Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Tekeekö hyvä kone koodista parempaa?

Sivun loppuun

latenleffahylly [18.03.2013 00:11:39]

#

Hei,

Haluan aloittaa keskustelun oman tietokoneen vaikutuksesta web-kehitykseen. Lisäksi ohjelmien, joita käytämme siinä omassa työ- ja/tai kotikoneessa. Toivon että ylläpito ei siirrä tätä topiccia toiseen paikkaan, sillä idea on juurikin seuraava...

ONKO OMAN KONEEN LAATU = PAREMPAA KOODIA, NOPEAMMIN, AMMATTIMAISEMMIN SEKÄ NIIN KUIN KAIKKIEN TULISI OHJELMOIDA.

Okei, pieni selitys lienee paikallaan. Olen web-kehittäjä, amatööri, mutta kuitenkin 4 vuoden kokemuksella jo jotain siihen verrattuna että neljä vuotta sitten en osannut riviäkään koodia. Nämä lähes 4 vuotta koodasin lähes 90% PC ja Linux ympäristössä. Vihdoin tulin järkiini saatuani säästöt kasaan. Kuten otsikkokin sen jo kertoo.

MacBook Pro "Retina" 15-tuumaa, 16 Gt keskusmuisti.

+ kone on todella tehokas: käynnistys valehtelematta 3-4 sekuntia. Useita ohjelmia samaa aikaan päällä kun koodaan:

- NetBeans
- spotify
- lightroom 4
- itunes
- MAMP
- texturi
- chrome

Ei pienintäkään hidastumista. Sitten kun haluan varmuuskopiointia, Time Capsule hoitaa tämän hiljaa taustalla. 2 Tt riittää täysin vuosiksi. Näyttö on täydellinen. Näppäimet valaistu ja mukavat sormissa. Touchpad korvaa hiiren. Erillinen ergonomia tuki auttaa niskakivuissa, tuolikin on nyt ammattilaisten kehuma, vaikka Ikeasta.

Yritän sanoa että Mac on paras ympäristö koodata. Esim. FTP-ohjelma Transmit 4. Ei tarvitse muuta kuin "drag and drop" ja kansiot siirtyvät nopeasti palvelimelta työpöydälle. Nettini on 10/10 Mt. Se on riittänyt vaikka haaveilen 100 megatavusta. Kysynkin seuraavaa:

- Mikä kone?
A. Desktop
B. Laptop

- Mikä käyttöjärjestelmä?
A. Windows
B. Linux
C. Mac OS X

- Kehitysympäristö?
A. Esim. MAMP + Lightroom 4 + NetBeans + Sublime Text 2 + Transmit 4

- Erityistä sinun työhuoneessa?
A. Esim. Varmuuskopioin tiedostot Time Capsulen avulla langattomasti ja automaattisesti 4 tunnin välein

JA viimeisenä, mutta tärkeimpänä kysymyksenä (huom ei provo) Jos kerta ammattilaiset koodaavat Macilla niin mikset sinäkin?! Parhaat ohjelmat, näyttö ja teho. MacBook Pro "Retina" 15-tuumaa... On tilastojen mukaan PARAS KOSKAAN RAKENNETTU KANNETTAVA TIETOKONE,

Se on niin kevyt (2kg) että se on helppo ottaa mukaan asiakaskäynneille tai pitää sylissä kun esim. Kirjoittaa DOKUMENTAATIOTA tietenkin parhaassa paikassa (iWriter) vain 4,50€ Mac App Storesta. Ainakin oma elämäni täysin muuttunut, lähes 3000€ hankinnan johdosta, tai no ylikin. Mutta elin köyhänä lähes 4 vuotta kunnes tulin järkiini ja panostin parhaaseen mahdolliseen web-kehitys ympäristöön, kiitos jos jaksatte vastata omat suosikkinne kohtaan.

t0ll0 [18.03.2013 00:38:30]

#

No tämä vaikuttaa jo niin hauskalta, että pakko kokeilla..

- Mikä kone?
Nelisen vuotta vanha halppis kannettava 15"-näytöllä

- Mikä käyttöjärjestelmä?
Windows 7/8

- Kehitysympäristö?
wamp + Sublime Text 2 + kaikenlaista satunnaista riippuen projektista. Niin ja rPi kotipalvelimena jos se lasketaan mukaan.

- Erityistä sinun työhuoneessa?
Useimmiten koodaan sängystä käsin tai nojatuolissa kannettava sylissä.

- Jos kerta ammattilaiset koodaavat Macilla niin mikset sinäkin?!
En näe mitään etua hintaansa nähden omalla kohdallani.. Olen tämän halppiskannettavan hankintahinnan kuitenkin kuitannut monen monta kertaa projekteillani ja macin hommaaminen vain pienentäisi voittojani turhaan.

Mielestäni koneella ei ole mitään merkitystä koodin laatuun. Toki sitä koodia voi syntyä nopeammin eri ympäristöissä (esim. useampi näyttö?), mutta ei se takaa laatua.

Lehtiö+kynä yhdistelmä toiminut asiakaskäynneillä omalla kohdallani tosi hyvin ;)

edit, latenleffahyllyn kirjotukset ei petä koskaan!

kaviaari [18.03.2013 00:55:36]

#

Nyt selvisi miksei projektini koskaan valmistu, pitääkin käydä ostamassa mäkki niin hommat etenee. Kiitos paljon!

Ripe [18.03.2013 08:35:40]

#

t0ll0 kirjoitti:

No tämä vaikuttaa jo niin hauskalta, että pakko kokeilla..

Täytyy kyllä julkistaa omatkin tiedot, on sen verran hauskaa.
- Kone?
Kaksi vuotta vanha Lenovon kannettava, 13" näyttö

- Käyttöjärjestelmä?
Windows 7, VirtualBoxissa useita linuxeja, joilla myös testaan koodata.

- Kehitysympäristö?
Qt Creator, notepad++, vim, kate, ...

- Erityistä työhuoneessa?
Pöytä, joka on täynnä kaikenmoista muuta rojua.

- Miksen koodaa Macilla?
Koska en näe sen hankintaa tarpeellisena. Turhan kallis kone, ja linuxeilla ja windowsilla kyllä pärjää.

t0ll0 kirjoitti:

Mielestäni koneella ei ole mitään merkitystä koodin laatuun. Toki sitä koodia voi syntyä nopeammin eri ympäristöissä (esim. useampi näyttö?), mutta ei se takaa laatua.

Olen täysin samaa mieltä.

tmub [18.03.2013 08:54:18]

#

Mitähän tähän sanoisi...

Blaze [18.03.2013 09:00:41]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Yritän sanoa että Mac on paras ympäristö koodata.

En usko.

Mut niin, näillä mennään kotona:

- Mikä kone?
Parivuotias itekasattu desktop-mylly. Core i5, 16Gt RAM, 2x 24" näyttöjä.

- Mikä käyttöjärjestelmä?
Gentoo Linux, KDE

- Kehitysympäristö?
Vim on perustyökalu kaikkeen, noin muuten riippuu siitä, mitä teen. Nyt viimeksi on tullu käytettyä Eclipseä Android-devaamiseen.

- Erityistä sinun työhuoneessa?
Koko talossa ei ole yhtään ainoaa Windowsia.

-Jos kerta ammattilaiset koodaavat Macilla niin mikset sinäkin?!
Mitkä ihmeen ammattilaiset? Emmä tunne yhtään. Töissä meillä on yks mäkki, ja se on myyntimiehellä, joka ei koske koodiin ollenkaan.
Itse henkilökohtaisesti en koske siihen, koska en halua suljettua käyttistä, jossa en voi tehä asioita niinkun minä itse haluan.

Toki aina kannattaa käyttää sellasta ympäristöä, joka itselle tuntuu sopivalta. Jollekin se voi olla varmasti myös Mac.

Merri [18.03.2013 09:22:34]

#

- Mikä kone?
Ranuan kunnan alueelta lähtöisin oleva remix. On näin kohta 30:n vuoden ikäisenä laitoksena meinannut alkaa kerätä bloattia itseensä, mutta sitä ei pääse kertymään kun ei lataa kauheasti ihan mitä tahansa sisään.

- Mikä käyttöjärjestelmä?
Aivot. Jatkuva optimointi ja tyhjennys tarpeellista, kokoajan meinaa kertyä ylimääräistä roskaa sisään. Joku suunnitteluvika vissiin.

- Kehitysympäristö?
Pirskatin kiero mielikuvitus. Aina välillä. Tyhmät jutut auttaa myös joskus keksimään loistavia ideoita. Vähän jääräpää.

- Erityistä työhuoneessasi?
Parisänky. Mahdollistaa tehokkaan rentoutumisen tarvittaessa.

jukkah [18.03.2013 09:36:27]

#

Minusta riippuvuus on toisin päin, eli "kaikki hyvät koodarit käyttävät Mäkkiä" eikä "kaikki Mäkkiä käyttävät ovat hyviä koodareita".

latenleffahylly kirjoitti:

Jos kerta ammattilaiset koodaavat Macilla niin mikset sinäkin?!

Esim. kuka? Ei tule mieleen ketään Mäkillä koodaavaa.

Koodauskoneeni: 1,5 vuotta vanha halpisläppäri Ubuntulla ja 24/1-nettiyhteydellä. Työkaluina Aptana Studio ja Git sekä muutama muu vekotin. Arvostan erittäin paljon vapautta (mm. vapaita ohjelmistoja), joten en voisi kuvitellakaan Macin hankkimista. Tulevaisuudessa aion itse rakentaa oman koneeni.

Kun kone hidastelee silloin tällöin, saatan pitää tauon, ajatus katkeaa kuitenkin. :)

Merri: XD

groovyb [18.03.2013 09:55:03]

#

Nyt on kyllä pakko sanoa että kaikki mac -koodarit jotka tunnen, tekee töitä vain apple maailmaan (iPhone etc). Yhtään webbi -puolen kehittäjää en tunne joka macillä vääntää. Toisaalta taas macit ovat lähes standardi musapuolella, niin tracker kuin masterointipuolellakin. Eli kyllä ne hyviä työkoneita ovat, ei sitä varmaan kukaan edes kiellä. Jos siis pitää Maceillä työskentelystä ylipäätänsä.

Itse työskentelen tällä hetkellä Lenovo w520:llä.
tässä luntatut speksit:

i7-2670QM CPU @ 2.2Ghz, RAM 8GB
käyttiksenä Windows 8.
Virtuaalikoneina pyörii kolme windows server 2008 r2:sta.
(SQL Server 2012 + 2x WFE, yksi service -applikaatioille ja yksi web -applikaatioille)

Koneen tehoilla nyt suoranaisesti ei työskentelynopeuteen ole merkitystä, ellei sitten tarvitse raskaita virtuaalikoneita pyöritellä samalla. Normaali web -kehitys onnistuu kyllä vaikka millä purkilla.

Työn laadukkuuteen ei vaikuta kone, eikä se millainen nojatuoli sinulla sattuu olemaan. Eikä mikään muukaan ulkoinen asia. Se että edes jotenkin liität nuo asiat toisiinsa, on jotenkin häiritsevää. Kuten myös se että olet takertunut yhteen työskentely-ympäristöön (Mac + lisähärpäkkeet). Kyllä Macillä voi hyvin koodata, ja kannattaakin jos se mitä teet on mielestäsi sillä parempi tehdä.Siitähän se tehokkuus tulee, luontevat työvälineet. Pitää myös vaan varautua siihen että jossain vaiheessa vastaan tulee projekti jota taas Macilläsi on huonompi tehdä. Henkilökohtaisesti pidän hankintaasi turhana (liian hintava) siihen nähden, mitä kehitystä teet, ja kuinka nopeasti hankintasi maksaa itsensä takaisin suhteessa työtilausten määrään. Jos tekisit softia iPhoneen tai muihin applehärpäkkeisiin, pitäisin valintaasi luontevana.

latenleffahylly [18.03.2013 10:00:18]

#

Kiitos hienoista kirjoituksista, toivottavasti saadaan lisää. No... olen kuitenkin todistanut sen yhden asian, jota ennen kirjoitustani pelkäsin.

Suomalainen:

Mahdollisimman halpa hardware, hyvin pelkistetty software, vihaa Macciä (suljettu alusta, kallis hienostelua). Erikoisuutena mukavuuden haluisuus eli perus suomalaisuuden erityis piirre "järkyttävän kiero luonne".

Ruotsalainen: Ei tingi hardware/ software asioissa, vaan etsii parasta ja on valmis maksamaan siitä. Luultavasti sivistyneempi, jolloin työympäristö siisti ja moderni. Sellainen johon Mac sopii.

---

Noniin kiitos tuosta pointista (2 näyttöä) unohtui itseltä kokonaan eli kun luovuin 23" tuuman PC koneesta, niin mietin heti, että jossain vaiheessa sellainen iso 27-30" Thundebolt -näyttö saattaisi olla haave. Hinta 1000€ ja sopii saumattomasti yhteen MacBook Pro retinan kanssa. Oliko jopa langaton kuvan striimaus mahdollinen AirPort työkalujen avulla.

- Eli auttaako 2 näytön hankinta koodaamisessa. Käsittääkseni lähes jokainen oikea ammattilainen käyttää toista näyttöä, jopa kolmatta.

1.) koodaus
2.) ulkoasu (se mitä koodi tekee)
3.) virhelogi

---

Jos joku osaa vastata haluaisin yrittää saada virhelogin näkymään iPad3-näytöllä stadilla tässä vieressä. Se voisi auttaa koodauksessa. Wordpress antaa mukavasti virheilmoituksia. Yksityiskohtaisia ja kauniita ulkoasulta, jolloin niitä ei tarvitse pelätä. Juu.. huomenta vaan kaikille nyt jatkan teen parissa ja etsin tietoa virhelogin streemaamisesta iPad3 näytölle..

AirView -vai mikä se nyt oli Appsin avulla.

qeijo [18.03.2013 10:08:22]

#

Ei kai taas, omg.

Ohjelmakoodihan muodostuu ja syntyy bioloogiesti, vasta sen jälkeen se jatkojalostetaan digitaaliseen muotoon, tähän prosessiin ei voi vaikuttaa fyysisillä laitteilla ainakaan vielä.

groovyb [18.03.2013 10:12:05]

#

Niin ja muuten, LinkedIn:in Honors and Awards kohtaan ei kannata pistää saavutuksia pelimaailmassa. Moni työllistäjä katsoo julkista profiilia kuin CV:tä, joten se kannattaa täyttää vastaavalla virallisuudella.

Ei myöskään kannata täyttää Experience kohtaan Developer, ilman mainintaa missä olet tehnyt töitäsi. Se kuvaa sitä että olet vaan itse keksinyt olevasi kehittäjä.

as in:

Current
Developer at -

Honors and Awards:
Pro Evolution Soccer 5 (Champion, Finland)

tmub [18.03.2013 10:35:42]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Suomalainen:
Mahdollisimman halpa hardware, hyvin pelkistetty software, vihaa Macciä (suljettu alusta, kallis hienostelua). Erikoisuutena mukavuuden haluisuus eli perus suomalaisuuden erityis piirre "järkyttävän kiero luonne".

Ruotsalainen: Ei tingi hardware/ software asioissa, vaan etsii parasta ja on valmis maksamaan siitä. Luultavasti sivistyneempi, jolloin työympäristö siisti ja moderni. Sellainen johon Mac sopii.

Mitä? Ruotsalainen = homo, suomalainen = hetero. Eiku miten se yleistäminen meni?

Latska [18.03.2013 10:35:49]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Suomalainen:

Mahdollisimman halpa hardware, hyvin pelkistetty software, vihaa Macciä (suljettu alusta, kallis hienostelua). Erikoisuutena mukavuuden haluisuus eli perus suomalaisuuden erityis piirre "järkyttävän kiero luonne".

Ruotsalainen: Ei tingi hardware/ software asioissa, vaan etsii parasta ja on valmis maksamaan siitä. Luultavasti sivistyneempi, jolloin työympäristö siisti ja moderni. Sellainen johon Mac sopii.

Norjalainen: Alustana kalastusvene tai öljynporauslautta. On valmis maksamaan siitä, kuten on valmis maksamaan kaikesta muustakin. Työympäristö haisee turskalle.

---

Ei vaan joo, itse olen sitä mieltä, että kukin käyttää sitä minkä parhaaksi näkee. Vaihtoehdoista on hyvä tiedottaa, mutta en halua, että niitä tuputetaan. Pöytäkone on pari vuotta vanha HP:n pakettikone, jossa on Windows 7, Intel i3 550 ja neljä gigaa ramia. Ajanee asiansa vielä montakin vuotta tästä eteenpäin.

Kehitysympäristöistä en osaa sanoa juuri mitään kun koodailut on viime aikoina jääny sen verran vähälle niin ainakin toistaiseksi mikä vaan käytettävissä oleva tekstieditori toimii. Mieluiten kuitenkin joku syntaksivärjäävä, kuten Notepad++.

"Työhuoneessa" ei ole mitään muuta erikoista kuin sänky. Tämä on siis yksiö, jossa vietän aikaa muutenkin.

Ja viimeiseen: Minullekaan ei tule mieleen juuri ketään ammatikseen Macilla koodaavia, graafikoita tai muusikoita ne suurimmaksi osaksi tuppaa olemaan ja siihen se on varmasti aika täydellinen paketti tai ainakin työkaluja löytyy riittämiin. Ja vaikka hehkuttamasi MacBook Pro olisikin tilastojen mukaan paras kone koskaan, niin täytyy kuitenkin pitää mielessä vanha sananlasku: Vale, emävale, tilasto.

qeijo [18.03.2013 10:37:02]

#

tmub kirjoitti:

latenleffahylly kirjoitti:

Suomalainen:
Mahdollisimman halpa hardware, hyvin pelkistetty software, vihaa Macciä (suljettu alusta, kallis hienostelua). Erikoisuutena mukavuuden haluisuus eli perus suomalaisuuden erityis piirre "järkyttävän kiero luonne".

Ruotsalainen: Ei tingi hardware/ software asioissa, vaan etsii parasta ja on valmis maksamaan siitä. Luultavasti sivistyneempi, jolloin työympäristö siisti ja moderni. Sellainen johon Mac sopii.

Mitä? Ruotsalainen = homo, suomalainen = hetero. Eiku miten se yleistäminen meni?

Ruotsalainen = homo, suomalainen = juntti, suomenruotsalainen = hyvin pukeutuva hetero

Merri [18.03.2013 10:58:35]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Mahdollisimman halpa hardware, hyvin pelkistetty software

Minkäs minä sille voin, että luonnontuotteet ovat ilmaisia. Pääkoppaankaan ei ole saatavilla kuin rajoitetusti lisäosia... uuden mikrofonin ja kameran kyllä saisi halutessaan, tosin ensin pitäisi rikkoa vanhat kun uudet on aika kalliita.

kllp [18.03.2013 11:04:06]

#

Minulla ei ole kokemusta MacBook Pro 15" "Retinasta", mutta täytyy sanoa, että kyllä muuttui elämäni, kun ostin MacBook Airin. Koodistakin tulee PALJON ammattimaisempaa ja kevyempää sillä! Käyttäähän Linus Torvaldskin Airia, mikä on selvä osoitus sen parhaimmuudesta.

-Mikä kone?
MacBook Air 11"(Joku voisi sanoa jotain näytön pienuudesta, mutta MacBookissani onkin erittäin edistynyt Thunderbolt-liitäntä, jolla saan tietokoneeseeni vaikka KAKSI Applen näyttöä kiinni!)

-Käyttöjärjestelmä?
OS X ja Linsux

-Kehitysympäristö?
Clang ja sublime text 2

MacBook Pro 15" "Retina" on joku harrastelijaMacci. Kukaan täysjärkinen ihminen ei kanna KAHDEN kilon läppäriä mukanaan! Koitapa esim. tehdä sillä niin, että pidät sitä toisen kämmenen päällä ja koodaat toisella kädellä. Aika raskasta! Airillapa ei ole!

Mielestäni koneella todellakin on vaikutusta koodin laatuun. Vähemmän tehokkaalla koneella tulee varmasti koodattua vähemmän bloattia koodia! Siinäkin MacBook Air on parempi kuin joku ylitehokas MacBook Pro.

Mutta mikä hulluus saa sinua käyttämään NetBeansia? Sehän on tutkitusti surkein IDE.

Enkä myöskään ymmärrä ulisemista siitä, että OS X tai joku muu ei ole "avoin". Jos ei pysty tekemään "suljetulla" ohjelmalla samoja asioita kuin "avoimella", on silloin kyse käyttäjän kokemattomuudesta ja taitojen puutteesta.

Minulla on useamman vuoden kokemus ohjelmistokehityksessä alan huippuosaajien kanssa, joten tiedän kyllä mistä puhun!

tmub [18.03.2013 11:15:17]

#

No huhhuh. Kllp kertoi kyllä niin hyviä pointteja, että jokaisen meistä olisi syytä harkita MacBook Airin hankintaa.

Onneksi maailmassanne on fiksuja osaajia. Nyt voisit Late sinäkin hankkia airin ettei sitten nolota työpaikalla kun muut nauraa isolle painavalle tietokoneellesi.


PS. Minun maanantait ovat hiukan tylsiä :'(

Grez [18.03.2013 11:45:09]

#

Itsekin kyllä olen todennut, että läppärissä (jos sitä meinaa mukana kuljettaa) on keveys tärkeimpiä ominaisuuksia. Nimimerkillä ennen 17" näytöllä varustettua 3,4 kilon ronttia raahannut ja sittemmin päivittänyt 1,4 kilon zenbookiin 13" näytöllä. Tosin tässä tietty edesauttoi se, että 1920x1080 resoluutio 13" näytöllä ei ole minulle liian pientä (Windowsin normaali 96 ppi asetuksella).

reino [18.03.2013 15:11:17]

#

Täytyyhän nyt tähän ketjuun laittaa omakin viesti.

- Mikä kone?
Itse koodaan pääasiassa IBM ThinkPad X31 läppärilläni. Se on kohtuullisen kevyt (1.6 kg) ja sen näppäimistö on aivan ylivertainen verrattuna muihin näppäimistöihin. Siinä ei ole kömpelöä kosketusalustaa vaan kätevä tappihiiri joka toimii oikein hyvin. Speksit: 1.4GHz Intel(R) Pentium(R) M, 512MB muistia ja 12.1" 1024×768 näyttö.

- Mikä käyttöjärjestelmä?
Ubuntu 8.04 GNU/Linux

- Kehitysympäristö?
Yleensä kate. Riippuu käyttötarkoituksesta.

- Erityistä sinun työhuoneessa?
Työpöytä (ja vähän koko huone) täynnä romua. Tuoli on ihan tavallinen puinen tuoli.

En näe mitään järkeä ostaa 1000€ läppäriä kun halvemmallakin pärjää. Tokihan se riippuu käyttötarkoituksesta. Mutta mielestäni tämän ThinkPadin näppäimistö on täydellinen koodaamiseen. En kyllä minäkään tunne ketään ammattikoodaria tai ammattiwebkehittäjää joka käyttää maccia. Mielestäni kuitenkin ympäristö ei vaikuta merkittävästi koodaamiseen. Onhan se kuitenkin hyvä koodata pienellä resoluutiolla sivuja että sitten tietää kuinka hirveiltä ne näyttää pienemmillä näytöillä tai mobiililaitteella.

qeijo [18.03.2013 15:19:29]

#

Kevein ajatuksein

Kehitin työni, siten kehityksen tein,
ja kevein perustein kehityksen eteenpäin vein.

Koska kehitin työni, kevein perustein,
niin kehitys työni minut raastupaan vei.

qeijo, 18.3.2013

-tossu- [18.03.2013 15:53:19]

#

- Mikä kone?
Pöytäkone, Athlon X2 6400, 4GB, kaksi 21" 1920x1080 näyttöä
Satunnaisessa koodauskäytössä on myös Lenovo X230t läppäri.

- Mikä käyttöjärjestelmä?
Arch Linux, KDE työpöytä

- Kehitysympäristö?
Kate tekstieditori

- Jos kerta ammattilaiset koodaavat Macilla niin mikset sinäkin?!
Koska vastaavan PC-koneen saa halvemmalla, enkä näe, että OS X toisi merkittävää etua koodaamiseen. Linuxkin tukee verkkotiedostojärjestelmiä läpinäkyvästi ja varmuuskopiointi onnistuu rsyncillä. Komentorivillä saa muutenkin kaiken tarvittavan aikaan kätevästi.

Kahdesta näytöstä on kyllä hyötyä, mutta koneen muilla spekseillä ei ole paljoa väliä. Editori ja selain ei paljoa vaadi. Suurin osa koodista pyörii vanhalla Pentium II -palvelimella, eivätkä senkään rajat tule vastaan.

samip [18.03.2013 16:37:29]

#

- Mikä kone?
Thinkpad T420s (läppäri). Muistia lisätty 4 GB -> 16 GB

- Mikä käyttöjärjestelmä?
Windows 7

- Kehitysympäristö?
PHPStorm, Visual Studio, Sublime Text

- Erityistä sinun työhuoneessa?
Telakat läppäreille suht harvinaisia kotikäytössä nykyään, eli se.

latenleffahylly [18.03.2013 16:58:35]

#

Uskomatonta kuinka erilaisissa ympäristöissä ihmiset web-kehittävät. Hmm.. haluaisin vaihtaa NetBeansilla koodailun Sublime Text 2 kehittämiseen, mutta varmaan jotain PHP-laajennuksia täytyy ensin hakea. Koska ei automaattisesti kerro esim. Luokan metodeista kun olion synnytin ja yritän tutkia mitä vastasyntynyt jo osaa.

---

Huom! Ei tämä topicci ole mikään provo. Olen oikeasti TÄYSIN sitä mieltä, että tehokas kone on tärkeä asia.

Kuinka nopeasti saatte auki

- NetBeans
- Spotify
- MAMP
- Chrome
- iWriter
- Lightroom4
- YouTube 1080p video (30min)

Uskomatonta, mutta täysin totta MBP-retina 15 tekee nämä asiat heti. Ei latausta, ei ääntä, ei lämpöä... voitteko kuvitella mitä tämä säästää kun tämän prosessin tekee 3-4 kertaa päivässä 21-28 kertaa viikossa ja lukemattomia kertoja kuukaudessa.

Eli kun rakennan Tapahtumapalvelun versiota 2, josta saan koneen hinnan takaisin niin toistan päivittäin saman prosessin.

AAMU:

- sähköt päälle (2 napin painallusta)
- kahvinkeitin päälle
- MBP-retina päälle (3 sekuntia)
- MAMP auki
- NetBeans auki
- Spotify taustamusa päälle
- TUTT+ premium HD-Video päälle
- iWriter päälle (dokumentaatio)
- Texturi päälle (muistiinpanot)
- Lightroom4 tai Photoshop cs6 päälle (grafiikka, kuvat)
- Finder (kansiot)

Noniin, kuulostaa melko isolta työltä, aikaa kuluu? Vai onko kyse sittenkin tehosta ja tehokkuudesta. Panostakaa hyvään koneeseen. + Kivempi tehdä töitä, harrastaa. En halua aiheuttaa riitaa, mutta usein Apple tekee asioita hyvin. Vai kuinka moni on käyttänyt FTP ohjelma Transmittia verrattuna hirvittävään Mozilla FTP rävellykseen.

Toisessa vain "Drag and Drop" + kaunis käyttöliittymä, nopea ja 100% toimiva. Nämä Applen kalliit tuotteet muuttuvat nopeasti edullisiksi. Ne ovat myös kestäviä, lujaa laatua ja kaikinpuolin hienoja. Jopa naiset tykkäävät Applesta. Suosittelen sinulle joka mietit uutta työympäristöä, esim. jos olet 12-20 vee opiskelija, koululainen. Hanki uusi MBP-retina. 13 kiva ei ihan niin tehokas (Airin tasoa). 15 enemmän vaativaan käyttöön. Tai sitten kuin itse tein -> tilasin valitsemat osat. Toki hinta huima.

Time Capsule on myös riittävä varmuuskopioinnissa. Subversionista aikaisempaa kokemusta. GITtiä kehutaan aina jne.

dartvaneri [18.03.2013 17:17:33]

#

lainaus:

jos olet 12-20 vee opiskelija, koululainen. Hanki uusi MBP-retina.

Kuinka monella opiskelialla arvelet olevan varaa moiseen? Kyllä kuule meillä opiskelioilla menee sitä rahaa hyvin paljon niin moneen tärkeämpään kohteeseen, kuin >3000e läppäriin.

jlaire [18.03.2013 17:34:56]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Jopa naiset tykkäävät Applesta.

Vakuutuin.

jukkah [18.03.2013 17:35:00]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Ei tämä topicci ole mikään provo. Olen oikeasti TÄYSIN sitä mieltä, että tehokas kone on tärkeä asia.

Koneella voi tosiaan olla psykologisesti vaikutusta koodin laatuun. Jos koodari tuntee olevansa hyvillä työkaluilla liikkeellä, motivaatio pysyy todennäköisesti korkealla. Siinä on silti ainakin yksi vaara: jos "hurmos" nousee päähän asti, koodari voi yrittää haukata liian suurta kakkua ja epäonnistua pahan kerran.

dartvaneri kirjoitti:

lainaus:

jos olet 12-20 vee opiskelija, koululainen. Hanki uusi MBP-retina.

Kuinka monella opiskelialla arvelet olevan varaa moiseen? Kyllä kuule meillä opiskelioilla menee sitä rahaa hyvin paljon niin moneen tärkeämpään kohteeseen, kuin >3000e läppäriin.

Ainakin heillä, joiden isä ja äiti käyttävät Mäkkiä. Tai siis, heidän isillä on varaa hankkia sellainen pojalle... Sitä paitsi, maksaahan se paljon vähemmän kuin mopoauto tai muu menopeli, jollaisia on (ainakin täälläpäin) melkein joka toisella.

hackeri [18.03.2013 17:48:20]

#

HMM! http://i.imgur.com/fXg5d7E.jpg (mac kone 7300$ ja vastaava PC kone 1400$ samalla hardwarella). miksi ostaa macci kun samalla hinnalla saa tehotykin PC:een mikä on paljon parempi? macilla ei toimi edes pelit ja hyvät snes-emut.

latenleffahylly [18.03.2013 18:34:41]

#

Onko 3000 € paljon täydellisestä koneesta? 5 vuotta 600€/ vuosi, 50€/kk ja päivässä alle 2 €

tmub [18.03.2013 19:12:22]

#

Onko sulla Late ihan kaikki hyvin?

Othnos [18.03.2013 19:27:39]

#

- Mikä kone?
Apple MacBook Pro 13"

- Mikä käyttöjärjestelmä?
OS X Mountain Lion

- Kehitysympäristö?
XAMPP + NetBeans (+ Xcode muuhun kuin Javan ja nettisivujen koodaukseen)

Pöytäkonekkin löytyy, mutta nykyään ei tule käytettyä kuin aniharvoin, jos pelaamaan haluaa/kerkeää, sekä puhtaasti windowsille koodia kehittäessä.

Ainakin aikasemmin tässä Mountain Lionissa oli ongelmia useampaa näyttöä käyttäessä, jos piti sovelluksia "full screen" tilassa. Kahta eri sovellusta ei pysty käyttämään näytöissä yhtäaikaa ellei käytä tietty "glitchiä". Aiemmin pc:llä useampaan kertaan manuskat ja kehitteillä oleva sivu oli toisella näytöllä ja koodaus IDE toisella. Muuten kyllä omat käyttökokemukset ovat olleet vain positiivisia alussa olleen näppäinten etsimisen jälkeen. Käyttökokemusta tosin (virheellisesti) vahvistaa se, että aiemmin sammutin aina pöytäkoneen ja kesti huomattavan pitkään käynnistää se ja odottaa kunnes se oli "käyttövalmis", mutta nykyisin mäkki on aina vain lepotilassa jonka palauttaminen kestää vain muutaman sekunnin.

Yllätyin kuinka neutraalisti täällä Ohjelmointiputkassa mäkkiin suhtaudutaan, mutta löytyihän täältä sitten näitä "vihaajiakin". Suosittelen hankkimaan omakohtaista kokemusta kyseisistä laitteista ennen kuin niitä alkaa sen suuremmin haukkumaan. Itselläni oli tarkoitus jonkin sortin ultrabook hankkia jonka johdosta sukulaiseni ehdotti mäkkiä, enkä ole kyllä nyt vuoden jälkeen katunut päätöstäni hankkia sellaisen. Kriteereinäni olivat lähinnä paino sekä akunkesto jolloin mäkkiä vastaavat halvimmat ultrabookit olivat n. 100 euroa edullisempia, kuin mac, mutta huomattavasti huonommin viimeisteltyjä. Tällä hetkellä jos pitäisi valita MacBook Airin ja hieman tehokkaamman vastaavan Asus Zenbookin väliltä voisin jopa siirtyä jälkimmäiseen, jos Windows 8 on lähellekkään yhtä käyttökelpoinen kuin OS X.

Jalmari91 [18.03.2013 19:28:46]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Onko 3000 € paljon täydellisestä koneesta? 5 vuotta 600€/ vuosi, 50€/kk ja päivässä alle 2 €

Arvaa onko se kone enää silloin 5 vuoden päästä täydellinen :) Ei se kone vaikuta mun mielestä koodin laatuun, mutta tiettyyn pisteeseen asti se voi vaikuttaa tuottavuuteen. Tai pikemminkin toisinpäin, eli mitä huonompi kone, niin sitä helpommin huomaa koodissa olevat ongelmat.

The Alchemist [18.03.2013 19:36:29]

#

Näyttö: Dell U2711 (27", IPS)
Näyttö: Nec EA231WMi (23", IPS)
Prossu: Core i5 (quad core)
Muisti: 8 Gt ddr3
Tallennustila: 128 Gt ssd + 1 Tt kiintis + 1 Tt usb-levy backupeille
Kaiuttimet: Genelec 8020A
Kuulokkeet: Beyerdynamic DT770
(Popit on tärkeät ettei tylsisty)

Työläppäri on tehoiltaan hieman parempi:
Näyttö: 14" (hyvä reso, muuten huonot speksit)
Prossu: Core i7 (quad core + ht)
Muisti: 8 Gt ddr3
Tallennustila: 256 Gt ssd

Käyttiksenä kaikissa se iänikuinen Linuxi Gnomella ja härpäkkeillä.

latenleffahylly kirjoitti:

Mutta elin köyhänä lähes 4 vuotta kunnes tulin järkiini ja panostin parhaaseen mahdolliseen web-kehitys ympäristöön, kiitos jos jaksatte vastata omat suosikkinne kohtaan.

Olitko köyhä ostaessasi kolmen tonnin läppärin ja tuliko sinusta välittömästi rikas kyseisen tapahtuman johdosta? Kuulostaa nimittäin hieman intuition vastaiselta tämä.

tmub [18.03.2013 20:01:22]

#

No ok, minäkin sitten osallistun :(

Näyttö: Vanha vanha Fujitsu Siemens 21"
Näyttö2: Acer P196HQV
Prossu: Intel i5-3570K
Muisti: 16gb
Kovot: Kingston 120GB HyperX 3K SSD, joku roska 500GB
Näyttis: Palit NVIDIA GeForce GTX 670 JetStream
Kaiuttimet: Halvimmat mitä kaupasta X löytyi
Kuulokkeet: Sennheiser HD-439
Käyttis: Windows 7

Koulua varten läppäri: 4gb ram, 2,3ghz dualcore, 128GB SSD, Windows 7 + Ubuntu
Miniläppäri vuodelta 2008: Acer Aspire One ZG5 ubuntulla, joka olikin turhake :(

Olkkarissa pörrää kans yks kone, jossa pyörii VMWare ESXi tmv. Pyörittelen sillä lähinnä jotain höpsöjä kouluun liittyviä projekteja ja ehkä vähän omiakin juttuja!

Näiden lisäksi tietysti muut vanhat koneet ja niiden osat mistä ei pysty luopumaan.

Paras topic ikinä!

EDIT: Ainiin ja koodaan yhtä surkeaa koodia kaikilla laitoksillani.

latenleffahylly [18.03.2013 21:12:27]

#

- Othnos miksi XAMPP eikä MAMP? (Upeaa että on sinunlaisiakin ihmisiä) en muuten ymmärrä tätä suomalaista Mac vihaa.

- nuubi ! Se kone on tehokas. 16 Gt keskusmuisti. Näyttö Retina eli silmä ei erota enempää tarkkuutta. Ajatteleppa käytän nyt resoa: 1440x900 suunnilleen kone voi näyttää jotain 2880 x 1800 resoa. Ja pikselitiheys 220 pikseliä tuumaa kohti. Näytössä yli 5 miljoonaa pikseliä.. Saman verran kuin Suomessa ihmisiä. Melkein.

Ostin juuri tuon koneen koska tehoa, EARLY 2013 malli. Ja sille joka kysyi onko minulla kaikki kunnossa?? Paremmin kuin koskaan. Tuo ihmeellinen kone on tuonut paljon lisää omaan ympäristöön. Esimerkiksi elokuvat ostan Apple TV:n kautta iTunesista, 1080p ja vain 1 klikkaus... On hauskaa kun kotona on kokonainen ekosysteemi:

- MacBook Pro Retina 15, 16 Gt, 256 Gt
- Apple TV
- AirPort Extreme
- Time Capsule 2 Tt
- iPad 3 16 Gt Wi-Fi

Puhelin on android, TV Sony ja kaiuttimet Genelec 2.1...... Noniin.. Tuli innostuttua. Tarkoitan että vielä kun saan nuo ohjelmat haltuun niin hyvä. Sublime Text 2 tutoriaalista voisi olla seuraava juttu (YouTube).

Lisäys: Alkemisti plussaa kovalevystä. SSD 256 Gt. Esim RAW kuvat menevät minulla aika koneeseen. Niin ja sekin on auttanut koodauksessa. Palautin näet vanhoja tiedostoja kuukauden takaa. Käyttöliittymä tuntui kuin oikeaan kapseliin menolta. Tähdet pyörivät taustalla ja kuuluisa "Valitse ja palauta" kesto minuutti tai kaksi... Kiitos Jobs

kaviaari [18.03.2013 22:31:26]

#

latenleffahylly kirjoitti:

- sähköt päälle (2 napin painallusta)
- kahvinkeitin päälle
- MBP-retina päälle (3 sekuntia)
- MAMP auki
- NetBeans auki
- Spotify taustamusa päälle
- TUTT+ premium HD-Video päälle
- iWriter päälle (dokumentaatio)
- Texturi päälle (muistiinpanot)
- Lightroom4 tai Photoshop cs6 päälle (grafiikka, kuvat)
- Finder (kansiot)

Kun isken koneen päälle kaikki konffatut softat aukeavat ihan itsekseen vaikka sitä kahvia keitellessä. Näin se ihmeellinen linux vaan pelaa, säästyy aikaa ja vaivaa hiphei!

yawnbits [18.03.2013 23:34:17]

#

Ei sillä koneen teholla ole mitään merkitystä koodin laatuun. Ainut mihin vaikuttaa on, että kuinka raskasta koodia pystyt ajamaan siinä koneessa.

- Vuosia vanha Acer Extensa 5635ZG ja Acer Aspire D250-0bgw
- Linux Fedora 18 distribuutio
- Vim + Gedit tekstieditorina. Web kehitykseen mountattu FTP yhteys saa suoraan tallennettua Geditistä tiedostot FTP palvelimelle. :) Muuhun kehitykseen terminaalissa compilerin ja git:n käyttö.
- Ei työhuoneessani mitään muuta erityistä kuin sohva missä nukun.

vesikuusi [19.03.2013 00:36:44]

#

- Mikä kone?
Dellin läppäri koululta.

- Mikä käyttöjärjestelmä?
Windows ja Linux.

- Kehitysympäristö?
Qt Creator, Visual Studio, NetBeans, kevyet koodieditorit, g++

- Erityistä sinun työhuoneessa?
Noh, koodaan yleensä tässä olohuoneessa telkkarin vieressä vanhan ompelukoneen päällä.

JA viimeisenä, mutta tärkeimpänä kysymyksenä (huom ei provo) Jos kerta ammattilaiset koodaavat Macilla niin mikset sinäkin?!
En näe tälle mitään järkevää syytä. Tiedän ammattilaisia, jotka koodaavat muilla käyttiksillä, mutta en yhtäkään, joka koodaisi Macilla.

Mitä tähän sanoisi. Eiköhän näistä ole ollut jo tarpeeksi keskustelua.

t0ll0 [19.03.2013 01:27:45]

#

Vaikea uskoa, että tätä keskustelua käydään putkassa ;) Viihdearvoa löytyy ja onhan täällä asiaakin välissä.

En ymmärrä mac-ihmisten pc-vihaa, enkä myöskään oikein ymmärrä miksi kukaan hommaisi mäkkiä ohjelmointiin. Airin keveys on kyllä hyvä pointti, mutta pöytäkoneena mäkki on mielestäni järjetön hankinta jos vain ohjelmoida aikoo. En ala tätä toimintaa kuitenkaan tuomitsemaan. Noh, ehkä saman ajatusmaailman takia pihasta ei löydy mersua kun halvemmallakin pelillä pääsee??

Ja late, voi tulla järkyttävänä yllätyksenä ja maailmojen mullistajana, mutta kyllä se "drag and drop" on ihan yleinen ominaisuus ftp-ohjelmissa(kin). Oletko oikeasti tosissasi kaikkien kirjoituksiesi kanssa vai onko sinulla mahdottoman pitkäjänteinen huumorintaju, että jaksat nähdä vaivaa saavuttaaksesi parhaimmat reaktiot ehkä vuosienkin pohjustusten jälkeen. Jos jälkimmäinen niin RISPEKT!

samip kirjoitti:

- Kehitysympäristö?
PHPStorm, Visual Studio, Sublime Text

Miten phpStorm pelittää? Oli likellä ettei tullut hankittua alennuksien aikaan..

latenleffahylly [19.03.2013 08:20:25]

#

Huomenta, kiva lukea teidän kokoonpanoista. On kuitenkin myönnettävä, että olen aidosti järkyttynyt tällaisesta "Koodaan vanhan ompelukoneen päällä.." -teksteistä.

Tuntuu kummalliselta että osa teistä nauttii vanhasta raudasta. Teillä on työ, harrastus, intohimo, mutta se missä teette sitä on teitä vastaan. Otetaan esimerkki? Onko näyttö mielestänne suoraan veranollinen web-kehityksen tuottavuuteen? Kuinka moni teistä on nähnyt "Retina" näytöllä Sublime Text 2 koodieditorin pyörivän. Mielestäni jokaisen vanhentuneella koneella koodaava ohjelmoija, tulisi tänään miettiä, mitä jos!?

..hyppäisi kerrankin pois omalta mukavuusalueelta ja panostaisin johonkin ihan uuteen. Esim. 11 tuuman näyttö kuulostaa aika rajulta touhulta. Eikö fontti ole liian pientä, entä kuinka paljon näet PHP tiedostosta (koodin hahmottaminen). Sitten vielä ihan lyhyesti näihin, "En tiedä ketää ammattilaista joka koodaisi Macilla" Hmmm.. Kuinka moni teistä on työskennellyt suomalaisissa web-firmoissa, jotka käyttävät esim. CMS, HTML5, CSS3, Photoshop tekniikoita? Onko nimi Chris Coyier tuttu..? Noh.. Yritän pitää pienempää ääntä, mutta olen järkyttynyt.

Miksi niin vanha rauta ja softa osalla? Ei voi olla vain raha. Kun minulla oli polttava tarve saada ensimmäinen Tablet, jotten putoa responsiivisesta kehityksestä. Tein asiakastyön, josta pyysin 500€. Tablet (iPad3) maksoi 479,- ...niin ja miksi niin monen erikoisuus on sänky työhuoneessa? Huh.. Missä uusi työtuoli, läppäri standi, langaton musiikin ja videon toisto? Jokin kiva baarikaappi, joka valaistu... Entä figuurit, noh ompelukone tosiaan säväytti, mutta mitä jos nainen tulee kylään, miten esittelette työhuoneenne. Rakkaan harrastuksen. Oletteko silloin vielä yhtä ylpeitä kuin nyt.. Noniin kiitos taas. Nyt kahvi. Ja kaikilla aurinkoista, aivan liian pitkää perus suomalaista talvea. Loppuisi jo, olen kevät ihmisiä.

qeijo [19.03.2013 08:25:25]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Jokin kiva baarikaappi, joka valaistu...

Vittu sä oot Late sekaisin... (puistaa päätään) Miksi olet vielä työtön kun sinulla on jo kaikki nämä kailliit laitteet?

Väitän että tuon kaltaisella omistautumisella, sinusta olisi jo tulllut erinomainen ohjelmoija, jos vain sinulla olisi siihen tarvittavat geneettiset edellytykset.

Bill Gates kirjoitti:

I think after the first three or four years, it's pretty cast in concrete whether you're a good programmer or not. After a few more years, you may know more about managing large projects and personalities, but after three or four years, it's clear what you're going to be. There's no one at Microsoft who was just kind of mediocre for a couple of years, and then just out of the blue started optimizing everything in sight. I can talk to somebody about a program that he's written and know right away whether he's really a good programmer.

Teuro [19.03.2013 08:37:10]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Miksi niin vanha rauta ja softa osalla?

Jos kerran vanha rauta toimii ja on mukava käyttää, niin miksi pitäisi vaihtaa uuteen ja kalliiseen? Mä en esimerkiksi muista mitä kaikkea noissa vehkeissä on sisällä. Kakkkosläppärinä toimii ikivanha hp 6750, joka toimittaa kotipalvelimen virkaa. Ykkösläppärinä on joku acer varustettuna core i7 prossulla, ja jollakin määrällä jonkun nopeuksista muistia. Tallennustilana on muistaakeni 128 GB SSD levy. Verkkolevynä sitten 1 TB varmuuskopiointiin. Varsinaista softaa kehitellään pöytäkoneella, jonka sisuskaluista ei ole mitään hajua, eikö toisaalta minkäänlaista kiinnostusta asiaan.

Vanhempi pöytäkone odottaa päivitysosien ostamista, tai sitten hävitystä jonnekin. Kuitenkin työkaluja tärkeämpää (vaikka nekin on tärkeitä) on halu ja innostus ohjelmointiin. Kyllä sitä kehittää vaika millaisella kokoonpanolla, muttan jos vanhempi / halvempi piisaa niin miksi ihmessä pitäisi sijoitta johonkin jota ei halua / ei tarvitse?

vesikuusi [19.03.2013 08:43:48]

#

latenleffahylly kirjoitti:

--olen aidosti järkyttynyt tällaisesta "Koodaan vanhan ompelukoneen päällä.." -teksteistä.

Mutta se on tosi hieno puinen ompelukonetaso! Muutenkin pöydänkorkuinen ja välttämättömät tavarat mahtuu koneen viereen. Ja kahvi.

Olen jokseenkin samaa mieltä siinä, että työympäristö vaikuttaa työn laatuun. Jos koodaisin yksin pimeässä huoneessani, se ei ainakaan nostaisi koodin tasoa.

Lisäys:

latenleffahylly kirjoitti:

--mitä jos nainen tulee kylään, miten esittelette työhuoneenne.

Eipä ole tyttöystävä mitään kommentoinut.

Ripe [19.03.2013 09:00:22]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Onko nimi Chris Coyier tuttu..?

Nimi on kyllä tuttu, mutta ei se tarkoita että hän olisi kaikista paras web-koodaaja tai että kaikkien pitäisi olla kuin hän. Tuon väitteesi mukaan kaikkien C++-koodaajien pitäisi olla samanlaisia kuin Bjarne Stroustrup.

Jotenkin tuntuu siltä, että kaikki muut keskustelut jäävät melko lyhyiksi, mutta latenleffahyllyn aloittamat keskustelut ovat monien sivujen mittaisia.

qeijo [19.03.2013 09:19:50]

#

Ripe kirjoitti:

Jotenkin tuntuu siltä, että kaikki muut keskustelut jäävät melko lyhyiksi, mutta latenleffahyllyn aloittamat keskustelut ovat monien sivujen mittaisia.

Late onkin ylläpidon keksimä hassu hahmo jonka tarkoituksena on luoda provokatiivisia keskusteluita, aiheuttaen suurta hämmennystä, paheksuntaa mutta ennen kaikkea trafiikkia.

Tällä pyritään piristämään laskusuhdanteessa olevan keskustelukäyrän.

Ei ku... hetkinen, oliko se minä?

jukkah [19.03.2013 09:27:44]

#

latenleffahylly kirjoitti:

miksi niin monen erikoisuus on sänky työhuoneessa?

Oletko koskaan kuullut sanaa nörtti? Jos asuu vaikka yksiössä, vaihtoehtoja ovat yhdistetty olo- ja makuuhuone, keittiö ja vessa. Valitse siitä sitten paras vaihtoehto.

qeijo [19.03.2013 09:37:18]

#

Tässä tämän päivän rakennelmat - http://i.troll.ws/a4611959.JPG

samip [19.03.2013 10:29:32]

#

t0ll0 kirjoitti:

Miten phpStorm pelittää? Oli likellä ettei tullut hankittua alennuksien aikaan..

Mielestäni erittäin hyvin. Kannattaa ainakin ilmaista trialia koittaa.

Blaze [19.03.2013 10:41:03]

#

Vois ihan Laten kiusaks lyödä vanhan 486:n tulille. Mulla ois 15" putkinäyttöki sille kaapin pohjalla.

latenleffahylly kirjoitti:

Onko näyttö mielestänne suoraan veranollinen web-kehityksen tuottavuuteen?

Ei suoraan, vaikka sillä jotain vaikutusta varmasti onkin.

latenleffahylly kirjoitti:

Entä figuurit

Meinasin mainita erikoisuutena "Kyubey-pehmolelu näytön päällä", mut keksin sitten jotain parempaa.

makumaku [19.03.2013 10:51:35]

#

Hienoa pohdintaa Late!
Täytyy kyllä rehellisesti sanoa että osa teksteistä oli varsinaista piristystä aamuun. Sai oikein nauraakin.
Kiitos.

jlaire [19.03.2013 11:15:00]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Kuinka moni teistä on nähnyt "Retina" näytöllä Sublime Text 2 koodieditorin pyörivän.

Varmaan aika moni. Pitäisikö siitä saada jumalainen orgasmi vai mikä on pointtisi? Olen varmaan tehnyt jotain väärin, pitääkin tuijotella sitä Retinaa tänään vähän lähempää ja antaumuksella.

latenleffahylly kirjoitti:

Sitten vielä ihan lyhyesti näihin, "En tiedä ketää ammattilaista joka koodaisi Macilla" Hmmm..

Rehellisyyden nimissä on sanottava, että "Hmm.." oli omakin reaktioni kyseiseen kommenttiin. Kyllä jotkut web-devaajatkin käyttävät mäkkiä.

latenleffahylly kirjoitti:

...niin ja miksi niin monen erikoisuus on sänky työhuoneessa?

Suosittelen vähintään muutaman tonnin arvoista Go-lautaa. Sellaisen omistaminen nostaa älykkyysosamäärää tutkitusti 5-10%, joten luonnollisesti koodin laatukin paranee.

ljlassi [19.03.2013 11:35:22]

#

- Mikä kone?
Kolmisen vuotta vanha pöytä ja tyypillinen 150€ laajakuva LED-näyttö 1980x jotain resolla.


- Mikä käyttöjärjestelmä?

Windows 7 + Ubuntu 12.04 LTS

- Kehitysympäristö?
Ubuntu web-projekteissa ja siinä LAMP, Filezilla ja Gedit, Windowsissa Netbeans, Notepad++ ja Filezilla ja EasyPHP pikkuhommiin, jos ei halua bootata. PHPMyAdminia tietysti tulee käytettyä. Ubuntulla muu kuin PHP kääntyy komentorivillä ja vääntyy Geditillä.

- Erityistä sinun työhuoneessa?
Nukun ja oleilen siinä muutenkin, eli varsinaisesti kyseessä ei ole työhuone. Huone on täynnä ties mitä kirjoja ja muuta, ja usein helvetin sotkuinen.

En koodaa Macilla, koska asiakkaani tulisivat hirttämään minut viikon sisällä, kun en saisi töitäni tehtyä. Eikä edes olisi varaa toimivaan MAC-kehitysympäristöön, jonka hinnalla asuisi vuoden omillaan.

Lebe80 [19.03.2013 13:06:40]

#

Mun isi kerto et Retina-näyttö optimoi koodin 75% paremmaksi kuin tavallinen näyttö....


ei vaines, mitäs hienoa siinä retinassa muuten on, eikös Windowsissa ole tuollainen huononäkö-moodi ollut alusta asti?

latenleffahylly [19.03.2013 13:16:56]

#

Väliarvio:

- Keskiverto koodaaja asuu yksiössä ja koodaa vaatimattomassa kehitysympäristössä.

Sille, joka puhui jotain.. "Ei ihme että olet vielä työtön.. jne." Välikommentti: Panostaminen hyvää koneeseen, laatu ohjelmiin ja viihtyisään ympäristöön == mahdollisuus Freelancer tyyppiseen työhön. Esimerkki:

1.) Herra X ottaa projektin
2.) Hinta-arvio 2500-3000€
3.) Arvio työn kestosta 3KK

Tämä tarkoittaisi sitä, että palkka voisi olla jopa 1000€/KK. Nyt kysymys kuuluukin, kuinka suuret ovat menot. Ja voiko saada jotain Freelancer -tukea? Eli esim. yrittämisessä olen saanut starttirahaa 6KK. Tai vastaavasti asumistukea. Mutta sitten on vielä parempi vaihtoehto. On yrityksiä, jotka ottavat Freelancer työntekijöitä siipiensä suojaan ja tarjoavat keikkatyötä. Projekteja silloin tällöin.

Miksen muka voisi tehdä mitä tahansa keikkatyötä ja sitten tehdä sen lomassa tällaisia isompia projekteja, joista saa ison bonuksen. Ja kirsikkana kakun päälle. Ylläpito. Eli olen onnistunut sen verran saamaan asioita eteenpäin, että esim. puhelin tai netti tai molemmat + ylläpitokorvaus jne.

Kun teette seuraavan projektin (esim. web-sivut) kokeilkaa ison summan sijasta saada diili, jossa teidän puhelinlasku ja netti korvataan esim. seuraavat 3 vuotta. Olen huomannut että tälläinen tulee todella järkeväksi. Omat menot ovat olemattomat.

Kun sitten teette seuraavan version siitä ensimmäisestä jonka rakensitte! Tällä tuotolla panostetaan Hardware/ Software puoleen. Vasta 3. ja se kaikista hienoin versio on pitkän työn, kokemuksen ja kehityksen tulos. Se on valmis vasta noin 5 vuoden kuluttua ensimmäisestä versiosta. Mutta sillä tuotolla voi sitten jo matkustaa. Ja mikä parasta koko tämä 5 vuotta olette saaneet korvauksena Tuesta ja yllpidosta, sekä jatkokehityksestä (Puhelin + netti). Esim. 30-40 euroa kuussa kertaa 60 kuukautta.

30 * 60 = 1800 euroa

plus bonukset:
Versio 1.0 -> 500€
Versio 2.0 -> 2500-3000€
Versio 3.0 -> 4000-5000€

---------------

Jos vielä hetken miettii. Mikä estää hyödyntämästä omaa koodia/ ohjelmaa. Tekee 5 vuoden aikana yhdelle muulle asiakkaalle täyden järjestelmän + ylläpito esim. 20€/kk. Se mitä yritin tällä Topiicilla herättää on se että tämä Putka on täynnä lahjakkaita koodareita. Miksi ette kerää pientä tiimiä. Esim. ne jotka opiskelee.

- koodari x 2
- ulkoasu vastaava
- asiakkaan yhteyshenkilö
- projektin vetäjä

Kaikki voivat koodata jonkin verran. Summa jaetaan yhdessä tasan. Tietenkin tällaisen projektin voisi saada valmiiksi 6 kuukaudessa. No joo.. panostakaa laitteisiin ja softaan. Maksaa itsensä nopeasti takaisin. Kun hankin MBP 15 Retinan hankin sen min. 5 vuodeksi. Siksi keskusmuisti 16 Gt.

qeijo [19.03.2013 13:25:27]

#

Mun fammu sanoi aina että "ennen kaikki oli paremmin", järkytyin huomatessaan että tämähän sotii täysin Laten esittämän filosofian kanssa, tämä dilemma vetää minut hiljaiseksi.

(Katson ulos ikkunasta, pohdiskellen, kuka minä olen, mutta ehkä vielä tärkeämpänä, miksi minä olen)

Pekka ui 400 metriä, 3 minuutissa, 40 sekunnissa. Kun Pekka ui saman matkan uudella kalliilla Sifolex kokovartalo uimapuvulla, hän ui sen 3 minuutissa, 36 sekunnissa. Jonne ui matkan 6 minuutissa ja puvun kanssa 5 minuutissa, 57 sekunnissa, say no more.

latenleffahylly [19.03.2013 13:28:08]

#

Lebe80 kirjoitti:

.....mitäs hienoa siinä retinassa muuten on, eikös Windowsissa ole tuollainen huononäkö-moodi ollut alusta asti?

Hyvä pointti. Kuten hyvin tiedät tulee kaikki näytöt lopulta olemaan niin tarkkoja ettei silmän Retina enää erota tarkempaa. Eli teen töitä ympäristössä, joka on tätä päivää ja sen pitkän tien päätös.

Koneesta voi yhdellä klikkauksella vaihtaa yli 30 eri resoluution välillä. Toinen asia on pikselitiheys. Totta kai testaan useilla eri laitteilla, mutta optimoin projektia parhaaseen mahdolliseen kuvanlaatuun istuvaksi. Toinen pointti on puhelimet ja tabletit joissa monissa on todella hyvät näytöt. Se on kehitystä.

---

Pointtina Apple teki törkeän teon sitä tukeneille ihmisille. Kun iPad 3 tuli, aah mikä näyttö. Jo silloin tiesin että jossain vaiheessa tulee selkeästi pienimpi iPad. MUTTA... miksei ensin vähän rahastaa huonomalla näytöllä.

JA SITTEN...

tässä teille uusi iPad "mini" Retina näytöllä. Nyt joku Applen Per** fanipoika kertoo että katsos kun heillä oli ongelmia akkujen tai materiaalien tai jonkin muun saannissa, kehityksessä jne. Tämä on juuri tätä. Toinen on sitten tälläisten kavereiden kanssa! "Mikä siinä rätinässä nyt on niiiin hienoa.. jne." No juuri se että siitä ei enää näytön tarvitse parantua. On kiva kirjoittaa ja lukea selkeää hyvin erottuvaa tekstiä. Tai koodata.

On siinä sekin että 3 vuoden kuluttua tälle keskustelulle nauretaan. Kun jokaisessa laitteessa valmiina häikäisevän hyvä näyttö. Koska se on mahdollista. En ole enää iPad 3:men jälkeen tunnistanut sanaa pikseli. Mietin asioita prosentteina (%).. responsiivisina asioina. Kuinka teen taulukon tai näytän asioita taulukko muodossa kuinka tällainen skaalautuu kaikkialla. Vai skaalautuuko lainkaan, olisiko listat parempi asia. Entä se kun jokin asia on 4 kertaa pienempää tai suurempaa. Retina on tätä päivää ja kohta kaikkialla,

wake up guys

samip [19.03.2013 13:50:50]

#

mitä koitat tarkalleen saavuttaa tällä?

pr0l3 [19.03.2013 14:01:36]

#

Late.

Saat huonompaa palkkaa kuin teinit kesätöissä. Noloa. Ei ole varaa tulla tänne muita neuvomaan.

Koodaat hitaasti ja pirun huonosti, työsi ei ole edes tuon arvoista. Sitten huijaat asiakkaita, teet saman työn monta kertaa. Voisi tehdä heti versio 3.0:n, olisi viikossa valmis, palkka 5 tonnia viikossa eli 20 tonnia kuussa.

Kinut koodia työprojektiin putkalaisilta keskustelussa. Pummi. Maksa osuus voitoista tänne.

Nostat jotain tukia harrastukseesi. Elät parempien koodareiden veroilla. Häpeä. Mene kykyjäsi vastaaviin töihin, vaikka varastoon duuniin. Elätä itse itsesi.

Uusi tietokone ei auta.

Lebe80 [19.03.2013 14:02:50]

#

latenleffahylly kirjoitti:

On siinä sekin että 3 vuoden kuluttua tälle keskustelulle nauretaan. Kun jokaisessa laitteessa valmiina häikäisevän hyvä näyttö. Koska se on mahdollista.

hmmm.. ai että kolme vuotta menee... mä olisin veikannut minuutteja aiheen aloittamisesta... boy i was so lost..

Musta huvittavinta tosiaan on se, että retinaahan testattiin mm. kadulla ja se sai tavallisilta iphone/mac-tallaajilta hitonmoiset kehut siitä kuinka paljon näytön tarkkuus oli parantunut edellisistä versioista.... paitsi että testaajia huijattiin, ja laitteet ei ollutkaan varustettuna retinalla.

"Retina" ei ole tätä päivää ja kaikkialla, vaan ihan nykytekniikka mahdollistaa tarkemmat näytöt. Älä käytä sitä vitun retina-sanaa, koska saat itsesi kuulostamaan vain typerältä. Muutkin valmistajat osaavat ja tekevät tarkkoja näyttöjä, mutta vain yksi ostajakunta hankkii niitä sokeasti ja tarvitsematta niitä vain ja ainoastaan siksi, koska Apple.

Kyllä niitä "retina"-näyttöjä saa mihin tahansa tietokoneeseen, kun vain ostaa. Se että joku valmistaja nyt vain sattui pakottamaan korkean resoluution omaavan laitteen huononäköismoodiin ei tee laitteesta sen parempaa...

Itse olen töissä mainostoimistomaisessa firmassa, ja meillä on käytössä ihan tarkat näytöt, vaikkei appleja alla olekaan. Koodatessa fonttien paremmista pyöristyksistä ei taas ole mitään hyötyä. Tarkempi näyttö ja isompi fonttikoko tarkoittaa vain sitä, että normaalin työpöydän koko ei kasva, vaan ainoastaan siinä olevat elementit ovat suhteessa samankokoisia. Teksti on ruudulla pikselimääräisesti isompaa, mutta edelleenkin fyysisiltä mitoilta aivan saman kokoista.

Windowsissa esim. huononäkömoodi on juurikin tätä, eli kun näyttöjen tarkkuudet kasvoivat 90-luvulla, meni 10pt:n fonttikoko liian pieneksi 14" näytöllä, tällöin avuksi keksittiin kasvattaa työpöydän fonttikokoa.

Tekstiäsi en edes jaksa lukea, kun en nähnyt siinä mitään järkeä mihinkään.

groovyb [19.03.2013 14:20:18]

#

Keskivertokoodaaja on töissä. Toisin kuin sinä.
ja jos tämä kyseinen keskivertokoodaaja on velaton sinkkumies, niin luultavasti omistaa ison läjän hightech hilavitkuttimia. ja ne on ostettu vielä luultavasti käteisellä, toisin kuin retinasi, joka on luultavasti osamaksulla jostain hobby hallista.

Sitten noista luontaiseduista. Enpä tunne yhtään koodaria jonka työnantaja ei nettiä ja puhelinta heille luontaisetuina anna, lounareita ja virkistyseteleitäkään unohtamatta. Niin ja koneenkin saa työnantajan puolesta. Ja jos nyt vaikka MS -talo sattuu olemaan, MSDN Subscription mahdollistaa aika paljon sellaisten härpättimien kanssa treenauksen ja harjoittelun joita freelancerina ei kotona tulisi hankittua ihan vaan sen takia jos joskus tulee keikka kyseisestä asiasta vastaan.

Ainiin ja säännöllinen tulo, joka mahdollistaa elämän suunnittelun. Sen sijaan että arvailee paljonkohan sitä rahaa mahtaa tulla ensi kuussa vai meneekö taas työkkärilapun täyttelyksi.

Mikään ei kiellä freelancer toimintaa oman palkkatyön ulkopuolella. Melko monella meistä on omakin firma kyljessä. Kunhan ei vaan kilpaile työnantajan kanssa samoista asiakkaista (tai mitä sitten omassa sopparissa sattuu lukemaan aiheesta).

Sitten toinen asia, verotus, eläkemaksut ja muut mukavat pikku kulut.
Kun teet Freelancerina töitä, olet sidottu ihan samoihin kuluihin kuin kuka tahansa yrittäjä. Freelancerit tekevät töitä itselleen, omalle yritykselleen. Ei se nimitys sitä faktaa muuta. Tästä päästään kulupuoleen. Eli paljonko saat freelancerina hommata itsellesi keikkaa ja tuloa, että saat edes sen tonnin käteen kaikkien kulujen jälkeen. Oletan nyt että et tee pimeästi töitä, koska kun jäät siitä kiinni, voit olla varma että kallisarvoinen retinasi myydään vähemmän sitä arvostavalle sen jälkeen kun kiltit ulosottomiehet sen näpeistäsi urhoollisesti riistävät. Ja oletan että et tee pimeästi ja olet kiltisti työkkäriinkin nämä asiat ilmoittanut, koska avoimesti olet omalla nimelläsi kuitenkin täällä työntekoasi mainostanut.

qeijo [19.03.2013 14:35:08]

#

samip kirjoitti:

mitä koitat tarkalleen saavuttaa tällä?

qeijo kirjoitti:

Late onkin ylläpidon keksimä hassu hahmo jonka tarkoituksena on luoda provokatiivisia keskusteluita, aiheuttaen suurta hämmennystä, paheksuntaa mutta ennen kaikkea trafiikkia.
Tällä pyritään piristämään laskusuhdanteessa olevaa keskustelukäyrää.

tmub [19.03.2013 15:35:01]

#

qeijo kirjoitti:

samip kirjoitti:

mitä koitat tarkalleen saavuttaa tällä?

qeijo kirjoitti:

Late onkin ylläpidon keksimä hassu hahmo jonka tarkoituksena on luoda provokatiivisia keskusteluita, aiheuttaen suurta hämmennystä, paheksuntaa mutta ennen kaikkea trafiikkia.
Tällä pyritään piristämään laskusuhdanteessa olevaa keskustelukäyrää.

Ainakin kyseinen herra on olemassa! Tiedä sitten käyttääkö joku ikävästi hänen nimeään väärin täällä :(

t0ll0 [19.03.2013 16:04:58]

#

qeijo kirjoitti:

Late onkin ylläpidon keksimä hassu hahmo jonka tarkoituksena on luoda provokatiivisia keskusteluita, aiheuttaen suurta hämmennystä, paheksuntaa mutta ennen kaikkea trafiikkia.
Tällä pyritään piristämään laskusuhdanteessa olevaa keskustelukäyrää.

Mitä sillä trafiikilla tehdään? Tai mitä siitä keskustelukäyrän noususta hyötyy?
edit, no meni vähän editoinniksi lainauksien ja itse ajatuksen selventämiseksi..
edit2,
Ja vielä selventääkseni pointtia niin tarkoitan, että kun mainoksia ei ole niin ei mainostulotkaan nouse ja luullakseni ohjelmointipiireissä lähes jokainen on joskus ainakin "erehtynyt" putkaan käymään joten tietää tämän olemassa olon kuitenkin ilman retinoita..

qeijo [19.03.2013 16:12:57]

#

t0ll0 kirjoitti:

qeijo kirjoitti:

Late onkin ylläpidon keksimä hassu hahmo jonka tarkoituksena on luoda provokatiivisia keskusteluita, aiheuttaen suurta hämmennystä, paheksuntaa mutta ennen kaikkea trafiikkia.
Tällä pyritään piristämään laskusuhdanteessa olevaa keskustelukäyrää.

Mitä sillä trafiikilla tehdään? Tai mitä siitä keskustelukäyrän noususta hyötyy?
edit, no meni vähän editoinniksi lainauksien ja itse ajatuksen selventämiseksi..

Juuri saatujen tietojen mukaan latenleffahylly aka. Lauri Hasko on olemassa ja voi hyvin.

Edit, osittain ennakkovastaus seuraavaan viestiin ->

t0ll0 [19.03.2013 16:16:05]

#

Kappas sen viestin saikin palautettua.. Meni vähän sekavaksi :)

latenleffahylly [19.03.2013 18:10:57]

#

No noniin putkalaiset, sopiva nimi teille muuten. Olen sanonut tämän aikoja sitten. Haluan kirjoittaa ihan omana itsenä. Minulla oli elokuva-aiheiset web-sivut. Tulevaisuudessa on tarkoitus laittaa omalla nimellä web-sivut. Näin muutkin freelancerit tekevät.

Se mitä tulee tuohon ammattitaitoon, niin myönnän olleeni täysin pihalla siitä mitä koodaus on. Pikku hiljaa WP, php ja oliot/luokat alkavat kuitenkin tuntumaan helpoilta. Kyse onkin enemmän suunnittelusta ja mikä on paras tapa ratkaista jokin ongelma. 4 vuotta takana vaikkakin noviisi vielä.

Nyt juuri pohdin missä kohtaa olion synnyttäminen olisi järkevintä. Ainakin teen sen olion omassa tiedostossa. Huom! Kun kehittää WP teemaa, lapsiteemaa ja pluginia samaan aikaan niin täytyy tuntea WP hyvin, joten jos annan taas kysymyksellä vaikutuksen etten tajua mitään niin ok.

Tähän topiikkiin sen verran että halusin tietää miten te muut harrastatte/ työskentelette/ opiskelette. Te jotka jälleen suututte kirjoituksistani, niin aloittakaa itse tälläinen yleistä web-kehitystä koskeva topiikki. Mielestäni ne ovat kiinnostavia. Työnteosta sen verran, että kuten joku viisas jo mainitsi on useilla web-tyypeillä oma yritys, jonka kautta tekevät oman työn ohella projekteja. Verokortteja voi olla jopa kolme... Eli vaikka Suomi vihaakin pienyrittäjiä, niin ei sentään ota ihan puolia pois. Vero rahoilla tehdään paljon hyvää. Toki Suomessa vangeillakin saattaa olla oma saunaosasto, kun moni työtön ei saunaa voi käyttää.

Teuro [19.03.2013 18:24:42]

#

Olisiko mahdollista pysyä aiheessa? Jos haluat keskustella mielummin koodaustyylistä tai jostakin jonkun alustan tavasta tehdä asioita, niin luo vain uusi ketju aiheelle. Tällöin joku mahdollisesti saman asian kanssa painiva saa vastauksen helpommin.

moptim [19.03.2013 19:02:09]

#

Kone on ite kasattu pöytäkone, tämmönen kokoonpano joka oli kolmisen vuotta sitten tehokkaimpia mitä kohtuuhintaan sai. Prosessori on Inttelin kaksytiminen Core-pumppu, vissiinki niitä tehokkaimpia mitä LGA775-kannalle on tehty, poislukien toki neliytimiset, jotka on kait vieläkin ihan tähtitieteellisen hintasia. Rammia on kaheksan gigaa, joka tuntus olevan ihan riittävästi, ja näyttiksenä mulla on GeForce.

Käyttiksenä on se ruma dossin näkönen. Aika kädetön oon tän Gentoon kanssa, mut on tää toistaseks kasassa pysyny. Windows 7 löytyy kans, mut empä oo sinne bootannukkaa aikoihin.

Nettiohjelmointia en tee, ja muukin koodaaminen on aina pientä yrittämistä joka jää kesken syystä tai toisesta. Joka tapauksessa kehitysympäristönä käytän ihan Katea. Yksinkertasta yksinkertasille.

Työhuoneessa erityistä on.. öö.. kai se et tää on samalla mun makuuhuone, ja tää on aivan mielettömän sotkunen. Joku päivä mä vielä siivoan.

Empä oo ennen ajatellukkaa, että toi, etten saa mitään koodausyritelmiä valmiiks, johtuu siitä että on tämmönen ite kasattu useita vuosia vanha peesee, ja vieläpä persaukisten Linux käyttiksenä. Kai sit olis järkevintä vaan raijata koko systeemi sekajätteeseen ja ostaa mäkki, kerta se on tilastojen mukaan PARAS KOSKAAN RAKENNETTU KANNETTAVA TIETOKONE. 15" näytön kanssa on varmasti paljon miellyttävämpi koodata ku 24" näytöllä jossa on pienempi resoluutio, vaivaset 1920x1080! Ja lisäks kalliimpihan on aina parempaa!

Hmm. Pitäsköhän tänne järkätä joku oma osio mainospostauksille? Miten paljon late sulle maksetaan noista postauksista? Jos niistä saa hyvin rahaa, mäkin voisin alkaa lähettelemään tommosia viestejä. En tähän mennessä oo ainakaa sitä päivää vielä nähnyt, jollon olis liiaks ollu rahaa. Tai sitten pitäs vaan ostaa se mäkki, niin sit koodiaki syntys ku itestään ja rahaa olis ku roskaa.

EDIT: Oho, empäs tajunnutkaan, että Retinan resoluutio on ihan saakelisti suurempi ku mun näytön. Kyllä Full HD vaan on etellisen vuoten mallia, ei kai semmosta kukaan itseänsä kunnioittava voi käyttää! Nyt tiedän, et jos joku päivä masentaa, se ei ookkaan teiniangstia, vaan johtuu mun häpeällisen huonosta näytöstä.

hackeri [19.03.2013 19:57:29]

#

http://www.youtube.com/watch?v=rdIWKytq_q4 <- apple fanien älykkyys

Lebe80 [19.03.2013 21:40:20]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Minulla oli elokuva-aiheiset web-sivut. Tulevaisuudessa on tarkoitus laittaa omalla nimellä web-sivut.

Anna kun arvaan: latenwebbisivut?

latenleffahylly [20.03.2013 00:01:37]

#

noniin.. Lebe80 taas kerran suuttunut jostain. Tuota.. moptim, sanoit että et saa koodauksia valmiiksi. Oletko miettinyt asiakastyötä. Tarkoitan, että on aika haastavaa yrittää pysyä aikataulussa. Usein projeteissa tulee vastaan lisätyötä lähes päivittäin.

Tänään listalla oli:

- header location (wp + oma tyyli)
- varauksen tarkistaminen ja ilmoitukset
- luokkien läpikäyminen, vaivaa aiheuttivat private muuttujat, joita en omissa malleissa oikeastaan käytä. Kun luon olion en anna sille mitään arvoa. Tavallaan omassa tapauksessani ok.

Huomenna listalla on Tapahtumapalvelu versio 1.0 siirto MAMP ympäristöön palvelimelta. Tässä auttaa Transmit 4 ja tehokas Apple. Kuten tiedämme webhotellit päivittyvät hitaasti mutta varmasti PHP versioon 5.4. Käyn läpi vanhan koodin. MAMP kontrolli paneelista voi vaihtaa esim. porttinumerot yhdellä klikkauksella, sekä PHP-version. Tämä siis MAC OS X MAMP versiossa (hinta 0€). Tästä tässä topiicissa on kyse.

Kun minulla oli PC, Windows 7 ja virtualbox, niin huh huijaa. XAMPP tuotti ongelmia, välillä lakkasi toimimasta. Virtualbox oli ihan ok, mutta askeettinen ja halvan oloinen Ubuntu Linux ei sekään vakuuttanut. Toista se on nyt kun perusasiat toimivat eikä tarvi jossain tiedostoissa surffata ja etsiä jotain vaihda 8888 numeroon 80 tai vastaavaa. Nyt on mukava kirjoitella illalla kun tietää että homma toimii huomenna kuin leikki.

Palvelimella on asiakkaan tiedot muistissa. Sen kun vaan drag and drop ja koko uusin versio on MAMP ympäristössä, tietokantoineen päivineen. Ei tarvitse vastata, mutta mikä on työkoneenne käynnistys aika. Ottakaa huviksenne aikaa, sekkarilla. En halua kehua, mutta on tämä nyt melkoista kun kone käynnistyy valehtelematta 3 sekunnissa. En edes ymmärrä miten sellainen voi olla mahdollista. Vielä kesän MBP ajat pyörivät 12-15 sekuntia, YouTubessa näitä videoita ihmeissäni katselin ja huokailin. Silloin oma PC:ni käynnistyi työkuntoon 2-3 minuutissa. Eli käynnistys 30 sekuntia ja sitten sitä raksutusta 2,5 minuuttia.

Lienee turha sanoa pitääkö tämä rakas lainkaan ääntä. Ainoastaan 2-3 kertaa päivässä MBP pitää hetken noin 5-10 seluntia aika kovaa ääntä. Tuuletin tavallaan tarkoituksella puhaltaa kaiken ulos. Huhut kertovat että tällöin kone vaihtaa näytönohjaimesta 1 näytönohjaimeen 2...

Näyttö: Color LCD, sisäinen
15 tuumaa (2880 x 1800)
Ohjain: Intel HD Graphics 4000 512 Mt
---
Macissasi on 2 muistipaikkaa, joista jokainen hyväksyy
muistimoduulin tyyppiä 1600 MHz:n DDR3.

Kaikki muistipaikat ovat tällä hetkellä käytössä.

- Olen tutkinut että MBP käyttäisi noin 1 Gt:n keskusmuistia kun esim. MAMP ja NetBeans päällä. Toki myönnän että MBP kuumeni tuli kuumaksi kun katsoin ja latasin samalla YouTubesta 30min HD-pätkän jossa Lightroom 4 tutoriaali.

Toisaalta tähän saattoi vaikuttaa että streamasin samalla ääntä AirPlayn avulla, iTunes päällä + iPad synkronointi ja Spotify taustalla, plus toki muutamia muita ohjelmia. Toisaalta video ja kaikki muu pyöri täydellisesti eikä kone pitänyt lainkaan ääntä. Välillä koodatessa ihmettelen onko kone jotenkin mykkä kun ei mitään ääntä, mutta se on hassua siihen tottuu. Te tiedätte joilla iPad.

Palatakseni tähän aiheeseen (Topic) haluan vaan lisätä, että toivon että jollakin muulla on tämä kone. Tällä hetkellä muuan Verkkokauppa.com antaa uuden koneen ostajalle 3 vuoden takuun ilmaiseksi. Se on paljon se, siinä taisi olla jopa puhelin tuki tosi pitkään. No toisaalta harvemmin on mitään ongelmaa, mutta kummasti tulee tunne että kaikki on ok. Mac toimii ja koodaus sujuu tehokkaammin.

tmub [20.03.2013 00:06:11]

#

latenleffahylly kirjoitti:

En halua kehua, mutta on tämä nyt melkoista kun kone käynnistyy valehtelematta 3 sekunnissa.

Niin onko tämä nyt siitä applen erikoisesta superhienosta valmiustilasta 3 sekuntia?

PS. Sulla taitaa olla asperger?

nomic [20.03.2013 02:11:29]

#

- Mikä kone?
Pöytäkone, jossa Intelin Core2 Quad Q9450 ihmettelemässä, joku Asuksen lankku ja GF GTX 560 tuottamassa lämpöä.

- Mikä käyttöjärjestelmä?
Windows 7, Ubuntu 12.10.

- Kehitysympäristö?
Nano, Notepad++, CodeBlocks, Eclipse.

- Erityistä sinun työhuoneessa?
Tuoli on niin rikki että toimii ansana. Istu väärin, selkänoja irtoaa ja repii selkää. Sama huone toimii myös tuotantopuolen studiona.

- Jos kerta ammattilaiset koodaavat Macilla niin mikset sinäkin?!
Ainut syy vaihtaa mäkkiin olisi musahommien hoitaminen Logicilla (jolla on tosin viime aikoina ollut ongelmia), mutta jos nykyiselläkin pärjää mainiosti, en näe syytä vaihtaa mäkkiin edes koodiprojektien vuoksi.

Mäkki löytyi pari vuotta sitten myös, mutta sen verran hyödytön omaan käyttöön oli että myyntiin meni.

jukkah [20.03.2013 08:44:19]

#

Kai muuten olet tutustunut freelanceriksi ryhtyessäsi Eezyyn ja kilpailijohinsa?

Macro [20.03.2013 09:16:07]

#

Mullapa tietokone käynnistyy heti, kun painan nappulaa.

Ihmettelenpä vaan, että miten pärjään 1680x1050-resoluutioisilla näytöillä. Eihän tästä tuu mitään, kun ei oo sitä Macciä...

i7-2600K, GTX 560 Ti. Samsungin 830-sarjan SSD. Ohjelmointia Netbeansillä ja Eclipsellä. Windows 8. Plus sitten ne huonot 1680x1050-näytöt.

tmub [20.03.2013 09:32:50]

#

Macro kirjoitti:

Mullapa tietokone käynnistyy heti, kun painan nappulaa.

Ihmettelenpä vaan, että miten pärjään 1680x1050-resoluutioisilla näytöillä. Eihän tästä tuu mitään, kun ei oo sitä Macciä...

i7-2600K, GTX 560 Ti. Samsungin 830-sarjan SSD. Ohjelmointia Netbeansillä ja Eclipsellä. Windows 8. Plus sitten ne huonot 1680x1050-näytöt.

Seksikäs setup! Ottaisin sinut vaimokseni milloin vain Laten ylitse!

latenleffahylly [20.03.2013 10:29:55]

#

Onko thumb tyttö? Onko latella se ja se oireyhtymä? Onko kone nukkumassa kun herätät sen? ..nämä ja monet muut kysymykset uuvuttavat. Tuosta Eazy linkistä, kiitos, vaikka odotin että se aukeaa uuteen ikkunaan standardien mukaisesti. Kirjanpitäjä ei ole lainkaan niin kallis kuin luullaan. Toinen asia on se että jos liikevaihto tai rahan liikkuminen ei ole niin aktiivista, kirjanpidon voi hoitaa itse.

Olen nähnyt/ ollut mukana erilaisessa yritystoiminnassa. Yritystäkin olen ollut perustamassa ja liiketoimintasuunnitelmaa laatimassa. Toisaalta jos yrityksellä on pääomaa niin tällaisten laitteisiin satsaamisen lisäksi esim. Eazy on loistava lisä. Muutenkin ajatellaan että yksityisyrittäjät ovat aina yksin. Tai että PK-yritys ei voisi olla iso. Tällä tarkoitan käteisvaroja sekä muuta omaisuutta. Esimerkiksi omaa toimistoa, laitteita, autoa, palveluita. Mutta joo yritän nyt kirjoittaa rauhallisemmin. Olen kuitenkin lapsellisen innostunut uudesta MBP:sta.

Nyt lähden tutkimaan Transmit 4 (FTP) -ohjelman mahdollisuuksia. Sitten MAMP ja uusi projekti sekä lopuksi Apache asetuksista PHP versioiden testaus 5.3 <-> 5.4 - Lisäkommenttina, hankkikaa hyvä webhotellin/ oman palvelimen tarjoaja, sellainen missä erinomainen tuki: OLE HYVÄ

Huom! Ylläpito, miten nuo linkit saa aukeamaan uuteen ikkunaan! Kiitän.

makumaku [20.03.2013 10:45:21]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Toisaalta jos yrityksellä on pääomaa niin tällaisten laitteisiin satsaamisen lisäksi esim. Eazy on loistava lisä.

Niin, siis tämä Eezy (ei Easy) on tarkoitettu lähinnä niille joilla sitä firmaa ei ole.

Blaze [20.03.2013 10:52:30]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Huom! Ylläpito, miten nuo linkit saa aukeamaan uuteen ikkunaan! Kiitän.

Klikkaa sitä hiiren keskinapilla.

Ai niin mutku Mäkissä ei oo, hitsi :(

ljlassi [20.03.2013 10:59:54]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Tai että PK-yritys ei voisi olla iso. Tällä tarkoitan käteisvaroja sekä muuta omaisuutta. Esimerkiksi omaa toimistoa, laitteita, autoa, palveluita.

Näin huomiona: "Pienet ja keskisuuret yritykset ovat yrityksiä, joiden palveluksessa on vähemmän kuin 250 työntekijää ja joiden joko vuosiliikevaihto on enintään 50 miljoonaa euroa tai taseen loppusumma on enintään 43 miljoonaa euroa". Tämä olisi hyvä huomata yleensä kun puhutaan pk-yrityksistä, pienyritys, elinkeinoharjoittaja, yksityisyritys tai startup ovat oikeampia termejä pienimuotoisen toiminnan kuvaamiseen. Menee vähän offtopiciksi, mutta sinänsä ihan hyvä huomata tämä asia.

JaskaP [21.03.2013 13:12:24]

#

Blaze kirjoitti:

latenleffahylly kirjoitti:

Huom! Ylläpito, miten nuo linkit saa aukeamaan uuteen ikkunaan! Kiitän.

Klikkaa sitä hiiren keskinapilla.

Ai niin mutku Mäkissä ei oo, hitsi :(

Niin, Mäkissähän muistaakseni pitää painaa 'omppu' tai 'alt' samalla kun klikkaa linkkiä, niin aukeaa tabiin. (En muista kumpi oli 'omppu' vai 'alt'). Kontekstivalikon sai kai vastaavasti 'ctrl'-näppäimestä.

Mutta Latehan voisi meitä opastaa, kunhan ensin itse osaa...

Myös ennen kuin ryntäämme Humac-kauppaan, olisi kiva tietää miten mm. {}[]|\ merkit saa näpyteltyä Mäkissä, meinaan kun ne ainakin suomalaisessa näppäimistössä ovat piilotettuna jonnekin.

Late varmaan opastaa...

(Itse asiassa löysin ko. merkit aikamoisen kiroilun jälkeen, kun kerran kokeilin ämmänlänttyrän Mäkki-läppärillä koodausta, mutta joku muu saa selittää)

Grez [21.03.2013 13:32:39]

#

latenleffahylly kirjoitti:

AAMU:

- sähköt päälle (2 napin painallusta)
- kahvinkeitin päälle
- MBP-retina päälle (3 sekuntia)
- MAMP auki
- NetBeans auki
- Spotify taustamusa päälle
- TUTT+ premium HD-Video päälle
- iWriter päälle (dokumentaatio)
- Texturi päälle (muistiinpanot)
- Lightroom4 tai Photoshop cs6 päälle (grafiikka, kuvat)
- Finder (kansiot)

Noniin, kuulostaa melko isolta työltä, aikaa kuluu?

No juu, itsellä vastaavat "aamutoimet" käsittävät että painetaan näyttöön virrat ja kirjaudutaan koneelle, jolloin kaikki ohjelmat on valmiina.

En silti erehdy kuvittelemaan että PC:ni olisi jotenkin parempi kuin Macisi, koska tiedän että Mac-koneella voisi toimia kuten minä toimin tai PC-koneella kuten sinä toimit Macin kanssa ihan yhtä kätevästi.

Tosin tuosta Applen kahvinkeittimestä ei ole kokemusta.

latenleffahylly kirjoitti:

Time Capsule on myös riittävä varmuuskopioinnissa. Subversionista aikaisempaa kokemusta. GITtiä kehutaan aina jne.

Jos luulit että Subversionia tai GITiä käytetään varmuuskopioinnin takia, niin kannattaa joskus tutustua niihin kunnolla.

Lebe80 [21.03.2013 17:35:47]

#

Grez kirjoitti:

latenleffahylly kirjoitti:

Time Capsule on myös riittävä varmuuskopioinnissa. Subversionista aikaisempaa kokemusta. GITtiä kehutaan aina jne.

Jos luulit että Subversionia tai GITiä käytetään varmuuskopioinnin takia, niin kannattaa joskus tutustua niihin kunnolla.

Ei late luule, late tietää!

The Alchemist [21.03.2013 22:50:31]

#

JaskaP kirjoitti:

Myös ennen kuin ryntäämme Humac-kauppaan, olisi kiva tietää miten mm. {}[]|\ merkit saa näpyteltyä Mäkissä, meinaan kun ne ainakin suomalaisessa näppäimistössä ovat piilotettuna jonnekin.

Late varmaan opastaa...

(Itse asiassa löysin ko. merkit aikamoisen kiroilun jälkeen, kun kerran kokeilin ämmänlänttyrän Mäkki-läppärillä koodausta, mutta joku muu saa selittää)

Mulla on tällainen Logitechin Mäc-näppis ja ihan normaalissa paikassa noi erikoismerkit ovat. Näppäimistöasettelu on standardoitu, joten en usko, että Applekaan sitä olisi lähtenyt muuttamaan.

latenleffahylly [21.03.2013 22:54:15]

#

Ihmeellisesti osaatte lukea rivien välistä asioita. SUBversion käsittääkseni on parhaimmillaan projekteissa, joissa on useita ihmisiä jne. Omassa freelancer projektissa Time Capsule on erittäin riittävä. En oikeastaan ajattele tekemääni työtä siinä mielessä että pelkäisin rikkovani tai hävittäväni jotain.

..Aina voi mennä taaksepäin pari kuukautta jos tarve. Tuota, tuota.. otetaanpa nyt tämän Topiicin aihe uuteen käsittelyyn. Olen saanut käsityksen että suomalainen koodaa ja kehittää kehitysympäristössä, joka ei ole riittävällä tasolla.

A.) Näyttö
B.) Käynnistys
C.) Langaton tiedonsiirto
D.) Webhotelli
E.) MAMP PRO

- Listaa voidaan ehostaa.. ihan yhtä lailla ohjelmoijan kannalta elin tärkeillä asioilla...

F.) Hyvä työtuoli
G.) Iso työpöytä
H.) Riittävä valaistus ja viihtyvyys
I.) Kuva, ääni, sekä niiden välinen yhteistyö
J.) Valokuvaus
K.) Kuvankäsittely
L.) ...niin teen ja kahvinkeitin.. ja lista jatkuu.

---

Väitän edelleen että 90% teistä pystyisi parempaan. Kertokaa miksi ette halua panostaa 3000-4000 euron koneeseen. Esimerkiksi erilliseen näyttöön 30" ... voi toki olla niin että suomalainen on nuuka. Odottaa saavansa pomolta "ilmaisen" koneen. Mutta eihän se niin mene. Minua harmittaa nähdä millaisia laitekokoonpanoja ihmisillä on. Ymmärrän jos ei ole rahaa...

mutta rivien välistä voisi lukea, että tyytyy omassa rakkaassa harrastuksessa, työssä, opiskelussa liian vähään. Alempaan tasoon. Otetaan nyt vaikka esimerkkinä tälläinen ilta-koodaus. On hienoa kuinka oma ystävä (MBP) vaihtaa näytön kirkkautta sekä näipäimistön taustavaloa automaattisesti huoneen valaisun mukaan. Eli kun juuri laitoin kattovalon kiinni niin ei aikaakaan kun taas jatkan täydellisessä valossa.

Koneessa on tietenkin kädenulottuvilla -näytön, -näppäimistön, -äänen, -musiikkiohjelmien säätö napit. Eli mitä yritän sanoa... "mies ja läppäri" -panostamalla rautaan ja softaan pääsee ihan uudelle tasolle. Nyt minulla on kehitysympäristö, jossa MAMP PRO mahdollistaa useita WordPress asennuksia, phpMyAdminissa jokaisella asennuksella on oma tietokanta, ja oma pääkäyttäjä sekä testikäyttäjä. Dokumentaation hoitaa iWriter.

Kansiot on organisoitu tarkasti. Erilainen tieto on eri paikassa. Nimeämisessä käytetään kaikkialla samaa tyyliä. Dropbox, Things, YouTube, iBooks, jne. nostavat koneen arvoa. Transmit 4 pitää sisällään asiakkaan ja omat FTP tilit... Tietenkin harmittaa että tällä tavalla avaudun teille, mutta yritän sanoa että hommatkaa läppäri, mieluiten retina macci. En ole kauniimpaa konetta nähnyt, en tehokkaampaa ja kaikki toimii, melkein liian hyvin. Olen jopa täysin uudelleen syttynyt koodaamaan sillä tämä ympäristö mahdollistaa täysin ammattimaisen kehityksen.

---

Noniin loppuyhteenvetona, kiitos laitekokoonpanoista, toivottavasti niitä tulee kaikilta putkalaisilta. Lebelle ja muille väärinymmärtäjille sanon edelleen sen minkä ennenkin - olen amatööri. Mutta olen myös kehittynyt paljon. Edelleen suurta vaivaa tuottaa ymmärtää miten selaimet toimivat.. eli saan edelleen jonkin verran näitä "Hearder Location" erroreita, tai milloin käyttää:

- include
- include once
- require
- require once

..Haave on sekin että saan virhe login näkymään vaikka tässä vieressä kun koodaan. MAMP PRO tämän mahdollistaa. Mutta suurinpana asiana osaan vihdoin tutkia Error viestejä ja korjata niitä melko nopeasti. Kaukana takana ovat ne ajat jolloin jäin jumiin johonkin kohtaan 1-2 päiväksi. Toisaalta tällainen järjestelmä ei ole huipputiedettä, toisaalta siinä on kuitenkin paljon ominaisuuksia. Elämäntyöni joka tapauksessa.

Lebe80 [21.03.2013 23:26:26]

#

Header error ja selaimien väliset erot.... kokeile laittaa huoneeseen valot päälle, jos se sitten toimisi. Nyt kun MacBook Pro käynnistyy niin nopeasti, voit helposti kokeilla sammuttaa ja käynnistää sen uudelleen.En silti usko, että vika on kristallin kirkkaassa retinassa.


Ymmärrän jos ei ole taitoa.

JaskaP [21.03.2013 23:55:55]

#

The Alchemist kirjoitti:

Mulla on tällainen Logitechin Mäc-näppis ja ihan normaalissa paikassa noi erikoismerkit ovat. Näppäimistöasettelu on standardoitu, joten en usko, että Applekaan sitä olisi lähtenyt muuttamaan.

Jaa, ainakin muijanretaleen MacBookissa on tuommoinen asettelu:

http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/522250413/NEW-13-Swedish-font-b-Finnish-b-font-font-b-Keyboard-b-font-For-Macbook-pro.jpg

Piilossa on aiemmin mainittujen lisäksi myös $-merkki, jota Late kovana PHP-koodarina tarvitsee.

Onko sitten uusissa Mac-koneissa muuttunut suomalainen asettelu, tiedä häntä - Applehan ei ole innokas muuttelemaan, vaan kerralla täydellistä tai jotain...

Edit: Mitenkä tuollaisella näppiksellä sitten koodataan, täh??
(hupaisaa, eikö vain.)

tmub [22.03.2013 00:02:48]

#

Ostin tänään ensimmäisen MacBook Pro:ni ja olen sanaton. Tietokone on kaunis ja se käynnistyy nopeasti. Osaan nyt koodata täydellistä koodia ja ostin MAMP Pronkin. Ostin myös verkkokaupasta samalla asioidessani USB-jääkaapin missä siis säilytän energia juomiani. Olihan se kallis ostos mutta nyt tietokoneeni käynnistyy sekunnneissa ja minulle jää aikaa enemmän. onneksi minulla on nyt retina näyttö joka mahdollistaa nopean käynnistymisen. huomenna aion ohjelmoikoodata oman internetin ja pyöristellä macbookin antaman ajan sallimana lihaveistostani, jonka suunnittelin retina näytöllä. aion myös ostaa 94" AppleHomeCare -näytön. se maksaa tuhat markkaa mutta ei se haittaa koska sitten olen keskivertokoodaria parempi ihminen. mieluiten mac keskiverto koodaria parempi ihminen. onneksi minun laitteistoni on nyt riittävällä tasolla niin voin aloitta elämäntyöni, Tmubbelin korvanreityssoftan tekemisen. sillä voi innovatiivisesti ja responsiivisesti ohjelmoida suunnittelu korvan reikä koneeseen.

ai on myös vuokrata weppihotellin suoraan Applelta joka pyörii aina päällä kun haluan hintaan 3423e / kk. se on pakko olla koska se on tehokas ja kaunis.

Riittää.

samip [22.03.2013 00:56:37]

#

Huvittavinta tässä on että laten hypetetty 'kehitysympäristö' on luultavammin erittäin huono. Itse en ainakaan joudu ikinä siirtämään mitään php-tiedostoja ftp:llä jne. Ja jos joutuisin tekisin sen varmaan IDE:stä shortcutilla tai erillisellä skriptalla, enkä millään drag n dropilla.

JaskaP [22.03.2013 01:07:53]

#

Alkaakohan Latella muumit karata laaksosta, on sen verran omituista läppää - toivotaan ettei.

samip kirjoitti:

Huvittavinta tässä on että laten hypetetty 'kehitysympäristö' on luultavammin erittäin huono.

Jos on jopa omien sanojensa mukaan amatööri, niin kokemusta ei luonnollisestikaan ole riittävästi arvioimaan paljon mitään.

Karethoth [22.03.2013 03:04:35]

#

En voi muuta kuin kiittää latea lukuisista hymähdyksistä ja naurahduksista mitä tästäkin langasta on irronnut. Toivon kuitenkin late että ymmärrät sen että tuottavuuden vaa'assa painaa enemmän kehittäjän tietotaito kuin hänen koneensa "näyttö", "käynnistysajat" tai vaikkapa tuo suuri ja mahtava "MAMP PRO".

Tokihan työn tekijä on tehokkaampi asianmukaisessa kehitysympäristössä. Henkilöltä vaan pitää löytyä se tietotaito kunnollisen kehitysympäristön osasten valikoimiseen. Tätähän tässä langassa ja varmasti monta kertaa aikaisemminkin on jo toitotettu, mutta jospa.. jospa..


Mitä omiin spekseihin tulee niin,

- Mikä kone?
Kiitettävän tehokas Windows 7 -masiina, jonka yksi työnantajista on minulle antanut käyttööni. Kyllä, näinkin voi käydä.
Tuossa vieressä hieman vähemmän tehokas debian-loota.
Jos pitää lähteä kotoa niin silloin Asus Eee PC toimii päätteenä.

- Kehitysympäristö?
Visual Studio, Code::Blocks, mingw, putty, vim, GCC ja git löytyy talon sisäisistä koneista. Palvelimilla sitten taas vaihtelevasti sql:ää vaikka mitä sorttia, openldap, apache2 ja nginx.

- Erityistä sinun työhuoneessa?
Pari kiitettävän kokoista valko-/tussitaulua ja ah niin mukava sänky. Ja paperia, niiin paljon paperia kaikkialla. Kyniä unohtamatta.

makumaku [22.03.2013 06:49:35]

#

Mutta jos palataan alkuperäiseen kysymykseen niin olen ollut siinä uskossa että mahdollisimman hieno kone ei ainakaan tee koodista huonompaa tai hankaloita koodin tuottamista. Saattaa tietyissä tilanteissa jopa vähän auttaakin. nyt kun olen Laten juttuja lukenut niin en ole enää varma. Latella on jo niiin mahtava ja hieno kone että todennäköisesti se häiritsee koodin tuottamista. On vaikea keskittyä itse asiaan kun mahtava rauta ja näyttö vetää ajatukset ain puoleensa. Vähän samoin kuin koodatessa joku alaston nainen pyörisi jatkuvasti samassa huoneessa.

The Alchemist [22.03.2013 07:44:48]

#

JaskaP kirjoitti:

The Alchemist kirjoitti:

Mulla on tällainen Logitechin Mäc-näppis ja ihan normaalissa paikassa noi erikoismerkit ovat. Näppäimistöasettelu on standardoitu, joten en usko, että Applekaan sitä olisi lähtenyt muuttamaan.

Jaa, ainakin muijanretaleen MacBookissa on tuommoinen asettelu:

http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/522250413/NEW-13-Swedish-font-b-Finnish-b-font-font-b-Keyboard-b-font-For-Macbook-pro.jpg

Piilossa on aiemmin mainittujen lisäksi myös $-merkki, jota Late kovana PHP-koodarina tarvitsee.

Onko sitten uusissa Mac-koneissa muuttunut suomalainen asettelu, tiedä häntä - Applehan ei ole innokas muuttelemaan, vaan kerralla täydellistä tai jotain...

Edit: Mitenkä tuollaisella näppiksellä sitten koodataan, täh??
(hupaisaa, eikö vain.)

Symbolien perusteella ainoastaan euromerkki on eri paikassa kuin missä sen pitäisi olla. Ja juuri se on korvannut dollarimerkin, joka ennen tuli yhdistelmällä Alt Gr + 4. Alkuajoista asti haka- ja aaltosulkeet on tuotettu ylärivin näppäimillä 7-0 Alt Gr -modifikaattorin avulla.

Mäkin leiskassa oikeanpuoleiset Super (oNppu) ja Alt Gr ovat vaihtaneet paikkaa, mutta veikkaanpa että sen saa jopa OS X:ssä vaihdettua. Näin ainakin tein itse Linuxilla. Suunnittelumuutos johtunee siitä, ettei enkkuleiskassa Alt Gr:llä ole juurikaan käyttöä.

Blaze [22.03.2013 10:29:10]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Väitän edelleen että 90% teistä pystyisi parempaan. Kertokaa miksi ette halua panostaa 3000-4000 euron koneeseen. Esimerkiksi erilliseen näyttöön 30"

Koska en koe saavani enää lisäarvoa niillä viimisillä parilla tonnilla. Ostan sillä rahalla sitten mieluummin vaikka kaljaa.

latenleffahylly kirjoitti:

On hienoa kuinka oma ystävä (MBP)

Awww :3

latenleffahylly kirjoitti:

Mutta olen myös kehittynyt paljon. Edelleen suurta vaivaa tuottaa ymmärtää miten selaimet toimivat

Jos olisin asiakas, maksaisin mieluummin koodarille, joka ymmärtää, miten selaimet toimivat, mutta vääntää koodia likaisella läppärillä kuin jollekin, joka ei ymmärrä, mutta boustailee kiloeurojen laitteistolla.

latenleffahylly kirjoitti:

Haave on sekin että saan virhe login näkymään vaikka tässä vieressä kun koodaan.

tail -f /var/log/apache2/error_log/tai/mis/sun/logi/nyt/onkaan

Eikös OSX:stäkin nämä perustyökalut pitäis löytyä?

qeijo [22.03.2013 11:28:45]

#

Jo en tiiä mut oon helvetin kännissä menossa h-areenalle tsigaan adamia. (Vaimon pakottamana)

tmub [22.03.2013 11:39:14]

#

qeijo kirjoitti:

Jo en tiiä mut oon helvetin kännissä menossa h-areenalle tsigaan adamia. (Vaimon pakottamana)

Onnea toveri

runeberg [22.03.2013 11:41:59]

#

Muista ottaa Macbook mukaan, että saadaan live tietoa keikasta. Muilla vehkeillä ei onnistu, ehkä korkeintaan iPädillä

latenleffahylly [22.03.2013 11:43:34]

#

Jos arvon Blaze jaksaisi lukea kunnolla viestini. Eli MAMP PRO antaa mahdollisuuden määritellä minne erilaiset virhelogit taltioidaan. Taitaa olla myös display mahdollisuus.

- Uskoisin että MAC OS X -> konsoli <- tuo pitää avata

---

Noniin, luulen että suurin ongelmani on tässä vuosien varrella ollut lähtötaso: 0 vaikka 4 vuotta on paljon, kiire on ollut määräävä tekijä, joten tuollaisten perusasioiden opettelu on jotenkin ohitettu kovassa vauhdissa. Toisaalta tämä kiire on vauhdittanut minut Wordpressin ihmeelliseen maailmaan ja asiakastyöhön, johon laitan kaiken osaamiseni. On kiva tehdä jokin asia 100%. Voi toki olla niinkin että tuo projektini on ainoa asia, jonka olen elämässäni saavuttanut ja siksi sitä on tullut jotenkin sokeaksi omalle ohjelmalle.

Mutta kuvitelkaapa hetki että teidän pitäisi luoda koko web-sivu/ web-palvelu itse tyhjästä? Miten tekisitte seuraavat asiat:

- sisäänkirjautuminen
- dokumentointi
- koodaus, koodikieli, koodieditori, ympäristö
- ftp, webhotelli
- ylläpitäjä (asiakas) graafinen käyttöliittymä
- tietokanta, oman tiedon tallentaminen
- valokuvaus, kuvankäsittely, grafiikka, logo
- ulkoasu ja tyylittely
- käyttöliittymä 100-500 eri ihmiselle, eri selaimelle, eri koneelle...

No jotain unohtuukin. Dead line 6 kk ... tämä web-kehittäminen on todella hienoa asia ja siksi jaoin tämän topiicin teidän kanssa. Ylläolevan tekemisessä helpottaa kun Hardware ja Software ovat ajantasalla. Ehkä olisi hyvä laajentaa tätä topiiccia ergonomia puolelle. Onko kellään standeja, sähköpöytää tai miten eri asennoissa tuotatte työtänne... nyt kahvi..

JaskaP [22.03.2013 11:54:24]

#

The Alchemist kirjoitti:

Alkuajoista asti haka- ja aaltosulkeet on tuotettu ylärivin näppäimillä 7-0 Alt Gr -modifikaattorin avulla.

Kaikki eivät ole olleet Omppu-leirissä alkuajoista asti. Ja mistä löytyy putki- ja kenoviiva merkit?

Maccit ovat sitkeiden huhujen mukaan helppokäyttöisiä ja intuitiivisia, eikös?

No, onkos tämä helppoa?

1) Mitä hittoa, missä ovat hakasulut, aaltosulut, putki, dollari, kenoviiva???

2) No, löytyivät kun aikani kokeilin. Googlaamalla ei ohjeita kumma kyllä löytynyt. Olipas "kiva" palikkatesti, tunnenpa itseni tyhmäksi.

3) Koska ko. merkit ovat piilossa, niin pitää opetella ulkoa tai räpeltää jatkossakin kokeilemalla.

Tottakai tuo etenkin koodarille on helppo nakki, mutta entäs kun myös tavikset tarvitsevat ko. merkkejä.

Pitäisi tunnustaa tosiasiat eli että Maccien suomalainen (ja varmaan monen muun kielinen) näppis on piilottelun takia susi ja surkuhupaisa.

Jenkkinäppiksessä ei kyseistä ongelmaa ole:
http://i22.photobucket.com/albums/b336/dalinian61/Technology/2011MacBookPro17-inchKeyboard.jpg

Ko. merkit löytyvät ihan silmillä, ei käsikopelolla.

Syy hommaan lienee että design menee käytettävyyden ohi eli "kolme merkkiä samassa näppykässä on kuule hitsin rumaa, haloo?" ja kun jenkeissä pärjätään hyvin kaksi per nappi niin saatte muutkin pärjätä.

tmub [22.03.2013 11:58:08]

#

latenleffahylly kirjoitti:

...tai miten eri asennoissa tuotatte työtänne..

Yllätit minut.

efteri [22.03.2013 13:31:23]

#

Blaze kirjoitti:

tail -f /var/log/apache2/error_log/tai/mis/sun/logi/nyt/onkaan
Eikös OSX:stäkin nämä perustyökalut pitäis löytyä?

Toimii kyllä.

JaskaP kirjoitti:

Ja mistä löytyy putki- ja kenoviiva merkit?

shift + alt + 8/9 = {}
alt + 8/9 = []
alt + 4 = $
alt + 7 = |
shift + alt + 7 = \

Tottumis kysymyshän tuo on, en minäkään dvorak-näppäimistöllä osaisi äkäseen lähteä kirjoittamaan. Pakkikin tuntuu olevan väärässä kohtaa joissain autoissa.

latenleffahylly kirjoitti:

Mutta kuvitelkaapa hetki että teidän pitäisi luoda koko web-sivu/ web-palvelu itse tyhjästä? Miten tekisitte seuraavat asiat:
...
..

Kerro mistä saan tollasen projektin, että voin tehä ton listan asioita 6kk eikä kukaan ihmettele mitään.

The Alchemist [22.03.2013 13:37:04]

#

JaskaP kirjoitti:

The Alchemist kirjoitti:

Alkuajoista asti haka- ja aaltosulkeet on tuotettu ylärivin näppäimillä 7-0 Alt Gr -modifikaattorin avulla.

Kaikki eivät ole olleet Omppu-leirissä alkuajoista asti. Ja mistä löytyy putki- ja kenoviiva merkit?

Ei Mäkkien alkuajoista vaan suomenkielisten qwerty-näppisten alkuajoista (tai jotain sinnepäin). Mäkkiä en omista, joten en ole kokeillut, enkä googlettaakaan jaksa, mutta ensimmäisenä kokeilisin hakasulkeita tulostella standardilla Alt Gr + 8 ja Alt Gr + 9 -yhdistelmillä.

latenleffahylly [22.03.2013 20:14:29]

#

Kiitos pikakomennoista. alt + 7 olikin hakusessa..

pr0l3 [22.03.2013 20:33:13]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Kiitos pikakomennoista. alt + 7 olikin hakusessa..

wtf? :D oot guru! :DD siis ei helvetti mikä jäbä... MAMP PRO ILMAN PUTKI MERKKIÄ ON PARAS KONE, putki merkin pystyy copypastee TOUCH PADILLÄ WLAN verkosta iLeikepöytä iSovellukseen!

JaskaP [22.03.2013 21:26:11]

#

efteri kirjoitti:

JaskaP kirjoitti:

Ja mistä löytyy putki- ja kenoviiva merkit?

shift + alt + 8/9 = {}
alt + 8/9 = []
alt + 4 = $
alt + 7 = |
shift + alt + 7 = \

Hienoa, sinäkin löysit salaiset Da Vinci koodit!

efteri kirjoitti:

Tottumis kysymyshän tuo on, en minäkään dvorak-näppäimistöllä osaisi äkäseen lähteä kirjoittamaan. Pakkikin tuntuu olevan väärässä kohtaa joissain autoissa.

Onko myös dvorakissa piilotettu hakasulut, aaltosulut, putki, dollari, kenoviiva? Siitähän tässä oli kysymys. (ja vaikka dvorakissa olisikin piilotettu niin MacBookin suomalaisesta näppäimistöstä oli kyse)

Älkää te Omena-käyttäjät selitelkö ilmiselvää.

"Viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen" - Joku Suomalainen Merkkihenkilö

Ps. OS X on mielestäni hyvinkin OK (onhan se virallisesti Unix(TM)), mutta koodarille linukka on parempi (monestakin syystä - jätetään kotitehtäväksi).

kllp [23.03.2013 00:24:26]

#

Ovathan nuo mäkin erikoismerkit paremmassa paikassa kuin vaikka suomi-qwertyssä. Ainakin minusta tuntuu, että käsiä tarvitsee liikuttaa paljon vähemmän. Toisaalta se ehkä voi häiritä muilla tietokoneilla koodaamista.

Onneksi meillä on Apple, joka uskaltaa tehdä asioita paremmin kuin muut ovat tehneet! Hyvä Apple!

latenleffahylly [23.03.2013 10:40:48]

#

Nyt on sitten tälläinen virhelogi käytössä:

MacBook Pro "Retina" 15 <-----> iPad 3 Wi-Fi
Konsoli <---------------------> Air Display


(!) eli kuva siirtyy langattomasti laptopista tabletille. Virhelogit päivittyvät automaattisesti. Tällainen resoluution vaihtamisohjelma antaa helposti määritellä mitä resoa padissa näytetään, mitä taas läppärissä. MAMP PRO php valikosta vain valitaan errorit -> "display" ja esim. Notice, warning, error. Nyt sitten kaikkea macin työpöydällä olevaa voi viedä padin näytölle. Ei mitään tökkimistä, lagia, tai mitään ongelmaa.

Hyöty, on mukava tarkastella virhelogia erillisestä näytöstä. Ei johtoja, ei lagia, ei ongelmia. Ja kyllä! Taas on todistettu että kannattaa panostaa uusiin laitteisiin ja softiin. Air Display on 9€ ja se hommataan padiin. Ja thats it.

---

Suomi muuten pelasi karmean pelin, mutta teki ikimuistoisen maalin. Yltäkylläiset punanutut eivät halunneet toista maalia, joten kiitos yhden täydellisen hyökkäyksen. Suomella oli 2 hyökkäystä koko ottelussa ... Pähkinän purijoilla ekan 2 minuutin aikana saman verran.

No joo.. On tämä kuitenkin niin hienoa. Sitten tiistaina Pariisissa hieno hieno näytelmä edessä. (Ranska-Espanja)

reino [23.03.2013 11:35:24]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Taas on todistettu että kannattaa panostaa uusiin laitteisiin ja softiin.

Ei aina tarvitse uutta ja hienoa rautaa. Kyllähän sitä on jo kauan osattu verkon yli käyttää GNU/Linux X työpöytää. Laitan vaan android-laitteelle X palvelimen ja sitten SSH forwardilla saan työpöydän näkymään androidilla, ilman lagia. Ja vieläpä ilmaiseksi. Ei tarvitse hienoa ja uutta rautaa. Vaikkapa IBM ThinkPad X31 riittää.

Ja sitten vielä mielipiteeni MAMP PRO:sta: se on vain kokoelma vapaita ohjelmistoja kalliiseen hintaan (n. 40€). Samat ohjelmistot voisi asentaa vaikkapa kotipalvelimelle (esim. Raspberry Pi).

Mitenköhän taloutesi mahtaa pysyä pystyssä jos ostat aina uusimmat iLaitteet ja iSoftat? En usko, että web-kehittäjä saa niin paljon palkkaa.

latenleffahylly [23.03.2013 15:25:53]

#

Hyviä pointteja herra R. En ymmärrä miten aina onnistutte päättelemään asiota, aina uudet softat? MAMP PRO on pitkäaikainen sijoitus samoin air display. MacBook Pro oli 4 vuoden unelma jonka vihdoin uskalsin toteuttaa hinta mikä hyvänsä.

Olen kerran elämässäni kavereiden painostuksen alla ostanut halvan työtuolin, 150€... Arvaatte varmaan kuinka kävi? Kiduin 3 vuotta huonossa tuolissa, ja lopulta jouduin hankkimaan uuden... Työtuolin yhteishinta 350€. Ikealla on jopa ammattilaiskäyttöön soveltuva musta työtuoli, suosittelen 8kk kokemuksella kaikille selille, hartioille ja niskoille.

tmub [23.03.2013 15:51:49]

#

Onko Late sulle luvattu jo ohjelmointihommia lisää? Huomasin vaan jossain vaiheessa sinun sanoneen, että teet uuden version jostakin ja saat uuden koneesi verran takaisin rahaa siitä. Miksi muuten MAMP Pro on parempi kuin XAMPP tai LAMP?

Voisitko kans laittaa jotain kivoja kuvia toteutuksistasi jollekkin yritykselle?

Onko nämä asiat joista olemme puhuneet oikeasti oikeita mielipiteitäsi? Vai oletko joku superkestävä trolli :o

Tzaeru [23.03.2013 21:52:21]

#

Hyvä trolli.

Tai ainakin toivon näin.

latenleffahylly [24.03.2013 10:09:09]

#

Mikä on trolli? Eli teen versiota 2 sellaisesta työvuoronvarausohjelmasta. Ensimmäinen versio on käytössä, mutta en ole siihen tyytyväinen. Versio 2 pitäisi olla taidonnäyte kehityksestäni ohjelmoinnin suhteen.

Tuo MAMP PRO tuli asennettua koska haluan ymmärtää jotain palvelin puolesta, virhe logeista ja useista WP - asennuksista. Nyt on mukavaa kun selaimessa on kirjanmerkkipalkissa dev1, dev2, dev3 jne. Eli omat sivut, asiakas sivut ja molempien uudet versiot. Toivon että vielä kesän aikana saisin omat uudet sivut liveksi. Siinä olisi idea kertoa lyhyesti amatööri web-kehityksestä ja esitellä Tapahtumapalvelu versio 2 sellaisena demo sivustona.

Osa sivuista täytyisi olla luultavasti kuvina (admin). Youtube videokin olisi mukava, jokin esittelyvideo osasta toimintoja. Vaikka työni on hyvin vaatimaton, on siinä hyviä piirteitä.

- WP antaa asiakkaalle mahdollisuuden kirjoittaa uutisia, päivittää sisältö sivuja. Sisäänkirjautuminen ja käyttöoikeudetkin ovat ihan hyvin laadittu.

- Oma WP-plugin antaa mahdollisuuden hallita, tapahtumien-, työntekijöiden- ja varausten- tietoja. On mukava poistaa tapahtuma kun samalla putsataan tarve taulun rivi ja kaikki varaus rivit. Tietokannan ja taulujen suunnittelu on jo aika vahvalla pohjalla.

Nyt nämä edellä olevat asiat on sitten tarkoitus upottaa web-sivuksi, joka käyttää oma teemaa. Lapsiteema sen sijaan on tarkoitettu oman teeman jatkokehittämiseen. Tuo plugin käyttää pohjana wordpress plugin boilerplatea. Eli on tärkeää että tekee asioita kun plugin aktivoidaan.

Tänään yritän hioa tuota, näytä kaikki tapahtuman varaukset sellaiseen muotoon että sen voisi helposti tulostaa. Viranomaiset haluavat tietoa työntekijöistä, joten joku nimilista olisi kiva tulostaa, html5 uudet ominaisuudet lienee ratkaisu.

---

Noniin, mutta koska olen kokematon niin tuntuu että koodaamiseni on turhan hidasta. Kaikki olio/luokka ratkaisut eivät ole hienoimpia. Lisäksi kokonaisen web-sivu tyylin suunnitteleminen on vaikeaa kun ihmiset ovat maultaan niin erilaisia. Sanotaan lopuksi että olen todella pettynyt jos en saa asiakastyötä valmiiksi kesään mennessä. Haave olisi saada diili jossa ylläpitokorvauksena saisi netin ja puhelimen joka kk/ esim. 2-3 vuotta. Se olisi jopa 30€/kk.

Etsin tällä hetkellä ylläpito tehtäviä, sillä en ole maailman nopein ohjelmoija tai kokenut. Mutta parhaillani jälki on kuitenkin täysin ammattimaista. Osaan jonkin verran kuvankäsittelyä ja valokuvausta. Nämä pyrin tuomaan projektiin mukaan. Videota haluaisin myös oppia hyödyntämään. Eli jokin esittelyvideo ja tapahtumasta videota. Esimerkiksi tuleva Suomi - Espanja voisi olla tälläinen. Mutta kuten tiedämme, on näissä aina laki asiat läsnä. Eli ketä saa kuvata, kuinka läheltä, ja saako laittaa nettiin omille sivuille jne. Lisäksi millaisen kuvan saa jos viranomaiset joutuvat käyttämään voimaa... No joo

Kiva että kun web-kehittää joutuu miettimään samalla monenlaisia asioita esim. Tietoturvaa, asiakkaita, työntekijöitä, ylläpitäjiä, eri ikäisiä ihmisiä, joilla on hyvin erilainen tapa ja osaaminen webissä. Tulostaminen, kirjanpito, kustannus, korvaus, jatkokehitys, kommentoiminen ja dokumentoiminen. Jos haluaa valokuvia täytyy lähteä itse tapahtumaan. Todella monipuolista ja haastavaa, mutta olen sellaisessa parhaimmillani. Vaikeat asiakkaat ovat vain tuttuja, kaksi eri sukupolvea kohtaa, ei sen kummempaa. Olen joutunut esim. Sisäänkirjautumistakin aikoinaan perustelemaan että miksi pitää olla omat tunnukset. Miten palautetaan oma salasana tai muutetaan sitä. Esim. Pidän käyttäjätunnuksesta joka perustuu nimeen oman sähköpostin sijaan. näitä pieniä suuria ratkaisuja. En myöskään suosi SOME kirjautumista... No niin kiitos taas

tmub [24.03.2013 10:39:32]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Tuo MAMP PRO tuli asennettua koska haluan ymmärtää jotain palvelin puolesta, virhe logeista ja useista WP - asennuksista.

Mutta eikös tähän olisi kuitenkin linux ympäristö toiminut paremmin? En kuitenkaan usko, että pyörittäisit asiakkaiden sivuja millää Mac OS X servulla.

latenelffahylly kirjoitti:

Viranomaiset haluavat tietoa työntekijöistä, joten joku nimilista olisi kiva tulostaa, html5 uudet ominaisuudet lienee ratkaisu.

Tuosta tulikin mieleen, että rekisterin ylläpitäminenhän on luvanvaraista hommaa. Ehkä. Osaako joku kertoa tarkemmin? :)

latenleffahylly kirjoitti:

Etsin tällä hetkellä ylläpito tehtäviä, sillä en ole maailman nopein ohjelmoija tai kokenut.

En ole kovinkaan usein kuullut, että joku palkattaisiin ylläpitämään verkkosivuja. Tietysti jos puhut palvelimien ylläpidosta niin niitä paikkoja kyllä varmasti löytyy.

Olet kuitenkin datanomi, joten voisit ehkä hakea töihin johonkin firmaan mikrotukihenkilöksi.

latenleffahylly kirjoitti:

Haave olisi saada diili jossa ylläpitokorvauksena saisi netin ja puhelimen joka kk/ esim. 2-3 vuotta. Se olisi jopa 30€/kk.

Tämähän tarkoittaa 30 euron kuukausipalkkaa. Ehdottomasti ei kannata tyytyä moiseen! Tietysti jos ei rahallista palkkaa ole mahdollista saada heti käteen...

Macro [24.03.2013 10:59:34]

#

tmub kirjoitti:

latenleffahylly kirjoitti:

Haave olisi saada diili jossa ylläpitokorvauksena saisi netin ja puhelimen joka kk/ esim. 2-3 vuotta. Se olisi jopa 30€/kk.

Tämähän tarkoittaa 30 euron kuukausipalkkaa. Ehdottomasti ei kannata tyytyä moiseen! Tietysti jos ei rahallista palkkaa ole mahdollista saada heti käteen...

Tekeekö joku oikeasti tätä? Jos palkkaisin jonkun yksityishenkilön tekemään firmalleni nettisivut, en todellakaan olisi kiinnostunut hoitamaan ylimääräistä työtä sen osalta, että alkaisin maksamaan jonkun laajakaista- ja puhelinmaksuja. Ennemmin maksaisin kerrasta sen, enkä murehtisi..

latenleffahylly [24.03.2013 11:59:49]

#

Siis se että saa netin ja puhelin laskun maksettua, sisältää että ylläpidän myös sivuja, ja puhelin tukea 9-21, ma-pe.. tuon esim. 2-3 vuotta. Tuo asiakasrekisteri on ihan totta, eli pitää olla lupa, mutta onhan Putkallakin käyttäjätiedot, esim. nimi tiedot.. salasanat ehkä scriptataan jne.

tmub [24.03.2013 12:04:41]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Tuo asiakasrekisteri on ihan totta, eli pitää olla lupa, mutta onhan Putkallakin käyttäjätiedot, esim. nimi tiedot.. salasanat ehkä scriptataan jne.

Käsittääkseni lupaa ei tarvitse olla jos ei säilytä asiakkaiden henkilöllisyystunnuksia.

Lebe80 [24.03.2013 12:54:24]

#

Apple ja "pitkäaikainen sijoitus" samassa lauseessa... onko joku päinvastaispäivä? i'm outta here!

Siis harvemmin kukaan päivittelee maccejään muuta kuin pistelee muistikampoja sen pari lisää, muutoin puhutaan maccien yhteydessä "hyvästä jälleenmyyntiarvosta uuteen päivitettäessä". Eli jos haluat oikeasti pitkäikäisen koneen, hankit pc-koneen ja päivität siihen rautaa säännöllisesti, mäcin ostat silloin kun tosiaan hankit koneen kalliilla ja myyt sen käytettynä hyvään hintaan vuoden-parin sisällä.

latenleffahylly [24.03.2013 14:05:19]

#

16 Gt keskusmuisti

tmub [24.03.2013 14:20:49]

#

latenleffahylly kirjoitti:

16 Gt keskusmuisti

http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/poytatietokoneet/ACDTSKJEQ023/acer-aspire-x3-poytatietokone-ax3475

Blaze [24.03.2013 14:39:42]

#

latenleffahylly kirjoitti:

16 Gt keskusmuisti

Niin mitä siitä? On mullakin, enkä todellakaan maksanu siitä kolmea tonnia.

qeijo [24.03.2013 14:40:21]

#

Kaikesta huoimatta otan asiasta muutaman kertaan opiksi ennen kuin aloitat puhumisen asiasta jos asia on vielä senkin jälkeen epäselvästä en puhunnut kertaakaan.

Jospa ennen kuin aloitat voit myöntää silti etten kelloa vaihda se ennen kuin loppu. Kerran Mac oli tuletko vaihdetaan vaan, mutta muistipaikat ennen myöhään jospa silti tuletko myöhään vaikken torni.

Aloitetaampa nyt uudestaan silti "punainen" MAMP PRO, eclipse korkea qeijo uskonut NetBeans nyt silti, he he he ;)

Muitipaikat loppuu kokennut keskuskenttäpelaaja sortaminen kaikki alkoi lopulta, onneksi pakarat kaikki vaipat ja kylpy istuu sekä makaa muttei matele.

Lopuksi aivan aluksi haluaisin sanoa sen ääneen koska uskon siihen vaikka niin vakava uskomus ei ole silti suora todellisuus.

Se uskomus on se vain joka on todellinen.

samip [24.03.2013 15:30:19]

#

Voitko late näyttää pienen pätkän MBP:llä syntynyttä koodia niin me pakanat saisimme paremman kuvan koneen vaikutuksesta koodin tasoon? Minua myös kiinnostaisi nähdä millaista dokumentaatiota iWriterilla syntyy.

Merri [24.03.2013 15:31:15]

#

Tyydyn toteamaan tähän väliin, että sain just tosi hyvän ohjelmointityöpaikan ja aikaa edellisestä koneen päivittämisestä on alle 3 kk!!!!11 Tää on faktajuttu siis että hyvä kone tekee koodista niin paljon parempaa että sillä saa töitä kun voi osoittaa miten hienoa jälkeä on saanut sillä paremmalla koneella aikaiseksi!!!11

Tai sitten sillä on jotain tekemistä, että pahimpien masennusvuosien päätteeksi sain elämän kuosiin, irroitettua itseni tukityöllistymiskierteestä ensin määräaikaisella ja sitten vakipaikalla edellisessä/tämänhetkisessä duunissa ja samaan aikaan töitä tehdessä sain huomata, että olen aikamoisen paljon välkympi kuin moni muu. Oppi olennaisen työnteossa ja pystyi tekemään määrätietoista itsetunnon ja -tuntemuksen kehittämistä, jotka sitten lopulta mahdollisti paremmat työhakemukset ja terävämmän työpaikkojen etsinnän, kun alkoi tietää mitä halusi ja miten hakea.

hackeri [24.03.2013 16:34:46]

#

http://store.apple.com/us/memorymodel/ME_MBP_S12_15_2_7
http://www.jimms.fi/tuote/KVR16S11/8

hmm...

groovyb [24.03.2013 16:38:17]

#

Sen verran ammattitaitoa näemmä että esim paristojen sivuilla oleva WP on jätetty sellaiseen versioon, jonka tietoturva on liki sama kuin win95:ssä. Erottaisin sut jo pelkästään tuosta syystä.

Macro [24.03.2013 18:44:09]

#

hackeri kirjoitti:

http://store.apple.com/us/memorymodel/ME_MBP_S12_15_2_7
http://www.jimms.fi/tuote/KVR16S11/8

hmm...

http://www.jimms.fi/tuote/KTA-MB1333/8G

hmm...

edit. ai, olikin vähän eroa...

jukkah [24.03.2013 19:36:14]

#

hackeri kirjoitti:

http://store.apple.com/us/memorymodel/ME_MBP_S12_15_2_7
http://www.jimms.fi/tuote/KVR16S11/8

hmm...

Applen EULA:ssa sanotaan käsitykseni mukaan, että OS X:ää saa ajaa vain Applen raudalla. Jos koneessa on yksikin Kingstonin muisti (ilman omenatarraa), se ei enää ole 100 % Applen rautaa. Eli täytyy ostaa iKingstonin muistikampa, jossa on iLV:tä (Apple-lisäveroa) 200 %.

Tuli siitä mieleen, että saankohan minä käydä edes korjaamassa serkun tutun kaiman iTietokonetta, kun minä en ole Applen hyväksymä iHuoltomies. Kai EULA:ssa on sekin otettu huomioon, että pitää viedä kone iLiikkeeseen korjattavaksi, jos itse ei osaa sitä korjata (joka taas saa iKoneen takuun raukeamaan).

[offtopic]EU:n viranomaiset varmaan käyttivät iLaitteita tutkiessaan Microsoftin selainvalintaikkunan poistamista.[/offtopic]

Lebe80 [24.03.2013 19:55:32]

#

latenleffahylly kirjoitti:

16 Gt keskusmuisti

Jos mulla on vaan 4Gt niin voitinko mä just vai hävisinkö?

latenleffahylly [24.03.2013 20:05:41]

#

(!) Huomio ylläpito putkamaan kakarat seonneet.

----------

16 Gt = 5 vuotta käyttöikää, eli kuten aikaisemmin kerroin ajattelin että MBP olisi ainakin seuraavat 5 vuotta erinomainen kone. Kova levytilaa on yhteensä yli 2 tera tavua, keskusmuisti riittää koodaamiseen vielä vuosia. Näytönohjain on riittävä.

- nyt: iTunes ja "Pappi lukkari talonpoika vakooja"

TV + Apple TV ---> otetaan yhteys ---> MBP ---> siellä oma kirjasto, jossa mm. elokuvat. Kuvan hoitaa siis Apple TV ja Airport Express äänen. Kaikki tietenkin langattomasti, täydellisellä äänellä ja kuvalla. Myös näin voi koodari hyötyä hyvästä koneesta. Välillä on levättävä jotta voi sitten dokumentoida jne.

groovyb [24.03.2013 22:34:12]

#

Ilmeisesti apple -fanitus alkaa jo lähentelemään Saabismia.

efteri [24.03.2013 22:42:30]

#

putkaan vois luoda trollit keskustelualueen.

gamehouse [25.03.2013 00:12:21]

#

latenleffahylly kirjoitti:

16 Gt keskusmuisti

Mitäs siihen sanot, kun kuulet että minullakin on Windows-pöytäkoneessani 16Gt RAMia!!11!

Ei mutta, ostin juuri nelisen vuotta vanhan käytetyn Thinkpadin pöytäkoneen rinnalle ja ihan yhtä hyvin sujuu kaikki samat jutut silläkin.

Tzaeru [25.03.2013 08:47:49]

#

Lämpikseen voisi vielä mainita, että nykyisen duunipaikkani sain kännykkäni ollessa Nokian perin elite 3320 (verrattuna Lumioihin, aika ässä puhelin) ja tietziggani about 6-7 vuotta vanha Ubuntua pyörittävä rakkine, jonka toimivuus kovakouraisten kuljetusten, siihen kaatuilemisen, sille kaljan juottamisen ja kotelon seinien täydellisen puuttumisen jäljiltä on suoranainen ihme.

Perin kummallista.. Tai ehkei sittenkään. Softien käynnistysnopeuksilla kun on about pyöreät 0 merkitystä koodaustaidon kehittämisen kannalta, sekä koodin laadun kannalta. Toisekseen leffat ja musat voit streamata vaikka Raspberry Pi:ltä ja muistitikulta jos siltä tuntuu.

Ja sanos nyt, että miten se 16 gigatavun muisti mitään auttaa? Mihin sä sitä tarvit? Mitä erityistä siinä on? Mitä merkitystä sillä on, että onko se mäkissä vai jossain muussa (paitsi että mihin tahansa muuhun sen varmaan saisi halvemmalla)?

latenleffahylly [25.03.2013 09:44:44]

#

Tzaeru kirjoitti:

.....Ja sanos nyt, että miten se 16 gigatavun muisti mitään auttaa? Mihin sä sitä tarvit? Mitä erityistä siinä on?.....

Juuri tätä asiaa olen yrittänyt selventää. Eli MBP on sijoitus 5 vuoden ajan jaksolle. Oma arvioni on että EARLY-2013 malli jossa 16 Gt keskusmuisti riittäisi olemaan hyvä kone tämän ajanjakson.

- Lisään tähän vielä sen että kun katsoin Adoben Photoshop Lightroom 4 -harjoitusvideoita (HD/30min.) niin kone kyllä kuumeni pohjasta tosi kuumaksi, mutta ei mitään hidastumista tai ääntä. Eli nähtävästi kuumuus ei ollut mitään konelle, joten se päätti että enpä laita ihan vielä tuuletusta käyntiin. Harjoitteluvideoiden ja ohjelman välillä oli näin kiva surffata, mutta sitten tajusin -> miksen laita videota tulemaan iPadista ja itse säädä koneella (2 näyttöä).

- Olen oikeastaan tajunnut että myös iPad on iso plussa web-kehittämiseen (iBooks + konsoli php-error-log) ..ja nyt tuttuun tapaani, kahvi

Lebe80 [25.03.2013 09:49:05]

#

Mäkin mietin et mitä videoita katseleva koodari tekee 16 gigalla?

Itsellä on joissain isoimmissa flash-multimedia-esityksissä alkanut muistin tarve kasvamaan, jos nimenomaan en ole viitsinyt koodailla ja upottanut kaiken median yhteen projektitiedostoon, silloinkaan tosin ei puhuta gigoista.

Melkein voisin vannoa, että jaksoin optimoida koodiakin paremmin kun työkoneeni oli selvästi vanhahko.

Kone ja softat aukeaa maanantaisin riittävän nopeasti ja pysyvät auki yleensä perjantaihin asti, ja viikonlopuksi tietokone sammutetaan. Muutoin öisin laite on virransäästötilassa. Tosin, olen tämmöinen aloitteleva koodari, joka on tehnyt vasta 8 vuotta täyspäiväisesti ohjelmointitöitä, jota ennen harrastin reilut 15 vuotta pelien koodailua, joten ehkä minäkin ostan mäkin kun saan enemmän kokemusta.

Lisäys:

16gigaa ja kone kuumenee... kokeile ostaa vielä lisää muistia, ehkä se siitä viilenee....


Musta tuntuu, ettei sulla ole mitään käsitystä mistään.

Tzaeru [25.03.2013 10:01:33]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Juuri tätä asiaa olen yrittänyt selventää. Eli MBP on sijoitus 5 vuoden ajan jaksolle. Oma arvioni on että EARLY-2013 malli jossa 16 Gt keskusmuisti riittäisi olemaan hyvä kone tämän ajanjakson.

Aika paljon halvemmallakin saisi samalle ajanjaksolle samankaltaisella "suoritusteholla" varustetun koneen.

..Sikäli sillä suoritusteholla olisi yhtään mitään väliä, mitä sillä nyt merkittävästi ei ole.

latenleffahylly kirjoitti:

- Lisään tähän vielä sen että kun katsoin Adoben Photoshop Lightroom 4 -harjoitusvideoita (HD/30min.) niin kone kyllä kuumeni pohjasta tosi kuumaksi, mutta ei mitään hidastumista tai ääntä. Eli nähtävästi kuumuus ei ollut mitään konelle, joten se päätti että enpä laita ihan vielä tuuletusta käyntiin.

Wau. Pyörii muuten munkin useampia vuosia vanhalla Macbook Prolla joka duunista viskattiin käteen.

latenleffahylly kirjoitti:

Harjoitteluvideoiden ja ohjelman välillä oli näin kiva surffata, mutta sitten tajusin -> miksen laita videota tulemaan iPadista ja itse säädä koneella (2 näyttöä).

Eikai iPadin näyttö ole liian pieni tarpeisiisi?

Merri [25.03.2013 10:34:46]

#

Työttömälle koodailun opettelu upouudella Macillä on kuin myöhäisteinille p****rallin ajelu upouudella isän lahjoittamilla osingoilla ostetulla Ferrarilla.

Lebe80 [25.03.2013 10:54:52]

#

Merri kirjoitti:

Työttömälle koodailun opettelu upouudella Macillä on kuin myöhäisteinille p****rallin ajelu upouudella isän lahjoittamilla osingoilla ostetulla Ferrarilla.

Lebe80 tykkää tästä.

Edit:
Mitä aiheen otsikkoon tulee, niin hyvällä koneella tulee parempaa koodia ainakin helpommin ja mielekkäämmin. Hyvä kone vain ei aina tarkoita spekseiltään tai hinnaltaan parempaa konetta, vaan vasaralla ei kannata leikata lankkuja. Eli kannattaa kerralla hommata oikeat työkalut oikeaan hommaan. Jos on Mac-uskovainen tai muuten vaan tykkää Maceistä, niin ei sen käytöstä koodauksessa mitään väärää ole. Sen sijaan sen ylistämistä ylivertaisena missään muodossa on täysin paskapuhetta ja voin väittää että millä tahansa muullakin koneella joka vähääkään vastaa spekseiltään samaa laitetta, pystyy samat hommat hoitamaan.

Muutenkin törmään enemmän kuin usein, että apple-uskovaiset tuntuvat harrastavan tätä "testasin kerran 100e:n laitetta X, enkä tykänny! Kyllä tämä 1000e:n apple on vaan paras!"

groovyb [25.03.2013 11:53:27]

#

Melkein pitäisi kyllä huomioida meidät muut (huonompien koneiden omistajat) web -kehityksessä, esimerkiksi laittamalla sleeppejä renderöintivaiheeseen ennaltaehkäisemään prossun kuumenemista.

qeijo [25.03.2013 11:59:27]

#

Noniin Late! Laitas vähän sitä macillä tehtyä laatukoodia näkyviin!
Put your money where your mouth is!

latenleffahylly [25.03.2013 12:17:09]

#

LUOKAN sisällä asuva METODI:
// Palauta työntekijätiedot
public function get_current_worker($worker_id) {
    $worker_data = $this->wpdb->get_row($this->wpdb->prepare("SELECT * FROM $this->worker JOIN $this->group ON $this->group.g_id = $this->worker.g_id WHERE id = $worker_id"));
return $worker_data;
}

Sitten tätä metodia voidaan hyödyntää olion avulla.

// Hae käyttäjätiedot
$worker_object = new Worker();
$user = $worker_object->get_current_user();

// Hae työntekijätiedot
$worker_id = $user->ID;
$worker = $worker_object->get_current_worker($worker_id);

Tässä tapauksessa olen halunnut erotella käyttäjän ja työntekijän toisistaan vaikka ovatkin yhteydessä toisiinsa. Nyt tuo muuttuja $worker on hieno ja moderni juttu. Sitä voi sitten käyttää muualla koodissa ja kaikki näyttää siistiltä.

echo $worker->firstname . ' ' . $worker->lastname;

Toki myönnän että metodi/funktio on hyvin yksinkertainen. Työntekijä luokka perii käyttäjä luokan ominaisuudet. Nyt sitten työntekijä luokassa on kaikki metodit joilla liikutellaan työntekijän/ työntekijöiden tietoa. Olion muodostaminen on nopeaa, helppoa ja siistiä koodillisesti. Turvallista myös, "prepare". Tuo pätkä: $this->wpdb->get_row Tulee Yliluokasta tietokantayhteys, joka on kaikkien luokkien ominaisuus.. eli WordPressissä on tuo mukava global $wpdb; jota voi hyödyntää omissa tietokanta tauluissa.

Luokan sisällä vain kutsutaan $this-> ...

Nuo ovat myös hauskoja eli voi kirjoittaa oliolle $worker-> sitten tähän tietokannan taulun sarakkeen nimi. Yritän ohjelmoida niin että toistaisin mahdollisimman vähän koodia, eli ei montaa taulukkoa, jotka ihan samanlaisia jne.

Lisäys: HUOM!! Kyseessä Wordpress, siellä muun muassa global $wpdb; -tietokanta olio

Lisäys:

// Tuossa vielä millaista tietoa tietokannasta tulee
// Huom! Nämä siis työntekijätietoa, käyttäjätiedot erikseen. Tälläista tietoa on 20 riviä, aina lempinimeä myöten...

id: 10
firstname: Lauri
lastname: Hasko
cardnumber: ***
g_id: 2
booking_rights: 1
group_name:  Järjestyksenvalvoja
image: icon-wp-user-32.png
group_sname: jv

qeijo [25.03.2013 12:33:40]

#

Tuohon et olisi pystynyt ilman 3000€ mäcciä?
Voisin tehdä tuon paremmin NOKIA 8110:lla, Omena vs. Banaani.

http://photos1.blogger.com/blogger/4638/1966/1600/Img.0020.0.jpg

Tuo sinun "turvallinen" prepare lause on muuten aivan hyödytön noin väärin käytettynä, lue manuska.

<?php
$sql = $wpdb->prepare('query' , value_parameter[, value_parameter ... ] );
?>

WP Class_Reference/wpdb kirjoitti:

query (string)
The SQL query you wish to execute, with %s and %d placeholders. Any other % characters may cause parsing errors unless they are escaped. All % characters inside SQL string literals, including LIKE wildcards, must be double-% escaped as %%.

value_parameter (int|string|array)
The value to substitute into the placeholder. Many values may be passed by simply passing more arguments in a sprintf()-like fashion. Alternatively the second argument can be an array containing the values as in PHP's vsprintf() function. Care must be taken not to allow direct user input to this parameter, which would enable array manipulation of any query with multiple placeholders. Values must not already be SQL-escaped.

En mene vannomaan, koska on 0% kokemusta WP:stä ja sen toiminnoista, mutta luulis toimivan kuten muutkin prepared statements - tyyppiset lauseet.

Grez [25.03.2013 12:50:26]

#

Ehkäpä se Applen todellisuudensumentamiskenttä toimii tuossakin. Eli vaikka koodi todellisuudessa olisi huonoa, niin Applen todellisuudensumentamiskentässä se vaikuttaa mahtavalta. Eli koodaajasta tuntuu, että koodista tuli parempaa.

Tuo voisi itse asiassa selittää hyvinkin tämän ketjun.

latenleffahylly [25.03.2013 14:31:27]

#

qeijo kirjoitti:

Tuo sinun "turvallinen" prepare lause on muuten aivan hyödytön noin väärin käytettynä, lue manuska.

Eli tästä lähtien meillä on uusi Wordpress asiantuntija. Kuten yritin kirjoittaa kyse on Wordpressistä. CMS hyödyntää tehokkaasti PHP:tä mutta on siinä mukana muutama koukkukin. Mutta joo.. onko tuo minun koodi sitten jälleen taas ihan täyttä ...

Grez [25.03.2013 14:37:45]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Kuten yritin kirjoittaa kyse on Wordpressistä.

Niin ja ajattelitko että qeijo ei tätä tiennyt, vaikka lainasi sinulle pätkän Wordpressin dokumentaatiosta?

Ja eikä tuossa tarvitse sinänsä ymmärtää mitään wordpressistä tai edes PHP:stä että näkee tuosta koodistasi SQL-injektion paikan.

latenleffahylly kirjoitti:

Mutta joo.. onko tuo minun koodi sitten jälleen taas ihan täyttä ...

No siihen en jaksa lähteä kommentoimaan, mutta ainakin todistit ettei se MBP itsessään tee koodista hyvää.

qeijo [25.03.2013 14:42:11]

#

latenleffahylly kirjoitti:

qeijo kirjoitti:

Tuo sinun "turvallinen" prepare lause on muuten aivan hyödytön noin väärin käytettynä, lue manuska.

Eli tästä lähtien meillä on uusi Wordpress asiantuntija. Kuten yritin kirjoittaa kyse on Wordpressistä. CMS hyödyntää tehokkaasti PHP:tä mutta on siinä mukana muutama koukkukin. Mutta joo.. onko tuo minun koodi sitten jälleen taas ihan täyttä ...

Mitä vit.. Eli yritin kertoa sinulle jotain. Otetaan uudestaan, oikein hitaasti:

Minä yritin sanoa sinulle että:

Menikö nyt perille?

latenleffahylly kirjoitti:

Mutta joo.. onko tuo minun koodi sitten jälleen taas ihan täyttä ...

Jos esimerkin ainoa looginen osa sisältää vaarallisen virheen, niin kyllä, koodi on täyttä paskaa.

Muuta huomioitavaa:

"get_current_worker" metodi on nimetty hämäävästi. Nimen perusteella voisi kuvitella metodin palauttavan "current worker" eli "tämä hetkinen työntekijä". Mutta se palauttaakin ymmärtääkseni ihan minkä työntekijän tiedot tahansa, id:n perusteella.
Sen nimi olisi ehkä parempi olla esim. getWorkerByUserId, ja se voisi olla staattinen.

Hieman outoa että Worker luokka perii user luokan joka taas perii wpdb:n joka on kuitenkin globaali muuttuja... Lopputulos on että haetaan satunnaisen työntekijän tiedot. Toisin sanoen sekä User että Worker ovat käytännössä noin toteutettuna turhia. Mitä lisäarvoa Woker luokka edes tuo? Mitä lisäarvo luokkien käyttö edes tuo? Varmaan saisi funktioon user tiedot ja wpdb olion getInstance tyyppiseti. (Edit: jaa se on globaali)

namespace latenfunkitfunkkarit;

/**
 * Pseudocode example
 * Returns OBJECT holding worker data, NULL if no result is found
 */
function getWorkerByUserId($userid) {

     global $wpdb; //Ilmeisesti tämä on yleinen käytäntö WP - maailmassa
     return $wpdb->get_row($wpdb->prepare("SELECT * FROM workers JOIN ME IN DEATH WHERE id = %d", $userid));
}

Lopuksi, sinä luot joka kerta Worker ilmentymän, jonka avulla haet (mitä ilmeisimmin) User luokasta käyttäjätiedot, jotka taas syötät takaisin Worker luokalle... Tämän voisit hoitaa Worker luokassa..

Merri [25.03.2013 14:53:50]

#

Ehkäpä voimme tästä lähtien alkaa kutsua tätä ilmiötä Mac-injektioksi.

groovyb [25.03.2013 15:14:11]

#

Mac -injektio on muuten sama kuin SQL injektio, paitsi että se on hyväksyttyä koska se on koodattu Mac -ympäristössä.

Teuro [25.03.2013 15:38:29]

#

Lateneffahylly kirjoitti:

"SELECT * FROM $this->worker JOIN $this->group ON $this->group.g_id = $this->worker.g_id WHERE id = $worker_id"

Haetaan kaikki taulun $this->worker kentät, joihin lisätään $this->group taulu ehdolla $this->group.g_id = $this->worker.g.id silloin kun id on $worker_id. Pystytkö lukematta dokumentaatiota muistamaan mitä noissa muuttujissa on, sekä voivatko ne muuttua kesken kaiken? Luultavasti niissä voisi olla ihan selkokieliset nimet.

Lisäksi hakulauseke sisältää potentiaalisen SQL-injektion, koska annat syötteen suoraan kyselyyn. Tässä oletuksena, että $worker_id tulee ohjelmalle niin, että käyttäjä voi sitä sorkkia esimerkiksi $_GET parametri osoiteriviltä, tai $_POST parametri lomakkeen hidden inputtina.

Merri [25.03.2013 15:53:41]

#

groovyb kirjoitti:

Mac -injektio on muuten sama kuin SQL injektio, paitsi että se on hyväksyttyä koska se on koodattu Mac -ympäristössä.

Itseasiassa ajattelin ennemminkin, että aivoihin pääsee injektoitumaan Mac-mainostus, koska sisääntulevaa dataa ei käsitellä, vaan se päästetään sisään sellaisenaan.

jukkah [25.03.2013 17:39:26]

#

iPhone5 phone = new iPhone4S();

Mac-injektio, Apple-injektio vai iIjektio?

latenleffahylly [25.03.2013 19:40:54]

#

// WP:n WPDB-Olio
global $wpdb;

// Muodosta tietokantayhteys
$this->wordpessdatabase = $wpdb;

// Virheilmoitukset
$this->errors = $this->wpdb->show_errors();

// Määrittele tietokanta taulujen etuliitteet
$this->bookings = $wpdb->prefix . 'bookings';

Sen verran vielä että olen hankkinut parhaita mahdollisia WP iBookseja, joiden esimerkkejen pohjalta koodaan. Olette juuri todistaneet, että ette ymmärrä/ kunnioita WP:tä. Global on varmaan yleisesti huono juttu, mutta WP:ssä erinomainen.

Sitten noista teidän url-hössötyksistä. WP:ssä voin nimetä urlin vaikka millä nimellä. Ei siellä pysty mitään sinne urliin kirjoittaa koska joka sivulla käydään hakemassa tietokannasta tiedot onko tällaistä henkilöä. Voihan tarkistuksen tehdä niin että ensin pitää päästä sisään systeemiin ja sitten olla vielä id ja nimi oikein. Ja toisaalta ainoa mitä voi tapahtua on että jotenkin kummallisesti pystyy esiintymään jonain toisena..

No joo..

Teuro [25.03.2013 19:57:57]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Sen verran vielä että olen hankkinut parhaita mahdollisia WP iBookseja, joiden esimerkkejen pohjalta koodaan. Olette juuri todistaneet, että ette ymmärrä/ kunnioita WP:tä. Global on varmaan yleisesti huono juttu, mutta WP:ssä erinomainen.

Tuossa kohti ihan totta. WP:n omatkin dokumentaatiot kehottavat käyttämään global $wpdb, koska se on valmiiksi luotu olio, joka ei ole funktiossa suoraan esillä. Siltikin voisi tehdä The Alchemistin tavalla, jossa kutsutaan homman hoitavaa funktiota antaman tietokantayhteys funktiolle.

latenleffahylly kirjoitti:

Sitten noista teidän url-hössötyksistä. WP:ssä voin nimetä urlin vaikka millä nimellä. Ei siellä pysty mitään sinne urliin kirjoittaa koska joka sivulla käydään hakemassa tietokannasta tiedot onko tällaistä henkilöä. Voihan tarkistuksen tehdä niin että ensin pitää päästä sisään systeemiin ja sitten olla vielä id ja nimi oikein. Ja toisaalta ainoa mitä voi tapahtua on että jotenkin kummallisesti pystyy esiintymään jonain toisena..

No joo..

No kyllä ainakin mun ylläpitämällä sivulla $_GET parametrit toimivat aivan odotetusti, joten siinä mielessä olet väärässä. Ja jos todella on mahdollista kirjatutua jonakin toisena käyttäjänä, niin tekemäsi ohjelma on kyllä varsin kummallisesti koodattu. WP:n kannattaa antaa hoitaa kirjautuminen ja rekisteröinti sen omilla palikoilla.

latenleffahylly [25.03.2013 20:16:26]

#

Noniin Teuro.. eli se mitä yritän sanoa on että jos url on vaikka tällainen: http://localhost/dev/tapahtumapalvelu/profiili/

Niin se näkyy URL rivillä näin: localhost/dev/tapahtumapalvelu/profiili/

Tälläisessa osoitteessa ei ole mitään id-numeroita tai mitään yksilöllisiä tietoja. Voin tehdä tarkistuksen WP:n omien user -taulujen kautta tai omien custom taulujen kautta. Tätä tarkoitan, en tiedä millaisia merkkejä voi laittaa url-riville. Eikö $_GET juuri hae tuon URL-rivin tekstin.. Huom! Tässä osoitteessa kukin käyttäjä näkee omat tiedot ja vain omat.

Teuro [25.03.2013 20:23:27]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Niin se näkyy URL rivillä näin: localhost/dev/tapahtumapalvelu/profiili/

Tälläisessa osoitteessa ei ole mitään id-numeroita tai mitään yksilöllisiä tietoja. Voin tehdä tarkistuksen WP:n omien user -taulujen kautta tai omien custom taulujen kautta. Tätä tarkoitan, en tiedä millaisia merkkejä voi laittaa url-riville. Eikö $_GET juuri hae tuon URL-rivin tekstin.. Huom! Tässä osoitteessa kukin käyttäjä näkee omat tiedot ja vain omat.

Joo tällaisena onkin ihan ok, mutta edelleen voin tuohon perään kirjoittaa mitä tahansa. Esimerkiksi localhost/dev/tapahtumapalvelu/tapahtumat/?id­=2157, niin tuohon voi kirjoittaa 2157 tilalle jotakin pahaa, jolloin tuo olemassa oleva injektio tulee todelliseksi.

Kannattaa tosiaan varoa, ettei tule sokeaksi omalle koodilleen, kun työkalut ilmeisesti ovat melko kovalla tasolla. Omassa koodissasi ei kannattane kysellä noista wp_ tauluista mitään, koska WP tarjoaa sulle sopivat työkalut käyttäjien hallintaan, joten käytä niitä.

latenleffahylly [26.03.2013 00:11:09]

#

Teuro kirjoitti:

.....Kannattaa tosiaan varoa, ettei tule sokeaksi omalle koodilleen, kun työkalut ilmeisesti ovat melko kovalla tasolla.....

Luin juuri yhden kappaleen erittäin hyvästä iBooks kirjasta: WordPress Professional. Juu käyn huomenna kaikki SQL-lauseet läpi. Laitan ennen ja jälkeen SQL-lauseen tarkistukset päälle. Sitten vielä teen jokaisen palautuksen jälkeen tarkistuksen mitä tuli takaisin esim. Montako riviä muuttui kannassa.. Nyt näin 50% tapauksista.

Koodi sokaisee, olet oikeassa. Minulla siis custom tableja WP:ssä. En pidä WP:n oletus tauluista. Pyrin käyttämään niitä vain oletus asioihin. Käyttäjät, sivut, artikkelit... Tuosta kommentista.. Työkalut kovalla tasolla.. Haluan sanoa, että tämän topiicin tarkoitus oli tuoda esiin seikka että meidän kaikkien pitäisi koodata lähes täydellisellä hardware/software -meiningillä.

Onhan se ihan eri että pystyy hakemaan tietoa langattomasti, ipad+ibooks. Sitten ottamaan läppärin sänkyyn, sohvalle, työpöydälle ja kirjastoon, jopa asiakaskäynnille. Sitten kun panostaa ergonomiaan ja hankkii pari standia macille ja padille.. Hyvän työtuolin ja ison työpöydän... Ei ole haittaa että Time Capsule varmuuskopioi langattomasti aina silloin tällöin tietenkin automaattisesti.

Se että Apple TV tai AirPort Express pitävät huolen langattomasta äänestä ja videosta on vain plussaa. Youtube kuvan streaminen isoon TV:seen on vain hyvä lisä kun opiskelee. Ehkä parempi etten ala kertomaan mitä SSD kovalevy mahdollistaa, tähän nopeuteen johon tutustuin vasta viikkoja sitten on tavallaan kiintynyt ja sulanut kiinni, niin luonnolliselta tämä vaikuttaa.. Kaikki Applessa on helppoa. Ja huom minulla oli ennen PC,

PC oli kova äänisempi, sen käynnistäminen kesti kauan, vaikka se oli vain 2 vuotta vanha. Näyttö oli 23 tuumaa, mutta ei mitään verrattuna tähän uuteen. Ehkä jos saan asiakastyön ikinä valmiiksi niin harkitsen vakavasti 30" thunderbolt näyttöä tuohon viereen, ihan jo tunnelman vuoksi. Olisi kiva nähdä miltä omat sivut näyttäisi isolla näytöllä, langattomasti tietenkin.. No.. Olen kulutusvastainen ihminen, joten toivon että nämä super hankinnat kestäisivät 5 vuotta, jonka jälkeen annan ne pilkka hintaan lähi tutulle. Olen aina huoltanut elektroniikka laitteita kuin omia lapsia...

Joten 5 vuoden kuluttua ne ovat vielä kuin eilen ostettuja. Ainoa miinus on takuu kun en halunnut 3 vuoden takuuta vaan ajattelin että 1 vuosi riittää koska Apple niin laadukas merkki. Onhan sekin iso asia että design puoli on kunnossa, työympäristö näyttää futuristiselta. Olisi kiva laittaa kuvia, mutta en tiedä onko se sallittua foorumilla.

tuutti [26.03.2013 01:08:26]

#

latenleffahylly kirjoitti:

PC oli kova äänisempi, sen käynnistäminen kesti kauan, vaikka se oli vain 2 vuotta vanha. Näyttö oli 23 tuumaa, mutta ei mitään verrattuna tähän uuteen.

Vertaat oletettavasti alle 1000e pc:tä, missä ei ole SSD:tä ja 23" halpispanelista (TN?) näyttöä 3000e koneeseen?

latenleffahylly kirjoitti:

en halunnut 3 vuoden takuuta vaan ajattelin että 1 vuosi riittää koska Apple niin laadukas merkki.

Kai tiiät ettei apple tee rautaa itte ja siitä sun übermacbooksuperretinapro:sta löytyy lähes samat osat, kuin kaikista muistakin koneista?

punppis [26.03.2013 01:56:08]

#

Late kovasti hehkuttaa kuinka sen 3000 euron MBP jaksaa pyörittää useita eri softia samaan aikaan ja jaksaa toistaa vielä HD-videota samaan aikaan. No v***u hurraa! Mikä tahansa nykyaikainen tietokone pystyy samaan.

Minulla on tällä hetkellä käytössä perus pelimylly (GTX570, i5-2500k, 8GB DDR3, SSD) kahdella näytöllä (24" + 22" tn-paneelit). Käynnistyy alle minuutissa. Tämän koneen kaverina on ollut myös 13" MBP (mid 2010, eli ei "retina"), eikä mieleenikään olisi tullut käyttää konetta minkäänsortin ohjelmointiin. Miksi käyttäisin läppäriä kun pöydällä on tehokas kone kahdella näytöllä? Ainut mikä MBP:ssä oli parempaa pöytäkoneeseen verrattuna oli juurikin tuo näyttö, koska väritoisto on huomattavasti parempi kuin omissa tn-paneeleissa. Eipä siitä väritoistosta ole kyllä paskaakaan hyötyä minkäänlaisessa koodauksessa, vaikka toki kaikki näyttääkin paremmalta.

Saat kasattua sellaisen pöytäkoneen kahdella näytöllä jo 2000 eurolla, että ohjelmoinnin nopeus ei voi olla mitenkään enää raudasta kiinni. Samalla vehkeellä voit myös vaikka pelata. Säästit juuri tonnin ja sait tehokkaamman pöytäkoneen kahdella näytöllä.

Älä nyt käsitä väärin, MacBookit on mielestäni sangen loistavia (mutta kalliita) läppäreitä ja sopii täydellisesti sellaiseen käyttöön mihin läppärit on suunniteltu.

Ellet sitten koodaa useassa fyysisessä paikassa, et yksinkertaisesti pysty perustelemaan 3000 euron sijoittamista pöytäkoneen sijasta kannettavaan. MacBookki ei tuo ohjelmoijana sinulle minkäänlaista etua mihinkään muuhun tietokoneeseen nähden.

Oletko ottanut huomioon, että jos MacBookkisi menee vaikka joutuu takuuhuoltoon viallisen muistin takia, se saattaa olla siellä viikkoja. Miten selität tämän työnantajalle? Pöytäkoneen kanssa olisit voinut ostaa muutamalla kympillä uuden setin muistia ja jatkaa työntekoa.

Ihmettelen suuresti että olet saanut yhtäkään asiakasta. Laskeskelet myös että palkkasi voisi olla JOPA 1000€/kk. Uskomatonta! Tonni kuussa!! Pro tip: saat työttömänä lähes saman verran tai mistä tahansa työstä enemmän, vaikka kuinka laskisit sinne mukaan muutamia kymppejä netistä ja puhelimesta.

En edes tiedä miksi kirjoitin tälläisen tekstiseinän tähän aiheeseen. Laten on pakko olla trolli.

Tzaeru [26.03.2013 08:40:36]

#

En välttämättä pistäisi trollausdomainille näkyviin ilmeisesti(?) aitoa puhelinnumeroa ja katuosoitetta. Vaan jokainen tyylillään ;)

Blaze [26.03.2013 09:19:42]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Ehkä parempi etten ala kertomaan mitä SSD kovalevy mahdollistaa

Kerro toki. SSD:t on erinomaisia laitteita, ja parastahan niissä on, että ne ei tarvi Macia, vaan voit vaan ostaa levyn ja lyödä sen mihin tahansa tietokoneeseen kiinni.

latenleffahylly kirjoitti:

Olisi kiva laittaa kuvia, mutta en tiedä onko se sallittua foorumilla.

Pistä vaan, eiköhän me kaikki olla sen verran uteliaita.

punppis kirjoitti:

Oletko ottanut huomioon, että jos MacBookkisi menee vaikka joutuu takuuhuoltoon viallisen muistin takia, se saattaa olla siellä viikkoja.

Tästähän olikin se yks kuva... http://spred.me/f/tag/webcam/7105/e3GxE.jpg/broken-webcam-pc vs mac

The Alchemist [26.03.2013 11:35:23]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Sen verran vielä että olen hankkinut parhaita mahdollisia WP iBookseja, joiden esimerkkejen pohjalta koodaan. Olette juuri todistaneet, että ette ymmärrä/ kunnioita WP:tä. Global on varmaan yleisesti huono juttu, mutta WP:ssä erinomainen.

latenleffahylly kirjoitti:

Minulla siis custom tableja WP:ssä. En pidä WP:n oletus tauluista. Pyrin käyttämään niitä vain oletus asioihin. Käyttäjät, sivut, artikkelit...

En tiedä WordPress-koodaamisesta yhtään mitään, mutta saat asian kuulostamaan siltä, ettet itsekään ymmärrä tai kunnioita WP:n arkkitehtuuria.

Globaalien käyttö on missä tahansa ympäristössä täysin hirveää, mutta joskus sen kanssa vain täytyy tulla toimeen. Joko kiertelemällä tai alistumalla.

latenleffahylly [26.03.2013 17:29:42]

#

The Alchemist kirjoitti:

Globaalien käyttö on missä tahansa ympäristössä täysin hirveää.....

Selitä sitten miksi WP käyttää globaalia muuttujaa. Pikku vinkki alkemistille, vaikka rohtosi usein toimivat on WP:ssä paljon sellaista, josta foorumin putkamaan kakarat olisivat ihmeissään. Esim. nuo SQL-lauseet saattavat mennä niin että käyttäjä kirjoittaa näin, ja WP muuttaa vielä tämän lauseen ennen sen suoritusta (tietokanta).

Tuosta kone jutusta, tarkoitus oli kehua että web-kehittäminen on helpompaa hyvällä koneella. Eli siis myös kuvan- ja videonkäsittely. Täytyy miettiä saisinko johonkin FLICKR profiiliin kuvia...

reino [26.03.2013 17:48:23]

#

Voisitko laittaa meille kaikille uteliaille kuvia siitä hienosta kehitysympäristöstäsi, niin mekin osattaisiin koota sellainen työympäristö, missä koodaaminen onnistuu paremmin. Laita kuvat vaikka kotisivullesi, olethan web-debeloperi.

latenleffahylly [26.03.2013 18:09:45]

#

Heh, hauska mies hauska nimi.. nämä toivottavasti näkyvät kaikille. HUOM! Tästä lähtien ketjuun voisi linkittää kuvia omasta YMPÄRISTÖSTÄ. Kiitän:

http://www.flickr.com/photos/87683899@N03/

samip [26.03.2013 18:35:35]

#

20130326_183201.jpg

Miten voisin parantaa kehitysympäristöäni?

latenleffahylly [26.03.2013 18:41:25]

#

Voi herran jestas, nyt valitaan 2013 kaamein ja kaunein Kehitysympäristö <3

Blaze [26.03.2013 19:06:27]

#

wrt http://www.flickr.com/photos/87683899@N03/8591835255/in/photostream/lightbox/
Kai sulla on näppäimistö piilossa jossain tuolla pöydän alla?

http://nyan.fi/a/tyopoyta.jpg

Note on luonnollisesti yleensä sohvalla, toin sen nyt vaan tuohon ihan Laten kiusaksi.

Othnos [26.03.2013 19:06:33]

#

Vastataan nyt The Alchemistin puolesta ottamatta kuitenkaan kantaa siihen miksi WP käyttää globaaleja muuttujia.

Lainaten Bjarne Stroustrup nimisen kakaran sanoja vapaasti suomentaen siitä miksi globaaleja muuttujia tulisi käyttää mahdollisimman vähän.

Bjarne Stroustrupin kirjoitti:

"Suurin syy miksi globaaleja muuttujia ei haluta ohjelmaan on se että on hankala tietää mitkä funktiot muokkaavat niitä. Suurissa ohjelmissa on käytännössä mahdotonta tietää mitkä funktiot muokkaavat globaalia muuttujaa. Kuvittele että yrität debugata ohjelmaa ja huomaat löytäväsi globaalin muuttujan odottamattomalla arvolla. Kuka on antanut kyseisen arvon? Miksi? Mitkä funktiot kirjoittavat sen arvon? Kuinka voisit tietää sen? Funktio joka kirjoitti odottamattoman arvon voi olla tiedostossa jota et ole koskaan nähnytkään."

Lisää globaaleista muuttujista, Singletoneista yms. voit lukea Misko Hevery nimisen kakaran sivuilta.

latenleffahylly [26.03.2013 19:32:14]

#

Ensinnäkin Othnos, WP ei voi muuttaa kaikkia asioita vaikka haluaisi. Se on tällä hetkellä maailman suosituin CMS. Miljoonat sivut olisivat vaarassa.

Toinen pointti on se että global $wpdb; ei mitenkään voi olla tavallinen globaali muuttuja vaan varta vasten WP:lle rakennettu kokonaisuus. Jolla developerit voivat hallita omia custom tableja + wp -tableja.

---

"Kai sulla on näppäimistö piilossa jossain tuolla pöydän alla?" ...noniin ..salapoliiseja liikkeellä. Blaze sinun Kehitysympäristössä on upea valaistus, muutenkin todella kodikas. Ainoa, jota voisi harkita 3 vuoden säteellä olisi massiivisempi pöytä koska se tukisi muuta sisustusta. Aivan mahtavaa, kiitos!

- Huom! Nyt kaikki kuvat laitettu. Ei erikoisia, mutta koti on suht viihtyisä. Vielä haaveena 30" näyttö.

Lisäys: ...Niin ja Blaze, johdot? Voi huh.. eikö paloturvallisuus ole tärkeää.

Grez [26.03.2013 19:54:47]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Ensinnäkin Othnos, WP ei voi muuttaa kaikkia asioita vaikka haluaisi. Se on tällä hetkellä maailman suosituin CMS. Miljoonat sivut olisivat vaarassa.

Niin, eli WP on ollut huonosti koodattu, mutta siitä on siitä huolimatta tullut suosittu, jonka vuoksi nyt ollaan naimisissa sen huonon koodin kanssa. Kuinka hienoa.

latenleffahylly kirjoitti:

Toinen pointti on se että global $wpdb; ei mitenkään voi olla tavallinen globaali muuttuja

Kyllä se on ihan tavallinen globaali muuttuja. Ei PHP:hen ole tehty erikoisjärjestelyjä WP:tä varten. Kokeile vaikka kirjoittaa johonkin funktioosi:

global $wpdb;
$wpdb = "Ähäkutti";

Veikkaan että aika hienosti räjähtelee kaikki tuon funktion kutsumisen jälkeen.

Lumpio- [26.03.2013 20:07:56]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Toinen pointti on se että global $wpdb; ei mitenkään voi olla tavallinen globaali muuttuja vaan varta vasten WP:lle rakennettu kokonaisuus.

Meinaatko että PHP:n kehittäjät on varta vasten lisännyt vain WordPressiä varten tommosen $wpdb-jutun?

Macro [26.03.2013 20:08:21]

#

latenleffahylly kirjoitti:

HUOM! Tästä lähtien ketjuun voisi linkittää kuvia omasta YMPÄRISTÖSTÄ.

voittaax täst jotai!!!!111

http://www.flickr.com/photos/94392893@N07/

Othnos [26.03.2013 20:11:58]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Ensinnäkin Othnos, WP ei voi muuttaa kaikkia asioita vaikka haluaisi.

Pointtisi siitä ettei WP voi muuttaa kyseistä asiaa on oikea, eikä kukaan ole siitä maininnutkaan, että sen pitäisi. Kuitenkin voit omalla toiminnallasi hyvinkin helposti vaikuttaa siihen ettei ainakaan sinun koodissasi tule tuota ongelmaa välittämällä kyseisen $wpdb-olion parametrina paikkoihin missä sitä tarvitset. Kyseisessä esimerkissä yritin käyttää luokkia missä olet käyttänyt $wpdb-oliota.

<?php
global $wpdb;

$tapahtuma = new Tapahtuma($wpdb);
$tyontekija = new Tyontekija($wpdb);

Lumpio- [26.03.2013 20:13:20]

#

Ai onks tää nyt "postaa kuvii omasta työpöydästä" -lanka? Tuorein kuva minkä löysin:

http://i.imgur.com/Jj3HOpY.jpg

Saakohan laten hyväksyntä hylkeen.

(Edit: Maksaaks Apple sulle mainostuksesta?)

Merri [26.03.2013 20:48:22]

#

Macro kirjoitti:

voittaax täst jotai!!!!111

http://www.flickr.com/photos/94392893@N07/

Voittaa! Saat rispektipisteitä siitä, että olet todistetusti ostanut jotakin Lidlistä!

Muoks!
Eikun oli siinä lampussa jotain eroa lidlikapistukseen, nyt meni rispektipisteet pois. Yritä myöhemmin uudelleen!

ville2304 [26.03.2013 20:50:50]

#

Tässä meikäläisen koodaushelvetti.
Ja ohjelmointi sujuu ihan hyvin ilman yhtäkään omenaa.

latenleffahylly [26.03.2013 21:39:10]

#

WORDPRESS:

- Ainakun teet SQL-kyselyitä WP:ssä käytä WORDPRESS DATABASE LUOKKAA
- Syy: Wordpress suorittaa kyselysi puolestasi, mahdollisimman turvallisella tavalla

(!) SQL-kyselyt tavallaan muotoillaan WP:lle. WP tekee loput. Miksi pakolla sotkette asioita. Global sitä - global tätä. WP on parempi järjestelmä mitä siitä oletetaan. Tämä saattaa johtua sen blogi taustasta.

HÄPEÄ NURKAT + KAUNIIT KEHITYSYMPÄRISTÖT:

---
samip: -2

Miinukset:
Järkyttävän näköinen häpeä loukko. En halua loukata, mutta nuo sävyt, rotan jyrsimä työtuoli ja koneiden kummallinen asettelu.

Plussat:
Kaksi näyttöä ovat lähes kiinni toisissaan. Lattialla lojuva subbari tulettaa jalkoja.
---

---
Blaze: +10

Plussat:
Ihanan tunnelmallinen, hyvällä valaistuksella ja persoonallisella otteella SISUSTETTU kehitysympäristö. Erilaiset figuurit ja kuvakieli luovat vaikutelman fantasiamaailmasta jonne on ilo upota. Varsinkin karhun pää kaiuttimen päällä hiljentää miettimään elämän tosiasioita.

Tuo toinen hyypiö näytön päällä sen sijaan epäilyttää. Mitä jos koodi jää taakse piloon. (SQL-injektiot)


Miinukset:
Järkyttävä johtohelvetti joka aiheuttaa paloturvallisuutta. Ihmeellisiä naisfetissejä. Pöytä tulee vaihtaa välittömästi suurenpaan.
---

---
Macro: +11

Plussat:
Kuvat omassa hyvin nimetyssä FLICKR-profiilissa. Todella mukava ja viihtyisä kattohuoneisto. Työtuolin oranssi väri piristää kummasti. Työkone on avattu, kimallus muistuttaa aarretta. Kaksi näyttöä. Ahh.. kaiuttimet. Miniläppäri. Valaistuskin on kunnossa. Seinäkello muistuttaa dead lineista. Kokonaisuutena tällaisessa kehitysympäristössä voi syntyä opetuskäyttöön suunnattua materiaalia. Johtoon!!

Miinukset:
Hmm.. pöytälamput voisivat olla samaa sarjaa. Missä tablet.
---

---
Lumpio-: -666

Plussat:
Verhot kiinni.

Miinukset:
Järkyttävää. Olen aidosti järkyttynyt. Vaikuttaa että tuollaisessa ympäristössä voisi kuolla sähköiskuun. Tuoli näyttää rantatuolilta, joka ei ole oma. Ystäväni on sähkömies joten sen perusteella nuo viritykset ovat laittomia. Erilaisia teippejä ja piuhoja, tuntuu että huoneessa tehdään myös jotain muuta.

Iso tuuletin vasemmalla ja spottivalo oikealla antaa vaikutelman kahdesta persoonasta. Toisella on kuuma ja toisella kylmä. Huh.. todella järkyttävää, ei pahalla.. hetkinen oranssit pihdit.. hmm..
---

---
ville2304: +3

Plussat:
Kaksijakoiset tunnelmat. Toisaalta kaikki on organisoitu hyvin, kuten nimestäsikin voi päätellä. Toisaalta jotain puuttuu. Ehkä kirkkaan värinen työtuoli. Saksia ja muita outoja työkaluja lojuu pöydällä - tämä lienee kuitenkin hyvä asia. Taskulamppu, kyllä hyvä. Aa.. onko vaaleansininen liina käsituki. Epäilen että olet vasenkätinen tavaroiden sijoittelusta päätellen.

Miinukset:
Roskia vasemmalla. Sotkuinen pöytä. Sänky saattaa häiritä työskentelyä (liian lähellä). Pöydät ovat suurin epäkohta sillä ne eivät mitenkään tue toisiaan. No pisteenä iin päällä järkyttävät pimeysverhot. Tarvitset valoa, kehitysympäristö tarvitsee valoa ja aurinkoa. Ei pahalla.
---

Huom! En lainkaan ole ainoa tuomari. Nämä tulivat mieleeni kuvia katsellessa. Kiitän. Lisää luolia mukaan. Ainakin yksi asia on varma kehitysympäristöissämme on muutakin eroa kuin rauta/softa puoli.

punppis [26.03.2013 21:53:14]

#

http://sdrv.ms/ZoSAlI

Hyvin onnistuu devaus.

Grez [26.03.2013 21:53:27]

#

Aika hämärät arvosteluperusteet välillä

latenleffahylly kirjoitti:

Järkyttävä johtohelvetti joka aiheuttaa paloturvallisuutta.

Kannattaisisi sinunkin sitten varmaan hommata sellainen.

latenleffahylly kirjoitti:

Ystäväni on sähkömies joten sen perusteella nuo viritykset ovat laittomia.

Syy-seuraussuhde ei kyllä minulle avaudu mitenkään päin. Tuskin Lumpion viritysten laillisuuteen vaikuttaa pätkääkään sinun kaveripiirisi. Viritykset vaikuttavat olevan pienoisjännitteisiä, joka tarkoittaa että ne eivät ole laittomia eikä niistä saa kovin helpolla sähköiskua.

latenleffahylly kirjoitti:

Iso tuuletin vasemmalla ja spottivalo oikealla antaa vaikutelman kahdesta persoonasta. Toisella on kuuma ja toisella kylmä.

Mielestäni aika erikoinen ajatus, että valaisinta käytettäisiin lämmittämiseen. Varsinkin kun kyseessä on suurennuslasirengasvalaisin, niin pitäisin itsestäänselvänä että sen tarkoitus on helpottaa pienten komponenttien kanssa työskentelyä eikä suinkaan lämmittää käyttäjäänsä.

Macro [26.03.2013 22:01:35]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Missä tablet.

http://eee.asus.com/en/transformer-prime/features :(

tmub [26.03.2013 22:09:04]

#

www.LatenKehitysYmparistoArvostelut.com

Maksan domainin jos saadaan kannatusta!

latenleffahylly [26.03.2013 22:32:41]

#

Grez olet kyllä erikoisin kaveri mies muistiin.

"...kyseessä on suurennuslasirengasvalaisin, niin pitäisin itsestäänselvänä että sen tarkoitus on helpottaa pienten komponenttien kanssa työskentelyä eikä suinkaan lämmittää käyttäjäänsä."

Voisit laittaa kuvaa omasta pajastasi. Ylipäätään minua kiinnostaisi tietää mitä kehität siellä. Eniten minua näissä kuvissa järkyttää se että miten ihmiset mahtuvat koodaamaan, tai istumaan. Olen ollut uskossa että ensisijainen paikka tässä maailmassa on oman työpöydän edessä oleva valtaistuin.

---

Suomi pelaa kyllä surkeasti. Ring ensimmäinen maajoukkue maali, beautiful. Mutta miksi tuo kehäraaki Forssell on kentällä :|

tuutti [26.03.2013 22:51:35]

#

http://i.imgur.com/0843AIZ.jpg

jukkah [26.03.2013 22:59:47]

#

Läppärikuvat ovat kotoani vakituisesta koodauspisteestäni, aamulla lisään vielä kuvan tai kaksi oppilaitoksen IT-tukihuoneesta, jossa työskentelen.

https://www.dropbox.com/sh/fi77zdot1mo8n6r/tT454LwoRv

Edit. Yksi kuva lisätty.

kllp [26.03.2013 23:02:14]

#

Tässä minunkin kehitysympäristöni: http://imgur.com/8nR8uHi

En oikein ymmärrä, miksi en osaa coodaa, vaikka käytänkin mäkkiä. Osaisitteko Te, Herra L., neuvoa minua jotenkin? Voisikohan johtua tuosta Acer-merkkisestä näytöstä? Auttaisikohan, jos laittaisin siihen omenatarran?

Grez [26.03.2013 23:07:36]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Voisit laittaa kuvaa omasta pajastasi.

No tässä on oikein panoraamakuva eräästä viimeaikaisesta kehityspisteestäni. Kivasti tuli koodia aikaiseksi samalla kun toimisto liikkui 200 km/h.

http://www.360hosting.biz/vr/pages/pendolino/2_luokka.htm

Lumpio- [26.03.2013 23:40:59]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Eniten minua näissä kuvissa järkyttää se että miten ihmiset mahtuvat koodaamaan, tai istumaan.

En mahdukaan .__.

Kumpa vaan olisi enemmän tilaa...

punppis [26.03.2013 23:46:27]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Grez olet kyllä erikoisin kaveri mies muistiin.

Ironista.

kaviaari [27.03.2013 01:11:13]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Ystäväni on sähkömies joten sen perusteella nuo viritykset ovat laittomia.

Paras perustelu ikinä, maistui salami 5/5. Itsehän en nää kuvassa mitään laitonta, itseasiassa toi servoilla toteutettu kytkinsysteemi on ehkä turvallisin ikinä kun on mekaaninen eristys.

qeijo [27.03.2013 08:31:46]

#

Ystäväni on putkimies joten sen perusteella Late olet idiootti.

The Alchemist [27.03.2013 11:04:38]

#

latenleffahylly kirjoitti:

The Alchemist kirjoitti:

Globaalien käyttö on missä tahansa ympäristössä täysin hirveää.....

Selitä sitten miksi WP käyttää globaalia muuttujaa. Pikku vinkki alkemistille, vaikka rohtosi usein toimivat on WP:ssä paljon sellaista, josta foorumin putkamaan kakarat olisivat ihmeissään. Esim. nuo SQL-lauseet saattavat mennä niin että käyttäjä kirjoittaa näin, ja WP muuttaa vielä tämän lauseen ennen sen suoritusta (tietokanta).

Eiköhän WordPress nojaa globaaleihin vahvasti, koska se on suunniteltu aikoinaan php4:lle ja koska joskus muinoin php-koodaamisen taso oli oikeasti tuollaista.

Sql-abstraktiot ovat kyllä ihan arkipäivää ja sinun esimerkkiesi perusteella WP on varsin alkeellinen niissä. Itse käytän php:n kanssa useimmiten Doctrine-kirjastoa, jolloin minun ei tarvitse kirjoittaa oikeastaan riviäkään sql:ää, vaikka käyttäisin paljon vierasavaimia ja muuta kivaa. Riittää, kun kirjoitan olioiden luokkien koodin ja lisään tietokantataulut.

-----------------------

Katellaan nyt sitten omaakin nurkkausta: datapiste.

Seinällä oleva jakorasia retkottaa auki, koska ovi ei mahdu kiinni muuntajien ollessa kytkettyinä.

Deffi [27.03.2013 15:37:03]

#

Yks kuva löytyy tukikohdastani: http://imgur.com/XOWSj8f

Mainittakoon vielä, että kaikki kirjoittamani koodi on virheetöntä ja korkealaatuista.

makumaku [27.03.2013 15:57:17]

#

Deffi kirjoitti:

Mainittakoon vielä, että kaikki kirjoittamani koodi on virheetöntä ja korkealaatuista.

Ei voi pitää paikkaansa, koska kuvassa ei näy yhtään Maccia ja näyttökään ei ole Retina.

t0ll0 [27.03.2013 16:49:02]

#

Deffi kirjoitti:

Yks kuva löytyy tukikohdastani: http://imgur.com/XOWSj8f

Ilmeisesti jonkinlainen motivaatio video menossa telkkarissa? Tuoko on virheettömän ja korkealaatuisen koodin todellinen salaisuus?

Latska [27.03.2013 17:48:52]

#

Joudun vielä kanssasi vararikkoon kun pitää koko ajan ostella kaikkea uutta ja kallista, jota en välttämättä edes osaa käyttää, no ei voi mitään. Toisen näytön kuitenkin kannoin pöydälle kun kaikilla muillakin kerran on. Valitettavasti kuvaahan siihen ei toistaiseksi tule, mutta ajatus on toki tärkein. Näyttö on muuten maksanut vuonna 2000 liki 30 000 markkaa, joten sen on pakko olla hyvä laitos. Tässä vielä kuvaa: http://makkosoft.com/b/luukku/ruutuja.jpg ja lisää tuoretta ja vähemmän tuoretta kuvaa asunnostani löytyy saman hakemiston alta. Please Late, pimp my residence!

Ei vaan, eiköhän työpöydän siisteys ja olemus ole ihan henkilökohtaisista mieltymyksistä kiinni. Toisille ei vaan kirurgisen puhdas ympäristö sovi, vaan pieni luova kaaos on inspiroivampaa. Ja jos näitä kielivalintojen ja työvälineiden ulkopuolisia asioita ruvetaan miettimään niin mikä muu mihinkään liittymätön asia voisi parantaa koodaussuoritusta? Rolexi kourassa ja S-Mersun avaimet taskussa? Vai ruvetaanko seuraavana vertailemaan vaatteita, sillä onhan se nyt ihan päivänselvää, että merkkifarkut jalassa tulee parempaa koodia kuin kuluneissa verkkareissa.

latenleffahylly kirjoitti:

Ystäväni on sähkömies joten sen perusteella nuo viritykset ovat laittomia.

Minun ystäväni puolestaan työskentelee urheilukeskuksella, mutta minulle ei tulisi mieleenikään ruveta pätemään netissä jääkentän ylläpidosta.

latenleffahylly [27.03.2013 20:00:56]

#

Yleisesti kaikille luolamestareille:

Kahta iloista poikkeusta lukuunottamatta (macro+blaze) ..olen järkyttynyt. Muistan että Pelaaja-lehti järjesti aikoinaan jonkun 'kaamein pelinurkka' -kisan, jossa ihmiset kai sitten tuhosivat oman peliympäristönsä ja laittoivat kuvat nettiin.

Mutta kun "Ohjelmointiputka" lanseeraa samanlaisen kilpailun, jossa ei ole edes palkintoa.. ovat käyttäjien kuvat aitoja kehitysympäristöjä. Se että pöydillä lojuu erilaisia sitomivälineitä, pihtejä, saksia jne. ei ole huono asia. TV:n aikuisviihde kuuluu asiaan, mutta nuo erilaiset johtoviritelmät ja rotan syömä työtuoli vetävät hiljaiseksi.

Eli ihmettelen että teillä ei ole halua siivota johtoja. On totta että oma pöytäni tarvitsisi jotain työkaluja tai figuureja, se on liian steriili. Mutta.. jotenkin se että välillä raivaisitte pöytäänne voisi olla avartava kokemus. Oliko se nyt mr. blaze jolla oli näitä figuureja huone täynnä. Ne oli aseteltu ja mietitty.

Sen sijaan nämä kummalliset kaikki kama pöydälle johdot naamaan eteen seinälle katosta lattiaan -viritelmät tuottavat aitoa pahaa oloa. Siisti itsestään huolehtiva ihminen ei voisi työskennellä tuollaisissa paikoissa. En voi ymmärtää että jos olette koodineroja, niin miten ihmeessä ajatuksenjuoksunne loppuu kun hiiri irtoaa kädestä..

Toivomus:

1.) Laita Hardware kuntoon
2.) Laita Software kuntoon
3.) Kunnon työtuoli (ergonomia tärkeää)
4.) Iso työpöytä, jossa tilaa muistiinpanoille
5.) Jotakin omaperäistä, joka on sinulle tärkeää (mieluiten sellaista mitä kukaan muu ei ymmärrä)

6.) Tärkeintä, pidä lomaa välillä ja saatat nähdä ympäristösi eri valossa.....

- kiitän jälleen että olette uskaltaneet laittaa kuvaa omasta elämästänne. Sille yhdelle ruokapöytä koodarille tiedoksi (järkytyin) .. eikä se työkone ympäristö paljoakaan kokonaiskuvaa muuttanut.

- Junakoodarille sen verran että millä paikalla istuit. Ikkunapaikka ja pienipöytä ehkä välillä käynti ravintolavaunussa voisi piristää. 200km/h se on nopeinten koodattu, mutta miten saat datetime ominaisuuden toimimaan koodissasi. Minulla tapahtumapalvelussa 2 tunnin heitto varausajoissa. Päivämäärät ajantasalla.

makumaku [27.03.2013 20:17:55]

#

latenleffahylly kirjoitti:

En voi ymmärtää että jos olette koodineroja, niin miten ihmeessä ajatuksenjuoksunne loppuu kun hiiri irtoaa kädestä..

Samalla logiikalla joku voisi ihmetellä että jos joku on sisustusnero, niin miten ihmeessä ajatuksenjuoksu loppuu kun ottaa hiiren käteen...

Eli olemme kaikki erilaisia, ja arvostamme eri asioita. Toisille hieno kauniistiaseteltu figuuri pöydällä tuo saman kotoisen tunnelman kuin toisille sekava läjä tavaraa pöydällä.

Latska [27.03.2013 20:41:28]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Se että pöydillä lojuu erilaisia sitomivälineitä, pihtejä, saksia jne. ei ole huono asia.

Kyllä kelpaisi sitomisvälineet :3

lainaus:

Eli ihmettelen että teillä ei ole halua siivota johtoja.

Ne johdot on tuolla pöydän alla, en minä niitä näe kuin silloin kun olen koneelta pois ja yleensä en ole. Ja ne menee muutenkin sekaisin vaikka niihin ei koskisikaan. Aina välillä voi aukoa pahimmat solmut, mutta mihinkään aakkosjärjestykseen tai numerointiin en lähde.

lainaus:

Sen sijaan nämä kummalliset kaikki kama pöydälle johdot naamaan eteen seinälle katosta lattiaan -viritelmät tuottavat aitoa pahaa oloa.

Myönnetään, naurahdin tuolle ääneen.

lainaus:

Siisti itsestään huolehtiva ihminen ei voisi työskennellä tuollaisissa paikoissa.

Tämä puolestaan on aika tarpeeton ja vähän törkeäkin yleistys. Vaikka yleisilmeeni on ajoittain vähän spurguhtava, osaan tarpeen mukaan olla siistikin. Sinulle pyhä asia on työtaso, minulle taas levyhylly, joka on aina viimeisen päälle järjestyksessä.

Toivomuksiisi: Kaikki eivät ole kuin sinä, mutta en sano että toiveesi ovat tuulesta temmattuja. Budjettikysymyshän tämä on. Kiitos yllyttämisestä toiseen näyttöön, nyt joudun valitettavasti hommaamaan uuden pöydän keittiöön, koska työtason tila loppuu kesken. En koe että pitää jatkuvasti päivitellä koneita tai softia, kunhan ajavat asiansa niin se on sitä myöten selvä. Aina voi haaveilla paremmasta, mutta prioriteetit on toiset. Mieluummin täytän rakasta hyllykköäni kuin investoin rautaan, jota en erityisemmin tarvitse.

Deffi [27.03.2013 21:02:32]

#

t0ll0 kirjoitti:

Deffi kirjoitti:

Yks kuva löytyy tukikohdastani: http://imgur.com/XOWSj8f

Ilmeisesti jonkinlainen motivaatio video menossa telkkarissa? Tuoko on virheettömän ja korkealaatuisen koodin todellinen salaisuus?

Uskon, että hyvän koodin salaisuus piilee sängyn ja jääkaapin sijoittamisessa lähelle työpöytää. Lisäksi huoneen pimentäminen ja auringonvalon minimointi luo täydelliset edellytykset innovaatiolle ja luovalle työlle.

latenleffahylly [27.03.2013 21:21:41]

#

Latskan innoittamana haluan korjata yhden vääristymän. Eli kun hommasin 4 vuoden odotuksen jälkeen 1. kunnon koneeni -> MBP "Retina" 15-tuumaa EARLY-2013, 16 Gt jne.

- NIIN... se tosiaan ole 1. kunnon koneeni. Ajattelin että kun laitan 5000-6000 euroa kehitysympäristöön niin se maksaa itsensä takaisin. En tarvitse MAMP PRO:n lisäksi MAMP PRO PRO PROOTA? Eli toivon että nämä nykyiset kestävät vielä pitkään:

- Lightroom 4
- MAMP PRO
- Sublime Text 2
- Transmit 4
- iWriter
- Time Machine
- Dropbox
- Air Display
- jne.

Nyt tässä perheessä on mukana kuvissa näkyviä lapsia. Yhdessä me muodostamme pienen Apple perheen, jonka tehtävä on web-kehittää. Eli toisin sanoen en tarvitse parempaa näyttöä tai äänentoistoa. MAMP PRO on antanut minulle mahdollisuuden laittaa projektini kauniisti riviin kirjainmerkki palkkiin.

Parilla klikillä availen eri projekteja, jotka ovat kaikki kauniissa järjestyksessä esim. NetBeansissa, kaikki projektit kauniisti järjestyksessä, kaikki tiedostot jne. Näin ollen toivon selviäväni tästä liian nopeasta kehityksestä seuraavat 5 vuotta. Todettakoon kuitenkin erään foorumistin innoittamana että se toinen näyttö on kiikarissa myös täällä:

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/50320/dchts/Apple-Thunderbolt-Display-27-LCD-naytto

On mahdollista että hankin tämän projektini tuotoilla. Syy ? ei se että minun olisi koko ajan pakko ostaa. Vaan olen visuaalinen ihminen, jolloin toivoisin näkeväni omat projektit myös isolla näytöllä tai jokin Lighroom tutorial siinä samassa. No joo.. pointtini siis ei ole jatkuvasti hommata uutta. Tämä oli eka ja vika kerta ja se kestää sen 5 vuotta, jolloin arvioin uudelleen maailman sen hetkisen kehityksen.

tmub [27.03.2013 22:00:47]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Latskan innoittamana haluan korjata yhden vääristymän. Eli kun hommasin 4 vuoden odotuksen jälkeen 1. kunnon koneeni -> MBP "Retina" 15-tuumaa EARLY-2013, 16 Gt jne.

- NIIN... se tosiaan ole 1. kunnon koneeni. Ajattelin että kun laitan 5000-6000 euroa kehitysympäristöön niin se maksaa itsensä takaisin. En tarvitse MAMP PRO:n lisäksi MAMP PRO PRO PROOTA? Eli toivon että nämä nykyiset kestävät vielä pitkään:

- Lightroom 4
- MAMP PRO
- Sublime Text 2
- Transmit 4
- iWriter
- Time Machine
- Dropbox
- Air Display
- jne.

Nyt tässä perheessä on mukana kuvissa näkyviä lapsia. Yhdessä me muodostamme pienen Apple perheen, jonka tehtävä on web-kehittää. Eli toisin sanoen en tarvitse parempaa näyttöä tai äänentoistoa. MAMP PRO on antanut minulle mahdollisuuden laittaa projektini kauniisti riviin kirjainmerkki palkkiin.

Parilla klikillä availen eri projekteja, jotka ovat kaikki kauniissa järjestyksessä esim. NetBeansissa, kaikki projektit kauniisti järjestyksessä, kaikki tiedostot jne. Näin ollen toivon selviäväni tästä liian nopeasta kehityksestä seuraavat 5 vuotta. Todettakoon kuitenkin erään foorumistin innoittamana että se toinen näyttö on kiikarissa myös täällä:

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/50320/dchts/Apple-Thunderbolt-Display-27-LCD-naytto

On mahdollista että hankin tämän projektini tuotoilla. Syy ? ei se että minun olisi koko ajan pakko ostaa. Vaan olen visuaalinen ihminen, jolloin toivoisin näkeväni omat projektit myös isolla näytöllä tai jokin Lighroom tutorial siinä samassa. No joo.. pointtini siis ei ole jatkuvasti hommata uutta. Tämä oli eka ja vika kerta ja se kestää sen 5 vuotta, jolloin arvioin uudelleen maailman sen hetkisen kehityksen.

Jos saat 1000€ taidoillasi projekteistasi lähiaikoina lupaan toteuttaa ja streamata itsemurhan ajamalla moottoripyörällä seinään.

Lumpio- [27.03.2013 22:04:27]

#

Tämän langan perusteella voinen nyt julistaa juhlallisesti että uusi kpzpt on syntynyt

tmub [27.03.2013 22:06:47]

#

Lumpio- kirjoitti:

Tämän langan perusteella voinen nyt julistaa juhlallisesti että uusi kpzpt on syntynyt

Amen.

vesikuusi [27.03.2013 22:29:11]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Sen sijaan nämä kummalliset kaikki kama pöydälle johdot naamaan eteen seinälle katosta lattiaan -viritelmät tuottavat aitoa pahaa oloa.

Omistan tän sulle, late!

- Läppäri koululta, pantti ~300 €
- Syntikka 0 € joltain naapurilta joskus jossain
- Kissa 20 € (tärkeä, koodin laatu kasvaa 200 % instantly)
- Johdot roikkuu musiikkilaitteista, joiden yhteishinta jotain 500 € (työhön liittymättömän random-elektroniikan läheisyys nostaa vereni adrenaliini- ja endorfiinitasoa, jolloin myös koodia syntyy nopeammin)

Tällä ekosysteemillä varmistan, että koodini laatu räjähtää termosfäärin korkeuksiin ja myöskin pysyy siellä.

t0ll0 [27.03.2013 23:00:53]

#

Deffi kirjoitti:

Uskon, että hyvän koodin salaisuus piilee sängyn ja jääkaapin sijoittamisessa lähelle työpöytää. Lisäksi huoneen pimentäminen ja auringonvalon minimointi luo täydelliset edellytykset innovaatiolle ja luovalle työlle.

Kokemuksesta voin suositella leveän pakkauspahvin teippaamista ikkunoihin niin, että pahviin on viritelty ruokafoliota ulkopuoliselle pinnalle. Pimeys valtaa huoneen täydellisesti ja kesäisin ei kämppäkään lämpiä niin paljoa auringonsäteiden heijastuessa takaisin pihamaalle! :)

jukkah [27.03.2013 23:12:31]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Joten 5 vuoden kuluttua ne ovat vielä kuin eilen ostettuja. Ainoa miinus on takuu kun en halunnut 3 vuoden takuuta vaan ajattelin että 1 vuosi riittää koska Apple niin laadukas merkki.

Olen täysin vakuuttunut siitä, että jotain hajoaa myös Applen laitteissa 4 takuuttoman vuoden aikana. Muuten, kuluttaja-asiakkailla on vähintään 2 vuoden takuu. Kerrankin hyödyllinen EU-direktiivi.

latenleffahylly kirjoitti:

Sille yhdelle ruokapöytä koodarille tiedoksi (järkytyin) ..

Mitä kammottavaa "ruokapöydässä" oli? Kokonaista 2 johtoakin siinä näkyi olevan. Käytöstä poistettu iso ruokapöytä (2 m²) on melkein saman kokoisen ikkunan ääressä, josta tulee päivisin niin paljon valoa, etten edes huomaa, vaikka kirkas tuplaloisteputkilamppukin olisi päällä. Niin, ja pidän ikkunaa kesäisin auki, jolloin tunnelma poikkeaa ulkona koodaamisesta vain sateella, kun kone pysyy kuivana. Parasta koodausaikaa on minusta klo 5-8, kun linnut laulaa ja aamuaurinko paistaa ikkunasta sisään vaakatasossa. (Jokohan poikkeuksellisen rationaaliset perusteluni vievät Latelta tuolin alta...)

latenleffahylly kirjoitti:

eikä se työkone ympäristö paljoakaan kokonaiskuvaa muuttanut.

Eikö? Siinähän oli kokonaan eri käyttöjärjestelmäkin... ;P

makumaku kirjoitti:

latenleffahylly kirjoitti:

En voi ymmärtää että jos olette koodineroja, niin miten ihmeessä ajatuksenjuoksunne loppuu kun hiiri irtoaa kädestä..

Samalla logiikalla joku voisi ihmetellä että jos joku on sisustusnero, niin miten ihmeessä ajatuksenjuoksu loppuu kun ottaa hiiren käteen...

Otetaanpa kilpailuun 2. kierros. Katsotaan, lojuuko törkyisellä pöydällä siisti kone ja siistillä pöydällä törkyinen kone. Sitenhän monesti poikien ja tyttöjen huoneet eroavat toisistaan. Ottakaa screenshottit nyt ainakin työpöydältä, niin nähdään pikakuvakkeiden määrä.

https://www.dropbox.com/sh/fi77zdot1mo8n6r/tT454LwoRv

Minulla työpöytä toimii lähinnä väliaikaiskansiona.

Blaze [27.03.2013 23:12:48]

#

vesikuusi kirjoitti:

- Kissa 20 € (tärkeä, koodin laatu kasvaa 200 % instantly)

Totta, tämä on tärkeä! Sanoisin, että 200% on hyvin konservatiivinen arvio. Oikea laadun kasvu voi olla vieläkin korkeampi. Fyysisen kissan puuttuessa voi koittaa Internetissä laajalti saatavissa olevia kissakuvia, mutta ei ne täysin fyysistä kissaa korvaa.

Lebe80 [27.03.2013 23:23:18]

#

tmub kirjoitti:

Lumpio- kirjoitti:

Tämän langan perusteella voinen nyt julistaa juhlallisesti että uusi kpzpt on syntynyt

Amen.

Ketut on!Kpzpt tuntuu yllättäen täysin normaalilta Laten jälkeen!


ai Late onkin visuaalinen ihminen... ilmankos sen koodi olikin niin syvältä!

The Alchemist [28.03.2013 07:36:46]

#

Lumpio- kirjoitti:

Tämän langan perusteella voinen nyt julistaa juhlallisesti että uusi kpzpt on syntynyt

Ootko nyt ihan varma? Tuossa viikko takaperin kiinnitin huomiota siihen, että kpzpt ja latenleffahylly tekivät comebackinsa Putkaan perättäisinä päivinä vaikka molemmilla oli viikkojen tai kuukausienkin siesta siinä välissä...

latenleffahylly [28.03.2013 15:58:39]

#

jukkah kirjoitti:

Ottakaa screenshottit nyt ainakin työpöydältä, niin nähdään pikakuvakkeiden määrä.

- Tämä ei ole vitsi.. miten MacBook Pro:ssa voi ottaa ruutukaappauksen? iPadissa minulla on oma Appsi tähän tarkoitukseen, kiitän.

samip [28.03.2013 16:01:15]

#

lainaus:

Command-Shift-3: Take a screenshot of the screen, and save it as a file on the desktop
Command-Shift-4, then select an area: Take a screenshot of an area and save it as a file on the desktop
Command-Shift-4, then space, then click a window: Take a screenshot of a window and save it as a file on the desktop
Command-Control-Shift-3: Take a screenshot of the screen, and save it to the clipboard
Command-Control-Shift-4, then select an area: Take a screenshot of an area and save it to the clipboard
Command-Control-Shift-4, then space, then click a window: Take a screenshot of a window and save it to the clipboard

runeberg [28.03.2013 16:51:23]

#

Oma nurkkaukseni.

Mieltymykseni mustaan (kuten valkoiseenkin) näkyy, mutta valitettavasti musta kissani ei suostunut useista yrityksistä huolimatta kuvaan. Kissan vaikutusta koodiin ei voi aliarvoida, kuten vesikuusi ja blaze myöskin totesivat.

Työtuoli on vanhempieni yrityksen tuotos n. 30 vuotta sitten, pehmustettuna kahdella(!) iKean alustalla. Pöytä kasattu työmaalta jääneistä ylimmäräisistä tarvikkeista. Läppäri ja telkkari toimii lähinnä sunnuntaisin krapulassa katsellessani kissavideoita ja muita luontodokkareita. Näyttö n. 5vuotta vanha ja työkoneena toimii (aina välillä toimii) tuo muutaman vuoden vanha torni juovukisssa ylikellotettuna.

Laten puheista innostuneena luvassa on parempaa, kuten ehkä kuvasta huomaa, että remppa meneillään, tiedä vaikka tulisi myöhemmin valkoinen macbook työpöydelle, sopisi sisustukseen.. (ei ikänä)

Teuro [28.03.2013 18:14:21]

#

Tässä oma nurkkaukseni lastenhuoneessa. Tila toimii koodauspisteenä, lennonjohtotornina ja kotiohjaamona.

- Kone?
Ikivanha tornikotelo aktiivisena on se takimmainen. Edessä oleva pienempi odottelee edelelen päivittämistä.

- Käyttöjärjestelmä?
Windows 7 kaikissa paitsi tableteissa ja puhelimessa.

- Kehitysympäristö?
notepad++, wamp

- Erityistä työhuoneessa?
Liian pieni pöytä

- Miksen koodaa Macilla?
Käyttämäni softat eivät toimi mokomassa, sekä on turhan kallis.

Karethoth [28.03.2013 18:53:00]

#

Kaipa se pitää laittaa kuva omastakin työ- ja huvipisteestä. Jokapäiväisen lentelyn vuoksi annan härdellien olla kiinni koneessa koko ajan.

Ja mitä työpöytään tulee, niin se on varsin vaatimaton.

Lumpio- [28.03.2013 19:24:10]

#

latenleffahylly kirjoitti:

iPadissa minulla on oma Appsi tähän tarkoitukseen, kiitän.

Apsi? http://www.apsi.fi/

latenleffahylly [28.03.2013 22:43:42]

#

Ei helvetti lumpio.. noniin..

runeberg kirjoitti:

.....Pöytä kasattu työmaalta jääneistä ylimmäräisistä tarvikkeista.

- Tässä kiteytyy koko tämän Foorumin kovin ydin. Kaalimaan kakarat, koodaamme lastenhuoneessa, kissa pitää saada pöydälle. Jos ei kissa niin laitan maalipurkin. Tästä tulikin mieleeni lapsuuden trauma, yksi monista, kun rakas kissani tippui maalitölkkiin ja isäni päätti lopettaa kissan paljain käsin. Olin 5 vuotias.

Toivon teidän kaikkien jatkon kannalta että edes sekuntin miettisitte näitä asioita.

- tila
- värimaailma
- tila
- lisätila

- Parhaimmassa tapauksessa ohjelmointiympäristö voi olla viihtyisä, tilava, siisti ja värimaailmaltaan yhtenäinen. Ei suinkaan pelkkää mustaa ja valkoista. Kun katson työpöytiänne, näen erilaisen puolen teistä. Uskaltaisinko sanoa aikuisemman puolen teistä 90%:sta. Ne harvat aikuiset ovat panostaneet omaan hyvinvointiinsa. Toinen asia on sitten sairaudet nimeltään: piheys, saituus tai sellainen kummallinen päähän pinttymys että minä pärjään ikivanhalla koneella, koska ... hmm.. koska.. en syö omenoita, olen katkera Bill Gatesin miljardeille... jotain tuollaista.

Vinkki: Palkitse itsesi! Tein niin 1. kertaa elämässäni. Kituutin 4 vuotta. Mietin aina että joskus vielä minulla on todella tehokas kone, jonka vain painan päälle napista, pam koodaan, chattaan tai kirjoitan jotain typerää. Nyt tuntuu todella rajulta miettiä taaksepäin. Miksi ihmeessä tämä elämän muutos kesti niin helvetin kauan.

tmub [28.03.2013 22:48:52]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Ei helvetti lumpio.. noniin..

runeberg kirjoitti:

.....Pöytä kasattu työmaalta jääneistä ylimmäräisistä tarvikkeista.

- Tässä kiteytyy koko tämän Foorumin kovin ydin. Kaalimaan kakarat, koodaamme lastenhuoneessa, kissa pitää saada pöydälle. Jos ei kissa niin laitan maalipurkin. Tästä tulikin mieleeni lapsuuden trauma, yksi monista, kun rakas kissani tippui maalitölkkiin ja isäni päätti lopettaa kissan paljain käsin. Olin 5 vuotias.

Toivon teidän kaikkien jatkon kannalta että edes sekuntin miettisitte näitä asioita.

- tila
- värimaailma
- tila
- lisätila

- Parhaimmassa tapauksessa ohjelmointiympäristö voi olla viihtyisä, tilava, siisti ja värimaailmaltaan yhtenäinen. Ei suinkaan pelkkää mustaa ja valkoista. Kun katson työpöytiänne, näen erilaisen puolen teistä. Uskaltaisinko sanoa aikuisemman puolen teistä 90%:sta. Ne harvat aikuiset ovat panostaneet omaan hyvinvointiinsa. Toinen asia on sitten sairaudet nimeltään: piheys, saituus tai sellainen kummallinen päähän pinttymys että minä pärjään ikivanhalla koneella, koska ... hmm.. koska.. en syö omenoita, olen katkera Bill Gatesin miljardeille... jotain tuollaista.

Vinkki: Palkitse itsesi! Tein niin 1. kertaa elämässäni. Kituutin 4 vuotta. Mietin aina että joskus vielä minulla on todella tehokas kone, jonka vain painan päälle napista, pam koodaan, chattaan tai kirjoitan jotain typerää. Nyt tuntuu todella rajulta miettiä taaksepäin. Miksi ihmeessä tämä elämän muutos kesti niin helvetin kauan.

Olet kyllä ehkä typerin ihminen ikinä ikinä ikinä.

latenleffahylly [28.03.2013 23:16:05]

#

ja perustelut tälle väitteelle..?
-----------
Noniin nyt kuvat ja kuvatekstit paikoillaan. 6,6 megaa on kuvan koko kun otti näytöstä.
-----------

http://www.flickr.com/photos/87683899@N03/

moptim [29.03.2013 02:20:45]

#

Rauha kissasi muistolle, mutta miten se liittyy keskustelun alkuperäiseen aiheeseen?

Jonne [29.03.2013 03:54:55]

#

runeberg kirjoitti:

Oma nurkkaukseni.

Mieltymykseni mustaan (kuten valkoiseenkin) näkyy, mutta valitettavasti musta kissani ei suostunut useista yrityksistä huolimatta kuvaan. Kissan vaikutusta koodiin ei voi aliarvoida, kuten vesikuusi ja blaze myöskin totesivat.

Työtuoli on vanhempieni yrityksen tuotos n. 30 vuotta sitten, pehmustettuna kahdella(!) iKean alustalla. Pöytä kasattu työmaalta jääneistä ylimmäräisistä tarvikkeista. Läppäri ja telkkari toimii lähinnä sunnuntaisin krapulassa katsellessani kissavideoita ja muita luontodokkareita. Näyttö n. 5vuotta vanha ja työkoneena toimii (aina välillä toimii) tuo muutaman vuoden vanha torni juovukisssa ylikellotettuna.

Laten puheista innostuneena luvassa on parempaa, kuten ehkä kuvasta huomaa, että remppa meneillään, tiedä vaikka tulisi myöhemmin valkoinen macbook työpöydelle, sopisi sisustukseen.. (ei ikänä)

Auts, tuo saa omassa arviossa huonoimmat pisteet. Ei sen johdosta, ettei ollut figuureita pöydät notkollaan tai seeprannahka nojatuolia tai iHässäköitä vaan pelkästään yks näyttö. :)

Mutta toki itsekkin kiskittelen naapurin kissan "maidolle", ennen kuin alan vakavammin koodailemaan. Muutoin en pääse "hello worldia" pidemmälle.

kllp [29.03.2013 04:00:54]

#

Miksi asioiden tulisi liittyä alkuperäiseen aiheeseen? Alkuperäisestä aiheesta poikkeaminen on luovuutta. Luovuus luo innovaatioita, ja innovaatioilla saadaan suomen talous nousuun! Hyvä Suomi!

Ipadissa saa muuten otettua kuvankaappauksen painamalla koti-näppäintä ja sitä yläreunassa olevaa näppäintä samaan aikaan.

Onko sinulle, Herra L., tullut mieleen, että jotkut saattavat oikeasti pitää esimerkiksi linsuxista enemmän kuin os x:stä? Eikä kaikkia kiinnosta työpöydän visuaalinen ilme. Hyvä Herra L., maailmassa on monenlaisia ihmisiä ja erilaisuus on rikkaus, daa.

Kerrassaan murheellinen tarina tuo tarina kissastasi. Oliko maali sitten jotenkin niin vaarallista kissalle, että se oli pakko tappaa? Sinähän voisit harkita vaikka uuden kissan ottamista. Siitä tulikin mieleeni tarina koirastamme: Kun olin pienempi, leikin paljon koiramme kanssa. Kun kotonamme imuroitiin, koira meni aina pakoon parvekkeelle, koska se pelkäsi ääntä. Aika hassua. Minulla olisi vaikka kuinka monta tarinaa kerrottavana koirastani, mutta ehkä en nyt tässä viitsi niitä kaikkia alkaa kertoa, koska jotkut voisivat suuttua.

En ole oikein kissoihin päässyt tutustumaan, mutta kuvia olen niistä ja sitten sellaisista sairaista kissojen ja tyttöjen sekoituksista nähnyt. Yhden kerran kuitenkin muistan oikeastakin elämästä: Olin vierailemassa paikassa, jossa oli ainakin yksi kissa. Yritin sitten koko illan lähestyä kissaa. Lopulta pääsinkin silittämään sitten sitä. En tosin muista, pitikö sen omistaja sitä silloin sylissä, mutta kivaa kuitenkin oli.

Kissat ovat muutenkin mielenkiintoisia eläimiä, josta tulikin mieleeni vielä yksi tarina: Tarina on varmaankin tosi ja surullinen. Se kertoo kissasta ja koirasta: Omistaja oli jättänyt kissan ja koiran kotiin, kuten hän oli tehnyt jo pitkän aikaa. Kun omistaja saapui takaisin kotiinsa, oli kissasta jäljellä enää vain häntä. Koira oli syönyt sen. Toivottavasti en nyt aiheuttanut traumoja kenellekään.

tgunner [29.03.2013 04:37:49]

#

Hei late, ootko miten kovatasoinen starcraft-pelaaja?

Jonne [29.03.2013 05:56:05]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Ei helvetti lumpio.. noniin..

runeberg kirjoitti:

.....Pöytä kasattu työmaalta jääneistä ylimmäräisistä tarvikkeista.

- Tässä kiteytyy koko tämän Foorumin kovin ydin. Kaalimaan kakarat, koodaamme lastenhuoneessa, kissa pitää saada pöydälle. Jos ei kissa niin laitan maalipurkin. Tästä tulikin mieleeni lapsuuden trauma, yksi monista, kun rakas kissani tippui maalitölkkiin ja isäni päätti lopettaa kissan paljain käsin. Olin 5 vuotias.

Toivon teidän kaikkien jatkon kannalta että edes sekuntin miettisitte näitä asioita.

- tila
- värimaailma
- tila
- lisätila

- Parhaimmassa tapauksessa ohjelmointiympäristö voi olla viihtyisä, tilava, siisti ja värimaailmaltaan yhtenäinen. Ei suinkaan pelkkää mustaa ja valkoista. Kun katson työpöytiänne, näen erilaisen puolen teistä. Uskaltaisinko sanoa aikuisemman puolen teistä 90%:sta. Ne harvat aikuiset ovat panostaneet omaan hyvinvointiinsa. Toinen asia on sitten sairaudet nimeltään: piheys, saituus tai sellainen kummallinen päähän pinttymys että minä pärjään ikivanhalla koneella, koska ... hmm.. koska.. en syö omenoita, olen katkera Bill Gatesin miljardeille... jotain tuollaista.

Vinkki: Palkitse itsesi! Tein niin 1. kertaa elämässäni. Kituutin 4 vuotta. Mietin aina että joskus vielä minulla on todella tehokas kone, jonka vain painan päälle napista, pam koodaan, chattaan tai kirjoitan jotain typerää. Nyt tuntuu todella rajulta miettiä taaksepäin. Miksi ihmeessä tämä elämän muutos kesti niin helvetin kauan.

Voi luoja, yleensä tyydyn lueskelemaan foorumia, mut nyt on jo pakko avautua. Jos tämä "kaalimaan kakarat" termi johtuu korkeammasta iästäsi muihin nähden, niin pakko linkittää tämä :P
http://www.businessweek.com/articles/2013-03-26/meet-nick-d-aloisio-17-who-just-sold-his-startup-for-millions

Eli ikä, rauta, softa, kissan sukupuoli tai jakkaran väri ei vaikuta koodin laatuun. Ainoastaan se, mihin näppäimistön nappulaan sormi sattuu osumaan, kun kirjoitat koodia.

Itse olen btw 33v, mutta miljoonat uupuu vielä tililtä... :P

Mutta juu, eihän sillä ole oikeasti mitään merkitystä vaikka ampuisit itsesi Nasan raketilla kuuhun ja koodailisit viimeisimmillä teknologian ihmeillä, jos taitoa ei ole. En nyt sano että olet täysi käsi, mutta koodaus ympäristö ja vempeleet&softat ei koodia paranna.

Mikäli näin olisi, toki ostaisin itsekkin monen tonnin koneet, ja katselisin leffaa&söisin sipsejä sillä välin, kun iVehkeet nikkaroisi koodit taustalla moniajona.

Itsestäkin tulee ensviikolla Mac-mies, joskin etsin huuto.net:stä halvimman mahdollisen Mac Minin, että saan portattua koodit iPhonelle. Itse koodailun suoritan ihan PC:llä. Kesäksi ois tarkotus hommata iKissa, niin eiköhän se paketti ole sitten siinä kasassa.

PS. tämä viesti on kirjoitettu konjamiinin voimalla, eikä ole tarkoitettu mitenkään loukkaavaksi, vaan lähinnä kenties silmiä avaavaksi :P

Tzaeru [29.03.2013 08:05:44]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Ei helvetti lumpio.. noniin..

runeberg kirjoitti:

.....Pöytä kasattu työmaalta jääneistä ylimmäräisistä tarvikkeista.

- Tässä kiteytyy koko tämän Foorumin kovin ydin. Kaalimaan kakarat, koodaamme lastenhuoneessa, kissa pitää saada pöydälle.

Jaa?

En oikein näe, mitä merkitystä sillä on, kunhan saa hommat tyydyttävästi sujumaan. Taidat olla aika kapeakatseinen ihminen?

latenleffahylly kirjoitti:

- Parhaimmassa tapauksessa ohjelmointiympäristö voi olla viihtyisä, tilava, siisti ja värimaailmaltaan yhtenäinen.

:D Mitä helvetin väliä jollain huonenurkkauksen värimaailman yhtenäisyydellä on?

Voe jeesus, on kyllä puurot ja vellit niin sekaisin, ettei olekaan.

PS. saisin nykyiseen tietziggaani ~200 eurolla 32 gigatavua muistia. 300 eurolla saisin 32 gigatavua muistia huomattavasti korkeammilla megahertsikkeil ku apple tarjoo!!! Ja oikeastaan saisin nostettua nykyisestä 12 gigatavusta 28:aan vaivaisella 100 eurolla. Tämä siis jos tarvitsisin, mutta en tarvitse.

PSPS. Kai tiedät, että Applen Retina-näyttö on vain markkinointinimi näytöille, joista Apple ei usko tavallisten ihmisten erottavan yksittäisiä pikseleitä siltä etäisyydeltä, jolta kyseistä näyttöä yleensä katsellaan? Apple ei suinkaan ole ainoa, joka on tämän keksinyt, eikä ainoa, jolla on siihen pyrkiviä tuotteita.

latenleffahylly [29.03.2013 08:49:15]

#

Tzaeru kirjoitti:

:D Mitä helvetin väliä jollain huonenurkkauksen värimaailman yhtenäisyydellä on?

Jonain kauniina päivänä ihana tyttöystäväsi ottaa sinua kädestä hellästi kiinni ja kysyy jotenkin näin: "Voitko tehdä jotain tuolle.." kaunottaren sormi osoittaa häpeä nurkkasi suuntaan. Ihminen muuttuu. Miksei 90%:lle kaikista kaalimaan kakaroiden koodinpesistä voisi tehdä suurempaa pintaremonttia?

Tekisi mieli kysyä onko kellään ystävää, jolla on hieno työympäristö. Esimerkiksi liiketila Helsingin keskustassa, jossa iso avara näkymä. Erittäin rauhoittavaa kun on maisema.

kllp kirjoitti:

Hyvä Herra L., maailmassa on monenlaisia ihmisiä ja erilaisuus on rikkaus

Olen tästä osittain samaa mieltä. Olen tehnyt senkin virheen että luulin jokaisen haluavan siistin työpöydän jossa tilaa esim. tehdä muistiinpanoja. Siksi kuvat erilaisista työkaluista ja piuha kasoista pelästyttivät. Toisaalta mitä pidempää harrastanut mm. tietokoneita, niin varmasti tuolle laajalle valikoimalle teräaseita on syy. Itse pidän kaikki työkalut omilla paikoillaan siivouskaapissani.

tgunner kirjoitti:

Hei late, ootko miten kovatasoinen starcraft-pelaaja?

Joitakin vuosia olen pelannut, mutta en ole kovin hyvä. Olen joutunut muutenkin aikoinaan lähes lopettamaan pelaamisen. Satuin vahingossa voittamaan erään pelin Suomen mestaruuden. Kävin EM-kisoissakin Italiassa.. niin.. eli silloin pelasin 8-10 tuntia päivässä. Se on edelleen parasta aikaa elämässäni. Oli tyttöystävä, pes ja muuta ei tarvittu.

Starcraft 2 on mielestäni peli, jota kaikkien pelien ystävien tulisi kokeilla ja pelata. Erittäin nopea strategiapeli, jossa ei ole aikaa kytätä mitä vastustaja tekee. Pidän kaikista roduista. Oikeastaan peli muistuttaa pessiä (PS2) todella paljon siinä, että jokaisella hahmolla on omat ominaisuudet, jotka ovat lähes täydellisessä tasapainossa muiden hahmojen kanssa. Animaatio ja yksityiskohdat tässä uudessa versiossa ovat todella kauniita, suorastaan ihmeellisiä.

Kun käytte seuraavan kerran Etelä-Koreassa (huom. nyt huono hetki) ..kokeilkaa Soulia ja jotain paikallista netti-kahvilaa. Starcraft -ilmiö on siellä sanottu jopa kansallisurheiluksi. Toisaalta pelaajien keskitaso on todella kova. Sama asia aikanaan PESsin kanssa. Japanin mestaruus kisoihin osallistui yli 8000 ihmistä, joista jokainen osasi pelata. Siellä taso oli vielä kovempi kuin Euroopassa. Kertoivat tarinoita japsi kavereista, jotka sulkeutuvat päiviksi omaan huoneeseen vain treenaamaan.

Jonne kirjoitti:

Eli ikä, rauta, softa, kissan sukupuoli tai jakkaran väri ei vaikuta koodin laatuun.

Aikaisempi Topiicin otsikko oli MacBook Pro Retina... Ylläpito muokkasi otsikon joka on vain hyvä asia. Alkuperäinen tarkoitukseni oli Paavin tavoin levittää ilosanomaa,, ehkä parhaimman koskaan rakennetun tietokoneen ylivoimasta. Siis omalla kohdalla. On outoa kirjoittaa koneella joka on niin täydellinen. Ajattelin että olisi kiva tietää milla muut web-kehittävät. Kauhukseni tajusin että olin kaalimaan ainoa omenavaras.

Se että MBP:n metallinen, hopea, musta -ulkokuori sopii täydellisesti muun perheen kanssa yhteen on vain hyvä asia. Mutta että hintaan kuuluu lähes ZEN -mainen rentous koska kaikki toimii, mikään ei pidä ääntä, silmät eivät rasitu, valaistus on aina juuri oikea, näppäimistö tuntuu hyvältä, touchpad on nopea ja tarkka.. kone ei kuumene ainakaan näppäimistön kohdalta..

Niin ja softa puoli. En tiedä näkyykö kuva kunnolla jonka laitoin FLICKR-profiiliin, mutta työpöytä pitää olla siisti. Ainoa asia joka siinä saa olla on sen hetkinen työtiedosto, tai kansio.. DOCK (satama) kuten kuvassa alhaalla, vastapäätä Chicagon rantaviivaa, on se jossa saa olla tavaraa. Mutta myös Dockissa kaikilla kuvakkeilla on oma paikkansa.

- kansiot
- selaimet
- Applen omat (kalenterista iTuneseein)
- musiikki
- kuvat
- kirjoittaminen
- koodaus
- palvelimet
- ftp
- kotiverkko
- asetukset

Näin ollen uskallan väittää että hyvä kone jossa hyvät softat auttaa ja parantaa myös ohjelmoinnin laatua. Ei välttämättä valtavasti, mutta kyllä tässä joku suurempi muutos on tämän koneen myötä tapahtunut. Aamen.

makumaku [29.03.2013 09:13:24]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Alkuperäinen tarkoitukseni oli Paavin tavoin levittää ilosanomaa,, ehkä parhaimman koskaan rakennetun tietokoneen ylivoimasta. Siis omalla kohdalla. On outoa kirjoittaa koneella joka on niin täydellinen.

Tämä jo osoittaa aiemmat havainnot että iMerkkisyys on uskonnon kaltainen asia. Valittu tie on ainoa oikea eikä siinä ole mitään korjattavaa tai puutteita. Jos jotakin nagatiivista tulee joskus eteen, niin kyse on vain omasta vajavaisuudesta.

Siisteydestä tulikin mieleen aikoinaan kun olin töissä eräässä tietotekniikan parissa toimivassa yrityksessä. Jokaisen suunnittelijan pöydät oli normaaliin tapaan täynnä speksejä, erilaisiä laitteita ja muuta jokapäiväisessä työssä tarvittavaa kamaa. Eräänä päivänä firman iso pääpomo oli tulossa vierailemaan, jolloin esimies määräsi että jokaisen pitää siivota työpöytä tiptop-kuntoon, mitään tavaraa ei saanut olla pöydillä. Oli kyllä todella huvittavan näköistä kun porukka istuu hiljaa koneiden ääressä ja isoilla pöydillä oli vain kannettava kone, ei mitään muuta. Jos olisin ollut se pääpomo, niin hieman olisi ihmetyttänyt että eikö täällä tehdä mitään.

Koodaatko Late siis jatkuvasti tuolla läppärin näppiksellä ja läppärin hiirellä? Uskoisin että 600 euron perus-pc-kone omalla >20" näytöllä, omalla näppiksellä ja omalla hiirellä olisi miellyttävämpi koodausympäristö kuin tuo 4000 euron i-ympäristö, jossa pelkästään läppäri. Ainakin itselle tämä lisää tuottavutta käyttömukavuuden lisäksi, mutta koodin tasoon tuskin tämäkään vaikuttaa.

Lebe80 [29.03.2013 16:29:21]

#

Ettei vaan Applen käyttäjänä Late olisi täydellinen ruumiillistuma Platonin luolavertauksesta. Kone on täydellinen, kun hänellä ei ole tietoa paremmasta. Haluaisin kyllä tietää Laten mielipiteen tietokoneestaan kahden vuoden päästä. Jotenkin epäilen, ettei "sijoitus" tule kestämään sitä uskottua viittä vuotta.

tmub [29.03.2013 16:31:04]

#

Lebe80 kirjoitti:

Ettei vaan Applen käyttäjänä Late olisi täydellinen ruumiillistuma Platonin luolavertauksesta. Kone on täydellinen, kun hänellä ei ole tietoa paremmasta. Haluaisin kyllä tietää Laten mielipiteen tietokoneestaan kahden vuoden päästä. Jotenkin epäilen, ettei "sijoitus" tule kestämään sitä uskottua viittä vuotta.

Hieno juttuhan noissa Applen tuotteissa on se, että niistä tunnutaan maksavan aika paljon vaikka olisivat semivanhojakin :/

Lebe80 [29.03.2013 17:17:06]

#

Tmub: joo, aikaisemmin sanoinkin, että harvemmin olen kuullut että viideksi vuodeksi hankitaan Applen laitetta, kuten Late sanoi. Sanoin myös, että usein Applen laitteista puhutaan ennemminkin hyvästä jälleenmyyntiarvosta ja pc-koneissa etuna taas on päivitettävyys.

tmub [29.03.2013 17:21:39]

#

Lebe80 kirjoitti:

Tmub: joo, aikaisemmin sanoinkin, että harvemmin olen kuullut että viideksi vuodeksi hankitaan Applen laitetta, kuten Late sanoi. Sanoin myös, että usein Applen laitteista puhutaan ennemminkin hyvästä jälleenmyyntiarvosta ja pc-koneissa etuna taas on päivitettävyys.

Totta! Maailma on paha ja maha raha

EDIT: Koitan siis sanoa että eiköhän tämä topikki voisi jo olla tässä.

runeberg [29.03.2013 18:35:55]

#

Oli kimurantti buugesteri koodissani, enkä meinannut saada ratkastua sitä mitenkään. Sitten kissa tupsahti syliini ja hetken sitä rapsuteltuani ongelma ratkesi! Eikä sen kissan nimi ole edes apple. Tosin bugia ei olisi varmaan tullutkaan, jos nimi sellanen olisi.

Eiköhän tää rupee jo riittämään :)

kaviaari [29.03.2013 19:14:38]

#

Jooh elikkäs itellä tälläset kehitysympäristösetit (vai häpeänurkkasetit?). Hienona lisänä voisi olla vaikka tuo elektroniikkaan/kemian harrastamiseen keskittynyt sivupöytä.

Deffi [29.03.2013 19:22:21]

#

Jonne kirjoitti:

http://www.businessweek.com/articles/2013-03-26/meet-nick-d-aloisio-17-who-just-sold-his-startup-for-millions

Itse olen btw 33v, mutta miljoonat uupuu vielä tililtä... :P

No mutta tämähän on esimerkki Applen ylivertaisuudesta, sillä poikahan on myynyt iOS-softansa. Ehkä sullakin olis ne miljoonat tilillä, jos olisit ostanut MBP:n retina näytöllä etkä PC:tä.

The Alchemist [30.03.2013 07:24:57]

#

Lebe80 kirjoitti:

Ettei vaan Applen käyttäjänä Late olisi täydellinen ruumiillistuma Platonin luolavertauksesta. Kone on täydellinen, kun hänellä ei ole tietoa paremmasta. Haluaisin kyllä tietää Laten mielipiteen tietokoneestaan kahden vuoden päästä. Jotenkin epäilen, ettei "sijoitus" tule kestämään sitä uskottua viittä vuotta.

Eihän ne tehot minnekään häviä. Käyttistenkin on aika vaikea tulla niin raskaiksi, etteivät nykyiset koneet niitä jaksaisi ajaa. Mäkkien kanssa tosin on sellainen ongelma, että jossain vaiheessa Apple tulee lopettamaan tuen kyseiselle sukupolvelle eikä silloin enää saa käyttispäivityksiä - ei edes niitä maksullisia. Kone alkaa äkkiä tuntua vanhalta, jos "kavereilla" on OSX 10.15 ja itse on jumissa siinä vuoden 2012 10.8:ssa.

Voi tosin olla, että jos Apple pysyy Intelin suorittimissa jatkossakin, niin nykyiset koneet pysyvät tuettuina pidempään kuin aiemmin on ollut. Ongelmana on ymmärtääkseni ollut juuri joko cpu:n tehottomuus tai sen vaillinaiset tekniset ominaisuudet (sse-tuen taso jne.).

latenleffahylly [30.03.2013 09:01:12]

#

Topiicin idea oli vertailla ihmisten häpeä nurkkia. Niitä on tosiaan riittänyt. Yhteinen piirre 95% luolista, on ollut täydellinen sotku. Uusimpana tämä kemistin nurkka.

Nyt sitten osa foorumin vakio-porukasta haluaa jauhaa tätä Apple / raha vastaista lätinää. Teillä itsellä on vanhat koneet, ja haluatte nyt olla sitä mieltä että uusi MBP ei kestä 5 vuotta hyvänä koneena.

Toinen pointti, tämä topicci on Yleiset jauhamiset osiossa, joten toivon että tänne voisi laittaa lisää kuvia. Työpöydät kiinnostavat myös (fyysiset ja koneen).. sitten offtopiccina, kiitos työtarjouksesta jonka sain putkan kautta. Ainoastaan hämärää olivat: sähköpostiosoite ja se että lähettäjä ei ollut laittanut nimeään viestin loppuun.

Työttömyys siis jatkuu, mutta projektin merkeissä (deadline: 1.5)

Merri [30.03.2013 16:01:52]

#

Kim Jong-un koodasi sodan Applella. Pöytäkin on siisti. Kimin projektin deadline on vielä julkistamatta.

groovyb [30.03.2013 21:54:56]

#

Itse teen kotona töitä sohvalla. Läppäri sylissä ja jalat suorana.
Koneen tehoillakaan ei merkitystä juuri ole koska kehitysympäristö on etäyhteyden takana. Kissat kyllä yleensä (ainakin omat 2) enemmän kyllä häiritsevät pakonomaisella tarpeella tulla näppiksen päälle. Mutta on niitä kiva rapsuttaa ja sitä kautta hetkeksi irtautua työstä.

jos taas en ole kotona tai toimistolla, työpöytänä toimii vaikka Shellin nelituolinen ruokapöytä.

Lebe80 [31.03.2013 00:16:16]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Nyt sitten osa foorumin vakio-porukasta haluaa jauhaa tätä Apple / raha vastaista lätinää. Teillä itsellä on vanhat koneet, ja haluatte nyt olla sitä mieltä että uusi MBP ei kestä 5 vuotta hyvänä koneena.

itsellä on alle vuoden vanha kone, joka pyörittää battlefield kolmosta vallan mainiosti.Työkoneeni on muutenkin vaihtunut muutamien vuosien välein, lähinnä Adoben softien pyörittämisen vuoksi.

Voi tietenkin olla, että olen väärässä, sillä kukapa uskoisi samassa työpaikassa kahdeksan vuotta työkseen koodaavaa, kun vastaväittelijänä on työtön(?) Retina Mbp:n omistaja.

latenleffahylly [31.03.2013 10:09:20]

#

Ovatko Adoben ohjelmat sitten vaativia? Ainakin Lightroom 4 ja Elements 11 pyörivät normaalisti.

Lebe80 [31.03.2013 15:19:03]

#

Määrittele "normaalisti". Mieti oletko joskus käyttänyt viisi vuotta vanhoja softia? Veikkaan, että et. Softa, varsinkin Adoben, kehittyvät huimaa tahtia ja ne vaativat aina enemmän ja enemmän tehoja laitteilta uusien ominaisuuksien takia.

Tietenkin, jos oikeasti kuvittelet, eetä pärjäät niillä sovelluksilla, jotka sinulla nyt on asennettuna, niin mitään uuden koneen hankkimista ei tarvitse edes harkita. Mutta mitä tässä viime pari vuottakin miettii taaksepäin, niin kehitys on mennyt suurin harppauksin eteenpäin. Koodaustaitoihin uusi ja parempi kone ei tietenkään vaikuta, mutta jos sattuu tekemään esim. graafisempaa työtä vaikkapa multimedian parissa (kuten minä), niin viisi vuotta vanhalla retina-näytöllisellä mbp:lläkin voi olla jo tahmeaa tehdä mitään.

Eli hyvä konehan MBP on, sitä en kiellä, mutta ei se mikään paras ole. Rahalla saa hyvää parempia koneita ihan pc-ympäristöstäkin.

Toivon siis, että olisit realistinen, etkä yrittäisi väittää, että sama MBP välttämättä edes on käytössäsi viiden vuoden päästä.

Grez [31.03.2013 15:45:38]

#

Lebe80 kirjoitti:

Määrittele "normaalisti". Mieti oletko joskus käyttänyt viisi vuotta vanhoja softia? Veikkaan, että et. Softa, varsinkin Adoben, kehittyvät huimaa tahtia ja ne vaativat aina enemmän ja enemmän tehoja laitteilta uusien ominaisuuksien takia.

Latesta en tiedä, mutta itse olen kyllä. Eräs softa, mitä käytän muutaman kerran kuukaudessa on vuodelta 2001 eikä siihen ole edes tehty päivityksiä sen jälkeen. Poistuu tosin käytöstä toivottavasti vielä tänä vuonna.

Toinen, mitä käytin viimeksi eilen on vuodelta 1998. Siihen on sentään tullut päivitys vielä 2004. Tosin tämän käytön lopettaminen on työlistalla ja toivon mukaan poistuu lopullisesti työkaluvalikoimasta 1-2 vuoden kuluessa.

Photoshopistakin on tällä hetkellä 8 vuotta vanha versio (CS2). Käytän sitä tosi harvoin/vähän ja kuitenkin sen verran hinnakas softa, että uusimpaan versioon päivittäminen olisi turhan kallista suhteessa hyötyihin.

latenleffahylly [01.04.2013 10:40:36]

#

Aikaisempaan WordPress keskusteluun sen verran että olen viimein tullut täysin vakuuttuneeksi siitä että 90% Ohjelmointiputkan käyttäjistä on täydellisiä amatöörejä.

Luullaan tietävänsä kaikesta niin paljon. Aikaisemmin esittämäni koodi esimerkki oli suoraan oppikirjasta mahdollisimman hyvällä ja tehokkaalla tavalla tehty. Piti ihan vielä sanasta sanaan kirjasta tarkistaa kun syytettiin näistä SQL-injektio uhista. Sitten vielä lyhyesti lebelle, että jos minulla nyt on Photoshop CS 6 ja teen basic kuvankäsittelyä, kuvia, grafiikkaa, niin toki voin sitä tehdä samalla ohjelmalla 5 vuoden päästäkin.

Ekat kokemukset fotarista 2000-luvun alussa. Kehitys on huimaa, mutta perus jutut eivät juuri muuttuneet.

qeijo [01.04.2013 10:50:46]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Aikaisempaan WordPress keskusteluun sen verran että olen viimein tullut täysin vakuuttuneeksi siitä että 90% Ohjelmointiputkan käyttäjistä on täydellisiä amatöörejä.

Niin varmaan ovatkin, siis siinä mielessä amatöörejä, että eivät ammatikseen ohjelmoi, eivätkä saa siitä palkkaa.

Mutta eivät he silti välttämättä ole täysiä idiootteja, kuten sinä.

latenleffahylly kirjoitti:

Aikaisemmin esittämäni koodi esimerkki oli suoraan oppikirjasta mahdollisimman hyvällä ja tehokkaalla tavalla tehty

Just.

latenleffahylly [02.04.2013 08:23:30]

#

Geijo todistit juuri oman tyhmyytesi. Eli mikä tarve teillä on väittää kirjasta otettuja malliratkaisuja vääriksi, puutteellisiksi... WP:ssä on useita omia tapoja käsitellä esim. DELETE ja UPDATE lauseita.

Ohjelmoijan pahin synti on luulla että ymmärtää erittäin paljon. Kaikista naurettavinta on väitellä asioista joista ei ole ottanut selvää. Etsinyt faktoja. Laitekeskustelussa olen olettanut asioita, että PC:t ovat vihdoinkin kuolemassa sukupuuttoon, romahtaneen kysynnän vuoksi.

Tulevaisuus on Applen, Googlen, tablettejen ja mobiililaitteiden. Esim. iPad mini Retinalla saattaa olla kaikkien aikojen hitti.. Saapuessaan

qeijo [02.04.2013 08:46:17]

#

Se on qeijo, vitun imbesilli.

latenleffahylly kirjoitti:

WP:ssä on useita omia tapoja käsitellä esim. DELETE ja UPDATE lauseita.

Niin, on oikea tapa ja on Laten tapa.

latenleffahylly kirjoitti:

Ohjelmoijan pahin synti on luulla että ymmärtää erittäin paljon
Kaikista naurettavinta on väitellä asioista joista ei ole ottanut selvää. Etsinyt faktoja.

Minahän sanoin etten tiedä WP:stä mitään, otin selvää, katsoin WP:n dokumentaatiosta, oletko sinä katsonut?

Enkä "väitä" yhtään mitään, "koodaa" WP:tä ihan niin kuin haluat, minulle sillä ei ole mitään merkistystä.

Toivon todellakin sinun takia että nämä ketjut ovat vain provoja. Osallistuminen sinun keskusteluihin, oli minun osaltani tässä, moro.

makumaku [02.04.2013 09:23:07]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Luullaan tietävänsä kaikesta niin paljon. Aikaisemmin esittämäni koodi esimerkki oli suoraan oppikirjasta mahdollisimman hyvällä ja tehokkaalla tavalla tehty. Piti ihan vielä sanasta sanaan kirjasta tarkistaa kun syytettiin näistä SQL-injektio uhista.

Kun olet siis lukenut ja sisäistänyt sekä kirjan sekä WP:n oman dokumentaation, niin oletko huomannut mitään ristiriitoja niissä? Jos käsitin oikein niin kirjan esimerkki käytti esim prepare-lausetta pelkästään queryllä varustetuna ja sijoitti muuttujat suoraan tämän queryn sisään. Onko tämä mielestäsi WP:n oman dokumentoinin mukaista vaiko ei? Jos ei, niin kumpi sinun mielestäsi on oikein? Täytyy sanoa ettei minula ole kokemusta tuosta kirjasta tai WP:stä, joten mielenkiinosta kysyn. Jos olen oikein ymmärtänyt niin WP antaa jopa varoituksen jos preparea yrittää käyttää ilman parametriä queryn lisäksi.

Grez [02.04.2013 10:18:50]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Aikaisemmin esittämäni koodi esimerkki oli suoraan oppikirjasta

No sehän tarkoittaa vain, että oppikirja on huono. Ei se mikään ihme ole. Itselläkin on eräs kirja jossa 10 ensimmäisellä sivulla on yli 10 asiavirhettä. Kerrotaan mm. että "teho on jännitteen ja virran summa".

tmub [02.04.2013 10:38:45]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Aikaisemmin esittämäni koodi esimerkki oli suoraan oppikirjasta

Aikaisemmin itkit ohjelmointiputkassa kun et osannut ASIAKASTYÖHÖN jotain koodata itse, ja nyt olet siirtynyt kirjoista koodin kopioimiseen? Huhhuh Late!

feltsu [02.04.2013 11:10:21]

#

Voi ei.

Liian maukas topicci et vois olla kirjottamatta.

Koneen speksit (ostin tän koneen vasta 3vko sitten, joten anteeXi innostuneisuuteni):

Intel Ivy Bridge i7-3770K (3,50GHz juoksee kyllä @ 4,30Ghz)
Corsairin H60 vesijäähy nii pysyy hiljasena
Kingston SSDNow V300 240Gb SSD (duh)
3TB 7200rpm kovo
Radeon HD 7950 Windforcella (3 tuuletinta nii on sit viilee + hiljanen)
16Gb DDR3 @ 1600MHz RÄMMIÄ
23" Dell U2312HM IPS näyttö (ei kyl retina et tää on varmaa sit huono) :(
Windows Ultimate 64-bit OEM

Devaamiseen käytän yleensä Visual Studiota, mutta Notepad++ joutuu kärsimään näppäinhyökkäyksistäni sillon ku teen jotain muuta ku C#-kooria.

Ja siis tällä koneellahan menee käynnistymiseen ~47sec (siitä kun painan virtanäppäintä siihen että oon kirjottanu salasanani ja kone on käynnistäny kaikki ohjelmat (mm. Steam)).

Ohjelmat (Visual Studio, Chrome, jne) käynnistyy alta sekunnissa, en oo ottanu aikaa mutta siis välittömästi.

Valitettavasti tän koneen hinta ei ollu ku vaan ~1600€, joten taisi hukkaan mennä ku oisin voinu saada sen RETINA-näytön eikä ois tarvinnu maksaa ku kaks kertaa enemmän.

Onneksi tämän topicin ansiosta olen viisaampi seuraavan koneen hankintaa harkitessani, tiedän hommata omenakoneen missä on RETINA-näyttö, koska eihän mistään tule mitään ilman kunnollista RETINA-näyttöä!

Enkä käytä Maccia, koska Apple.

EDIT: niin ja siis työskentelytilana toimii tämmönen oma mukava soppi, siisti pöytä jossa ei yleensä oo turhaa tavaraa, näppäimistö, hiiri, näyttö ja lamppu

EDIT2: niinjoo ja OP, ei kannata pelästyä noista numeroista mitä tossa koneen spekseissä on lueteltu, ymmärrän kyllä ettet ymmärrä niitä RETINA-ihmisenä, mutta sanotaan vaan näin että ne kertoo siitä että tää kone ei oo ihan pask*.

Lebe80 [02.04.2013 12:49:45]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Ohjelmoijan pahin synti on luulla että ymmärtää erittäin paljon. Kaikista naurettavinta on väitellä asioista joista ei ole ottanut selvää. Etsinyt faktoja.

Joo, tämän olet todistanut jo monesti.

latenleffahylly kirjoitti:

Laitekeskustelussa olen olettanut asioita, että PC:t ovat vihdoinkin kuolemassa sukupuuttoon, romahtaneen kysynnän vuoksi.

Pc:t kuoli sukupuuttoon jo vuonna 2005 nykykonsolisukupolven tullessa, kun kukaan pelaaja ei osta enää pc-konetta! EIKU EIHÄN SE KUOLLUTKAAN vaan porskuttaa edelleen erittäin hyvin!

latenleffahylly kirjoitti:

Tulevaisuus on Applen, Googlen, tablettejen ja mobiililaitteiden. Esim. iPad mini Retinalla saattaa olla kaikkien aikojen hitti.. Saapuessaan

Joo, must buy! Kyllähän sitä markkinat on todistaneet jo monesti, että edelleen kuluttajat ostavat mieluummin sen 10" laudan, kuin 7". Silti, Samsung ja monet muut tablettivalmistajat ovat sen todistaneet, ettei kuluttajille riitä vain ja ainoastaan kaksi eri kokoa. Myös nykyaikana 4:3 näytöt on aika huvittavia...

groovyb [02.04.2013 14:16:48]

#

Kohta päästään siihen että miksi Objective-C on ainut oikea. niin ja Cocoa.
Toimivat just niinkuin pitääkin ja miksei kaikki ole samanlaisia, ja yhtä loogisia. Ja miksi auton pitää olla Saab. Saabistit heilutteleekin toisilleen kun tulevat toisiaan vastaan.

OP, voit perustella itsellesi miljoonalla eri syyllä miksi juuri päädyit ratkaisuusi, mutta ei se meidän muiden mielipiteitä muuta. Tämän ketju voisi olla erilainen jos topic olisi ollut "Lähetä kuva omasta työpöydästäsi", ja omassa viestissäsi olisi näkynyt työpöytäsi ja sen päällä olevat härpäkkeet ilman sen suurempaa selitystä miksi juuri mac, tai että olet sen juuri ostanut ja maksoi miljoonakaksisataatuhattaneljäsataa. ja ei, ei se tuota edes kateutta muille sen koommin koska ne ketkä macin haluaa, sellaisen jo luultavasti omistaa tai on joka tapauksessa hankkimassa ilman mainostustasi.

Se, että miten oma ympäristö vaikuttaa työn tehokkuuteen on suurikin. Mutta onko oma ympäristösi paras muille, se onkin eri asia. Joku voi olla tehokkain istuessaan läppärinsä kanssa kulmabaarissa juoden kaljaa, toinen taas steriilissä ympäristössä pianolakatun mahonkipöydän ääressä, muhkeassa nojatuolissa istuen.

Tekeekö hyvä kone koodista parempaa?
Ei. Sitä se ei tee. koodi on yhtä hyvää kuin sen koodaajakin. koodia voi tuottaa tehokkaammin, mutta sen laatu ei ole sidottu koneeseen.

latenleffahylly [02.04.2013 20:53:37]

#

Okei, okei.. Rauha. Huomaan olevani kovin suosittu. Eli WordPress on muuttanut melko uuteen 3.5 -versioon hieman käytäntöä. Eli suositellaan tutkimaan omat SQL-lauseet.

Kirjassa on kaksi tapaa. Luultavasti molemmat toimivat oikein, mutta kaiketi varmuuden vuoksi on hyvä käyttää tätä suositeltua juttua jossa % -merkki. Numeroille oma ja merkkijonoille oma. WP:n suurin ongelma lienee se että sitä ei voida koodata alusta asti uusiksi. Eli tällaisia huonautuksia saattaa tulla vastaan. Ennen versiota 3.5 on ollut ok olla käyttämättä %-merkkiä... Ehkä tämä asia liittyy jotenkin PHP:n versioon 5.4 johon useat webhotellit päivittyvät. Ja geijo, et nähtävästi tajua että asioita voi oikeasti tehdä WP:ssä eri tavoin.

Kirjassa on kymmeniä eri SQL-lauseita, joilla hakea dataa joko omasta tai WP:n taulusta. Esimerkiksi wordpress url tapoja on ainakin 10 erilaista. Ne sopivat eri tilanteisiin. Mutta ethän sinä sitä halua tajuta koska et pidä WP:stä... Annat koko ajan ymmärtää että wordpressillä rakentaminen on jotain pelle touhua vaikka se on 100 kertaa modernimpi tapa mitä täällä suurin osa säätää.

Pitää lomakkeet koodata itse tyhjästä jne. Naurettavaa touhua.. Muutenkin palaatte aina vanhoihin asioihin.. Eikö ihminen kehity!

dartvaneri [02.04.2013 21:43:47]

#

latenleffahylly kirjoitti:

...et nähtävästi tajua että asioita voi oikeasti tehdä WP:ssä eri tavoin...

Joo, toki pystyy tekeen hyvinkin monella eri tavalla, mutta sitten voi miettiä, että miten järkeviä ne kaikki on...

Karethoth [02.04.2013 22:35:36]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Ennen versiota 3.5 on ollut ok olla käyttämättä %-merkkiä... Ehkä tämä asia liittyy jotenkin PHP:n versioon 5.4 johon useat webhotellit päivittyvät. Ja geijo, et nähtävästi tajua että asioita voi oikeasti tehdä WP:ssä eri tavoin.

Ei, ei, ei. Wordpressissä (kuten missään muuallakaan) ei ole koskaan ollut "ok" tehdä asioita täysin väärin. Varsinkaan kun kyse on tietoturvasta. Tuo "muutos" liittyy vain siihen, että wordpressin kehittäjät tahtoivat viimeinkin pakottaa ihmiset käyttämään wpdb:n preparea oikein. Sitä on ennenkin pystynyt käyttämään oikein, mutta koska jotkut eivät ymmärtäneet miten sitä (tai yleensäkään eri tietokanta-apien prepareja) käytetään niin moni päätyi käyttämään sitä väärin ja turvattomasti. Jos kirjassasi todellakin opetetaan noin pahasti väärin niin heitä se jo ihmeessä pois.

latenleffahylly kirjoitti:

Annat koko ajan ymmärtää että wordpressillä rakentaminen on jotain pelle touhua vaikka se on 100 kertaa modernimpi tapa mitä täällä suurin osa säätää.

Pitää lomakkeet koodata itse tyhjästä jne. Naurettavaa touhua.. Muutenkin palaatte aina vanhoihin asioihin.. Eikö ihminen kehity!

En ainakaan itse pidä webkehittämistä WP:llä mitenkään pelletouhuna. Eri asia taas on se, että osaamattomat pellet tekevät asiat väärin eivätkä suostu yhtään kuuntelemaan mitä kokeneemmilla ihmisillä on asiasta sanottavana.

Oletko koskaan sattunut ajattelemaan, että ehkä tajuammekin asian käyttämässäsi ympäristössä X sinua paremmin? Ehkäpä vuosien _työkokemuksella_ meillä joillain on kyky havaita kun asiat tehdään väärin. Näin selvissä tapauksissa moni aloittelijakin tietenkin huomaisi että Late tekee asiat väärin. Paitsi Late itse koska kaikki ovat vain häntä, hänen mäkkiään ja WP:tä vastaan. Pitäisi vähintään olla kirjoittanut WP:stä kirjan ja mielellään olla WP:n kehitystiimissä mukana, että Late suostuisi kuuntelemaan.

Näkemyksiesi avartamiseksi ja pieneksi kokemukseksi suosittelen sinua Late tekemään vaikka jonkin ihan yksinkertaisen blogisaitin alusta asti. Jos et ole turhan kranttu, niin kohtuullisilla taidoilla semmoisen pitäisi valmistua kahdessa - kolmessa päivässä. Ei se "säätäminen" niin hirveän vaikeata ole ja ehkäpä saattaisit oppia jotain, mitä voisit hyödyntää omissa WP-räpellyksissäsi.

Lebe80 [02.04.2013 23:05:25]

#

Late: Kokeilepa huvikseen jotain muuta "julkaisujärjestelmää".

Ite oon tykästynyt Concrete5 -nimiseen, jolla laajennuksia voi tehdä parissa minuutissa ja joka silti on paljon modernimpi kuin WP. Muutenkin sivujen rakenne on todella paljon monipuolisempi kuin WP:ssä, tai muissa kömpelöissä "artikkelipohjaisissa" julkkareissa.

Se, että täällä ylistät WordPressiä (ja Applen tuotteita) ja nillität siitä, kuinka muut ei tajua, niin olisi nyt korkein aika _sinun_ ottaa se pääsi pois ahteristasi ja katsoa OIKEASTI mitä muut yrittävät sinulle kertoa. Olet niin syvällä omassa idealogiassasi, ettet yhtään tajua kuinka muut tietävätkin jotain, mitä sinä et, vaan heti eriävän mielipiteen sattuessa haukut muut kakaroiksi ja säätäjiksi.

edit:
Se, että selkeästikään et ole sisäistänyt koodaustapoja selittää sen, miksi niin sokeasti seuraat vain yhtä valmista mallia jostain "kirjasta". Jos oikeasti olisit sisäistänyt jotain, niin pystyisit itse edes hieman päättelemään, että "Hei, eihän näitä muuttujia voi suoraan tänne tietokantakyselyyn tunkea, vaan nehän pitää sijoittaa oikeasti nyt jollain muulla tapaa, ettei väärinkäytettynä kukaan voi käyttää tätä kyselyä väärin"

latenleffahylly [03.04.2013 08:26:30]

#

Kiitos tärkeistä sanoistanne kare & lebe. Tämä kirja on siis Brad Williamssin Professional Wordpress, muistaakseni vuodelta 2012. Esimerkit antavat ymmärtää että voi tehdä esim. Tälläisen sql-lauseen.

Laita nämä 2 arvoa tauluun x...

Se mitä seuraavaksi tapahtuu on että, ollaan yhteydessä tälläisen (api) global wpdb luokka/ rajapinnan kanssa. WP ottaa oman lauseeni ja muokkaa sitä. Tekee tietoturvan puolestani. Kirjassa on esimerkkejä jossa syötettävät arvot esceipataan, mutta myös esimerkkejä jossa sanotaan tee näin yksinkertaisesti ja homma hoituu myös.

Eli vielä rautalangasta. Olen lukenut paljon teoriaa ja esimerkkien pohjalta koodannut. Olen myös yrittänyt rakentaa tapahtumapalvelun tyhjästä. Tajusin puolessa välissä että tarvitsen cms järjestelmän. Pelkästään jo nopeuttamaan työtä.

......olen vakuuttunut että tämä wp muutos liittyy tähän 3.5 versioon. WP:n kehittäjät ovat miettineet asian uusiksi. Tuo linkki sql injektioihin wp manuaalissa, on ilmestynyt sinne ehkä 2-3 viikkoa sitten. Tuon artikkelin olen löytänyt ekan kerran 3 kk sitten kun sain sql error virheen, jossa vaadittiin syöttämään vähintään kaksi arvoa. Joka tapauksessa.. Olette tavallaan oikeassa, mutta tavallaan väärässä sillä ole noudattanut ja tutkinut teoriaa erittäin arvostetussa kirjassa.

Voi toki olla että englanninkielen heikkouteni on sotkenut asioita päässäni. Olis joskus upea lukea wp teoriaa suomeksi. Kiitän, nyt suihku + kahvi. (Lisähuomautus vielä, karethoth, sinulla on hyvä ulkoinen anti ja täydellinen kielioppi) ..tunnut myös tietävän wp:stä. Lebe sen sijaan voisi haukkua vähemmän, kiitän.

Lisäys:

---------Hei voitteko selittää tämän:

Now, developers: Here’s how $wpdb->prepare() is supposed to work:

$wpdb->prepare( "SELECT * FROM table WHERE ID = %d AND name = %s", $id, $name );

Eli onko nyt niin että joudun laittamaan hakulauseeseen minimissä 2 argumenttiä. Eli kun yritän hakea käyttäjät jotka kuuluvat ryhmään 3 niin joutuisin syöttämään vielä jonkun toisen sarakkeen nimen?

Lisäys: http://make.wordpress.org/core/2012/12/12/php-warning-missing-argument-2-for-wpdb-prepare/

jukkah [03.04.2013 09:20:31]

#

latenleffahylly kirjoitti:

WP ottaa oman lauseeni ja muokkaa sitä. Tekee tietoturvan puolestani.

Hmm...

// Haitallinen koodi muuttaa muuttujan arvoa.
$this->worker = "palkat WHERE id = $worker_id AND vuosi = 2013 --";

// Tässä koodisi, joka mahdollistaa sql-injektion.
$this->wpdb->prepare("SELECT * FROM $this->worker JOIN $this->group ON $this->group.g_id = $this->worker.g_id WHERE id = $worker_id");

Nyt prepare-funktion saama sql-merkkijono on seuraava:

SELECT * FROM palkat WHERE id = jotain AND vuosi = 2013 -- JOIN jotain ON jotain = jotain WHERE id = jotain

Mikäli WP pystyy muokkaamaan tästä lauseesta tarkoittamasi, se tarvitsee jo vähän enemmän älykkyyttä. Mikäli käytät %-merkintää, mitään tekoälyä ei tarvita.

latenleffahylly kirjoitti:

Eli onko nyt niin että joudun laittamaan hakulauseeseen minimissä 2 argumenttiä. Eli kun yritän hakea käyttäjät jotka kuuluvat ryhmään 3 niin joutuisin syöttämään vielä jonkun toisen sarakkeen nimen?

Luulen, että kahdella argumentilla tarkoitetaan prepare-funktion argumenttien määrää: yksi sql-lause ja vähintään yksi sijoitettava muuttuja.

makumaku [03.04.2013 09:31:09]

#

latenleffahylly kirjoitti:

$wpdb->prepare( "SELECT * FROM table WHERE ID = %d AND name = %s", $id, $name );

Eli onko nyt niin että joudun laittamaan hakulauseeseen minimissä 2 argumenttiä. Eli kun yritän hakea käyttäjät jotka kuuluvat ryhmään 3 niin joutuisin syöttämään vielä jonkun toisen sarakkeen nimen?

Lisäys: http://make.wordpress.org/core/2012/12/12/php-warning-missing-argument-2-for-wpdb-prepare/

Siis hakulauseeseen kaksi argumenttia? Mitä tarkoitat hakulauseella?
Preparelle pitää antaa minimissään kaksi argumenttia, ensimmäinen on tietenkin se SQL-lause ja toinen sitten parametri tälle lauseelle. Tuossa esimerkissäsi on nyt kolme argumenttia.
Jos haluat hakea käyttäjiä ryhmän perusteellla niin tottakai sinun pitää lisätä hakulauseeseen "vielä jonkun toisen sarakkeen nimi". Ja olisikohan se sarake vaikka ryhmä. Esim:

$wpdb->prepare( "SELECT * FROM table WHERE ryhma = %d", $ryhma );

Ja jos sinulla on sellaisia kiinteitä hakuja tietokannasta jossa ei tarvita parametrejä, niin silloin ei tarvita koko prepareakaan, eli preparea on käytännössä turha kutsua yhdella argumentilla.

latenleffahylly [03.04.2013 09:57:37]

#

Huoh.. eli tässä esimerkki:

$group_id = 3;
$all_data = $this->wpdb->get_results($this->wpdb->prepare("SELECT * FROM $this->worker WHERE group_id = %d", $group_id));

Eli ylläpito puolella on lomake, jossa on valintalista. Nyt haen valintalistaan ryhmään 3 kuuluvat henkilöt. Eli onko nyt hyvä että myös tällaiset lauseet tehdään näin tietoturvallisesti? Missä kohtaa hakkeri voi tehdä tuhoja lomakkeella. Kuvitellaan että ylläpitäjä on vahingossa jättänyt koneensa auki käydessään veskissä. Nyt hakkeri näkee lomakkeen ja tuhoaa tietokannan?

Blaze [03.04.2013 10:03:11]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Eli onko nyt hyvä että myös tällaiset lauseet tehdään näin tietoturvallisesti?

En keksi mitään syytä, miks asioita pitäis tietosesti tehä tietoturvattomasti kun niiden tekeminen tietoturvallisesti ei oo yhtään sen hankalampaa. Oli lomake kuinka adminsalasanan takana tahansa.

Tämmöset perusjutut ku SQL-injektion estäminen pitäis tulla selkärangasta niin, että tietoturva tulee otettua automaattisesti huomioon.

The Alchemist [03.04.2013 10:03:46]

#

Tarkastinpa itse tuon Laten mainitseman kirjan, jotta saadaan nämä epäselvyydet nyt kerralla kuntoon. Kirjassa ei ole ensimmäistäkään prepare()-kutsua, jossa kyselyn parametrit survottaisiin suoraan lausekkeeseen käyttämättä asianmukaisia placeholdereita (%s, %d, %f). Late on siis lukenut kirjaansa väärin.

Sen sijaan kirjassa kutsutaan prepare()-funktiota aivan turhaan jokaisen kyselyn yhteydessä, eli kirjan tekijätkään eivät ole ymmärtäneet WordPressin tietokanta-abstraktioista kovinkaan paljoa. Hyvin usein prepare():a kutsuttiin staattiselle kyselylle, joka ei ottanut ainuttakaan parametria. Tämä on väärin, koska staattiset kyselyt pitäisi antaa query()-funktiolle (jne.) suoraan.

Tästä tietysti Late on keksinyt sen, että prepare() tekisi jotenkin maagisesti hänen päin helvettiä kirjoitetut sql-kyselynsä tietoturvallisiksi keijupölyä käyttäen. WordPress ei parsi sinun kirjoittamiasi kyselyitä millään tavoin. Ainoa asia, mitä se tekee, on noiden prepare():lle annettavan kyselyn placeholdereiden korvaaminen vastaavilla parametreilla ja niiden käsittely injektioiden varalta.

makumaku [03.04.2013 10:18:59]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Huoh.. eli tässä esimerkki:

$group_id = 3;
$all_data = $this->wpdb->get_results($this->wpdb->prepare("SELECT * FROM $this->worker WHERE group_id = %d", $group_id));

Siis olisi hyvä nyt opetella se että SQL-lauseen sisään ei laiteta muuttujia suoraan, vaikka ne tuntuisivatkin turvallisilta. Kysymys. Onko sinulla tuossa yhtään muuttujaa laitettu ilman preparea?

The Alchemist [03.04.2013 10:32:03]

#

On kylläkin WordPressin ideologian mukaista - ilmeisesti - että taulun nimi laitetaan suoraan luokan jäsenmuuttujasta kyselyyn ilman käsittelyä. Itse ehdottomasti korostaisin muuttujan aaltosulkeilla {}, jotta sen erottaisi tekstin seasta. Prepare()-kutsun on joka tapauksessa tarkoitus prosessoida vain kyselyn parametrit, ei taulun nimeä, eikä sitä voi käyttää taulun nimen käsittelyyn.

latenleffahylly [03.04.2013 10:33:10]

#

Hmm.. vaikeaa eli saa käsityksen että tässä tapauksessa ei käytetä preparea?? Alla ote WP-manuaalista:

$fivesdrafts = $wpdb->get_results(
	"
	SELECT ID, post_title
	FROM $wpdb->posts
	WHERE post_status = 'draft'
		AND post_author = 5
	"
);

Eli mitä tämä tarkoittaa .. ei %-merkkejä ei preparea..
http://codex.wordpress.org/Class_Reference/wpdb

Grez [03.04.2013 11:15:17]

#

No eihän nuo 'draft' ja 5 edes ole muuttujia vaan vakioita.

t0ll0 [03.04.2013 11:20:06]

#

Siis täh, mikäs koulutustilaisuus täällä nyt on menossa? Luulin, että retina koodaa laten puolesta ;)

Teuro [03.04.2013 11:51:52]

#

Eli aloittaja vastasi omaan kysymykseensä "Tekeekö hyvä kone koodista parempaa?" yksinkertaisella vastauksella. Ei se kone ei tee koodista yhtään parempaa. Eli jos kirjasta onnistuu lukemaan esimerkit noin pahasti hutiin, niin panostus ohjelmointiympäristöön ei ole tuottanut toivottua lopputulosta.

Asiakkaana löisin sopimuksen poikki, jos lukisin tällaista viestiketjua ja noita esimerkkejä koodista. Toivottavasti tämä on trolli, eikä kyseistä varaussoftaa ole missään käytössä.

jo123 [03.04.2013 19:56:45]

#

Teuro kirjoitti:

Eli aloittaja vastasi omaan kysymykseensä "Tekeekö hyvä kone koodista parempaa?" yksinkertaisella vastauksella.

Kuka väitti, että mäkki on hyvä kone?

Teuro [03.04.2013 20:03:31]

#

Onhan (tuo) mäkki toki hyvä kone ei sitä voi kieltää. Sen sopivuudesta juuri ohjelmointiin voi toki olla montaa mieltä. 3 k€ mäkki ei ihan kamalan huono voi olla, vaikka tosin samalla rahalla tekisi melko järeän lukuje murskaajan PC maailmassa.

latenleffahylly [03.04.2013 21:45:01]

#

Noniin nyt on tutkittu miten noita SQL-lauseita kannattaa kirjoittaa missäkin kohtaa. Toki myös admin puolella esceippaan jatkossa. Voiko joku kertoa kun url tälläinen:

http://localhost/dev/projekti1/wp-admin/admin.php?page=tapahtumat&id=85

Että miten hakkeri iskee tähän urliin. Kirjoittaako hän id-numeron kohdalle toisen id:n? Voiko urlin kautta tuhota kannan jne. Luin Ohjelmointiputkan opasta, mutta voiko joku selittää lyhyesti maalaisjärjellä. Ja kun laitan muuttujan sql-lauseeseen niin millainen uhka siitä syntyy, mitä muuttujalle tapahtuu tässä tilanteessa...

vesikuusi [03.04.2013 22:58:45]

#

Hakkeri voi kirjoittaa SQL-kyselyyn sijoitettavan muuttujan arvoksi (vaikka urliin) toisia SQL-kyselyjä.

samip [04.04.2013 00:09:03]

#

lainaus:

Että miten hakkeri iskee tähän urliin.

Osoiteriviltä.

lainaus:

Kirjoittaako hän id-numeron kohdalle toisen id:n?

Hän voi kirjoittaa siihen mitä haluaa. Vaikka DELETE-kyselyn.

lainaus:

Ja kun laitan muuttujan sql-lauseeseen niin millainen uhka siitä syntyy, mitä muuttujalle tapahtuu tässä tilanteessa...

Mitään uhkaa ei ole, jos olet tehnyt hommasi oikein.

lainaus:

Noniin nyt on tutkittu miten noita SQL-lauseita kannattaa kirjoittaa missäkin kohtaa.

Noh, miten?

Deffi [04.04.2013 13:36:39]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Voiko joku kertoa kun url tälläinen:

http://localhost/dev/projekti1/wp-admin/admin.php?page=tapahtumat&id=85

Että miten hakkeri iskee tähän urliin. Kirjoittaako hän id-numeron kohdalle toisen id:n? Voiko urlin kautta tuhota kannan jne. Luin Ohjelmointiputkan opasta, mutta voiko joku selittää lyhyesti maalaisjärjellä. Ja kun laitan muuttujan sql-lauseeseen niin millainen uhka siitä syntyy, mitä muuttujalle tapahtuu tässä tilanteessa...

Leikitään, että sulla on koodissa:

$id = $_GET['id'];
$this->wpdb->prepare("SELECT * FROM tapahtumat WHERE id = $id");

Nyt kun käyttäjä menee sivulle admin.php?id=85, niin palvelimella suoritetaan seuraava SQL-kysely:

SELECT * FROM tapahtumat WHERE id = 85

Kaikki toimii jee. Mutta mitäs käy kun paha hakkeri kirjoittaa osoiteriville: admin.php?id=85;%20DROP%20wp_users ? No silloin kantaan tehdään kysely:

SELECT * FROM tapahtumat WHERE id = 85; DROP wp_users

Ja kuinkas kävikään, kannasta poistettiin wp_users-taulu. Yksinkertaistettuna idea on tämä. WP:n prepare ei kuitenkaan toivottavasti salli kyselyjen erottamista puolipisteellä tai DROP-käskyn käyttämistä. Ongelma on silti vakava: hyökkääjä voi hakea kannasta salasanat UNION-määreellä. Pahimmillaan WeXX0 pystyy korvaamaan etusivusi Martti Servon kappaleilla käyttämällä MySQL:n INTO DUMPFILEä.

Tukki [04.04.2013 14:22:44]

#

Deffi kirjoitti:

No silloin kantaan tehdään kysely:

SELECT * FROM tapahtumat WHERE id = 85; DROP wp_users

Ja kuinkas kävikään, kannasta poistettiin wp_users-taulu.

Tämä on aika yleinen ja paljon levitelty harhaluulo että näin kävisi. mysql_query, jota wp näyttää sisäisesti käyttävän, ei suorita useampia kyselyitä samalla kutsulla ja siten tuo ei poistaisi wp_users-taulua. Tämä asia ei kuitenkaan vähennä ollenkaan parametrien tarkistuksen tarvetta, koska sinne voidaan syöttää monenlaista muuta haitallista.

Othnos [04.04.2013 15:57:07]

#

Tukki kirjoitti:

Deffi kirjoitti:

No silloin kantaan tehdään kysely:

SELECT * FROM tapahtumat WHERE id = 85; DROP wp_users

Ja kuinkas kävikään, kannasta poistettiin wp_users-taulu.

Tämä on aika yleinen ja paljon levitelty harhaluulo että näin kävisi.

PDO kuitenkin oletuksena hyväksyy kyseiset puolipisteellä erotellut kyselyt. Ja tässä ticketissä on keskustelua, että WP:kin olisi oletuksena siirtymässä PDO:hon.

latenleffahylly [04.04.2013 22:35:10]

#

Hmm.. Olette viisaita.. Ei voi muuta sanoa. En ole tajunnut että urli on noin haavoittuvainen asia. Olisi kiva jos voisi antaa urliin arvon display only kun omat sivut kyseessä.

Toisaalta tuntuu hassulta että tuollaisia voi kirjoittaa urliin ja tuhota kannan. Tuo täytyy jotenkin estää tietokanta puolella. Vai onko joku uskaltanut hakkeroida oman testi tietokannan esim. Koulussa..

Samip laitan sql-lauseita vielä viikon kuluessa, joudun hieman miettimään asioita uusiksi. Varsinkin kiinnostaa mitä sql lause aina palauttaa.. Ohjelmointi on siitä haasteellinen maailma että aina kun luulee edes jotain osaavan, palautuu nopeasti maan pinnalle. Hmm.. Huoh..

groovyb [04.04.2013 22:40:34]

#

tuo estetään käyttämällä parametrejä queryssä, kuten yllä on tuhannesti kirjoitettu.

tmub [04.04.2013 23:00:00]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Toisaalta tuntuu hassulta että tuollaisia voi kirjoittaa urliin ja tuhota kannan. Tuo täytyy jotenkin estää tietokanta puolella.

Tarkoitatko tällä siis sitä, että tietokantaohjelman pitäisi osata itse tietää mitä käskyjä sille saa urlista antaa? No ihan sama.

Jos olisin sinä niin alkaisin ehdottomasti ottamaan selvää vähän miten suojautua SQL-injektioilta. Joskus tulevaisuudessa jos pääset tekemään jotakin vähän tärkeämpää sovellusta asiakkaalle on haavoittuvuuksista tietäminen sinulle todella suotavaa (on tosin jo nyt).

Kannattaa myös vähän katella sitä salasanojen suojaamista hyökkääjiltä kun tuntuu ettei sinulla vielä ole tietoturva muillakaan tavoilla kunnossa. Kannattaa myös selvitellä millaisia keinoja niiden salaaminen sisältää. Nykyäänkun pelkkä md5 ei taida riittää. Tallennatko nykyään salasanat sellaisenaan tietokantaan?

groovyb [04.04.2013 23:11:15]

#

veikkaisin että kun wp:llä touhuilee niin käyttää wp_hash_password:ia tai vastaavaa.

Lebe80 [04.04.2013 23:47:39]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Toisaalta tuntuu hassulta että tuollaisia voi kirjoittaa urliin ja tuhota kannan.

Minustakin olisi paljon parempi, jos osoiteriville ei voisi itse kirjoittaa...

Kuten jo miljoonasti sanottu (pelkästään tässä aiheessa), niin kaikki mac- ja pc-käyttäjät retinalla tai ilman, voivat paria eri sivua vertailemalla keksiä helpostikin millainen logiikka tekemässäsi skriptissä on, ja keksiä sen perusteella kivaa kiusaa. Kannattaa siis aina yrittää ajatella hieman pitemmälle, kuin että saa vaivoin skriptinsä toimimaan optimaalisissa oloissa.

Jos jokin id-parametri (esim. $_GET/$_POST/$_yms) on tarkoitettu vain kokonaisluvuille, sen sisältö kannattaa tarkistaa. Mikäli arvo on kelvollinen, voi sen asettaa loogisesti nimettyyn apumuuttujaan, josta selviää, että tämä arvo on tarkistettu ja sitä voi käyttää jatkossa tässä skriptissä. Näin ei tarvitse useaan kertaan samassa skriptissä tarkistella samaa esim. urlissa esiintyvää tai lomakkeella lähetettyä parametriä.

The Alchemist [05.04.2013 00:32:11]

#

groovyb kirjoitti:

tuo estetään käyttämällä parametrejä queryssä, kuten yllä on tuhannesti kirjoitettu.

Tietoturvaa voi hippusen parantaa silläkin, että ottaa sovellukseen liitetyltä tietokannan käyttäjätililtä pois oikeudet pudotella ja muokkailla tauluja. Ja varsinkin pois oikeudet muihin tietokantoihin, jos sellaisia on. Taulujen sisällön eli järjestelmän datan tuhoamista nuo eivät vielä estä, mutta ainakin jotain niillä voi torjua.

latenleffahylly [05.04.2013 08:22:13]

#

Juurikin näin, miksei voisi määritellä että taulu tai tietokanta täytyy tuhota phpMyAdmin kautta, ei sivulta suoraan.. Sitten toinen asia. Eli heti kun teen virheen niin osa kuvittelee etten ole ottanut ikinä tietoturvaa huomioon.

Eli aikanaan kun koodasin tapahtumapalvelun tyhjästä, käytin tuota md5 suolaa/tapaa... Salasanoja en tietenkään halua edes nähdä. Olen myös suojannut sql-lauseeni aina. Mutta nyt WP 3.5 myötä on tullut uusia suosituksia, josta tämä kaikki lähti liikkeelle.

Ensin halutaan antaa kahdessa arrayssa (arvot) ja (id) sitten niiden tyypit (%,%,%) ja (%). WP:ssä on mm. Omat special tapansa UPDATE ja INSERT tapauksissa. Oma veikkaukseni oli että WP:n kehittäjät halusivat antaa virheviestin esim. Notice tai Warning jos preparen kanssa ei ole riittävästi parametrejä. Sitten toinen juttu. Olen koko ajan puhunut admin puolesta. Eli se että tälläiseen urliin:

http://localhost/dev/projekti1/wp-admin/admin.php?page=tapahtumat&id=85

Yrittää syöttää jotain ei ole mahdollista, sillä jo tuossa wp-admin kohdassa tämä EI ylläpitäjä ohjattaisiin kirjaudu sisään lomakkeelle. Onhan WP:ssä tietenkin myös omaa tietoturvaa mukana. No nyt sitten tapahtumat sivulla joku joka on päässyt sinne esim. Kirjastossa auki olevan koneen kautta, jossa joku juuri kirjautunut sisään, niin mitä tämä henkilö voi tehdä...?

Kysyin onko teistä kukaan tuhonnut taulua tai kantaa kirjoittamalla urliin hakkerimaista koodia? Ehkei se mene niin kuin olette antaneet ymmärtää. Nimittäin silloin voisi käydä vähän tutkimassa esim. VR:n tai jonkun muun ison yrityksen palveluja.

Sitten tuo GET id ... Tarkista id ja laita apumuuttujaan. Niin mikä ero on siinä että kun id tulee, haen sen perusteella kaikki tiedot, jos id ei löydy taulusta koodin suoritus loppuu. Vai onko taas jotenkin mahdollista huijata tässäkin vaiheessa konetta ja hakulause muuttuu tuholauseeksi.. Kiitos kaikille kuitenkin se että ymmärrätte aika paljon injektioista.

samip [05.04.2013 08:39:27]

#

lainaus:

Juurikin näin, miksei voisi määritellä että taulu tai tietokanta täytyy tuhota phpMyAdmin kautta, ei sivulta suoraan..

Kyllähän eri käyttäjätunnusten oikeuksia pystyy rajaamaan.

Tämä on ihan järkevääkin, mutta ei silti poista ongelmaasi SQL-injektion kanssa.

lainaus:

Kysyin onko teistä kukaan tuhonnut taulua tai kantaa kirjoittamalla urliin hakkerimaista koodia? Ehkei se mene niin kuin olette antaneet ymmärtää. Nimittäin silloin voisi käydä vähän tutkimassa esim. VR:n tai jonkun muun ison yrityksen palveluja.

Itse en ole, mutta se ei johdu siitä että se olisi mahdotonta tai en osaisi. Se taas ei tarkota etteikö noita käytettäisi päivittäin. Esimerkkitapauksia.

En tajua miksi tämäkin pitää kyseenalaistaa sen sijaan että korjaisit vain ne kyselysi, tuskin on edes iso vaiva.

Blaze [05.04.2013 08:56:30]

#

latenleffahylly kirjoitti:

voisi käydä vähän tutkimassa esim. VR:n tai jonkun muun ison yrityksen palveluja.

En suosittele. "Tietomurron yritys" on rangaistava teko.

Lebe80 [05.04.2013 09:39:06]

#

Late: et nyt vain tajua. Ei sen hakkerimaisen urlin tarvitse aina tiputtaa niitä tauluja.Siinä voisi olla id:n tilalla vaikka tekstirumpsu, jonka seurauksena kysely aina onnistuu ja näyttää vaikka kaikki kyseisen taulun rivit.


Eli jos sun id-muuttujasi pitäisi olla kokonaisluku, sun pitää varmistaa, että se todellakin on kokonaisluku eikä esim. merkkijono jossa on tekstiä.

kllp [06.04.2013 03:17:53]

#

Late: Muistathan sitten käyttää esim. toria, jos aiot käydä "vähän tutkimassa" jotain yritysten sivuja. Isojen yritysten sivuilla on varmaankin tietoturva suuremmalla todennäköisyydellä kunnossa, joten mahdollisesti kannattaisi "vähän tutkia" vaikka jotain pienempien yritysten sivuja.

latenleffahylly [06.04.2013 09:26:09]

#

juu.. Eli tämä on minulle uusi tieto että kun teen näin:

if (isset($_POST["submit"])) {

    // URL:sta saatu tapahtuman id-numero
    $t_id = $_GET["id"];

    // Tarkistetaan onko käyttäjäehdot hyväksytty
    $ok = $_POST["ok"];

...

Eli tässä minun pitäisi siis vielä varmistaa että "id" on numero. Lisäksi että checkbox on klikattu päälle ja sieltä on palautunut merkkijono "ok". Vasta tämän jälkeen tallennan tiedot apumuuttujiin? Sille joka sanoi, "ei liene iso juttu muuttaa kaikki sql-lauseesi jne." niin kyllä lienee iso juttu. Yhdessä olioluokassani on jo yli 1000 riviä koodia. Olio-luokkia on kertynyt jo yht. 6.

Sitten SQL + tietokannat, josta pidän.

// Tallennetaan työntekijän tekemä varaus
$varaus->lisaa_varaus($t_id, $tyontekija->id);

Luokan sisällä vastaanotetaan tiedot, jotka on lähetetty lomakkeelta ja sitä ennen tarkistettu.

// Tallenna työntekijän tekemä varaus
public function lisaa_varaus($t_id, $tyontekija_id) {

    $datetime = current_time('mysql');
    $this->wpdb->insert($this->varaus,
        array(
            't_id' => $t_id,
            'datetime' => $datetime,
            'a_id' => $tyontekija_id
        ),
        array(
            '%d',
            '%s',
            '%d'
        )
    );
}

Toki tässä voisi miettiä, että luokan sisällä oleva funktio voisi palauttaa jotain. Sen jälkeen tulostettaisiin sitten että työvuoro varaus tallennettu tai että homma ei mennyt putkeen. Itselleni oli yllätys että "datetime" kenttä tallennetaan merkkijonona, kun kyse ajasta. No joo.. tällainen logiikka minulla nyt. Sitä voisi tosiaan parantaa aika paljon.

reino [06.04.2013 14:18:31]

#

Kai olet muistanut huolehtia koodausympäristösi lämpötilasta? Itse ainakin koodaan huoneessa jossa on jotain 17 C. Ja kyllä sitä koodia tuli ihan hyvin vaikka koodausympäristö oli pakkasen puolella ja näppäimistö jotain 6 C.

Deffi [06.04.2013 15:36:12]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Eli tässä minun pitäisi siis vielä varmistaa että "id" on numero.

Ei tarvitse. Riittää, että käytät parametrisoituja kyselyitä (prepare) oikein.

Lebe80 [06.04.2013 22:55:25]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Sille joka sanoi, "ei liene iso juttu muuttaa kaikki sql-lauseesi jne." niin kyllä lienee iso juttu. Yhdessä olioluokassani on jo yli 1000 riviä koodia. Olio-luokkia on kertynyt jo yht. 6.

No olkoot vaikka 1000000 riviä koodia, mutta tuskin ne kaikki rivit on sql-kyselyitä. Eli alle tunnissa nuo hyvinkin todennäköisesti muuttaisi, varsinkaan, kun pdo ei niin kauheasti eroa php:n omista mysql_ -funktiosta.


Ja en tajua mikä ihmeen aiheenvaihtelu tämä koko aihe on ollut, mäceistä työpöytien kautta tietokantakyselyihin.... jessus.

latenleffahylly [07.04.2013 10:20:56]

#

Noniin huomenta kaikille. Olen pohtinut voisinko aloittaa Wordpressiä käsittelevän ketjun. WP ohjelmoijan näkökulmasta. Toisaalta tapahtumapalvelu topic kiinnostaisi myös.

- Se mitä olisin halunnut kysyä liittyy olioiden synnyttämiseen sekä sql lauseiden monimutkaisuuteen ja miten nämä kaksi vaikuttavat web-palvelun suorituskykyyn.

Antaa tämän topicin olla tälläinen. Kiva oli nähdä ihmisten kuvia. Ylivoimainen voittaja oli fantasiamaailmassa elävä putkalainen. Huone oli kauttaaltaan erittäin lämmin ja sellainen paikka jossa on kiva olla. Tämä vaikuttaa varmasti koodin laatuun. Kone voisi toki olla sirompi, esim. uusi MacBook Air "Retina"... palaan taas asiaan uudessa topicissa, josta on tarkoitus tulla kesto topic 2-3 vuotta.

Lebe80 [07.04.2013 11:41:08]

#

Painu nyt sen retinas kanssa sinne pilvilinnaas

Teuro [07.04.2013 11:49:50]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Noniin huomenta kaikille. Olen pohtinut voisinko aloittaa Wordpressiä käsittelevän ketjun. WP ohjelmoijan näkökulmasta. Toisaalta tapahtumapalvelu topic kiinnostaisi myös.

Eli me teemme palvelun ja sinä rahastat asiasta?

latenleffahylly kirjoitti:

- Se mitä olisin halunnut kysyä liittyy olioiden synnyttämiseen sekä sql lauseiden monimutkaisuuteen ja miten nämä kaksi vaikuttavat web-palvelun suorituskykyyn.

Sitten kannattaa varmaan kysyä asiasta suoraan. Tosin tuollaisessa palvelussa kyselyiden ei pitäisi olla niin monimutkaisia, että se suorituskykyyn vaikuttaisi suuntaan tai toiseen.

Tietokantarivejäkään tuskin tulee muutamaa sataa tuhatta enempää, joten minkäänlaiseen optimointiin ei kannata ruveta. Tämä lähinnä vastauksena kommenttiisi, jossa suunnittelit vanhentuneiden tapahtumien poistamista kannasta. Sitä ei siis missään tapauksessa kannata tehdä.

Ensinnäkin tietokanta selviää tuollaisesta datamäärästä leikiten, mutta joskus saattaa tulla tarvetta hakea tapahtumaan osallistuneiden työntekijöiden nimet ja vastuualueet. Tämä ilmeisesti liittyy läheisesti turvallisuusalan työntekijöiden työnvarausohjelmaan?

dartvaneri [12.04.2013 20:55:58]

#

Pitäiskö sun late laittaa tällainen kone, jotta saisit hyvä laatuista koodia?

www.jimms.fi/tuote/JIMMS-LEGEN-KRAKENV2

punppis [12.04.2013 22:55:23]

#

dartvaneri kirjoitti:

Pitäiskö sun late laittaa tällainen kone, jotta saisit hyvä laatuista koodia?

www.jimms.fi/tuote/JIMMS-LEGEN-KRAKENV2

Ei mainintaa retinasta: surkea.

dartvaneri [12.04.2013 23:41:45]

#

Ainiin, unohdin sen...

Grez [13.04.2013 09:35:16]

#

Olen miettinyt josko parantaisin itsekin koodini laatua hankkimalla retinan. Mutta mistä saisin nykyistä näyttöäni vastaavan retina-näytön? Sen pitäisi siis olla 30" ja vähintään 5120 x 3200 reso. Ja mistä saa näytönohjaimen ja näyttöliitännän joka tukee tuollaista?

Taidan olla tuomittu tuottamaan huonoa koodia :(

latenleffahylly [13.04.2013 20:08:18]

#

Loppu on lähellä PC miehillä:

PC aika ohi, MAC aika nyt

tmub [13.04.2013 20:21:42]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Loppu on lähellä PC miehillä:

PC aika ohi, MAC aika nyt

Ostin juuri Mac Minin! Olenko mieleisesi ihminen nyt?

dartvaneri [13.04.2013 20:22:11]

#

lainaus:

Kotitietokoneen kuolemaa pelialustana on ennustettu jo arviolta parikymmentä vuotta.

Ok. Noin vuodesta 1993, ööö? Jotain pielessä?

lainaus:

Myös Windows 8 -käyttöjärjestelmän heikko menestys on näkynyt PC-laitemyynnissä.

Miten jonkin käyttöjärjestelmän heikko menestys vaikuttaisi osien myyntiin.

Lisäksi tuosta artikkelista saa vaikutuksen, että kaiken näköiset pelikonsolit, älyluurit, tabletit, yms. vie tietokoneilta käyttäjiä. Ja näihin tietokoneisiin kuulunee myös sun iKoneet, joten taisit hävitä late.

jlaire [13.04.2013 20:38:41]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Loppu on lähellä PC miehillä:

PC aika ohi, MAC aika nyt

Alkuperäisen artikkelin otsikko on "PC hardware shipments see worst decline ever as mobile reigns", eikä siinä mainita mäkeistä tai Applesta mitään. gooby pls

Blaze [13.04.2013 20:42:22]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Loppu on lähellä PC miehillä:

Ammattilaisjuomaraha: Mac on PC.

Lebe80 [13.04.2013 20:55:51]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Loppu on lähellä PC miehillä:

PC aika ohi, MAC aika nyt

Nyt selvisi viimein Laten sisälukutaito.

latenleffahylly [14.04.2013 16:17:16]

#

Onko tämä teidän mielestä normaali kuumuus? Kun katson futista esim. Mestareiden liiga (katsomo). Niin kuvanlaatu on HD ja streemaa livenä noin 3 tuntia. MBP alaosa kuumenee tosi kuumaksi. Voiko tämä hajoittaa koneen pitkässä juoksussa..?

MBP Paistettua munakasta

Grez [14.04.2013 16:33:43]

#

Mitäs sillä sitten on väliä? Kai siinä on kuitenkin takuuta sen aikaa kun valmistaja katsoo sen järkevä käyttöikä olevan.

Näköjään takuu on vuosi tai 3 vuotta jos maksaa lisää. Ilmeisesti sitä pidempää se ei tule missään tapauksessa kestämään koska pidempää takuuta ei rahallakaan saa.

jlaire [14.04.2013 16:49:40]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Ainoa miinus on takuu kun en halunnut 3 vuoden takuuta vaan ajattelin että 1 vuosi riittää koska Apple niin laadukas merkki.

Jätän tämän vain tähän.

latenleffahylly [15.04.2013 11:56:29]

#

Onko täällä putkassa ketään joka käyttää MBP:ta? Onko käytössä ohjelmia kuten:

Transmit 4
Sublime Text 2
iWriter
MAMP PRO
WordPress

Olisi halunnut tiedustella miten olette rakentaneet oman kehitysympäristön. Nyt olen itse käynyt läpi kaikki metodit ja tutkinut SQL-lauseet. Tavallaan hävettää SQL-lauseiden valtava määrä yli 30. Mutta ainakin kaikille toiminnoille löytyy oma metodi. Sen verran tästä koneesta että tällä on kiva kirjoitella kun sen verran kevyt näin isoksi koneeksi (2kg/ 15.4 tuumaa). Näppäimistö tuntuu hyvältä ja taustavalo auttaa. Lisäksi näytön kirkkaus säätyy huonevalon mukaan. Nyt lepäilen sängyllä ja kirjoittelen tänne.

Kiitos vielä varsinkin Metabolix joka auttoi paljon SQL-lauseiden ja dokumentaation ymmärtämisessä. Mielestäni kaikkien putkalaisten tulisi maksaa jäsenmaksua. Esim. 5 euroa vuodessa, jotka ylläpitäjät voisivat käyttää...? En sitten tiedä onko se paljon, mutta jos putkalaisia olisi 200-300 niin * 5 tai 6 ..hmm.. etelään ja futis? Palataan...

tmub [15.04.2013 12:05:07]

#

Helvetti sä olet kyllä hyviä ideoita täynnä :D

Lebe80 [15.04.2013 12:31:17]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Olisi halunnut tiedustella miten olette rakentaneet oman kehitysympäristön.

Etköhän sä ole kyselly jo ihan tarpeeks tässä aiheessa. Mee pois.

latenleffahylly [15.04.2013 13:34:21]

#

Lebe huomaan että olet elämääsi kyllästynyt yksilö. Näet paljon vaivaa noihin täysin turhiin kommenteihisi, jotka nytkin terrorisoivat tätä kysymystäni/ ehdotuksia. Sitäpaitsi miksen voisi jatkaa kehitysympäristöni kehittämistä...

Lebe80 = Yksi maailman negatiivisimmista yksilöistä

The Alchemist [15.04.2013 13:37:03]

#

Taisikin hyvä kone tehdä koodista paskempaa, kun Late joutui Mac-hurmokseen. Nyt kuvittelee olevansa eliittikoodari, kun koneessa lukee Apple, joten koodista ei edes kannata etsiä virheitä, kun niitä ei sinne Mäkillä koodatessa ole voinut joutua.

Lebe80 [15.04.2013 13:48:13]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Lebe huomaan että olet elämääsi kyllästynyt yksilö. Näet paljon vaivaa noihin täysin turhiin kommenteihisi, jotka nytkin terrorisoivat tätä kysymystäni/ ehdotuksia. Sitäpaitsi miksen voisi jatkaa kehitysympäristöni kehittämistä...

Lebe80 = Yksi maailman negatiivisimmista yksilöistä

Näen paljon vaivaa, kun jaksan vastata korkeintaan lauseella? Oikeesti, mee pois.

Tzaeru [15.04.2013 16:10:41]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Onko täällä putkassa ketään joka käyttää MBP:ta?

Joo. Itse käytän töissä.

latenleffahylly kirjoitti:

Onko käytössä ohjelmia kuten:

Ei.

latenleffahylly kirjoitti:

Olisi halunnut tiedustella miten olette rakentaneet oman kehitysympäristön.

Näyttö, näppis ja hiiri kiinni, Qt Creator, Xcode ja Cyberduck päälle. Joskus myös YouTube tai iTunes. Ja toki termis.

latenleffahylly kirjoitti:

Mielestäni kaikkien putkalaisten tulisi maksaa jäsenmaksua. Esim. 5 euroa vuodessa, jotka ylläpitäjät voisivat käyttää...? En sitten tiedä onko se paljon, mutta jos putkalaisia olisi 200-300 niin * 5 tai 6 ..hmm.. etelään ja futis? Palataan...

Voi herranjestas on sulla kyllä tyhmät ideat.

Latska [15.04.2013 16:39:07]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Mielestäni kaikkien putkalaisten tulisi maksaa jäsenmaksua. Esim. 5 euroa vuodessa, jotka ylläpitäjät voisivat käyttää...? En sitten tiedä onko se paljon, mutta jos putkalaisia olisi 200-300 niin * 5 tai 6 ..hmm.. etelään ja futis?

Keskustelun etusivun mukaan rekisteröityneitä käyttäjiä näyttäisi olevan tällä hetkellä 5527, joista aktiivisia on ehkä muutama kymmen (tästä olisi kivaa saada tilastoa!). Ajatuksenahan tuo on toki todella jalo, mutta tässä puskee vähän lainsäädäntö ja ideologiset kysymykset vastaan. Rahankeräyslupaa kun ei kovin helposti myönnetä. Putka ei ole yritys eikä edes yhdistys vaan harrastelijoiden ja ammattilaisten muodostama kollektiivi. Sivun tarkoituksena ei ole rahan takominen vaan keskustelukanavan muodostaminen muihin harrastelijoihin. Putka on ainakin minulle enemmänkin hakkariperinnön jatkaja kuin byrokraattien ja muiden pukuihmisten salaseura.

Othnos [15.04.2013 17:15:48]

#

Latska kirjoitti:

(tästä olisi kivaa saada tilastoa!)

Tietoa sivustosta takaa löytyy kohta

Antti Laaksonen kirjoitti:

sivustolla vierailee päivittäin noin 1500 kävijää

Tosin ylläpitäjillä luulisi olevan tarkempaakin osviittaa, mutta nyt näin ensi hätään.

Komppailen Latskan vastausta myös sillä, että suurinosa oikeasti aktiivisista käyttäjistä löytää kyllä suurimman osan haluamistaan tiedoista muualta. Palvelin kulutkaan eivät taida järisyttävän suuria vuodessa olla? Toki itsekin Putkan aktiivisena lukijana olen kehittynyt huimasti ohjelmoijana ja mielelläni osallistuisin jossain vaiheessa esimerkiksi donate-napin ilmaantuessa palvelin- ja ylläpitokulujen kattamiseen, mutta tuo jäsenmaksu varmaan vaan tappaisi koko sivun.

latenleffahylly [15.04.2013 19:47:30]

#

Othnos kirjoitti:

Toki itsekin Putkan aktiivisena lukijana olen kehittynyt huimasti ohjelmoijana ja mielelläni osallistuisin jossain vaiheessa esimerkiksi donate-napin ilmaantuessa palvelin- ja ylläpitokulujen kattamiseen,

Juu.. jotain tuollaista. No tälle nyt nauretaan, mutta olen kehittynyt paljon. Suurin asia kuitenkin on että en olisi koskaan päässyt ohjelmoinnissa alkuun ilman putkaa. Jo opiskellessani Amiedussa datanomiksi useat opettajat/ kouluttajat suosittelivat tätä sivustoa. Siellä oppaita ja auttavia foorumisteja. Varsinkin aloittelija pystyy korjaamaan suurimmat virheensä.

Itse sain tukea viimeksi SQL-lauseissa, jotka eivät auenneet WP:n dokumentaatiosta 100%:sesti. Niin tuo sana MONEY on suomalaiselle vaikea asia. Saitoja ja pihejä, kuten laite keskustelun häpeä nurkat osoittivat. Oli paljon tärkeämpää että työpöydällä on pihdit ja sitomisvälineet kuin hyvä näyttö ja tunnelmallinen valaistus.

Noniin.. eli se raha. Mielestäni en ymmärrä vapaehtoisuutta, sillä se perustuu siihen että kiltit auttavat ja ylläpitävät. Kun sitten joku mainitsee että voitaisiin yhdessä tukea esim. 5-10€/ vuodessa niin eiköhän ala tulla liuta syitä miksi näin ei pitäisi tehdä. Jopa politiikka sotketaan mukaan. Se hyöty mitä moni on saanut on ollut käytännössä ilmaista. Olisiko siinä järkeä että putka liittoutuisi kaikkien Suomen koulujen kanssa joissa opetetaan ohjelmointia?

..eli tavallaan tänne rakennettaisiin online-kurssi joka olisi osa koulujen koulutus ohjelmaa. Vähän samaan tapaan kuin MOOC. Esim.

luokat 7,8,9 ja taso vain nousisi.
Sitten aikuiset
Opiskelijat (yliopisto)
jopa ihan pienille joku fantasiamaailmaan liittyvä koodaa tämä peli (5-6.luokka)

Näin ollen putkaa rahoitettaisiin hieman - joitakin tuhansia vuodessa. Tämä raha olisi 2 asiaan. Putkan kehittämiseen (esim. YouTube video, jossa tutoriaali) Sekä ylläpitäjille, jotka voisivat hankkia vaikka kunnon softan ja raudan. Jopa matkustaa, sillä tämä tälläinen ylläpito voi olla välillä raskasta. Okei pointti selvä. Itse ainakin haluaisin tukea. Mutta se että 1 tukee on naurettavaa. Joku sellainen 5000 ihmistä klikkaa nappia ja pääset verkkopankista lahjoittamaan 1-10 euroa. Ja toki täällä on niitäkin pikku pellejä jotka eivät ikinä tätä tekisi koska ei ole pakko, sellainen paska paikka tämä maailma on, kiitos kuitenkin.

tmub [15.04.2013 20:05:18]

#

Late on oikeassa ja koska ostin mac minin niin olen aika varma mielestäni että olen itse oikeassa.

Tzaeru [15.04.2013 20:41:08]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Niin tuo sana MONEY on suomalaiselle vaikea asia. Saitoja ja pihejä, kuten laite keskustelun häpeä nurkat osoittivat. Oli paljon tärkeämpää että työpöydällä on pihdit ja sitomisvälineet kuin hyvä näyttö ja tunnelmallinen valaistus.

Taidat olla ihan helvetin itsekeskeinen egoisti, kun et tajua, että muilla voi olla eri mielipiteitä tai mielihaluja kuin itselläsi.

latenleffahylly kirjoitti:

Mielestäni en ymmärrä vapaehtoisuutta, sillä se perustuu siihen että kiltit auttavat ja ylläpitävät.

Mielestäni olet oikeassa, eli et ymmäräkkään. Se perustuu siihen, että ihmiset tahtovat antaa jotain muille ja usein samalla itsekin oppia jotain. Rahallinen hyöty ei ole ainoa tärkeä asia maailmassa; Tästä huolimatta myös rahallista hyötyä voi välillisesti saada esimerkiksi ammattitaitonsa kehittymisen myötä. Sitten taas kun kattelee teikäläisen ansaitsemistavoitteita, voisin villisti veikata, että Ohjelmointiputkan työssä käyvästä käyttäjäkunnasta ehkä 100% tienaa enemmän - ja tätä osaa putkalaisista tästäkin topikista aika monta löytyy.

Ilmaisten palveluiden pointti ja ilmapiiri on osin siinäkin, että ne ovat ilmaisia. Se luo tietynlaisen yhteisöllisen hengen, jonka alla ei niinkään pyritä klassiseen auktoriteetti-oppilas -asetelmaan (saati asiakas-palveluntarjoaja..) vaan siihen, että asiasta kiinnostuneet keskenään jakavat tietämystään.

latenleffahylly kirjoitti:

Joku sellainen 5000 ihmistä klikkaa nappia ja pääset verkkopankista lahjoittamaan 1-10 euroa.

1. Rahan lahjoittaminen noin vain ilman suoraa, konkreettista, ja kaupallista vastinetta ei välttämättä onnistu ilman, että on rahankeräyslupa. Ohjelmointiputka ei sitä tulisi saamaan.

2. Putkan varsinaisesta sisällöstä valtaosa on muiden kuin serverin ylläpitäjän tekemää. Millä tavalla päättäisit, kuka sitä rahaa saa vai saako kukaan? Entäs kaikki lakitekniset ongelmat sen rahan siirtämisessä? Ja vaikken putkan serveristä mitään tiedäkään, voisin kuitenkin veikata, että montaa satasta vuodessa se ei ole. Tuhansia ei siis tarvita.

Periaatteessa kuitenkin olen aina sitä mieltä, että minkä tahansa palvelun tarjoaja voi ihan hyvin omintunnoin lisätä "Lahjoita"-napin, kunhan se ei vaikuta yhteisön sosiaaliseen ilmapiiriin (eli ei esim mitään helvetin "highest donators!"-listaa), eriarvoista käyttäjäkuntaa, eikä sitä pidetä aktiivisena silloin, kun kulut (joihin voi kohtuuden rajoissa laskea käyttämänsä ajan jos katsoo tarpeelliseksi) on katettu.

latenleffahylly kirjoitti:

Ja toki täällä on niitäkin pikku pellejä jotka eivät ikinä tätä tekisi koska ei ole pakko, sellainen paska paikka tämä maailma on, kiitos kuitenkin.

Hahahahha!

Grez [15.04.2013 20:47:33]

#

Meinasin kirjoitella aika pitkästi samoilla linjoilla kuin Tzaeru, mutta säästinpähän vaivan :D

Tzaeru tuossa jo ilmapiiristä kirjoittikin. Suurin osa auttajista täällä auttaa ihan hyvää hyvyyttään, koska on mukava auttaa kanssaihmisiä. Jo nykyiselläänkin on välillä tilanteita joissa motivaatio kärsii kun autettava ei huoli hyviäkään neuvoja, ei suostu itse tekemään mitään tai käyttäytyy niin kuin muut olisi velvollisia auttamaan häntä.

Voin vaan kuvitella millaiseksi tuo menisi jos avun tarvitsijat vielä maksaisivat - sittenhän sitä vasta nähtäisiin "asiakas on aina oikeassa" ajattelumallia.

latenleffahylly [15.04.2013 22:10:43]

#

Olet kyllä Grez todella hauska tapaus. Muuttuuko mikään jos ylläpitäjät saisivat omat retina macit suoraan oppilaitoksilta (yhteistyö bonus).

tmub [15.04.2013 22:22:27]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Olet kyllä Grez todella hauska tapaus. Muuttuuko mikään jos ylläpitäjät saisivat omat retina macit suoraan oppilaitoksilta (yhteistyö bonus).

ai ipad mini retiaanat?????????????????

Lebe80 [15.04.2013 22:45:18]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Sekä ylläpitäjille, jotka voisivat hankkia vaikka kunnon softan ja raudan.

Esim. Retina MBP?

edit:
Ja siis itsehän olen myös suuremmilti osin hyvin mukava, auttavainen ja yritän joskus jopa nähdä vaivaa ongelman selvittämiseksi, esim. jos kysyjällä itsellään ei tunnu olevan mitään hajua mitä on tekemässä ja miten edes kysyä, mutta kun kymmenennen kerran sama jamppa tunkee omia mielipiteitään faktana... noh... sanotaan vaikka laitteen ylivertaisuudesta, vaikka monet muut sen "faktan" ovat jo monesti todistaneet toisin, niin itsellä palaa kyllä silloin käämit.

Minä ymmärrän, jos tykkää, sanotaan vaikka Applesta, niin ei siinä mitään. Mutta ei sitä tarvitse joka lauseessa toitottaa, kuinka sillä nyt pystyy toistamaan HD-videota, ja sillä pääsee sinne intternettiin, tai että sillä pystyy lukemaan niitä sähköposteja.

Kaikki asiat mitkä esim. sinä, Late, olet sanonut mäkkisi upeiksi ominaisuuksiksi, löytyy ihan mistä muusta tahansa saman hintaluokan laitteesta.

Metabolix [15.04.2013 23:37:32]

#

Aioin olla vastaamatta tähän, mutta kun nyt sivuston asiat tulivat puheeksi, taitaa olla pakko.

Othnos kirjoitti:

Latska kirjoitti:

(tästä olisi kivaa saada tilastoa!)

Tietoa sivustosta takaa löytyy kohta

Antti Laaksonen kirjoitti:

sivustolla vierailee päivittäin noin 1500 kävijää

Tuo 1500 on varmaan peräisin AWStatsin visits-sarakkeesta. Selvää tietoa kävijöiden käyttäytymisestä sivustolla ei ole. Se kuitenkin tiedetään, että huomattava osa kävijöistä ei ole edes rekisteröitynyt sivulle; moni käy esimerkiksi vain lukemassa oppaita. Rekisteröityneistäkin osa vain katsoo ja osa tekee PHP-haastetta.

Käyttäjälistan yhteydessä kerrotaan eräitä todellisia lukuja, ja sen mukaan täällä on nyt noin parisataa aktiivista kävijää.

latenleffahylly kirjoitti:

Jo opiskellessani Amiedussa datanomiksi useat opettajat/ kouluttajat suosittelivat tätä sivustoa.

Sehän on mukava. Suosittele sinäkin muille.

latenleffahylly kirjoitti:

Noniin.. eli se raha. Mielestäni en ymmärrä vapaehtoisuutta, sillä se perustuu siihen että kiltit auttavat ja ylläpitävät. Kun sitten joku mainitsee että voitaisiin yhdessä tukea esim. 5-10€/ vuodessa niin eiköhän ala tulla liuta syitä miksi näin ei pitäisi tehdä. Jopa politiikka sotketaan mukaan.

Vapaaehtoistyönä tehdään maailmassa paljon hankalampiakin asioita kuin sivuston ylläpitoa ja nettikeskustelua. Yleensä toiveena on, että työstä seuraa jotain hyvää – tässä tapauksessa vaikka fiksumpia koodareita, toimivia nettisivuja ja parempia tietokoneohjelmia.

Olet kyllä oikeassa siinä, että jotkut eivät ollenkaan arvosta muiden vapaaehtoisesti tekemää työtä. Jotkut jopa lähettävät kysymyksiä palautelomakkeella CAPSILLA ja vaativat vastausta sähköpostiin. Onneksi kaikki eivät ole sellaisia.

Lainsäädäntö on aito rajoite järjestelmälliselle rahankeräykselle. Käyttömaksu varmaankin vaatisi, että perustettaisiin yhdistys tai yritys, joka myisi sivuston palvelua (ja maksaisi tulosta verot). Lahjoitusten pyytäminen erillisellä lahjoitussivulla vaatisi rahankeräysluvan.

Olisi ylipäänsä huono kerätä kaikilta maksua, koska pieni osa kävijöistä kysyy suurimman osan kysymyksistä, suurin osa ei kysy mitään ja jotkut välillä kysyvät ja välillä vastaavat. Maksulla ajettaisiin pois ne, jotka eivät tarvitse sivustoa (eli monet vastaajat), ja ne, jotka eivät vain halua maksaa (eli monet satunnaiset harrastelijat). Netissä tulee aina olemaan ilmaisia sivustoja, joten voi olla, että ohjelmointipuheet siirtyisivät Suomi24-foorumille – tietysti vastausten laadun kustannuksella.

Mikään ei silti estä yksityishenkilöä antamasta pientä lahjoitusta toiselle – siihen ei tarvita lupaa, ja lahjaverokin alkaa vasta 4000 euron lahjoista.

latenleffahylly kirjoitti:

Tämä raha olisi 2 asiaan. Putkan kehittämiseen – – Sekä ylläpitäjille, jotka voisivat hankkia vaikka kunnon softan ja raudan. Jopa matkustaa, sillä tämä tälläinen ylläpito voi olla välillä raskasta.

Sanot, että ylläpito voi olla raskasta. Voin kuitenkin paljastaa, että sivuston ylläpito ei vaadi välttämättä minkäänlaista työpanosta: ylläpito voitaisiin tauottaa kokonaan, ja sivusto toimisi luultavasti useita vuosia ongelmitta. Tietenkään ilman työtä ei tule uudistuksia, mutta ei niitä ole pakko jatkuvasti tulla eikä nytkään ole pitkään aikaan paljon tullut. Käyttömaksu tekisi sivuston ylläpidosta raskaampaa, koska silloin syntyisi jonkinlainen velvoite tuottaa rahalle vastinetta.

Kirjoitat, kuin rahaa olisi vähän ja vaikea saada. Tätä en oikein ymmärrä. Itse sain jo teininä ensimmäisistä kesätöistäni tuollaisen pienen MBP:n verran kuukaudessa, tosin ostin silloin halvemman koneen ja säästin loput. Tällä hetkellä voisin olla ansaitsemassa pari MBP Retinaa kuukaudessa – koodaamatta riviäkään! (Aion kuitenkin ensin suorittaa opiskeluni loppuun, koska tulevissa töissäni muodollinen pätevyys on välttämätön.)

Ostit kalliin koneen ja väität, että kone on hirmu tärkeä. Kaikki eivät ajattele samoin. Minun tietokoneeni sopii minun tarpeisiini hyvin, ja tiedän, että en tarvitse hienomman koneen ominaisuuksia käytännössä mihinkään. Jos uskoisin, että huippuhieno kone on hyödyksi tai tarpeen, voisin tilata sellaisen netistä tältä istumalta – raha ei ole siinä mielessä rajana. Tiedän kuitenkin, että sellainen kone ei juuri muuttaisi elämääni eikä varsinkaan millään tavalla ohjelmointiani (ihan totta!), ja siksi säästän nekin rahat parempaan käyttöön kuten mieluisan asunnon hankintaan.

Jos saisin suuren lottovoiton, voisin harkita toisenlaista tietokonetta, vaikka en tarvitse sellaista mihinkään. Siitä huolimatta sinulla ja minulla olisi hyvin erilainen näkemys siitä, mikä tietokoneessa on tärkeää. (Esimerkiksi itse asentaisin koneeseen ehdottomasti Linuxin; en ole tippaakaan kiinnostunut Mac OS X:n ohjelmista.) Kuitenkin uskon, että elämänlaatuni kannalta hyödyllisempiä hankintoja samassa hintaluokassa olisivat vaikkapa induktioliesi ja hiilikuiturunkoinen retkipyörä.

latenleffahylly [16.04.2013 11:29:29]

#

Ehkä annoin kuvan että ylläpitäjät olisivat köyhiä kerjäläisiä. Lähinnä ajattelin että jokin korvaus tulisi joka vuosi. Kai se motivoi. Onko siinä sitten mitään järkeä että oppilaitokset ja Ohjelmointiputka tekisivät yhteistyötä?

- eikö olisi maailman paras juttu jos 7-9 luokkalaiset suorittaisivat Ohjelmointi aineen netti-kurssina, jota ylläpidetään putkassa. Hyöty: nuoret oppisivat etsimään ja käyttämään netistä löytyvää tietoa. Vastaukset lähetettäisiin sähköisenä ja oman profiilin kautta näkyisivät prosenttiluvut (arvosanat). Koko lukuvuoden päätteeksi olisi nk. pääkoe, jossa olisi esim. 1 iso tehtävä. "Koodaa elokuvatietokanta"

- elokuvan tietoja
- mahdollisuus lisätä ja poistaa elokuva
- käyttäjä palautteen antaminen ja siihen vastaaminen

Sovelluksen toimivuutta testattaisiin laptop, desktop, tablet ja mobile -ympäristöissä. Mielestäni Ohjelmointiputka tällaisenaan on kuolemassa. Teillä olisi mahdollisuus tehdä valtava uudistus. Juttelisitte oppilaitosten kanssa ison yhteistyö projektin aloittamisesta? Ties vaikka tällä tavalla säästettäisiin ja mullistettaisiin opettaminen. MOOC lienee jo lähes valmis pohja tälle ajatukselle.

Luulen kuitenkin että Suomi voisi olla kiinnostunut jos nämä asiat saataisiin jo yläasteella käyttöön. Lisäksi ei haittaisi jos kouluissa olisi kunnon koneet ja softa.

Lebe80 [16.04.2013 11:42:15]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Mielestäni Ohjelmointiputka tällaisenaan on kuolemassa. Teillä olisi mahdollisuus tehdä valtava uudistus.

Mikä idea sulla on "uudistaa" Ohjelmointiputkaa. Musta tuntuu enemmänkin, että sä et ole tajunnu tän keskustelufoorumin ja sivuston funktiota, vaan väkisinkin haluat muuttaa sen sinunlaiseksi, koska et ole edes kauhean kauaa täällä ollut.

Eli pitäisikö Ohjelmointiputka muuttaa toisenlaiseksi yhden uuden harrastelijakoodarin vuoksi, vaikka nykyinen malli toimii oikein hyvin.

Tämän foorumin ei ole tarkoitus kilpailla foorumien kanssa, johon tulee jatkuvasti tuhansia uusia viestejä ja käyttäjiä, vaan ajattele tätä enemmänkin yhtenä pienehkönä paikkana, johon tulee silloin tällöin uusia naamoja.

Ohjelmointiputka on vähän kuin se yksi hiljaisempi kahvila, johon on kiva tulla katsomaan vanhoja kavereita.

Myöskään "yhteistyökuvioita" ei ole pakko hankkia, vaan tänne voi ihan vapaasti luoda uusia aiheita yhteistyökuvioita varten. Eli mikään ei estä, että opettaja/oppilaat heittävät tänne pulmiaan koskevia aiheita tai kertovat täällä vaikka yhteisestä isommasta projektistaan.

Eli jotenkin tunnut yrittävän tehdä tästä jotain aivan ylimitoitettua "tietokantaa" kaiken maailman asioista, vaikka tämä nyt vain sattuu olemaan pitkään pystyssä toiminut ohjelmointifoorumi omilla käyttäjillään.

Sähän voit tehdä vaikka "kilpailevan" ohjelmointifoorumin, jos massiivisia uudistuksia haluat, älä sotke Ohjelmointiputkaa siihen.

latenleffahylly [16.04.2013 11:53:07]

#

Lebe80 kirjoitti:

Ohjelmointiputka on vähän kuin se yksi hiljaisempi kahvila, johon on kiva tulla katsomaan vanhoja kavereita.

Naulan kantaan. Voiko käydä niin että kahvila menee konkkaan koska ei ole riittävästi asiakkaita, ja kahvipöytä keskustelua... ajattelin vain että tällä pohjalla olisi helppo uudistua vaikka miksi.

- Oma visioni on nähdä kaikki koodarit yhtenä suurena perheenä, jossa olisi yhteinen standardi. Koneet ja ohjelmat olisivat enemmän yhteinäiset. Kun haluaisi oppia ei tarvitsisi ensin kiivetä vuoren yli. Pehmeä alku, jossa perusasiat selitetty. No joo antaa olla.

Lebe80 [16.04.2013 12:05:37]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Lebe80 kirjoitti:

Ohjelmointiputka on vähän kuin se yksi hiljaisempi kahvila, johon on kiva tulla katsomaan vanhoja kavereita.

Naulan kantaan. Voiko käydä niin että kahvila menee konkkaan koska ei ole riittävästi asiakkaita, ja kahvipöytä keskustelua... ajattelin vain että tällä pohjalla olisi helppo uudistua vaikka miksi.

Kahvilan sijaan foorumeissa on se hieno puoli, ettei tarvitse maksaa kuin murto-osa "vuokraa".

latenleffahylly kirjoitti:

- Oma visioni on nähdä kaikki koodarit yhtenä suurena perheenä, jossa olisi yhteinen standardi. Koneet ja ohjelmat olisivat enemmän yhteinäiset. Kun haluaisi oppia ei tarvitsisi ensin kiivetä vuoren yli. Pehmeä alku, jossa perusasiat selitetty. No joo antaa olla.

Tee oma sivusto sellaisille, ja katso mitä käy.

tmub [16.04.2013 12:22:24]

#

Internetin tarkoitus ei ole se, että kaltaisesi osaamattomat idiootit tulevat itkemään erilaisille sivustoille apuja asiakastöihinsä.

Olen melko varma, että prosentuaalisesti ehkä 2% (jos sitäkään) suomalaisista 7-9 luokkalaisista voisivat edes kuvitella kiinnostuvansa ohjelmoinnista. Mikä ideassasi siis on hyvä? Muutenkin tuntuu siltä, että vaikka melkein jokainen nykyajan yläasteikäinen osaa käyttää facebookkia, eivät suuri osa niistä oikein muuta tietokoneella pysty tekemään. Ennemmin itse lisäisin pakollisia tietokone tunteja nuorisolle, jossa opetettaisiin perusasioita.

Eikös ohjelmoinnin MOOC ole kaikille jo valmiiksi avoinna? Miksi ihmeessä nyt järjestää toista ilmaista vastaavaa "ohjelmointikurssia"?

latenleffahylly kirjoitti:

Oma visioni on nähdä kaikki koodarit yhtenä suurena perheenä, jossa olisi yhteinen standardi.

Mitä helvettiä?

latenleffahylly kirjoitti:

Koneet ja ohjelmat olisivat enemmän yhteinäiset.

Vedä nyt se pää pois perseestäsi, heitä MacBook Pro Retina 15" Quadcore 512367gfGb SSD flash memory card muistikenttä profiili render tablet aggressiivi responsiivisuus tietokoneesi seinään, pliis.

latenleffahylly kirjoitti:

Kun haluaisi oppia ei tarvitsisi ensin kiivetä vuoren yli. Pehmeä alku, jossa perusasiat selitetty.

Peruskurssit on ihan jees. Olisihan se mukavaa, jos yläasteikäisille tarjoittaisiin jopa mahdollisuus käydä se. Nämä kuitenkin pitäisi toteuttaa koulun puolelta, ei ainoalta sivulta josta sinä osaat itkeä apuja.

Yleensä peruskurssit eivät kuitenkaan osoittaudu "vuoriksi jonka yli täytyy kiivetä"...

latenleffahylly kirjoitti:

No joo antaa olla.

LUPAATKO?

Blaze [16.04.2013 13:12:23]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Onko siinä sitten mitään järkeä että oppilaitokset ja Ohjelmointiputka tekisivät yhteistyötä?

Saattais ollakin. Mut jonku pitäis puhua oppilaitokset siihen. Lisäks tämä tois mukanaan niitä velvollisuuksia, mihin kaikki ei välttämättä oo valmiita sitoutumaan.

latenleffahylly kirjoitti:

Lisäksi ei haittaisi jos kouluissa olisi kunnon koneet ja softa.

Oon vakaasti sitä mieltä, että mun verorahoilla pitäis hankkia vain avointa rautaa ja softaa.

latenleffahylly kirjoitti:

Oma visioni on nähdä kaikki koodarit yhtenä suurena perheenä, jossa olisi yhteinen standardi. Koneet ja ohjelmat olisivat enemmän yhteinäiset.

Samoilla höyryillä neuvottelet varmaan rauhan Lähi-itään? Tai itseasiassa, alota siitä Lähi-idästä, tulee oleen helpompi tehtävä.

Lebe80 [16.04.2013 13:19:14]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Oma visioni on nähdä kaikki koodarit yhtenä suurena perheenä, jossa olisi yhteinen standardi. Koneet ja ohjelmat olisivat enemmän yhteinäiset.

Jos sanotaan, et älkää hakkeroiko mun sivuja, ni sit ei sais hakkeroida koska on kiälletty nii.

Latska [17.04.2013 00:13:12]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Ehkä annoin kuvan että ylläpitäjät olisivat köyhiä kerjäläisiä. Lähinnä ajattelin että jokin korvaus tulisi joka vuosi. Kai se motivoi.

Joskus työ itsessään on isompi palkkio kuin siitä saatava rahallinen hyöty ja joskus itse rahallista hyötyä ei edes tarvita.

latenleffahylly kirjoitti:

Hyöty: nuoret oppisivat etsimään ja käyttämään netistä löytyvää tietoa. Vastaukset lähetettäisiin sähköisenä ja oman profiilin kautta näkyisivät prosenttiluvut (arvosanat). Koko lukuvuoden päätteeksi olisi nk. pääkoe, jossa olisi esim. 1 iso tehtävä. "Koodaa elokuvatietokanta"

Itsenäiseen tiedonhankintaan kannustaminen on aina plussaa ja mitä nuoremmalla iällä sen oppii, sen parempi. Siltikin, putka ei ole opisto. Olemme kuitenkin kaikki oppimassa toisiltamme täällä ja tuollainen opettaja-oppilassuhde rikkoisi tämän. Avoimissa foorumeissa on se hieno puoli, että kaikki keskustelijat ovat ainakin teoriassa samanarvoisia.

latenleffahylly kirjoitti:

Mielestäni Ohjelmointiputka tällaisenaan on kuolemassa. Teillä olisi mahdollisuus tehdä valtava uudistus. Juttelisitte oppilaitosten kanssa ison yhteistyö projektin aloittamisesta? Ties vaikka tällä tavalla säästettäisiin ja mullistettaisiin opettaminen.

Edelleen, tavoite on tosi jalo, sitä ei kiellä kukaan. Tämä vaan vaatii paperityötä, ja kuten aikaisemmin mainitsinkin, Putka ei ole yritys eikä edes yhdistys. Koulut kyllä etsivät mieluusti kumppaneita yrityksistä ja yhdistyksistä, jos vain opetussuunnitelmat ja määrärahat antavat myöten. Yleensä eivät anna.

latenleffahylly kirjoitti:

Luulen kuitenkin että Suomi voisi olla kiinnostunut jos nämä asiat saataisiin jo yläasteella käyttöön. Lisäksi ei haittaisi jos kouluissa olisi kunnon koneet ja softa.

Päättäjille mikä vain konsti, jolla Suomi saadaan nousuun on hyvä juttu. Realismi vain iskee tässä tapauksessa vastaan. Kuten muutama sivu aiemmin mainitsinkin, ihmisissä on eroja. Salibandyjoukkueen kapteenia ei välttämättä saa kiinnostumaan ohjelmoinnista eikä C-kielen huippuammattilaista urheilusta. Kunnon koneiden ja softien tarpeen allekirjoitan täysin. Kun olin ala-asteella, joillakin koneilla oli Windows 95. Ohjelmistojen pitää kuitenkin palvella niiden käyttäjien etuja ja olla vähävaraisellekin helposti saatavilla, ainakin opetussuunnitelmassa. Jos yhtä oppii käyttämään, vastaavat "ammattilaistason" tuotteet eivät ole vaikeita oppia.

latenleffahylly kirjoitti:

Oma visioni on nähdä kaikki koodarit yhtenä suurena perheenä, jossa olisi yhteinen standardi. Koneet ja ohjelmat olisivat enemmän yhteinäiset.

Tähän on vielä pakko puuttua. Tästä huomaa, että olet Applen miehiä. Mac-maailmassa rauta ja softa ovatkin jotakuinkin yhteisiä, mutta luultavasti rahanahneena kapitalistina ymmärrätkin, että kilpailu lisää myyntiä. Lisäksi jos joku homma on vain yhden porukan päätettävissä, se menettää nopeasti innovaatioetunsa. (Windows, Internet Explorer, Java, Flash..) Välillä tarvitaan niitä propellipäitä, jotka Ajattelevat eri tavalla että hommat kehittyisivät.

Ja on vielä pakko palata jotakuinkin keskustelun aiheeseen. Itselle viihtyisän työympäristön edut ollaankin jo todettu jollakin tavalla tosiksi, mutta kuten jokunen sivu aiemmin sanoin, jokaisella on omat pakkomielteensä ja minulla se on hyllykköni. Kun istun koneella, en näe muuta kuin näytön, joten työtilalla ei ole juurikaan merkitystä, mutta jos vaellan ympäri asuntoa, tämä on ensimmäinen asia mikä iskee vastaan. Et jakanut työtilastani numeroarvosanaa, mutta kiinnostaisi tietää, mitä noinkin esteettisesti valveutunut ihminen sanoo omasta pakkomielteen kohteestani.

vesikuusi [17.04.2013 10:12:19]

#

Heitänpä tähän väliin, että joissakin yläkouluissa opetetaan ohjelmointia lyhyenä vapaavalintaisena. Itse olen ensi kuussa menossa entiseen yläkouluuni osallistumaan tällaiseen opetukseen vierailevana ohjelmointiopettajana kaverin kanssa.

Opiskelija-oppilas -suhde voi motivoida paljon enemmän kuin opettaja-oppilas -suhde.

Lisäys: Niin ja ettei mene ihan offtopiciksi, niin hyvä kone ei tee koodista parempaa tjsp. :D

Tzaeru [17.04.2013 10:38:25]

#

Kymmenen vuotta sitten oli jo meidän yläasteella ohjelmointikursseja! Borland Delphi 5 siellä oli käytössä, hirveätä paskaa.

Lebe80 [17.04.2013 10:42:25]

#

Me tehtiin yläasteella Pascalilla jotain. Itse olin tehnyt silloin jo basicin tapaisella AMOS-pelintekotyökalulla jo jonkin sortin pelejä.

latenleffahylly [18.04.2013 19:05:04]

#

Latska kirjoitti:

... mutta jos vaellan ympäri asuntoa, tämä on ensimmäinen asia mikä iskee vastaan. Et jakanut työtilastani numeroarvosanaa, mutta kiinnostaisi tietää, mitä noinkin esteettisesti valveutunut ihminen sanoo omasta pakkomielteen kohteestani.

Valitettavasti kaappi voisi olla leffamaisempi, taustavalo, figuurit jne. Mutta totuuden nimissä se tuntuu oikein hyvältä silmään. Itselläni on leffahylly ja se sopii hyvin muun huoneen kanssa yhteen. Pitää varmaan yrittää laittaa Flickr -profiiliin lisäkuviksi.

Tuosta hyllystäsi saat maksimipisteet. Sitäpaitsi häpeänurkkien taso on ollut järkyttävä. En halua kommentoida tätä asiaa. Paria ihanaa foorumilaista lukuunottamatta (hyvät kehitysympäristöt) yleinen henki on ollut - täytetään pöytä kaikella roinalla ja huijataan tyttöystävää että niitä oikeasti tarvitaan johonkin muuhunkin kuin sitomiseen. Hmm..

Juu noista leffoista. Olen aidosti miettinyt että seuraavat leffa-aiheiset sivuni (tapahtumapalvelu projektin jälkeen) koskisivat sanaa OLED. Eli se on luultavasti seuraava asia jota alan koodaamisen ohella tutkia. 55-tuumaa ja ohuus paperin ohut. Luultavasti yhdistän tämän asian ohjelmointiin kotisivujen ja sisällöntuottamisen kautta.

Lisäys: Noniin... LATENLEFFAHYLLY

Lisäys: Juu.. sitä vielä että tuo kiven murikka josta näkyy vain osa, niin se on Saksasta, alueelta jonne putosi meteoriitti. Kivessä on meteoriitin paloja. Itse hylly on vanha pas** ja siinä ei ole valaistusta, tulevaisuudessa kaikki on toisin.

punppis [20.04.2013 15:55:55]

#

Late... miksi OLED on syrjäyttämässä Blu-Rayn?

Sienikasvusto [20.04.2013 20:32:28]

#

Oon varmaan idiootti kun en tajua miten OLED vastaa mitenkään Blu-Raytä. Joku onneksi kohta sen mulle varmaan kertoo ja samalla selittää että miksi latenleffahyllyllä on lääkitys niin pahasti pielessä.

t0ll0 [20.04.2013 20:50:15]

#

Oon varmaan idiootti kun en tajua missä vaiheessa late on puhunut blu-raysta mitään? fani oon..

Grez [20.04.2013 20:52:19]

#

t0ll0 kirjoitti:

Oon varmaan idiootti kun en tajua missä vaiheessa late on puhunut blu-raysta mitään? fani oon..

Varmaan ton kuvan kuvatekstissä:
http://www.flickr.com/photos/87683899@N03/8660041113/in/photostream

Mutta siis ehkä Late aikaa laittaa sen OLED-näytön ton päälle jolloin BluRay-hylly jää alle.. Harvemmin Latesta tietää.

pr0l3 [20.04.2013 20:55:06]

#

Grez kirjoitti:

Mutta siis ehkä Late aikaa laittaa sen OLED-näytön ton päälle jolloin BluRay-hylly jää alle.. Harvemmin Latesta tietää.

menee kyl niskat jos laittaa näytön hyllyn päälle.. liian korkee..

tmub [20.04.2013 20:57:16]

#

pr0l3 kirjoitti:

menee kyl niskat jos laittaa näytön hyllyn päälle.. liian korkee..

Paitsi jos tuoli kääntyy 360 astetta!

t0ll0 [20.04.2013 21:09:15]

#

Grez kirjoitti:

Mutta siis ehkä Late aikaa laittaa sen OLED-näytön ton päälle jolloin BluRay-hylly jää alle.. Harvemmin Latesta tietää.

Katos joo! late on kingi! Ei mutta onhan OLED käytännön tasolla paljon yksinkertaisempi julkaisualusta kuin ikinä blu-ray tulee olemaan, esim. blu-ray polttavien asemien hinta vs. oled-paneeli? Onhan se selvä kumpi tulee menestymään..


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta