Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: PHP:hen siirtyminen html:ästä

Sivun loppuun

ZeBe [24.10.2003 20:05:14]

#

Elikkä mitäs mun kannattaisi ensimmäiseksi tehdä? Pystyykö php:tä säätämään windows:lla? Vai tarvitaanko joku muu käyttöjärjestelmä? Entäs mitäs muuta mun pitäs tietää viellä, ennekun aloitan? Onnistuuko php kanssa muistiolla, vai onko joku tietty ohjelma/ohjelmia, vai??

mikko [24.10.2003 20:33:53]

#

https://www.ohjelmointiputka.net/faq.php?sivu=3
Tuo voisi auttaa...

ZeBe [24.10.2003 21:01:59]

#

Kiitos sain melkeen kaiken tarvittavan tuolta :D Mutta [url]https://www.php.net/downloads.php[/URL] miten imutan tuolta??

Gwaur [24.10.2003 21:11:22]

#

oppikaa jo, että [url]-tageja EI (vielä) OLE! :P

lainaus:

Pystyykö php:tä säätämään windows:lla? Vai tarvitaanko joku muu käyttöjärjestelmä? Entäs mitäs muuta mun pitäs tietää viellä, ennekun aloitan? Onnistuuko php kanssa muistiolla, vai onko joku tietty ohjelma/ohjelmia, vai??

PHP:tä voi kirjoittaa täysin samalla tavalla kuin HTML:ää. mikä tahansa käyttöjärjestelmä ja mikä tahansa ohjelma, mutta tarttet kotisivutilan joka php:tä tukee.
Oikeastaan HTML:stä ei siirrytä php:hen, koska molempia käytetään sekaisin. Palvelin lähettää selaimelle php-scriptin html-muodossa, jos palvelin php:tä tukee.

makeuu [24.10.2003 21:13:48]

#

Joo Joo Joo, tuo ZeBe taitaa olla aloittelija vielä ku se kyselee vielä tuollasia!

ZeBe [24.10.2003 21:28:37]

#

Ai taitaa :D Kuulin kaverilta tänään php :stä ekaa kertaa :D Eli en tiedä siitä oikeen mitään :D

makeuu [24.10.2003 21:45:29]

#

Jaa, no sitten ohjelmointiputka on oikea paikka opetella, niinhän minäkin opin... vääntelemällä koodivinkkejä ja lukemalla php.netin manuaalia!

ZeBe [24.10.2003 22:08:25]

#

lainaus:

Jaa, no sitten ohjelmointiputka on oikea paikka opetella, niinhän minäkin opin... vääntelemällä koodivinkkejä ja lukemalla php.netin manuaalia!

No sittenhän näyttää hyvältä :D Olen tainnut löytää oikean paikan :D

Blaze [24.10.2003 22:13:25]

#

lainaus:

Mutta https://www.php.net/downloads.php miten imutan tuolta??

Useimmissa graafisissa selaimissa tiedoston imuroiminen onnistuu viemällä hiiren kursorin tiedostoon johtavan linkin päälle ja painamalla hiiren ensisijaista näppäintä (oikeakätisillä se vasemmanpuoleinen).

ZeBe [24.10.2003 22:26:18]

#

lainaus:

lainaus:

Mutta https://www.php.net/downloads.php miten imutan tuolta??

Useimmissa graafisissa selaimissa tiedoston imuroiminen onnistuu viemällä hiiren kursorin tiedostoon johtavan linkin päälle ja painamalla hiiren ensisijaista näppäintä (oikeakätisillä se vasemmanpuoleinen).

Keu keu keu.. tota en löytänyt sitä tiettyä linkkiä :S

Blaze [25.10.2003 00:47:29]

#

lainaus:

tota en löytänyt sitä tiettyä linkkiä :S

No ei tuolla nyt niin montaa linkkiä ole, että sieltä pitäisi mitään vaikeuksia olla läytää etsimäänsä.

ZeBe [25.10.2003 00:52:35]

#

lainaus:

lainaus:

tota en löytänyt sitä tiettyä linkkiä :S

No ei tuolla nyt niin montaa linkkiä ole, että sieltä pitäisi mitään vaikeuksia olla läytää etsimäänsä.

Mulle se on :S

Blaze [25.10.2003 01:30:54]

#

No jos alotetaan vaikka siitä, että kerrot, mikä se tiedosto on, mikä sun pitää saaja, niin Blaze-setä auttaa.

ZeBe [25.10.2003 08:37:51]

#

Jonkun php soviltimen, jos yhtään olen itsekkään mukana :D

ZeBe [25.10.2003 10:47:49]

#

Tota, pitääkö tiedosto olla tallennettu .php mutoon, jos siinä on .php koodeja? ja html kooditkin toimii? vai pitäiskö olla pelkkiä .php koodeja??

ajv [25.10.2003 11:12:43]

#

php-scripti ei toimi html-tiedostossa. Yleisin tiedostopääte on *.php

Blaze [25.10.2003 11:30:18]

#

lainaus:

Jonkun php soviltimen, jos yhtään olen itsekkään mukana :D

Mikä ihme on PHP soviltin?

lainaus:

Tota, pitääkö tiedosto olla tallennettu .php mutoon, jos siinä on .php koodeja?

Palvelimen voi säätää parsimaan vaikka .muuli -päätteiset tiedostot PHP:nä, mutta yleisin vaihtoehto on tosiaan tuo .php

lainaus:

ja html kooditkin toimii?

PHP:tä voi kirjoittaa sujuvasti HTML:n sekaan, joten kyllä.

ZeBe [25.10.2003 11:46:07]

#

Okei.. tajusin taas lisää KIITOS :D

Teme [25.10.2003 20:20:44]

#

ZeBe: Suosittelisin sulle PHPDev -pakettia, sen mukana tulee palvelinohjelmisto Apache, PHP-tulkki ja MySQL.
Tuo paketti löytyy täältä: http://www.firepages.com.au

Sitten, hyvä editori.. Jos haluat käyttää sellasta "muistiota" mikä värjää tagit ynnä muuta hienoo ja hyvää ni hae ConTEXT. Sen saa täältä: http://www.fixedsys.com/context

Sitten ku oot saanu sen paketin asennettua ja samoin ton editorin ni tallennat sinne Apachen 'public' kansioon tiedoston testi.php. Testi.php:n sisältö vois olla vaikka seuraavanlainen:

<?php
echo("Hello World!");
?>

Sitten avaa selain ja kirjoita osoiteriville 'localhost', jolloin selain ottaa yhteyden koneessasi pyörivään Apacheen. Jos sivun tiedostotyyppi on .php ni palvelin lähettää tiedoston PHP-tulkille, joka kääntää PHP:n HTML-kieleksi. PHP-Tulkki palauttaa koodin palvelimelle, joka välittää sen taas käyttäjälle.

ZeBe [25.10.2003 22:09:03]

#

Tota... Mulla on nyt tälläset ohjelmat koneella, onko nää mitään järkeviä, taikka edes mitään php:en liittyvää:
Maguma studios ja Appserv

Eli jos noista ei oo hyötyy, niin kaippa imutan ton yhen, minkä teme ehdotti :D

ZeBe [25.10.2003 23:52:33]

#

Eiks tos Maguma Studios jutun olla vähän niinkun toi CONtext ja sit toi appserv oo se serveri juttu... :S

trinit [26.10.2003 10:58:03]

#

Maguma Studios tai Appserv:stä en tiedä, mutta kaikki mitä tarvitset PHP-ohjelmien testaukseen omalla koneellasi on palvelinohjelma, PHP-tulkki, tekstieditori ja selain. Mitään muuta et tarvitse ellet halua MySQL:ää opetella samalla.

Palvelinohjelmaksi suosittelen Abyss Web Serveriä ja sen kaksiosainen asennusopas on Oppaat-sivulla: https://www.ohjelmointiputka.net/oppaat/opas.php?tunnus=ab_perus . Tekstieditoriksi CONText ja PHP-tulkista esim. uusin 4.3.3 versio. Jos Windowsia käytät kopioi silloin Windows Binaries otsikon alta PHP 4.3.3 zip package [6,180Kb] ei sitä installeria!

edit: Näillä olen siis itse pärjännyt tähänkin asti, vaikkakin PHP-tulkista on käytössä 4.2.3

ZeBe [26.10.2003 12:46:29]

#

Kiitos vastauksesta, nytten olen tainnut saada läjän kaikkea turhaa pois ja sellaiset koneelle, mitä oikeasti tarvitsee..

k-mikko [26.10.2003 23:07:20]

#

Apache on hyvä ja suosittu palvelinohjelma. Suosittelen.

http://www.apache.org

makeuu [27.10.2003 08:26:24]

#

Niin on Abyss Web Serverki, ihan sika helppo käyttää ja nopea asentaa....blaa...blaa

ZeBe [27.10.2003 20:45:18]

#

asensin koneelleni eilen jotain ohjelmia, kerron huomenna mitkä ja kysyn lisää apua tosta, että saan ne toimimaan.. Olen nääs nytten broidin koneella, kurkkaamassa vain vähän...

ZeBe [08.12.2003 19:30:21]

#

Tuota olipas pitkä huominen.. :) No kysyn nytten taas lisää :)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta