukassa tietokoneiden kanssa muutenkin.

The Alchemist [12.12.2013 18:24:57]

#

Minusta Windowsin IO on todella hidas, siis todella, todella hidas. Ostin itselleni ssd-levyn pelkästään Windowsin omaan käyttöön, koska suoraan sanoen vittuunnuin siihen, miten hidas kiintolevy oli Windows-käytössä. Minulla on ollut jokusen vuoden Linux samalla levyllä enkä ole kärsinyt hitaudesta sen puolella, vaikka vaihdoinkin Linuxin ssd:lle jo aiemmin.

Linuxin kanssa 'nopeus' on kuitenkin paljon monisyisempi asia. Hidas näytönohjain ja huonot näyttiksen ajurit voivat tehdä koneesta paljon hitaamman tuntuisen kuin mitä se Windows-puolella on. Minulla oli pari vuotta sitten yksi pränikkä läppäri, joka oli täysin käyttökelvoton uusilla työpöytäympäristöillä, koska sen näytönohjain oli todella heikko.

Windowsille ei oikein voi muuta tehdä kuin kokeilla eheyttää levyn tai pistää se kokonaan uusiksi. Jos koneessa on hyvin vähän ram-muistia, niin senkin lisääminen voi auttaa hieman, mutta tuskin siitä silti nopean tuntuista saa nykykoneisiin verrattuna. Ram-kapulat maksavat käytettyinä 10-15 euroa vähän mallista riippuen.

jukkah [12.12.2013 19:01:28]

#

Nopea kone maksaa aina, jos ei rahaa, niin sitten osaamista ja aikaa.

Jos laitat vanhalle koneelle Linuxin, rahaa ei välttämättä kulu ollenkaan, mutta osaamista ja aikaa reilusti. Jos taas haluat korjata Windowsin, viet sen maksulliseen huoltoon tai korjaat itse. Ja jos hankit uuden koneen, se maksaa rahaa.

Joudut siis valitsemaan pienimmän pahan, kun yhtään hyvääkään ei ole tarjolla.

tmub [12.12.2013 21:09:36]

#

Varmaan paras ja halvin tapa lisätä tietokoneelle nopeutte lienee SSD-levyn ostaminen. Itse tein 300 euron läppäristä yhtä nopean kuin laten macbookista 100 euron sijoituksella.

Taipan [03.01.2014 01:41:34]

#

Luulis että joku on jo kirjoittanut skriptin Windowssille joka poistaa käytöstä turhat palvelut yms.

Deffi [03.01.2014 11:18:06]

#

Kannattaa lukea: "I Contribute to the Windows Kernel. We Are Slower Than Other Operating Systems. Here Is Why."

Taipan kirjoitti:

Luulis että joku on jo kirjoittanut skriptin Windowssille joka poistaa käytöstä turhat palvelut yms.

Skripti ei voi automaattisesti tietää, mikä on käyttäjän mielestä turha palvelu.

The Alchemist [03.01.2014 13:41:46]

#

Windowsin palvelut ovat kyllä sellainen helvetin hässäkkä, ettei niitä muutenkaan kannata mennä napsuttelemaan pois päältä. Ainakin XP:n sain rikottua eri tavoin juuri palveluita käpistelemällä. "Virheraportointipalvelut" disabloimalla hajotin ssl-yhteydet kaikista selaimista, Puhelin-palvelun (tjsp) poistamalla taas mokkulat. Palveluita raksimalla pois säästää muistia muutaman megan, mutta tuskin se vaikuttaa koneen suorituskykyyn mitenkään.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta