Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Configuration program

Sivun loppuun

koikko [04.08.2011 23:07:27]

#

Hei!

Onko kenelläkään tietoa, että kukaan olisi tehnyt esmes Debian pohjaiselle jakelulle "täydellistä" graafista tai tekstitilaan valikkoperustaista konffausohjelmaa. Säätämistä on niin paljon, jos haluaa, /etc kansiossakin jo, saatikka suorat komennot eri laitteille.

_Pete_ [05.08.2011 12:37:54]

#

koikko kirjoitti:

Hei!

Onko kenelläkään tietoa, että kukaan olisi tehnyt esmes Debian pohjaiselle jakelulle "täydellistä" graafista tai tekstitilaan valikkoperustaista konffausohjelmaa. Säätämistä on niin paljon, jos haluaa, /etc kansiossakin jo, saatikka suorat komennot eri laitteille.

On tehty moniakin, tässä pari hyvää:

xemacs / emacs.

Ekassa hienot valikot ja ikoneitakin.

Deffi [05.08.2011 14:38:08]

#

Vim on parempi.

jalski [05.08.2011 18:36:46]

#

Eipä noita asetuksia nyt vakiona ihan hirveästi yleensä tarvitse säätää. Jos on käytössä erikoinen laitteisto ja käyttötarkoitus, niin se on tietysti asia erikseen. Onneksi ohjeita löytyy suhteellisen helposti netistä...

Itse asensin harraste -ja opiskelumielessä ajoon MVS-käyttöjärjestelmän Hercules mainframe emulaattorilla. Opiskelua ja säätämistä tarvitsee harrastaa aika tavalla ja oppimiskynnys on "hiukan" korkeampi, kuin muilla kokeilemillani järjestelmillä.

koikko [05.08.2011 22:38:56]

#

Kiitos vastauksista. Totesin tuossa että asetin kysymykseni hiukan väärin.
Tarkoitin ohjelmaa joka lukee kaikki asetukset ja näyttää ne. Se antaa valita vaihtoehtoisia valintoja.

Torgo [06.08.2011 11:51:12]

#

koikko kirjoitti:

Tarkoitin ohjelmaa joka lukee kaikki asetukset ja näyttää ne.

En kyllä vieläkään ymmärrä mitä tarkoitat ohjelmalla joka näyttää kaikki asetukset. Tarkoitatko kenties jotain Windowsin tyylistä laitehallintapaneelia? Tässä olisi Gnomelle sellainen: http://packages.debian.org/sid/libgnome-device-manager-dev

-tossu- [06.08.2011 13:16:46]

#

Mikäli haet jotain Windowsin ohjauspaneelin tyylistä, kannattaa tutustua Webminiin. Se on selaimessa toimiva graafinen hallintatyökalu.

jcd3nton [06.08.2011 13:43:06]

#

Mikali haet jotain Windowsin ohjauspaneelin kaltaista, kannattaa tutustua Windowsiin.

Muussa tapauksessa suosittelen suosiolla opettelemaan jarjestelman konffaamisen niin kuin se kuuluu tehda. Mikaan valmis "konffausohjelma" ei voi tuntea kaikkien sovellusten konfiguraatiomahdollisuuksia saati tarjota kaikkia vaihtoehtoja (usein niita on rajattomasti). Ennemmin tai myohemmin tulee vastaan asia jota et saa hoidettua konffausohjelmallasi ja sitten harmittaa kun et osaa hoitaa hommaa perinteisin keinoin.

Ja kuten jalski sanoi, ei asetuksia pitaisi juuri tarvita saataa. Yleisimmat saadot on kuitenkin helppo tehda tekstieditorilla kasin; usein loytyy valmis kommenteilla dokumentoitu rivi konffitiedostosta. Jos ei moista loydy, niin manuaalista varmasti loytyy (tai sitten kaytat bugista softaa -> korjaa tai harkitse kayttojarjestelman vaihtoa).

Jos taas joudut paljon konffailemaan ja se tuntuu vaikealta, todennakoista on, etta valmis konffaussofta suoriutuisi viela huonommin, ne kun on yleensa kirjoitettu nimenomaan yleisimpien asetusten muutteluun.

koikko [07.08.2011 20:32:00]

#

OK! Editoidaan tarvittaessa käsin. Ajatus oli kun kerran on joutilasta prosessoriaikaa, josko joku olisi kirjoittanut ihmisen työtä helpottavia ohjelmia,ettei kaikkea tarvittis tehdä käsin. Idea tästä tuli kun latasin tohon mökki-miniläppäriin, oisko itsensä Intelin tekemä ohjelma virransäästöön. Nimi tais olla powertop. Osasi heitellä semmosia konffiasetuksia ,mistä mulla ei ollut mitään tietookaan.
Hyvää loppukesää kaikille t.koikko


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta