Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Konsulttia kaivataan !!

Sivun loppuun

jtha [14.12.2011 00:42:53]

#

Hei, löytyisikö ammattilaista perjantaiksi 16.12. Tarvitsen Visual Studio 2010 osaajaa. Eräs VS2005/Visual Basic projekti pitäisi saada toimimaan nykyisessä versiossa(2010). (Generoi yli 100 virhettä itsestään!) Varsinaista VB/muutakaan koodia ei varmaan tarvitse tehdä, vaan löytää nuo virheiden syyt. Valitettavasti en voi liittää projektia näin julkiselle paikalle asiakkaan vaatiman vaitiolovelvollisuuden vuoksi. Projekti on hyvin pieni, luetaan yhtä tietokantaa ja USB-mittakorttia ja kirjoitetaan toiseen tietokantaan. Ottakaa yhteyttä niin kerron lisää. Jos pystytte laskuttamaan niin aina parempi.

Lisäys: Asiakas olisi Keravalla.

T: "jtha"
JTH-Automaatio
Raappavuorenkuja 8 D 45
01620, Vantaa
GSM: 050-3625927
jarmo.huikari@jth-automaatio.fi

jtha [17.12.2011 15:11:24]

#

Väliaikatiedoitus:
Sain yhden alan ammattilaisen tutkimaan asiaa. Hänkin piti tilannetta erittäin erikoisena, eikä osannut sanoa mistä moinen voisi johtua. Tutkii viikonlopun yli ja odottelen mielenkiinnolla mitä löytyy...

jtha [21.12.2011 23:42:00]

#

Kummalisuuksia, kaatumisia ja epäloogisuuksia oli niin paljon, että en jaksa edes luetella. Jos ei ammattilainenkaan osannut sanoa miksi se kaatuu milloin mihinkin niin lopputulema on että: En varmasti ota omaan käyttöön mokomaa tekelettä!

Oikeasti - eikä teillä kellään ole ollut muka ongelmia jossa Visual Studio 2010 tai 2005 generoi itse virheitä ja on sitten täysin sekaisin? Herjaa mm. kommenttiriveistäkin osan sanoista virheiksi, kadottaa kaikki objektit formilta, kadottaa datagridin linkitykset tietokantoihin jne.

groovyb [21.12.2011 23:47:50]

#

Pistä virheet jonnekkin pastebiniin, niin voi sanoakin jotain.
Epäilen kyllä että vikasi voi olla framework pohjainen, ja tulla kun muunnat .Net versiosta toiseen (jos muunnat).

Jos käytössäsi on joku .net 1.0, ja yrität käyttää vs 2010:ä, osa iden ominaisuuksista ei varmasti toimi. Ei kyllä pitäisi asentuakkaan ilman ongelmia jos riippuvuudet ei ole kunnossa.

Metabolix [21.12.2011 23:48:38]

#

En usko, että vika olisi koodissa (ellei sitten ole juuri noin, kuin groovyb ehdottaa, jolloin asian pitäisi olla saman tien selvä). Luultavasti ongelman syy selviäisi hyvin yksinkertaisesti, jos sitä vähän järjestelmällisesti tutkisi: onko VS 2010 oikein asennettu, kääntyvätkö muut koodit normaalisti, toimiiko tuo ongelmallinen koodi uuteen projektiin kopioituna, onko mahdolliset kirjastot asetettu oikein myös uuteen versioon ja niin edelleen.

En toki tiedä ongelmastasi enkä tästä ammattilaisesta, jonka pestasit, mutta haluan silti muistuttaa, että "ammattilaisia" on koodausalalla valitettavasti vähän joka lähtöön. Jos ammattilaisesi ei osannut ratkaista ongelmaa, vika on todennäköisemmin hänessä kuin siinä, että ongelma olisi oikeasti aivan mahdoton.

groovyb [22.12.2011 00:09:27]

#

Niin tosiaan, kai vaihdoit target frameworkin projektin asetuksista?


Nykyinen kääntäjä tukee sekä 2.0 clr:ää että uutta,mutta koska kääntäjä on oleellisesti muuttunut, tulee target muuttaa uuteen (ja vaikka takaisin vanhaan), jotta buildaus toimisi ja kääntäjän parametrit vastaisivat uutta. Tietääkseni vanha clr 2 käännetään v90:llä ja se pitää olla jos sellaisenaan käännät,vs 2010 kääntää v100:lla (en jaksa tarkistaa, mutta näin muistelen, platform toolsetit voi vaihtaa asetuksista. Vs 2005 taisi olla v80:llä. En muista koskiko tämä vain vc++:aa)

Myöskin referenssit tulee uusia ja referoida nykyisiin nimiavaruuksiin. välillä jää myös tuplia (esim mscorlib, josta jää refenssi vanhaan ja generoi uuden, ainakin joskus tätä ongelmaa esiintyi).

neau33 [22.12.2011 15:50:07]

#

Moi jtha!

Käsitin asian niin, että kysymyksessä olisi työtarjous, joten sähköpostittelin asian tiimoilta. Elikä jos ammattitason apu vielä kiinnostaa niin ota ihmeessä yhteyttä.

jtha [22.12.2011 19:41:10]

#

Moikka, kaikkia framework versioita on kokeiltu 4 versioon asti - samoin tuloksin. Sain jo apua siinä määrin, että pääsen kääntämään toimivan exe-failin. Tähän pisteeseen pääsin konsultin auttamana, mutta hänkään ei osannut sanoa mistä kummallisuudet alunalkaen johtuivat. Hän muutti/poisti jonkun "namespace" asetuksen ja se auttoi suureen osaan, tosin muuta tuli tilalle jne. Hän teki muutoksia asetuksiin ja minä sain tehdä koodin.

Nealle ja muillekin kiitos että tarjositte apua.

Jos asia kiinnostaa niin esimerkkikoodi, josta lähdin liikkeelle löytyy Data Translationin sivuilta ilmaiseksi saatavasta OMNI-CD failista. Se sisältää ko. yrityksen tuotteisiin ajurit ja kirjastot ohjelmointia varten eri ohjelmointikielille. ftp://ftp.datatranslation.com/Public/CDs/Omni/Current/DT_Open_Layers/setup.exe

Tosin ohjelman testaaminen ilman korttia ei anna lopullista kuvaa. Käyttämäni esimerkkiprojekti on nimeltään "ReadSingleValueAsVolts...". Tämä oli siellä jossakin alihakemistoissa. Tässä en pysty antamaan parempaa linkkiä - löytyy kyllä kun katselee..

Lisäystä: projekti oli vb ja 2005 versiolle. Formiin lisätty neljä datagridiä ja muutama teksti ja labeli. Datagridit linkitetty access paikalliseen tietokantaan. Ongelmat esiintyivät myös toisen koneen VS2005 versiossa, mutta hieman erilaisina. Kuitenkin sielläkin niitä oli. Ja alkuperäisessäkin projektissa oli samantyyppisiä ongelmia kun tein sen esimerkin mukaan vuonna 2007. Silloin niitä ongelmia oli vain 6 kpl ja ne korjasin muuttamalla virheellistesti generoitunutta koodia käsin. Tämä piti tehdä aina kun koski formiin. Koodin teko ei virheitä tehnyt.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta