Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Google SketchUp ja lisäosa

Sivun loppuun

novice [27.03.2012 10:30:32]

#

Latasin Google SketchUp ohjelmaan lisäosan jolla voi muuntaa mallin .stl tiedostoksi.
En saanut lisäosaa aluksi toimimaan, mutta sitten huomasin, että jos käytän sitä järjestelmänvalvojana se toimii, mutta silläkään en voi tallentaa .stl tiedostoa käyttäjätilin kansioihin.

Onkohan käyttäjätilin asetuksissa jotain jolla saisin lisäosan toimimaan?
Vai mikähän tässä nyt mättää... Asensin SketchUpinkin uudelleen, mutta ei auttanut.

Lebe80 [27.03.2012 10:35:42]

#

Veikkaan, että plugari on sen verran vanha (vuodelta 2008), ettei ole enää yhteensopiva nykyisten Sketchuppien kanssa.

novice [27.03.2012 11:07:47]

#

Plugarihan toimii... mutta stl tiedosto tallentuu vain jos käytän ohjelmaa järjestelmänvalvojana ja tallennan sen muualle kuin normikäyttäjän kansioihin.

käyttiksenä muuten Win7Pro ja SketchUp versio on 8.

Lebe80 [27.03.2012 13:43:44]

#

Niin, mut eikös se silloin tarkoita, ettei se toimi....

novice [27.03.2012 14:56:45]

#

Miten sen nyt ottaa... Plugari toimii vain jos sitä käyttää järjestelmänvalvojana.
Onko vika siis plugarissa, windowsin asetuksissa, SketchUpissa, vai missä? Itse epäilen windowsin asetuksia tms...

ErroR++ [27.03.2012 15:10:36]

#

Oletko asentanut SketchUppiin uusimmat päivitykset?
Jos järjestelmänvalvojana toimii, suorita se aina järjestelmänvalvojana.

AimoKulaus [27.03.2012 15:15:34]

#

Itselläni on ainakin toiminut eräs toinen plugin, eli tällä listalla ylimmäinen:
http://makerblock.com/2010/01/google-sketchup-plugins/

Tosin laiskuuksissani käytän tätä hieman muunneltua pluginiä skp_to_Custom, joka tallentaa suoraan stl-muodossa ja millimetreinä ilman joutavia kyselyjä:
http://brettbeauregard.com/blog/2011/06/sketchup-to-stl-plugin-with-no-dialogs/
(Näitä molempia ei voi käyttää samanaikaisesti, eli asenna vain toinen.)

Asennuksen jälkeen toiminto löytyy valikosta Tools / Export to STL

PS. Stl-tiedoston lataukseen olen käyttänyt eka linkin jf_stl_importeria. Se löytyy asennuksen jälkeen File / Import-valikosta, ja ennen tiedoston latausta valitse kohdasta Options yksiköiksi millimetrit.

novice [28.03.2012 07:27:44]

#

Sama ongelma AimoKulauksen ehdottamassa pluginissa..


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta