Usein kysytään neuvoja jopa IE 6 selaimen toimimattomuudesta palvelussa.
Googlella on hieno ratkaisu vanhojen selainten käyttäjille.
Erittäin hyvä veto. Valitettavasti asiakasprojekteissa ei voi aina ottaa tuollaista linjaa. ..."meillä on konsernitasolla vakioitu selaimeksi IE6"... en tiedä pitäisikö laittaa :) vai ;(
Jännä että perustelevat vain käyttäjäkokemuksella. Ihan hyvin olisivat voineet sanoa lisäksi, että päivittämättömät versiot altistaa käyttäjiä tietoturvauhkille.
IE6-tuen voi suosiolla jättää pois, jos on w3schoolsing browser statisticseihin uskominen. Näyttäisi olevan vain 2.5% markkinaosuus IE6:lla. Tuolla ei kyllä lue missään, että kuinka suuri otanta ja miltä sivuilta nuo on.
Edit: näyttäkin olevan vain w3schoolsin käyttäjistä nuo statsit, eli todellisuudessa varmaan jokusen prosenttiyksikön korkeampi. Pitää etsiä jostain Googlen statseja.
Niin siis nehän lopettaa tuen myös IE7:lle, Firefox 3.5:lle ja Safari 3:lle. Eli kyllä tuossa enemmän kuin 2,5% on.
punppis kirjoitti:
IE6-tuen voi suosiolla jättää pois, jos on w3schoolsing browser statisticseihin uskominen.
W3schools-sivustoon ei kannata uskoa pätkän vertaa.
punppis kirjoitti:
Näyttäisi olevan vain 2.5% markkinaosuus IE6:lla. Tuolla ei kyllä lue missään, että kuinka suuri otanta ja miltä sivuilta nuo on.
Se johtuu siitä, että kyse ei ole minkäänlaisesta otannasta.
Sivun http://marketshare.hitslink.com/browser-market-share.aspx?qprid=2 mukaan IE 6:n osuus olisi vielä 10 %. Sielläkään ei ole tietoja otannan koosta. Todellisuudessahan otantatutkimus maksaisi tällaisessa asiassa keskivertofirman vuosibudjetin verran, eivätkä tulokset kiinnostaisi maksavia asiakkaita, joten otantatutkimuksia ei tehdä. (Siis maailmanlaajuisesti. Yhdessä maassa tilanne voi olla toinen.)
Toisaalta useimpiin käytännön tarkoituksiin riittää yleensä tieto, että IE 6:n käyttäjiä on useita prosentteja, ehkä jopa 10 % (Suomessa varmaan vähemmän). Tarkemmat prosenttiluvut eivät ole kovin kiinnostavia, koska ne ovat epävarmoja ja muuttuvia. Olennainen kysymys on, mitä hienoa sivustossa on tarkoitus tehdä sellaista, mikä rikkoo IE 6:n.
Yucca kirjoitti:
punppis kirjoitti:
IE6-tuen voi suosiolla jättää pois, jos on w3schoolsing browser statisticseihin uskominen.
W3schools-sivustoon ei kannata uskoa pätkän vertaa.
Yleistätköhän Yucca nyt hiukan liikaa? Tuolla linkitetyllä sivulla mainitaan kuitenkin kohtuullisen selkeästi että kyseessä on ainoastaan w3schoolsin tilastot. Siellä myös mainitaan tilastointiin ja tilastojen soveltamiseen liittyvistä virhemahdollisuuksista melko selkeästi. Konteksti huomioiden ne voivat olla monelle paljon enemmän kuin "pätkän verran" hyödyllisiä. Sitäpaitsi kommenttillasi leimaat koko sivuston pelkästään yhden sivun perusteella.
Tunnen kyllä asenteesi kyseistä sivustoa kohtaan laajemminkin mutta ne ei varmaan käy ilmi tästä kommentista kaikille lukijoille.
Ja ettei menisi pelkästään kyseenalaistamiseksi niin sanonpa että loppuosa Yuccan vastauksesta on mielestäni laatukamaa, niinkuin yleensä.
Toivottavasti tällaiset isojen firmojen tempaukset patistavat niitä IE 6:n ja 7:n käyttäjiä siirtymään nykyaikaan. Veikkaanpa, että Fx 3.5:n tuen päättyminen jää melko symboliseksi eleeksi verrattuna tuohon vuonna 2006 julkaistuun IE 7:ään. Sinänsä aika erikoisia nuo selainvalinnat, minusta IE 7:n vastineeksi sopisi paremmin samana vuonna julkaistu Fx 2.0.
Metabolix kirjoitti:
Sinänsä aika erikoisia nuo selainvalinnat, minusta IE 7:n vastineeksi sopisi paremmin samana vuonna julkaistu Fx 2.0.
No sehän riippuu julkaisutahdista:
"Google pitää vanhimpana versiona selainta, jonka jälkeen on julkaistu jo kaksi uutta versiota."
Niin, luin kyllä perustelun, mutta minusta siinä ei ole teknisesti järkeä, kun lopputulos on tuo. Tässähän puhutaan aivan eri sarjassa kilpailevista selaimista. Mutta ehkä tuollainen jako on yleisölle helpompi ymmärtää.
Minusta tuossa on paljonkin järkeä. IE8 on paras IE minkä Windows XP:hen saa, joten sitä kannattaa tukea. Muut selaimet taas päivittyvät verrattain vilkasta tahtia riippumatta käytössä olevasta alustasta. Veikkaisin että IE8 pysyy miniminä ainakin pari vuotta nimenomaan Windows XP:n suurten käyttäjämäärien takia, vaikka heille olisikin "ihanne" tukea aina latest and greatest -tasoa.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.