Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Windowsin käynnistyksen hallintaohjelman poisto käytöstä

ErroR++ [01.10.2011 20:23:50]

#

Moi!

Tuossa tuli asennettua koneeseen Wubilla Ubuntu, ja sitten pöhlönä menin kokeilemaan grub:issa olevaa käynnistysvaihtoehtoa "recover mode". Ja sitten käynnistyi linuxin ydin, ja sitten näyttöön tuli joku juttu josta laitoin jotenkin näppäimistöllä "Resume normal boot" tai jotain sellasta. Sitten käynnistyikin varmaan init -prosessi, joka käynnisti getty -prosessin jolla kirjauduin sisään. Sitten tein tuon saman toisen kerran, mutta välissä kävin Windowsin puolella ja kaikki toimi hyvin. Sitten kun käynnistin taas Windowsin niin ensin kone käynnisty uudestaan ja näyttöön tuli joku ihmeen "Windowsin käynnistys epäonnisui" -juttu. Siinä oli kaksi vaihtoehtoa. Valitsin ensin Windowsin normaali käynnistys. Sitten koneen näyttö oli pimeenä hetken ja kone käynnisty uudestaan. Näyttöön tuli taas sama käynnistys epäonnistui -juttu. Sitten valitsinkin "Käynnistyksen korjaus" -vaihtoehdon. Wintöötti korjas konetta kauan ja väitti ettei pystynyt korvaamaan vikoja. Sitten käynnistin koneen uudestaan ja valitsin Wintoosan käynnistyksen hallintaohjelmasta Windowsin käynnistyksen lisävaihtoehdot. Valitsin Vikasietotila ja kone käynnisty normisti. Kokeilin tuolla vikasietotilassa olemista pari kertaa ja kun kokeilin "Vikasietotila ja verkkotuki" -valintaa niin login -screeni tuli näyttöön ja äkkiä näytöstä tuli sininen jossa oli valkoista tekstiä ja kone reboottas heti etten kerennyt lukemaan mitään. Ja tuohan oli tavallinen pysäytysvirhe. Sitten menin taas vikasietotilaan ja palautin koneen palautuspisteestä. Sitten kun kone käynnisty niin käynnistin Winin normaaliin tapaan ja koneelle kävi samalla tavalla kuin ennenkin. Sitten älysin taas (vihdoin) mennä vikasietotilaan ja siellä sain ilmoituksen "Windowsin palautus onnistui.". Sitten poistin Wubin tiedostot ja käynnistin koneen tavallisesti ja nyt se toimii.

Ongelma nyt kuitenkin on saada pois Winin boottiloaderi koska siihen jäi se Ubuntu jonka valitsemalla tietysti saa virheilmoituksen tms.

Osaako joku auttaa?

Metabolix [01.10.2011 20:37:50]

#

On se kumma, että vaikka tiesit olennaiset sanat, et osannut kirjoittaa niitä hakukoneeseen. Eli muokkaa tiedostoa boot.ini.

ErroR++ [01.10.2011 20:53:41]

#

Ei Win7:ssa enää ole boot.ini:ä. Yritin etsiä apua ohjeesta ja siellä oli aritikkeli "Mihin boot.ini on hävinnyt?".
Siinä sanotaan että boot.inin on korvannut joku BCD -tiedosto.

EDIT: Hups. Unohdin mainita että käytän Win7.

Macro [01.10.2011 21:29:50]

#

Mikset sitten lisää hakuun "Windows 7"?

User137 [01.10.2011 23:24:33]

#

Eikö Windowsin boot loaderi mene pois jos asentaa grubin uudestaan sen päälle? Sen pitäis kai kysyä asiaa Ubuntun asennuksen yhteydessä tai myöhemmin Synaptic:sta tvs.

Ja olitko Windowsin asennuksen jälkeen päivittänyt laitteistoa miten?

ErroR++ [02.10.2011 10:49:41]

#

Siis se Wubi asensi Windowsin boottiloaderiin Windowsin ja Ubuntun. Jos valitsi Ubuntun, niin käynnistyi grub, jossa oli vaihtoehtoina joku linuxin ydin, se sama linuxin ydin mutta toipumistilassa (recover mode), Windows 7 ja Windows 7 toipumistilassa.

Sillon kerran käynnistin siitä grubista sen toipumistilan sille linuxille.

ErroR++ [02.10.2011 12:12:05]

#

Onko uuden miniläppärin ostaminen Ubuntua varten parempi vaihtoehto kuin Wubin asennus uudelleen?

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta