Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mikä kieli seuraavaksi

Sivun loppuun

erkki [10.06.2012 14:57:06]

#

Olen todennut että näillä sivuilla on paljon asiantuntijoita, joten kysyisin mikä uusi ohjelmointikieli kannattaisi opiskella. Olen koodannut vain VB6:sta. Se on ollut varsin hyvä, mutta monestakin tunnetuista syistä johtuen on pakko alkaa harrastamaan nykyaikaisemmalla kielellä. Toive olisi että olisi samantyyppinen "kuvaava" koodi, se kun tuntuu helpottavan koodin muistamista.

terv. Erkki

jlaire [10.06.2012 15:46:15]

#

erkki kirjoitti:

mikä uusi ohjelmointikieli kannattaisi opiskella.

Millaisesta ohjelmoinnista olet kiinnostunut? Esimerkiksi peleissä käytetään monesti C++:aa ja Luaa, kännykkäsovelluksia voi tehdä Androidille Javalla tai iPhonelle Objective-C:llä, nettisivuja JavaScriptillä, jne.

VB.NET tai C# voisi olla Windows-ympäristössä ihan järkevä valinta.

erkki [10.06.2012 19:04:15]

#

jlaire
Teen aika paljon matemaattisia analyysi- ja tietokantasovelluksia.
Pelejä en juurikaan, en myöskään puhelinjuttuja.
Kuinkahan VB.net pärjää ja on tuettuna, koskapa se kait tuli jo 2002.

E

jlaire [10.06.2012 19:57:11]

#

Viimeisin vakaa versio VB.NET:stä julkaistiin vuonna 2010 ja kokeiluversio Windows 8:lle ihan tämän vuoden puolella, joten kieli vaikuttaa hyvin tuetulta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Visual_Basic_.NET

erkki [12.06.2012 20:29:55]

#

tarjoavat aika isoa pakettia visual studio ja msdn plus kaikenlaista serveri tukea. onkohan saatavilla pelkkää vb.net ja ohje pakettia kuten vb6 oli.
E

Grez [12.06.2012 20:37:40]

#

Express editionissa tulee vain yksi kieli. http://www.microsoft.com/visualstudio/en-us/products/2010-editions/express. Ainakin C# vaihtoehdon kokonaislatausmäärä omalla koneellani olisi ollut noin 50 megaa. Voi olla että jos ei ole mitään valmiiksi koneella niin lataa (paljonkin) enemmän.

Onhan nuo toki isoja paketteja, mutta eipä ole ainoastaan MS:n "synti". Onhan joku Eclipsekin Java-kehittäjälle 200 megaa.

Metabolix [12.06.2012 21:08:40]

#

VB.NET voi olla vaarallinen valinta sikäli, että jos et viitsi opetella sitä kunnolla, yrität ehkä väkisin käyttää sitä vanhan VB6:n tavoin etkä osaa hyödyntää uusia ominaisuuksia vaan päädyt tekemään entistä enemmän purkkakoodia. Näillä kielillähän on lopulta melko vähän yhteistä, vaikka nimessä VB onkin.

Joka tapauksessa voisi olla viisasta opetella jokin muu kieli (olkoon sitten C#, Java, Python tai C++), koska kielet ovat sivistystä ja erilaisten kielten tunteminen edistänee myös ohjelmointitaitoa enemmän kuin yhteen lajiin juuttuminen.

erkki [12.06.2012 22:08:30]

#

Metabolix
Viisaita sanoja, voi olla että juurikin yritän päästä "helpolla".
Täytyypä tutustua noihin vaihtoehtoihin.
Olisi kuitenkin helpotus jos työkalu olisi "visuaalinen" eli käyttöliittymän tekeminen olisi yhtä helppoa kuin VB6:ssa. Kyllähän sen koodin sitten oppii vähitellen.

Erkki

Grez [12.06.2012 22:41:42]

#

Esim. C#:ssa käyttöliittymän "piirtely" ei juurikaan eroa VB6:sta (jos käytät Windows Formseja) eikä tietenkään eroa mitenkään VB.Netistä.

erkki [13.06.2012 16:10:57]

#

grez
ok, C:hän olisi aika pro muutenkin.
mitähän eroa sillä on Visual C++ :aan
Erkki

Grez [13.06.2012 16:40:58]

#

Huomautan, että C# ei ole C, eikä C++. C# muistuttaa enemmän javaa kuin C:tä.

Visual C++:aan Visual C#:lla on syntaksin lisäksi se ero, että C++:lla pystyy tekemään myös unmanaged -ohjelmia, eli sellaisia jotka eivät käytä .Net Frameworkia. Jos taas haluaa tehdä .Net -ohjelmia, niin C# syntaksi on siihen mielyttävämpää kuin C++.

Esim.
C#

var dinosaurs = new List<string>();
dinosaurs.Add("Tyrannosaurus");

vs. Managed C++

List<String^>^ dinosaurs = gcnew List<String^>();
dinosaurs->Add("Tyrannosaurus");

bmi [13.06.2012 22:07:31]

#

Python on hyvä, paitsi, että edes perusversiona sitä ei tule Windowsin mukana. Ja jos haluat tehdä jotain garaafista, tarvitset siihen erillisen kirjaston (esim. PyGTK, WxPython tai Tkinter), on käyttäjän asennettava sekin erikseen.
Mahdollinen ratkaisu on py2exe, joka tekee python-ohjelmista exe-tiedostoja. Ongelma on vaan se, että kun ohjelmaan joudutaan liittämään python+kirjastot, kokoa tulee kymmeniä megatavuja lisää.

Triton [13.06.2012 22:33:31]

#

Itsekin annan ääneni C#:lle, kun ilmeisesti olet kuitenkin Windowsille tekemässä softaa. Siinä on mielestäni tehokas ja ilmaisuvoimainen syntaksi ja .Net-framework tarjoaa helpot välineet esim. tietokannan käyttöön (ADO.Net) ja ylipäätään Windows-ohjelmointiin. Sen lisäksi sama kieli käy yhtä hyvin, niin peleihin kuin kännykkäsoftiin. Visual C++:n en taas koskisi pitkällä tikullakaan.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta