Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: JavaScript: Päivän vinkki

Sivun loppuun

Lantis [25.01.2002 17:38:27]

#

Päivän vinkki on hyödyllinen esim: etusivulla kertomaan uusista ominaisuuksista sivuilla tyyliin: "Nyt voit myös lisätä oman koodinpätkäsi" jne.

Listaus no.1 olevaan koodinpätkään lisätään vinkit ja ilmoitetaan mikä tulostetaan sivulle.

Listauksessa no. 2 oleva koodi liitetään sivulle siihen kohtaan mihin haluat vinkin tulevan. Vinkki vaihtuu joka 24 tunti.

<script type="text/javascript">
/* <!-- Begin */
var vinkki = new Array();
Stamp = new Date();
today = Stamp.getDate();
vinkki[1] = "Tip 1";
vinkki[2] = "Tip 2";
vinkki[3] = "Tip 3";
vinkki[4] = "Tip 4";
vinkki[5] = "Tip 5";

function writeTip() {
document.write(vinkki[today]);
}
/* End --> */
</script>
<script>
writeTip();
</script>

(nimetön) [11.05.2002 09:08:25]

#

Millainen tän koodin pitäisi olla että se ihan oikeesti vaihtaa noita Tip rivejä päivittäin ?? :(

lahtis [03.05.2003 19:29:40]

#

Kyllähän se vaihtaa tip rivejä päivittäin.
siistiä.

lahtis [03.05.2003 19:31:23]

#

Kuinkas se saataisiin vaihtamaan esim. 2 sekunnin välein.

(nimetön) [15.05.2003 11:08:43]

#

miten saisi tekemään viikon vinkin?

NiKC [16.05.2003 07:34:44]

#

JavaScriptin Date-objekti ei palauta viikon numeroa joten viikon vinkin tekemiseen tarvitaan algoritmi joka palauttaa päivämäärän perusteella viikon numeron. Googlea avuksi käyttäen ...

...löytyi valmis koodinpätkä.
http://developer.irt.org/script/914.htm

...löytyi algoritmeja päivämäärien manipulointiin.
http://home.capecod.net/~pbaum/date/date0.htm

NiKC [16.05.2003 07:39:44]

#

Hmm... miksköhän näitä viestejä ei voi muokata??
Huomasinpahan vaan että tuo algoritmikokoelma ei juuri ollut mistään kotoisin, olikohan hätänen postaus :|

No, viikon laskemiseen löytyy ohjeet...
http://utopia.knoware.nl/~ocorten/timex/wkcalc.htm
http://www.xs4all.nl/~ppk/js/week.html

akunurmio1 [11.07.2003 14:04:56]

#

Moi,

mitä tarkottaa undefined? Sanoo tän joka kerta.

Aku

Quiz [12.09.2003 19:28:40]

#

Tuota, olen aika lailla aloittelija JavaScriptin kanssa. Siis noihin juttuihin:

vinkki[]

tulee tieto siitä, mitä näytetään siinä kohdassa.
Mutta laitetaanko sinne aina teksti suoraan vai vaikka sellaisen HTML-tiedoston sijainti, joka sisältää tekstin?

KuinKala [25.05.2004 14:22:56]

#

joo miullakii huutaa UNDEFINED..

routilaj [27.05.2004 16:39:17]

#

Undefined tarkoittaa määrittelemätön, tulee esille usein muuttujien kanssa.

Koodin tapauksessa johtuu siitä, että jos päiväys on yli viisi, niin muuttujaa ei löydy sille päivälle.

vinkki[ ]
Hakasulkuihin kirjoitetaan tässä tapauksessa päivämäärä, jolloin kyseisen muuttujan sisältämä teksti ruutuun kirjoitetaan. Tarkoittaa sitä, että kaikille päivämäärille tulee olla oma määritelty muuttuja.

temu92 [22.05.2005 18:22:11]

#

PHP:lla saa samanlaisen tehtyä

Kape [11.06.2005 10:07:30]

#

lainaus:

PHP:lla saa samanlaisen tehtyä

Joo, mutta kaikilla ei ole php-tulkkiin mahdollisuutta.

ZZRX [28.12.2005 00:12:24]

#

No mahtaisiko joku tietää miten tämä toteutetaan phpllä? Esim. Jos toimisi niin että hakisi tiedostosta aina yhden rivin kerrallaan ja arpoisi minkä

Norbo [08.01.2006 15:12:48]

#

miten tuon saa että se muuttuu aina kun päivittää sivun uudestaan?

Teamnate [14.05.2006 00:51:30]

#

"Melkein" toimii. Oisko poisto? :D

mauku [22.05.2006 21:21:43]

#

eli tuleeko toi eka listaus <head>osaan tms. ?

Jon31 [19.09.2006 10:49:44]

#

Eli kun se nyt huutaa koko ajan sitä UNDERFINED, niin mitä minun pitäisi tehdä? Kopioin koodin ihan ain tuollaisena ja laitoin ekan osan HEAD tagien väliin.

Jon31 [19.09.2006 10:50:08]

#

Eli kun se nyt huutaa koko ajan sitä UNDERFINED, niin mitä minun pitäisi tehdä? Kopioin koodin ihan vain tuollaisena ja laitoin ekan osan HEAD tagien väliin.

Terzis [14.05.2007 21:01:30]

#

koodiin täytyy varmaankin laittaa 26 vinkkipäivää lisää, ettei tule tuota ettei se löydy muuttujaa joku päivä. (mikä siis on päivän numero). Muuten se löytää vain ensimmäiset viisi päivää. kun olit yrittänyt Jon31 19.päivä hommaa...


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta